Pasiasty92 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Żółta Kaczko, stałeś się właśnie głównym
> wątkiem dyskuji na shoutboxie owego portalu. :D
> cahoxy cytują Cię na potęgę. :D
Właściwie niespecjalnie mnie to rusza, nie widziałem, nie czytałem, nawet nie zaglądałem, ale niech sobie jeżdżą i mają uciechę :) Widziałem Twój wpis o 12:40, jednak świadomość tego wyróżnienia, jakie mnie spotkało spłynęła po mnie zgodnie z moim nickiem, cóż wybrałem jednak spacer z córeczką i karmienie gołębi, przyznam, że nie żałuję i wciąż uważam to za słuszną decyzję. Każdy ma swoje racje, podejrzewam, że pojechali w swoim normalnym stylu, czyli nie czytając wiele nie straciłem (dla własnej ciekawości mam gdzieś zapisane parę starych zrzutów z tego shutboxa, jaka tam kultura panuje). Zdumiony tylko jestem faktem, że jedna skromna osoba i kilka wpisów takie zainteresowanie tych wielkich wzbudzić może. A no i największe zdziwienie - z Twojego wpisu wnioskuję, że pojawiło się tam jakieś bezpośrednie, albo pośrednie, ale jasno wskazujące na mnie odwołanie. To coś nowego, rzekłbym nawet, że jest to wręcz zdumiewające, gdyż o ile zdarzyło mi się kilka razy na h*j.net znaleźć moje wpisy z naszego Forum, to zawsze polegało to na tym, że jakiś cymbał, nie mający widocznie własnych przemyśleń robił ctrl c - ctrl v nie informując mnie o tym. Nie jestem zawodowcem, wiem, że w necie prawa autorskie to fikcja, ale daliby sobie na luz, przecież to obciach... Ja nie uważam, że mam monopol na rację - wręcz przeciwnie, doskonale wiem, że czasem bzdury mogę myśleć, czy pisać, jak również jestem w pełni świadom, że pozbawiony jestem talentu przekazania swoich myśli w trzech prostych słowach, ale widocznie miałem kilka pożytecznych wpisów, bo bez specjalnego szukania, słowo daję, kilka razy (ze 4-5) nadziałem się tam na swoje wpisy, choć robiłem je tylko tutaj. Dostrzeżenie przez owych kolegów istnienia mojej skromnej osoby nie tylko celem ukradzenia wpisu nie poczytuję sobie jednak za zaszczyt, aczkolwiek przyznaję, że jest to duży krok do przodu. Dla pełnej jasności zaznaczę też, że nie mam w planie się tam logować, polemiki tamże też nie podejmę i nie oczekuję, aby ktokolwiek to robił, ja uczestniczę w jednym Forum i tylko ono się dla mnie liczy, na więcej mi szkoda czasu. Pozostanie tam więc licytacja bez kontry kto pojedzie po mnie mocniej (i zapewne coś na kształt kącika ornitologiczno-kulinarnego, czyli głupia kaczka, dzika kaczka, strzelanie do kaczek, kaczka po żydowsku, itp). Choć jak pisałem - na to wszystko należy patrzeć pamiętając, że każdy ma swoje racje i ja to doskonale rozumiem. Kto o tym zapomina robi kardynalny błąd. No cóż, powodzenia chłopcom życzę i miłej zabawy :)
PS: Qsss - cała pzyjemność po mojej stronie - o wartościowych, dobrych i mądrych ludziach zawsze dobrze jest pamiętać, bo wybitnie na tym zyskujemy, kiedy tacy współtworzą naszą świadomość.
-
-
Transfery 2012 - fakty, plotki, życzenia
A propo transferów - w tym tygodniu mają być pierwsze ruchy i pierwsze nazwiska
No najwyższy czas, żeby w końcu coś się ruszyło w temacie.
[quote=Wojtek74C]
A propo transferów - w tym tygodniu mają być pierwsze ruchy i pierwsze nazwiska.
[/quote]
Nazwiska tych którzy przychodzą, tych którzy odchodzą a może jednych i drugich? Za 3 tygodnie ruszają przygotowania do nowego sezonu i dobrze by było mieć już skompletowaną kadrę na ten czas. (w naszym klubie to raczej niemożliwe, ale nadzieję miec trzeba;))
Zarówno tych którzy odchodzą (ale większość tych nazwisk jest znana) jak i tych, którzy przychodzą;
Oby wśró tych co odchodzą nie pojawiła się jakaś jeszcze niespodzianka ekstra...Ciekawi mnie ten temat "młodzieży z NT" - to mogą być świetne wzmocnienia, tylko za większość z tych co lepszych trzeba ekwiwalent, więc pod tym hasłem się mogę kryć zarówno świetne nazwiska jak i całkiem przeciętne. Ale fakt faktem - na ten moment chyba nikt w kraju tak ogranych w PLH młodych zawodników jak Podhale nie ma (miał?)
Wojtek74C Napisał(a):
> A propo transferów - w tym tygodniu mają być
> pierwsze ruchy i pierwsze nazwiska
Skąd to info? Na razie cisza ... miejmy nadzieje, że przed burzą.;)
Kłysa I Noworytę możecie witać bo w Unii nie podpisali.
Jarek jest po kontuzji i nie wiadomo czy zdolny na 100 %. Odnowienie urazu sprzed kilku lat może zakończyć jego karierę.
jak na razie tylko trzy drużyny z PLH nie zrobiły żadnych transferów na plus to Toruń ,Unia oraz Cracovia !
dodam tylko ze już jednego kadrowicza mamy straconego (Wajda )a drugi (Sarnik )też jest bliski odejescia ,czyli powtórka z ubiegłego sezonu? i czas w tym wypadku na pewno nie płynie na naszą korzyść ,bo pużniej będą teksty typu ze brak odpowiednich zawodników na rynku i.t.p
Sarnik już nie jest kadrowiczem :) (skończył karierę reprezentacyjną) to raz, dwa z shoutboxa na hokej.net wiesz o jego "bliskim" odejściu? :D
Karvin Napisał(a):
> Sarnik już nie jest kadrowiczem :) (skończył
> karierę reprezentacyjną) to raz, dwa z shoutboxa
> na hokej.net wiesz o jego "bliskim" odejściu? :D
jet nie jest ? sam w wywiadzie nie jest do tego przekonany ??ale na pewno jest to wartościowy zawodnik z tym ze chyba ma świadomość ze tylko pod okiem trenera Rohaczka przeżywa drugą młodość
tu część cytatu z oficjalnej z Sarnikiem
,To kończysz czy nie?
- Na razie tak, kończę moją przygodę z kadrą. Ale... Zobaczymy co los przyniesie''
może cię zaskoczę ale nie wiem tego z hokej net tylko z strony http://www.hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/
choć to nie jest pewne na 100% jak z Wajdą
klasycznei zaczniemy przygotowania do sezonu 8 zawodnikami po miesiącu będzie ich 10 a po dwóch 13, przed samym sezonem uda sie dokoptować z 4-5 i będziemy mogli wystartować na 2,5 piątki ... w końcu jaki sens jest płacić hokeiście np 2-3 miesiące za sam trening jak można z nim podpisać przed sezonem 3 wypłaty zaksięgowane na plus :D i księgowość znowu się wykazała ...
Niestety, ale dla mnie to wciąż nie jest klasycznie, jeszcze do niedawna tak robiła cała liga, poza nami. Poza tym Rudolf powiedział jasno, że w tym roku błąd nie będzie powtórzony i przygotowuje się cały zespół (ew. prawi, ale naprawdę prawie cały) razem, powiedziano też, że start przygotowań nastąpi 8(?) maja albo coś koło tego. Zakładam, że Rudolf nie rżnie głupa przed kibicami, tylko naprawdę mu to obiecano. Więc jeśli wyjdzie inaczej będę to rozumiał jako robienie trenera w "hokeja.neta", a to już dużo większe przegięcie niż tylko kibiców (bo do tego przywykliśmy) i to będzie rzeczywiście "nowa jakość" w wykonaniu naszych sterników. Raz w zeszłym roku dali ciała - ale oki, błędów nie robi ten, kto nic nie robi. Natomiast jeśli znowu powtórzymy te same błędy, to znaczy, że nie wyciągamy oczywistych wniosków z własnych doświadczeńi idziemy jak Titanic - do najbliższego lądu - prosto pod sobą, czyli tropem Tychów. Oni też seryjnie powtarzali te same błędy aż dotarli do play-outu - to już jest dół, bo z ligi spaść wcale tak łatwo nie jest . No przynajmniej do tej pory nie było - spaść to już pukać w dno od spodu, choć w tym roku walka o utrzymanie może też być już rzeczywista i wyrównana.
Czekam cierpliwie do rozpoczęcia treningów i mam nadzieję. W sumie to co innego nam zostaje, liczyć na piłkarki?
O ile pamiętam to treningi mają się zacząć 7 maja. Został tydzień...
Treningi są przesunięte na 15 maja; no i niestety dalej cisza; w tym tygodniu raczej bez jakiś ruchów...choć kto wie
http://img191.imageshack.us/img191/7778/aaaaaaaaaaaaaaaa001.jpg
Besch i Kostuch w Sanoku ??możliwe choć nie tak pewne jak z Wajdą choć jak na ligę Polską jak dla mnie bez sensu i tak Sanok przerasta pozostałe drużyny w PLH ,ale jeśli chodzi o występy w europie to mogą coś osiągnąć ?!szkoda tylko ze naszym kosztem .
Besch ma kontrakt. Dla kadry było by dobrze jakby Dawid wrócił do Polski.
Wczoraj oficjalnie (bo nieoficjalnie już dawno) kopacze spadli ligę niżej, a więc budżet sekcji hokejowej powinien być natychmiast ustalony i wtedy ruchy transferowe powinny nabrać tempa (jakie by one nie były).
Informacji zawartch w skanie koleżanki lolipop (która notabene miała już nie pisać na tym forum) nie można nazwać konkretnymi informacjami, gdyby jednak (tfu, tfu!) okazały się prawdą to ja nie mam pytań.
Nicolas chciał zostać (jest na necie wywiad w GK), a David (dla pasy.tv) stwierdził, że jak Polska to tylko Cracovia. Ja wiem, że za darmo czy też półdarmo nikt grał niebędzie ale trzeba mieć świadomość, że taka sytuacja prędzej czy później może nastąpić i najlepszym wyjściem jest po prostu nieużywanie takich sformułowań.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)