po pierwsze i najwazniejsze ;
Bo chce....
I dajcie spokoj ze Stawowymi ,Majewskimi ,Lenczykami...ich nie ma w klubie.
Odejdzie kilkunastu pseudograjkow-szrotu i odswiezymy atmosfere!
W lutym powiedzialem,ze w pierwszych 3ch meczach mamy miec min 5 pkt.
Zdobylismy 2pkt!I dalsze dywagacje nie maja sensu!
Facet nie daje sie dymac przez pilkarzykow typu Saidi i niech pracuje by wkrotce wprowadzic Pasy do E!
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
4/6 Kafarskiego = 2/3 Pasieki na wiosnę
tylko trzeba wziąść jeszcze pod uwagę
- jakich mieli rywali
- gdzie grali swoje mecze
- jakich mieli zawodników do dyspozycji
- ile mieli czasu na przygotowanie drużyny
- pod jaką presją grali
http://www.malopolskatv.pl/1250-pasy-przed-widzewem-i-sprawa-saidiego/ - w srode na żywo od 12:55 konferencja przed widzewem
Taka moja uwaga - ogólna sytuacja jest teraz taka, że trzeba realnie liczyć się z możliwością, że nie uda się ugrać złamanego punktu do końca tego sezonu. Co z Kafarskim jako budowniczym drużyny w I lidze w takim scenariuszu? Czy forumowicze widzący go w tej roli pozostaliby wtedy przy swoim zdaniu?
sezon trwa,zakładanie zdobycia zero punktów to jest jakś paranoja. nie przegramy z rts ani z gts (co i tak niewiele da)
na razie fakty są takie iż :
1)Kafar zdobył "szczęśliwe" 3 pkt z Podbeskidziem i zgadzam się z tymi którzy obejrzeli mecz w tv albo powtórkę były to "szczęśliwe" 3 pkt,
2) jak druzyna ma zdobywać punkty jak najlepsi zawodnicy siedzą na ławie lub nie łapią sie do 18 meczowej patrz np. Saidi, Suart, Hosek
(kolega rozmawiał z Hoskiem od 2 tygodni jest gotowy do treningu i Kafar mu nie pozwala trenować, co trzyma go na ostatnie 3 mecze? ) a wg mnie jeszcze dochodzi Nykiel który jest lepszy od Puzigacy,
3) jak mamy wygrywać gdy na Polonii przegrywamy od początku meczu a trener przez godzine nie robi nic aby odwrócić losy meczu, nie komentuje czy taktyka defensywna w tym meczu była trafna,
4) temat Saidiego jest bardziej skomplikowany, to nie jest tak że on sie obraził, mądry i doświadczony trener nie moze sobie pozwolić na strate takiego zawodnika, w tak waznym momencie sezonu - nawet jak jest bez formy to i tak absorbuje... dwóch przeciwników,
Kafar błądzi wg mnie, efekty jego pracy są żadne no ale jest jeszcze... parę meczy
PS realnie jakbyście mieli do wyboru po Pasiece takich trenerów jak Kafar, Stawowy i Motyka, bo takie były realia to kogo byście zatrudnili ?
mourinho by nie pomogl
pewnie by nie pomógł, ale jeśli chodzi o kafarskiego... będzie można odnieść wrażenie, że w dużej mierze utrzymał lechię... tak więc wybór z perspektywy czasu może się okazać mega niewypałem biorąc pod uwagę pozawarsztatowe aspekty...
[quote=Slapi1988]
2) Szatalow tez sam odszedl ..nikt go nie zwalnial ... a skoro nie chcial pracowac bo czul sie, jak sam powiedzial "wypalony" ..to tez nie widze sensu trzymania go na sile.
[/quote]
?
Z tego co pamiętam to Szatałow został zwolniony mimo, że bodajże dwa dni wcześniej hucznie obwieszczał, że chce zostać i wierzy, że pod jego wodzą Cracovia lada moment zacznie zdobywać punkty. Popraw mnie jeśli się mylę.
Ja zapamiętałem to tak samo jak Slapi
Najpierw fakty
We wtorek Szatałow zapewnia, że zostaje, w środę wygrywa w pucharze polski, a w czwartek odchodzi z Cracovii.
A teraz tak jak ja to widzę:
Drużyna była za Szatałowem, Jurij chciał zostać o czym mówił otwarcie na chwilę przed zwolnieniem. Dzień później wygrał w pucharze polski i wydawało się, że wszystko idzie ku lepszemu. Kto by w takiej sytuacji sam z siebie zrezygnował? Pamiętam też wywiad z Szatałowem tuż po zwolnieniu. Wywiad w wersji wideo a nie te uproszczone i ugłaskane pisane. Kupa niedopowiedzeń i wkur*ienie Szatałowa. Czy tak się zachowuje człowiek pogodzony z decyzją, którą ponoć na spółę z procesorem podjął?
Dla mnie to było tak, że za plecami Szatałowa już szukano zastępcy mimo, że zapewniano go, że ma kredyt zaufania. I jak tylko znaleziono to się Jurija pozbyto. Zresztą taki sam scenariusz był z Pasieką później. Potem Filipiak dogadał się z Szatałowem co do wspólnej wersji zeznań. Jak mu się to udało, w to już nie wnikam.
Obejrzałem sobie konferencję z Kafarskim http://www.pasy.tv/cracovia-widzew-na-zywo/ i muszę napisać, że ten gość robi na mnie dobre wrażenie. W przeciwieństwie do Pasieki jest facetem konkretnym. Widać, że ma pomysł na grę Cracovii. Matematycznie szanse zespołu na utrzymanie wyglądają słabo. Trener wie czym dysponuje i widać, że stara się z tego materiału, który posiada wyciągnąć maksimum.
Tak więc trenerze robisz dobrą robotę i tak trzymaj. Tylko błagam graj dwoma napastnikami :)
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> po pierwsze i najwazniejsze ;
> Bo chce....
> I dajcie spokoj ze Stawowymi ,Majewskimi
> ,Lenczykami...ich nie ma w klubie.
> Odejdzie kilkunastu pseudograjkow-szrotu i
> odswiezymy atmosfere!
> W lutym powiedzialem,ze w pierwszych 3ch meczach
> mamy miec min 5 pkt.
> Zdobylismy 2pkt!I dalsze dywagacje nie maja
> sensu!
> Facet nie daje sie dymac przez pilkarzykow typu
> Saidi i niech pracuje by wkrotce wprowadzic Pasy
> do E!
Za to Kosanovicem resztą to się bawi na całego. A jacy oni waleczni. Budziński i cała reszta biegaczy bez głowy. Saidi jest trzy razy lepszym zawodnikiem oc całej tej reszty.
Tyle że w chwili obecnej dla nas liczą się punkty a nie gra zespołu... Więc jak dla mnie to trochęza optymistycznie Kafarski patrzy na tą całą sytuację mówiąc że nie mają się czego wstydzić, może z gry w ostatnim meczu faktycznie ale to w tej chwili nie jest istotne.
Carlit Napisał(a):
> Obejrzałem sobie konferencję z Kafarskim
> http://www.pasy.tv/cracovia-widzew-na-zywo/ i
> muszę napisać, że ten gość robi na mnie dobre
> wrażenie. W przeciwieństwie do Pasieki jest
> facetem konkretnym. Widać, że ma pomysł na grę
> Cracovii. Matematycznie szanse zespołu na
> utrzymanie wyglądają słabo. Trener wie czym
> dysponuje i widać, że stara się z tego
> materiału, który posiada wyciągnąć maksimum.
>
>
> Tak więc trenerze robisz dobrą robotę i tak
> trzymaj. Tylko błagam graj dwoma napastnikami :)
Jak ma grać dwoma napastnikami, skoro nie ma ani jednego? Van der Błazna nie nazywajmy napastnikiem...podobnie Matuleviciusa i Grzelaka... ;-)
Jak bardzo trzeba być pozbawionym samodzielnego myślenia, żeby powiedzieć, że Grzelak nie umie grać w piłkę albo że nie jest napastnikiem, hę ?
Świeta są jak wiadomo dwa razy w roku ;raz trafił na Wielkanoc drugi raz może na Boże Narodzenie tylko pytanie czy napewno u nas.
mknacylopez Napisał(a):
> Jak bardzo trzeba być pozbawionym samodzielnego
> myślenia, żeby powiedzieć, że Grzelak nie umie
> grać w piłkę albo że nie jest napastnikiem,
> hę ?
Kolego mknacylopez naucz się czytać, a nie obrażaj innych... gdzie napisałem, że Grzelak nie umie grać w piłkę?
Dla mnie nie jest napastnikiem, mogę mieć takie zdanie? Miał jeden "przyzwoity" sezon 2009/2010 gdzie strzelił 6 bramek w 20 meczach.
Definicja Napastnika:
Napastnik to zawodnik w piłce nożnej, który gra na pozycji najbliższej do przeciwnej bramki i dlatego w drużynie głównie to on jest odpowiedzialny za zdobywanie bramek.
Wyróżnia się trzy typy napastników:
środkowy, wysunięty napastnik, "szpica" ? CF (ang. central forward),
cofnięty, drugi napastnik ? SS (ang. second striker), czasami zaliczany i do napastników, i do pomocników.
prawy lub lewy napastnik, skrzydłowy ? WF (ang. wing forward) często dośrodkowuje piłkę w pole karne przeciwnika oraz strzela bramki, gra przeważnie w tej samej linii co środkowy.
Postawione pytanie wciąż uważam za zasadne :)
Bizen napewno by sie prezentowal lepiej jakby ktos z przodu (najlepiej maly, szybki i ruchliwy) mu pomagal. Idealny bylby Niedzielan, Piech czy nawet Kosecki ... Bizen nie ma umiejetnosci jak Lewy w BVB ze potrafi ta pilke przyjac i przytrzymac jakies 15 s az koledzy nabiegna, on musi ja (najlepiej z pierwszej) zgrac komus ... a najczesciej najblizszy nasz grac jest jakies 20 m od niego. Zreszta lepszego napastnika na te chwile nie mamy wiec trzeba wspierac a nie dolowac :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)