Co by nie mówić, ale ten transfer zaliczam do udanych (nawet bardzo) Edziu dla mnie jest ok !!!
-
-
Edgar Bernhardt - Witamy w Pasach!
ddarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > Co się "stao"?KMTW?
>
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy
> .TV-Edgar-Bernhardt-Czekam-na-mecze-z-Wisla-Legia-
> Lechem
>
> Zwróć uwage na 1:40.
z bólem serca ale zajrzałem na TP...chyba chodziło o 1:37 ;) Tak przy okazji to...dobrze mówi po polsku,a z tego co wiem to na początku w ogóle nie mówił.
ronnie dlaczego z bólem serca, terazpasy też mają nieraz niezłe materiały. Nieraz czytam news-y z przymróżeniem oka, bo wiadomo, że są prowąsate. Najbardziej to bylo widoczne wtedy gdy NIC nie napisali o wypowiedzi Filipaka po awansie, która nie była zbyt przychylna dla WS ( a wypowiedź była bardzo ważna - tak naprawdę WS dostał m.in. od Filipka tydzień dla złożenia WIARYGODNEJ listy dot. wzmocnień i to może mieć wpływ na bytWS w klubie)
Ogólnie myślę, że warto czytać terazpasy.pl, ale czasami trzeba mocno przymrużyć oko na kampanię promującą linię tylko Wojciecha Stawowego.
fenix,ja bardzo lubiłem TP za to,że zawsze wrzucali ciekawe materiały,dobre wywiady...zawsze byli szybcy i w ogóle...do września ubiegłego roku.Wtedy przelała się szala...Stworzyli swego rodzaju sektę z bożkiem Stawowym na czele.Robili koło dupy Radomirowi.To wystarczyło bym zmienił o nich zdanie.Od tamtej pory nie zaglądnąłem tam ani raz!Wyjątkiem było jednorazowe wejście na ich nowo powstałe forum.Ciekaw jestem czy np.była jakakolwiek wzmianka o tym,że np.był organizowany Dzień Dziecka przez STC?Ja wiem,,że STC to coś innego niż TP,ale to w sumie o Cracovię chodzi...jeśli była wzmianka to czapki z głów.Ja sobie poczekam spokojnie do czasu gdy np.zmieni sie trener....wtedy podejrzewam,że będą w miarę obiektywnie pisać.Wtedy tam wrócę.Póki co-NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI.Mam po prostu dość propagandy.
ronnie jak zmieni się trener, to TP chyba zawiesi działalność, no bo o czym pisać ;].
Jaki Dzień Dziecka? Na TP nawet o Turnieju Dwóch Miast nie napisali, a co dopiero o Dniu Dziecka.
To temat o Bernhardzie, nie o TP, ale tylko dwie kwestie: TP nie zostało zaproszone na DD przez STC, a o stowarzyszeniu, odkąd tam jestem prezesem, nie napiszą ani słowa.
Edek mówił po rosyjsku i bardzo szybko zaczął rozmawiać po polsku. To bardzo pozytywna postać.
Edgar to najbardziej charakterny zawodnik w calej naszej kadrze
Zapewne na jego miejsce czekają zawodnicy typu "Zieliński" - dla mnie to jakiś MATRIX
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,14113824,Edgar_Bernhardt_zadanie_wypelnil__ale_od_Cracovii.html
To nie jest matrix, to jest skurwysyństwo czystej wody. O ile rzeczywiście tak sprawy wyglądały, bo na tekstach tego pseudodziennikarza polegać nie można.
Jak w tym klubie kiedykolwiek ma być dobrze?
Nie bardzo rozumiem ? Tabisz chce renegocjować kontrakt = żenada. Tabisz nie chce renegocjować kontraktu = sqyństwo.
???
ps: Naprawdę uważacie ,ze po tej słabiutko zagranej rundzie wiosennej należy chłopakom podwyżki rozdawać?
Dostali wysokie premie za Awans OK. Należało się. Ale podwyżki?
Tu problem jest Darku jest inny. Czy decydujemy się "brać" Edka na 3-4 lata i wtedy faktycznie dajemy mu kontrakt i podwyżkę czy jeszcze sprawdzamy jak będzie w ekstraklasie wyglądał.
Ja osobiście bym "brał" bo to piłkarz wyraźnie pozbawiony typowego dla polskich kopaczy minimalizmu.
Powiem tak - łatwo "wydawać" cudze pieniądze. Ciekawym jak wyglądałby budżet Klubu gdyby opinia forumowiczów była wiążąca.
tutaj jest tylko kwestia taka czy za pół roku gość uzna że chce dalej rozmawiać z klubem, jako jeden z niewielu nie zawiódł i chyba do niego jednego praktycznie nikt nie ma większych zastrzeżeń, mecze słabsze były ale generalnie na plus, kontrakt na 2 lata od teraz jaki chce to chyba nie jakieś kosmiczne wymagania, no ale dajmy szanse innym go podkupić ...
To proste, Cracovia byłaby bankrutem. Nie w ciągu jednego sezonu, ale w przeciągu rundy.
Natomiast w sprawie Edgara nie ma co spekulować. Przedłużenie kontraktu było automatyczne,i było to zapisane w kontrakcie. Teraz, jak rozumiem, piłkarz chciałby dodatkowo przedłużyć jeszcze bardziej kontrakt. Zapewne wiązałoby się też z zapisaniem ewentualnych podwyżek już w tym albo w przyszłych sezonach.
Jednak taka decyzja wymaga przeliczenia i zastanowienia się nad nią. Podwyżka np. o 1000 euro miesięcznie, niby nic, to 12.000 euro rocznie, a przy przedłużeniu kontraktu do końca sezonu 2015/16 da nam 30.000 euro. Przy kursie za 1 euro - 4,5 zł da nam to 135.000 zł dodatkowych kosztów. Uwzględniłem wyższy kurs euro na wszelki wypadek, na szybko nie będę szacował ryzyka kursowego w perspektywie 2,5 roku.
A to tylko jeden zawodnik. Pamiętajcie, że kadrę trzeba wzmacniać, koszty w ESA są wyższe... To nigdy nie jest jednostkowa decyzja, podejmowana w oderwaniu od reszty.
Przy zarządzaniu spółką można nie znać się na piłce, ale trzeba znać się na finansach. Inaczej spada się do IV ligi.
Bucky Nome Napisał(a):
> Powiem tak - łatwo "wydawać" cudze pieniądze.
> Ciekawym jak wyglądałby budżet Klubu gdyby
> opinia forumowiczów była wiążąca.
Z tego widać, że łatwo wydaje się cudze pieniądze, patrz ZIMOWE TRANSFERY.
Podwyżkę i dłuższy kontrakt to można mu dać jak zagra choćby 10 meczy w Eklasie i zobaczymy ze warto.
A po kolejnych 10 meczach bedzie mogl mu zaproponowac kontrakt kto chce.
zubereg Napisał(a):
> Podwyżkę i dłuższy kontrakt to można mu dać
> jak zagra choćby 10 meczy w Eklasie i zobaczymy
> ze warto.
70 % drużyny już grało w ekstraklasie w naszych barwach, jakie masz dla nich propozycje ???
Dla mnie gość ma charakter, umiejętności i widzę go dalej w Pasach. Wiadomo ze zawsze trzeba się zastanowić nad kasa ale w porównaniu z kim w ostatnich latach przedluzalismy kontrakty to byłby grzech teraz tego nie zrobić. Później wielki płacz ze nie zarabiamy na zawodnikach i sprzedajemy Klicha raz na 5 lat bo nie bierzemy perspektywicznych zawodników. Edek w porównaniu do innych umie przyjac , podać dokładnie a nawet kiwke zrobic co jak wszyscy wiemy wielu u nas ma z tym problemy.
szuwarek
Tym którzy już grali nic bym nie dawał bo i za co?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)