i tak bez względu na to co Jackie Majcher zrobi dla ubecji , pieski z gts-u będą go wyzywać od parchów :P
-
-
W EKSTRAKLASIE ...
Czerwona dla Kelemena, karny i GKS 1:0 malinowe nosy
Fenomenalnie wygląda młyn Polonii
Zdegradowany(wg. ekspertów)) GKS Bełchatów wygrywa z Mistrzem Polski Śląskiem. A trener Stawowy widzi Cracovię między 4 a 8 miejcem w ekstraklasie - całkowity brak obiektywizmu albo fantazja ułańska. Mniej mediów a więcej pracy z zespołem pseudo kopaczy.
Jak to jest, ze jedna strona placi, a gts ma stadion 3 razy wiekszy i nie placi, nie jestem donosicielem, ale wg. Mnie cba powinno zajac sie tym tematem. Pewno niektorym ciupial cieple stolki da za przychylna decyzje. Sprawa do prokuratury jak dla mnie. Przeciez to sa dzialania na szkode finansow Krakowa
Druga sprawa, ze te 2 miliony to i tak o wiele za malo, ile gts powinien tak naprawde placic. Nastepna sprawa dla prokuratury.
Maciek Kmita powinien moze naprawde powznymi tematami sie zajac, a nie gniazdowymi i drobnymi tak naprawde sprawami, a moze to to wszystko tak naprawde zaslona dymna, aby w gazetach przyslonic dla mnie ta afere, bo dla mnie to przekret szyty grubymi nicmi.
Zagłębie śpiewa "Biało-Czerwony,Hej Kraków Biało-Czerwony" ?
czy ja coś źle zrozumiałem...
Qurwy szczecińskie pokazują klasę...
[quote]Pod jakim względem?Nie oglądam więc nie wiem o co chodzi.
[/quote]
Rzucanie serpentyn na murawę, a potem nie pozwolenie wykonania autu poprzez rzucanie non-stop śnieżkami w (chyba) Henriqueza.
Pod jakim względem?Nie oglądam więc nie wiem o co chodzi.
MamPorachunki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zagłębie śpiewa "Biało-Czerwony,Hej Kraków
> Biało-Czerwony" ?
> czy ja coś źle zrozumiałem...
W skrócie mignęła mi fana o treści "WTSK", więc chyba coś jest na rzeczy, choć nie wiem OCB
Co do wyniku meczu w Lubinie to bardzo dobry, to już jest absolutnie definitywny gwóźdź do trumny Bełchatowa i Podbeskidzia, a w świetle naszego braku awansu, który przy obecnym sztabie szkoleniowym jest niestety nad wyraz realny, ważne by spadły te kluby, które z pewnością nie włączą się w walkę o powrotny awans.
wTSK było na transparencie o ś.p. Marim
Murawski tak napierd@la ,ze ciezko na meczu sie skupic.
Sedzia chyba dostal czyms rzuconym z trybun w noge - ale brak zainteresowania, bo jak tu cos wtracic - kiedy Murawskiemu geba sie nie zamyka.
Emilius Zubas już 450 min na ZERO w bramce GKS Bełchatów. Jego rekord w lidze Litewskiej to 11 kolejek na ZERO w bramce Ekranas Poniewież.
W momencie wypożyczenia (bez prawa pierwokupu) do GKS Bełchatów był wyceniany na 300 tys EURO. W ostatnim meczu (ŚLąsk) obserwowany był przez kilku SKAUTÓW zagranicznych i od niemal wszystkich otrzymał zaproszenie na testy letnie. Myślę, że jeszcze kilka meczy a wystarczy tylko test medyczny no i nie ta kwota jaką zaproponowano GKS (minimum o 30 % wyższa).
A jednak od przyszłego sezonu rozgrywki w E-klasie w nowej formule
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/rewolucyjne-zmiany-w-t-mobile-ekstraklasie,1,5460727,wiadomosc.html
Po 30-meczowej rundzie zasadniczej, drużyny zostaną podzielone na na grupę mistrzowską i spadkową. Każda z nich rozegra później po siedem kolejnych meczów. Te wyżej sklasyfikowane cztery u siebie, trzy na wyjeździe, sklasyfikowane niżej - odwrotnie.
Spóźniony primaaprilis, czy rudy znów wraca do swojego kretyńskiego reformowania sprzed 13 lat - zakończonego klapą?
ciekawe np. kto i jak będzie ustalał z kim gra się te 3 u siebie, a z kim te 4 na wyjeździe, albo odwrotnie. Jestem pewien, że np. poległa "wylosuje" u siebie Lecha, gts, zabrze i (przypuśćmy, skoro mamy drużynę na 5-8 :P) Cracovię, a na wyjeździe resztę nieatrakcyjnego barachła - my zaś dostaniemy w/w drużyny na wyjeździe, a u siebie to barachło
zastanawiam się też ilu piłkarzy w tej chwili "walczących" o awans do TMobile (w różnych drużynach) powie: "a p.ier.do.lę to, wolę mieć więcej premii za zwycięstwa w 1. lidze i dłuższe wakacje" . I z jakich oni będą drużyn?
reforma - tak, ale nie kretyńska i na łapu capu
w polskiej ekstraklasie były dotąd trzy reformy z "dzieleniem do du.py" (pardon, z dzieleniem na grupy). Każda z nich okazała się niewypałem i po roku wrócono do sprawdzonego systemu. Jeśli już play off i play out, to proszę bardzo, ale na zasadach ogólnie przyjętych (w hokeju czy koszykówce)
EDYTA: jedyna korzyść z tej idiotycznej reformy, jest taka, ze wypchnęła jeszcze bardziej idiotyczny tekst łysonia poza nawias ;)
im więcej meczów tym lepiej, teraz już zupełnie nie będzie miejsca w pierwszej lidze dla klubów typu Ubot, gdzie koszty organizacji meczu są wyższe od dochodu.
i może skróci się ta rekordowa, trzymiesięczna przerwa w rozgrywkach.
powiekszyc lige do 18 zespolow!!! anie jakeis kurwa kretynskie pomysly z grupami
Dokładnie tak, 18 zespołów a nie jakieś kombinacje bonkowe, bo skończy sie to tak , jak pisze Suram. Bedą równi i równiejsi, a za 3 lata i tak wrócą do tego co jest , czyli
Normalnej ligi. Boniek reformator.... Kurwa
wnioskuje o pozostanie w 1 lidze
no niestety rudy "makaroniarz" ;) okazał się takim samym "jeniuszem" jak poprzedni "reformatorzy".
Żadna szanująca się liga na takie idiotyzmy sobie nie pozwala...
Pytanie jest tylko takie:
1-en sezon tego idiotyzmu czy 2-a...
18 zespołów to prosta droga do zabójstwa ligi. By móc grać 18 zespołową ekstraklasą, trzeba mieć min. 24 kluby z warunkami licencyjnymi na najwyższy szczebel. Inaczej to nie będzie miało sensu, bo zrobi się liga ze stałymi wymiennymi czynnikami lub wręcz niespadkowa.
Jedyna droga to ograniczenie liczby zespołów i zwiększenie ilości meczów między nimi. Najlepiej do 12 drużyn i model szkocki (tam podział na grupy się sprawdza)
dwa fajne komentarze z 90 minut:
1.
[i]najlepsze mecze to zawsze były pomiędzy tymi co walczą o utrzymanie i tymi co walczą o podium, np jak kiedyś Wisła straciła mistrza w meczu z Cracovią. Teraz połowa meczy będzie nie do oglądania[/i]
połowa? optymista ;)
2.
[i]To komentarz pewnego dziennikarza odnośnie reformy.
"Rozmawiałem z prezesem Leśnodorskim a propos reformy. On się cieszy. Dla Legii to większe pieniądze z dniów meczowych."
I sprawa wyjaśniona [/i]
pewnie tylko z wojskowymi klubami reforma była "konsultowana"
jednym słowem "Bonkajew zrobił pucz wojskowy - czyli puścił Bońka"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)