Ja nie narzekam. Ja się cieszę. Widać progres w grze. Potter słusznie podkreśla, że drużyna oparta jest na rezerwach drużyny z zeszłego sezonu. Wszyscy gracze którzy byli podstawą drużyny w zeszłym sezonie odpadli. Said, Hosek, Visniakows, Suworow, Suart którzy wyróżniali się w ekstraklasowej drużynie Cracovii dziś nie grają. To jest drużyna w budowie!!! Prototyp !!! :-). Zwróćcie uwagę, że TIKI-TAKA (tak przez część forumowiczów krytykowana) powoduje, że przeciwnicy dużo biegają i w końcówkach chodzą na rzęsach. W końcówce totalnie siadł Stomil, siadła też Arka. To nie przypadek, że większość goli wpada w właśnie końcówkach!!! No i jaką to zapewnia to dramaturgię. Jaką radość. Mi się widowisko podobało. No może za wyjątkiem kilku pieprzonych malkontentów na F2 rząd 7 którzy przez cały mecz napieprzali na zawodników. Cały czas wszystko im się nie podobało o czym komunikowali nieprzerwanie przez cały mecz. A po gwizdku (golu) zniknęli w ciągu 10 sekund ze stadionu. Żenada.
-
-
[WIKTORIA] [2. kolejka] CRACOVIA-Arka Gdynia 29 sierpnia 19.30 (środa)
Tak leszeczek przez 28minut byli wch%^& groźniejsi, mieli 10 setek i 3 słupki. ręce odpadają.
Zwycięsców się nie sądzi. Nie ważne ile , nie ważne w jakim stylu , ważne że 3 pkt
[url=http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/trenerski_dwuglos_po_meczu_cracovia__arka]Trenerski dwugłos na oficjalnej - klik[/url]
Proszę UWAŻNIE przeczytać wypowiedź Stawowego. - Wszystkie kibuce kibicują Cracovii. Freudowska pomyłka?
szczęście pomogło i to bardzo, co mnie cieszy szczególnie po wdupionej w końcówce bramce w Katowicach. Aczkolwiek uważam, że z przebiegu meczu wygraliśmy zasłużenie, bo sytuacji bramkowych mieliśmy znacznie więcej. Raziły mnie natomiast te rzuty wolne, o których wspomniał na konferencji redaktor Stanowski. Dlatego dobrze, że w tym ostatnim zadebiutował Edgar:)
Tak jak czytam tu komentarze to nasuwa mi się jedna mysl- jak tu jest niewiele wyważonych opini. Panowie i Panie, lecimy w skrajności^^ Zachwalanie gry jest przesadą, bo i gra skrzydłami(poza końcówką meczu) i wykonywanie wolnych/różnych było po prostu złe i na pewno nie można szaleć z radości. Ale z drugiej strony, w sytuacji gdy łącznie przez pewnie około 20 minut Arka jest cofnieta tak, że nasi stoperzy stoją na jej połowie i gra zaczyna przypominać rozgrywanie zamka w hokeju(szkoda , że bez takiego przyśpieszenia:P), to mówienie, że Arka nie murowała, też zakrawa na śmieszność! Moim zdaniem powinniśmy na razie wylajtować- cieszmy się z tych punktów i wspierajmy chłopaków, bo jeśli ktoś uważa, że w ciągu 2 miesięcy jest się w stanie zbudować drużynę niemal od zera, to odsyłam do przypadku niejakiego (z zachowaniem proporcji oczywiście) Alexa F. w Manchesterze, który sukcesy zaczął odnosić po 4 letniej budowie zespołu.
Peterps Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> AWRUK czy wy nie potraficie zrozumieć że kto
> przyjeżdza na Kałuży ten musi się bronić i
> grać na kontre? Przyzwyczajcie się napinacze że
> będzie tak do końca sezonu. Areczka broniła
> całym zespołem + kontra. Co się im udawało do
> 93 minuty.
>
> Czy Wy na prawdę myślicie że którykolwiek
> zespół spróbuje zagrać u nas otwartą piłkę?
> Stawiam że wszyscy przyjadą grać tu na remis
> (ewentualnie szukać kontry, a potem autobus w
> bramce). A jeśli się znajdzie taki śmiałek to
> wróci z bagażem minimum 2-3 bramek wpakowanych
> do ich siatki. Wbrew pozorom łatwiej nam się
> może grać na wyjazdach...
>
> pozdro malkontenci
Ale o co z tym chodzi że ktoś grając na kontrę jest niby słabszy ? Przyjeżdza Arka , przyjeżdza Stomil i co? Są słabsi bo grali na kontrę , stworzyli lepsze sytuację i powinni wygrać ale rozumiem że byli słabsi bo grali na kontrę ;-) To może my też zagrajmy na kontrę , zaskoczmy przeciwnika zamiast posiadania piłki i stworzenia z tego 1 stuprocentowej sytuacji w każdym meczu . Z takim składem , takim stylem w razie awansu będzie trzeba ten zespół budować od nowa bo przy graniu w koło tego samego będziemy łapać po 5 bramek w każdym meczu .
TEODOR Napisał(a):
> Ale o co z tym chodzi że ktoś grając na kontrę
> jest niby słabszy ? Przyjeżdza Arka ,
> przyjeżdza Stomil i co? Są słabsi bo grali na
> kontrę , stworzyli lepsze sytuację i powinni
> wygrać ale rozumiem że byli słabsi bo grali na
> kontrę ;-) To może my też zagrajmy na kontrę ,
> zaskoczmy przeciwnika zamiast posiadania piłki i
> stworzenia z tego 1 stuprocentowej sytuacji w
> każdym meczu . Z takim składem , takim stylem w
> razie awansu będzie trzeba ten zespół budować
> od nowa bo przy graniu w koło tego samego
> będziemy łapać po 5 bramek w każdym meczu .
Gdyby byli lepsi to by wygrali. Widać na kontrę też trzeba umieć grać. Czy to lepiej czy gorzej grać na kontrę - ani lepiej ani gorzej, ale trzeba zrozumieć, że pozycyjny atak przy 10 obrońcach gra się bardzo trudno i tych okazji bramkowych będzie bardzo mało.
[url=http://krakow.naszemiasto.pl/galeria/opis/1521725,cracovia-arka-gdynia-1-0-zdjecia,galeria,id,t,tm.html#d31f7fe30f4fe624,1,3,10]Cracovia - Arka Gdynia 1:0 [ZDJĘCIA][/url]
[img]http://d.naszemiasto.pl/k/r/5f/c9/503e77f5a2187_g1.jpg[/img]
http://www.arka-tv.pl/cracovia-arka-1-0-skr%C3%B3t
Chyba najlepszy skrót meczu, dla tych, co nie byli na Ziemi Świętej wczoraj.
Styl nie jest ważny, liczą sie punkty.
potter
Gramy w lidze niżej, o klasę niższy poziom. Jak na ten poziom, skład jest na awans.
Na tym niższym poziomie Abott, czy Straus sobie świetnie radzą mimo iż byli rezerwowymi w klasie wyższej.
zubereg Napisał(a):
> Styl nie jest ważny, liczą sie punkty.
> potter
> Gramy w lidze niżej, o klasę niższy poziom. Jak
> na ten poziom, skład jest na awans.
> Na tym niższym poziomie Abott, czy Straus sobie
> świetnie radzą mimo iż byli rezerwowymi w
> klasie wyższej.
No i... Czy to zasługa Stawowego ?
Dla odmiany Steblecki sobie nie radzi... Czy to wina Stawowego ?
Niedługo jak otworzę lodówkę, to tam będą obrońcy Stawowego.
...a ja jak otworzę, to wuefiści :) Zależy jaka lodówka, nowoczesna czy z Prl-u :)
Ps. Jak na razie Stawowy broni się sam, koleżko....
dezydery
Co Ty masz z tym WSem:)? Nie napisałem nic o nim, a Ty tylko jedno...
Steblecki sobie radzi tak samo jak w poprzednim sezonie, raz na czas mu coś wyjdzie.
Wytłumacz mi dlaczego przy poprzednich trenerach nie byłeś takim ich obrońcą? Kibicujesz Cracovii czy Stawowemu?
Skoro się broni, to po grzyba podbijać losowo wybrany temat i pytać co Stawowy ma z tym wspólnego, koleżko? Czemu [b]na siłę[/b] wyszukiwać nawiązań (lub je samemu kreować) do naszego trenejro? Macie swój wątek o Stawowym, to się na nim skupcie. Czytać się nie da.
zubereg Napisał(a):
> Wytłumacz mi dlaczego przy poprzednich trenerach
> nie byłeś takim ich obrońcą? Kibicujesz
> Cracovii czy Stawowemu?
Łopatologicznie !!! ... a za co miałem ich bronić ? Za piękny styl ? Za zwycięstwa ? Za piękne porażki ?
Wytłumacz mi ? Teraz bronię bo gość wygrał 4 mecze, zremisował 1, przegrał 0... ale dla wielu, jest żle...
Łapiesz ? czy za trudne ?
abstrahując od wojenki anty i pro WS, należy zwrócić uwagę na fakt coprawda mega fartownych, ale arcyważnych 3 punktów :)
1 liga jest jaka jest, poziomu raczej nie ma za wysokiego, a takich obrazków jak z wczoraj czy z Katowic należy się spodziewać w 99% przypadków ;) w końcu szczęście też jest potrzebne, Arka go nie miała i w ten oto sposób z tournee po Małopolsce przywiozła 1 punkt na 6 możliwych
Widać że przed naszym teamem jeszcze sporo pracy, ale jest progres, bo walczą, nie są chaotyczni tak jak w zeszłym sezonie...
razi bardzo brak napastnika i niemal zerowe granie skrzydłami, ale jedna sprawa jest z drugą ściśle powiązana...
3 punkty są najważniejsze i oby tak dalej!
Zgadzam się z tą dogłębną analizą .... (poza mega fartownych) :)... w Katowicach to mega co było ? :) Pech?
dezydery
Jednego za 4 miejsce w lidze i półfinał PP, drugiego za utrzymanie grając cały sezon na wyjazdach i 4 pkt. w derbach, trzeciego za utrzymanie mimo w lidze mimo tragicznej sytuacji po rundzie. To wszystko w ekstraklasie....to tak łopatologicznie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)