Z tego co czytałem i przeglądałem wyniki Uni byłem zaskoczony że nasze chłopaki wygrały z nimi aż 14 do 0. Unia walczyła jak równy z równym w meczu z Sandecją (przegrali 5:3) oraz z Wisła (przegrali 4:2) a nawet wygrali z Hutnikiem 3;2. A przed meczem z Cracovią była na 6 miejscu w tabeli. Muszę przyznać że mamy w juniorach sporo bardzo ciekawych zawodników.
Co do Waszych wcześniejszych wypowiedzi dodam jeszcze, że w JS jest 2,3 chłopaków z 94, trzech z 96, a reszta to rocznik 95 (praktycznie tylko i wyłącznie oni stanowią pierwszą jedenastkę). Oglądalem parę ich meczy, grają ładną i miłą dla oka piłkę, wydaje mi się, że może coś z nich być. Szkoda, że może im się nie udać wyjść z ligi, gdyż tracą pkt do Sandecji która gra trzy ostatnie mecze z drużynami z końca tabeli.
A JM też nieźle sobie radzą, grają prawie w całośći 97 rocznikiem. Trener Górecki stworzył nizłą pakę, zresztą się nie dziwie skoro trenuje tych chłopaków już dobre parę lat.
-
-
[zadowolenie] Grupy Młodzieżowe w Cracovii - temat zbiorczy, cd.
Osobiście do Góreckiego nic nie mam, ale ten onanizm nad jego osobą prezentowany przez TP jest niesmaczny. Nie widziałem żeby TP pisały coś o wygranych w lidze rocznika 2000 czy 1999. A jak drużyna Góreckiego wygrała jakiś nędzny turniej to wywiady tv i tylko wycieczek w zakładach pracy brakowało. Żeby nie skończyło się to wszystko jakąś spektakularną klapą skoro pierwsza drużyna to już prawie Barcelona, a juniorzy "też grają piłką". Coś musi być z tym szkoleniem nie tak, że nagle odkryto, że trzeba grać piłką.
.
passover
[b]Osobiście do Góreckiego nic nie mam, ale ten onanizm nad jego osobą prezentowany przez TP jest niesmaczny.[/b]
No to jednak coś masz !!
[b]Nie widziałem żeby TP pisały coś o wygranych w lidze rocznika 2000 czy 1999.[/b]
To napisz małe sprawozdanie po meczu, zrób kilka foto z meczu twojego rocznika i wyślij mailem na adres TP, na pewno się ukaże, myśle że każdy z miłą chęcią sobie poczyta.
[b]A jak drużyna Góreckiego wygrała jakiś nędzny turniej to wywiady tv i tylko wycieczek w zakładach pracy brakowało.[/b]
Drużyna Góreckiego wygrała kilkanaście poważnych turniejów a ten który masz na myśli, o którym pisałeś na forum wcześniej , organizowała ekipa w czarnych habitach i jednym z wymogów postawiony przez nich było że trener obojętnie jakiej drużyny która wygra finał ma udzielić wywiadu na stadionie Cracovii. I żeby rozwiać twoje wątpliwości to oni decydowali kto z kim gra w grupach i jakie zespoły wystąpią w turnieju. Wycieczka owszem była może nie po zakładach ale po Starym Mieście Krakowie.
[b]Coś musi być z tym szkoleniem nie tak, że nagle odkryto, że trzeba grać piłką.[/b]
Czepiasz się cytatów , grać w piłkę czy grać piłką to dwie różne rzeczy.
Gra w płkę zaczyna się od pewnego wieku wcześniej jest nauka gry w piłkę i postaraj się to rozgraniczyć, zresztą jest na ten temat wiele ciekawej lektury wystarczy poczytać.
A jak Cie boli rocznik 97 to zadzwoń do kierownika drużyny albo trenera nie problem znaleźć tel.
Tak jak napisał przedmówca koniec napier.... na tym wątku, jest wiele optymistycznych tematów !!!
Koniec napierd.... w klawiature brać się do roboty a nie tylko narzekać !!!
@adaminek,
[b]No to jednak coś masz !![/b]
Raczej do TP, Górecki jest mi zwyczajnie obojętny.
[b]To napisz małe sprawozdanie po meczu, zrób kilka foto z meczu twojego rocznika i wyślij mailem na adres TP, na pewno się ukaże, myśle że każdy z miłą chęcią sobie poczyta. [/b]
Po pierwsze to tylko przykłady. Po drugie, czy to znaczy, że Górecki sam sobie to pisze?
[b]Drużyna Góreckiego wygrała kilkanaście poważnych turniejów a ten który masz na myśli, o którym pisałeś na forum wcześniej , organizowała ekipa w czarnych habitach i jednym z wymogów postawiony przez nich było że trener obojętnie jakiej drużyny która wygra finał ma udzielić wywiadu na stadionie Cracovii. I żeby rozwiać twoje wątpliwości to oni decydowali kto z kim gra w grupach i jakie zespoły wystąpią w turnieju. Wycieczka owszem była może nie po zakładach ale po Starym Mieście Cracovie.[/b]
No i gratulacje. Powtórzę się: rocznik 2000 tez wygrał to i owo, podobnie 1999. Na TP nigdy nie widziałem żeby świętowano ich sukcesy.
[b]Czepiasz się cytatów , grać w piłkę czy grać piłką to dwie różne rzeczy.
Gra w płkę zaczyna się od pewnego wieku wcześniej jest nauka gry w piłkę i postaraj się to rozgraniczyć, zresztą jest na ten temat wiele ciekawej lektury wystarczy poczytać.
A jak Cie boli rocznik 97 to zadzwoń do kierownika drużyny albo trenera nie problem znaleźć tel.
Tak jak napisał przedmówca koniec napier.... na tym wątku, jest wiele optymistycznych tematów !!!
Koniec napierd.... w klawiature brać się do roboty a nie tylko narzekać !!![/b]
Oczywiście, że się czepiam, trzeba mieć nierówno pod kopułą żeby po jednej akcji, w której wymieniono 5 podań (żeby jeszcze było ich 25) twierdzić, że oto mamy do czynienia z Barceloną. Ktoś kto ogląda piłkę na różnym poziomie, może tylko się uśmiechnąć przy takim stwierdzeniu. Na to z boku Górecki dokrzykuje "i my, i my".
W ogóle strasznie obrażalskie towarzystwo pracuje z młodzieżą. Zwrócisz na coś uwagę zaraz wszystkim się filtry włączają, że ktoś coś do kogoś ma. A jak powiem, że nic do nikogo nie mam, jedynie zwracam uwagę na to co widzę i słyszę, to naprawdę taka wielka krzywda?
na TP zasadniczo promuje sie SMS, za chlorere nei wiem czemu, placa im za to?
nie tylko na TP promuje sie SMS. W KS CRACOVIA takze,gdyz kazdy junior zaproszony do treningów z pierwsza druzyną tam chodzi do szkoły .Na innych niekiedy lepszych ale chodzacych do innych szkół się nie zwraca uwagi,ale na ukłdy nie ma rady
0-1 Waśniowski 21
0-2 Drzewiecki 38 (karny)
Sędziował Maciej Koster. Żółte kartki: Białkowski - Moskal, Wdowiak.
HUTNIK: Jacaszek - Żelasko, Cyganek, Jaskólski, Cieśla (72 Gruca) - Serafin, Białkowski, Madej (70 Kyrcz) - Murzyn (90 Zdrzyłowski), Orłowski, Kłoda (46 Armatys).
CRACOVIA: Drzewiecki - Łucarz, Moskal, Czernecki, Słowiak (82 Bieszczanin) - Doobosz, Panek, Gala (80 Klimczyk) - Wzorek (55 Dębowski), Waśniowski (65 Duszyk), Wdowiak (85 Dudek).
Cracovia wygrała ważny mecz dzięki... wysokiemu pressingowi.
W 21. minucie Hutnik wyprowadzał piłkę, ale przejął ją obrońca Pasów Moskal. Włączył się do akcji jako skrzydłowy, z linii końcowej wycofał na 5. metr, a Waśniowski wślizgiem umieścił futbolówkę w okolicach górnego rogu. Również dzięki agresywnej grze gości padł drugi gol. Panek wbiegł następnie w pole karne i został sfaulowany. Jedenastkę wykorzystał... bramkarz Drzewiecki, nie po raz pierwszy w tym sezonie.
Hutnik oddał w I połowie jeden bardzo groźny strzał. W 35. minucie z 16 m uderzył Murzyn, ale Drzewiecki popisał się kapitalną obroną.
- Pierwsza połowa toczyła się we mgle. Nasz plan polegał na stosowaniu wysokiego pressingu tak, aby utrudnić Hutnikowi rozgrywanie piłki. Praktycznie cały czas przebywaliśmy na połowie gospodarzy, mieliśmy w tym okresie jeszcze jedną sytuację, ale Waśniowski przegrał pojedynek sam na sam z bramkarzem. Również po przerwie próbowaliśmy grać agresywnie, mniej więcej do 70. minuty. Wówczas rywale przenieśli grę do środka, ale właściwie nie mieli okazji bramkowych (niecelne strzały Serafina i Orłowskiego pod koniec - przyp. red.). My natomiast wypracowaliśmy kilka sytuacji, lecz wynik już się nie zmienił. Mojemu zespołowi należy się dziś duży plus, bo zdominował znanego z bardzo dobrej organizacji gry Hutnika - skomentował Paweł Zegarek, trener Cracovii.
Dzięki za info (oraz opis) brawo Cracovia, oby wasi starsi koledzy poszli w Wasze ślady.
byłem na meczu ,fajnie chłopaki grają .Pewny bramkarz inumery 7,5,8,9 wszyscy wychowankowie widac ze mają potencjał
do wilusz bramkarz Drzewiecki, 7Dobosz,5 Panek, 8 Gala,9 Moskal rzeczywiście super
Widziałem tych chłopaków w meczu z Wisłą (przegranym pechowo na Zwierzynieckim) faktycznie grali bardzo pomysłowo i patrząc na ich wiek bardzo dojrzale a przede wszystkim zdobywają dużo bramek (co było kulą u nogi w drużynach Cracovii) Widać coraz większe efekty pracy trenera Zegarka. Tak dalej a zapełnimy I drużynę swoimi wychowankami, którzy będą mieli moralne prawo po zdobyciu bramki CAŁOWAĆ KOSZULKĘ CRACOVII.
Dobre wieści dla juniorów starszych
Wisła - Garbarnia 1-1
Tak dobre, ale zostały jeszcze dwie kolejki, a Wisła i Sandecja mają po punkt wiecej niż Cracovia.
Proszę o potwierdzenie , czy mecz Cracovii z Sandecją jest 24.10.12 o godz. 15-tej na Wielickiej ?
Wie ktoś może jaki wynik meczu Cracovia- Sandecja
0-1 Janczarzyk 50
1-1 Szymczak 75 (karny)
CRACOVIA: Wilk - Mielcarek (65 Leśniak), Piekarski, Chochołek, Kaim - Raźniak (70 Kędzior), Poznański (51 Więcławek), Kapustka, Woźniak (62 Pawlusiński) - Szymczak, Ceglarz.
SANDECJA: Damian - Nowakowski, Szarek, Tomaszek, Ciężobka - Maślanka, Nowak, Kozak, Maślejak (80+1 Bukowy) - Cetnarowski (62 Radzik), Janczarzyk.
Pasy musiały wygrać, by wyprzedzić rywali z Nowego Sącza. Gospodarze byli więc od początku stroną atakującą, ale nie zdołali tej przewagi zdyskontować. Niedługo po przerwie sądeczanie uzyskali bezcennego gola. Po prostopadłym podaniu Kozaka Janczarzyk wykorzystał sytuację "sam na sam". Goście od tego momentu cofnęli się, atakowali już tylko z kontry, ale za to bardzo niebezpiecznie. Maślejak i Janczarzyk mogli podwyższyć, lecz obaj przegrali pojedynki z bramkarzem Cracovii.
Na 5 minut przed końcem dążący cały czas do odrobienia straty krakowianie wyrównali. Za faul na Kędziorze sędzia podyktował rzut karny, wykorzystany przez Szymczaka. Wynik remisowy nie zadowalał gospodarzy, ale już nie zdołali go zmienić.
- Byliśmy blisko zwycięstwa, zabrakło kilku minut - powiedział Janusz Pawlik, trener Sandecji. - Straciliśmy bramkę z karnego, który został odgwizdany gdy nasz bramkarz już miał piłkę w rękach. Później jeszcze w sytuacji sam na sam znalazł się Janczarzyk, ale przegrał pojedynek.
W pierwszej połowie Cracovia grała ofensywnie, my półofensywnie. Po przerwie, po objęciu prowadzenia, cofnęliśmy się, ale grając z kontry mieliśmy bardziej klarowne sytuacje niż gospodarze. Mecz na sztucznej murawie był dla nas ciężki, bo nie trenujemy na takiej nawierzchni. Przed nami dwa spotkania, z Hutnikiem i BKS-em. Nie są to łatwi przeciwnicy, lecz zrobimy wszystko, by je wygrać - zakończył trener Pawlik.
- Goście nastawili się na obronę, ustawili przed i w polu karnym autobus. Grali z kontry i byli w tym elemencie bardzo groźni, gdyż mieli dobrego napastnika Janczarzyka, który umiał się "rozpychać". My mieliśmy parę sytuacji, których jednak nie wykorzystaliśmy, bo świetnie bronił bramkarz naszych rywali. Z bardzo mocną i dobrze zorganizowaną drużyną uzyskaliśmy tylko remis, choć byliśmy lepsi. Ja miałem w zespole jedynie trzech zawodników z rocznika 96, a pozostałych z 97, natomiast goście bodaj tylko jednego z rocznika 97, zaś reszta to gracze starsi - stwierdził Piotr Górecki, trener Cracovii.
I dodał:
- Gramy, jak już mówiłem, w zasadzie młodszym rocznikiem. Z tego względu nie liczyliśmy w tym sezonie na awans do ligi makroregionalnej, choć po cichu myśleliśmy o sprawieniu niespodzianki. Zajmujemy trzecie miejsce, ale uważam, że jesteśmy najlepsi. Piłkarsko przewyższaliśmy w bezpośrednich meczach zarówno Wisłę, jak i dzisiaj Sandecję.
olek999 Napisał(a):
> - Gramy, jak już mówiłem, w zasadzie młodszym
> rocznikiem. Z [b]tego względu nie liczyliśmy w tym
> sezonie na awans do ligi makroregionalnej[/b], choć
> po cichu myśleliśmy o sprawieniu niespodzianki.
Czy szykuje się jakaś reorganizacja rozgrywek juniorów i powrót to ligi makroregionalnej, czyli podobnie jak to miało miejsce w latach 90-tych ?
Po pierwszej rundzie, dwie najlepsze drużyny awansują do ligi makroregionalnej.
Dodam jeszcze, że dziś rozegrany został mecz między rezerwami a juniorami starszymi zakończony zwycięstwem rezerw 3 do 1. W pierwszej połowie rezerwy wyszły mocnym składem (Żołądź, Kłusek, Duszyk, Rupa, Kimura) a juniorzy zagrali dobrą połowę - remisując do przerwy 1;1, dodam jeszcze, że mieli więcej stuprocentowych sytuacji niż starsi koledzy, spokojnie mogli prowadzi 3,4 - 1. Niestety nie wykorzystali okazji. W drugiej połowie obie dryżyny dokonały poważnych zmian i wynik uległ zmianie.
Juniorzy Starsi wygrali 10-0 z AP 2011. Po bardzo dobrym meczu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)