Ponoć u Wacha wykryli coś w krwioobiegu ;)
-
-
Boks - Temat Zbiorczy
A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?art
> icleid=27515
> Ej, kto może niech wpada 6 grudnia na halę
> GTS-u. Nasz forumowicz - El Duce będzie walczył
> złotą rękawicę GTS-u, kategoria wagowa -
> super ciężka.
rozgrzewka z AWB przed halą przy R22 w formule bez rękawic :)
Dzisiaj w Las Vegaz zapowiada się super walka. W kategorii półśredniej Pacquiao zmierzy się z Meksykaninem Margue.
Mam nadzieje, że Marquez w końcu wygra również w oczach sędziów.
Zaczyna się walka Jonaka na polsacie sport... lubię chłopaka, sympatyczny, bardzo waleczny gość.
jakim cudem głowa Pacquiao została na swoim miejscu ? :D
http://www.youtube.com/watch?v=Ch684cK-dK0
się jebaniutki nadział, wręcz książkowo, głowa jakimś cudem jest ale do alzheimera to ten cios go przybliżył znacznie :)
Ja po takiej petardzie to bym się nie obudził, masakra.
Co dalej z Pacquiao, jak myślicie?
Mysle ze to koniec Pac-Mana.
Dwie porazki z rzedu jednak powinny mu dac do zastanowienia choc jak znow ktos mu zaporoponuje 25mln zielonych to mysle ze sie skusi.
Co do walki wszechczasow z Mayweatherem to on nie ma juz nic do stracenia a ten drugi sporo bo on jeszcze nie przegral i watpie by ryzykowal walke z Mannym.
13 dni później
Będzie gdzieś można zobaczyć dziś na żywo walkę Adamka ? TV , Internet ? Pytam bo nie mogę nigdzie znaleźć .
orange sport
Adamek dostał prezent pod choinkę...
Cunningham może czuć się oszukany. Mam wrażenie, że o końcowym wyniku zadecydowała ranga nazwiska.
Ja przed ogłoszeniem werdyktu miałem już kupon bukmacherski drzeć bo byłem pewny że Adamek przegrał . Potem ogłaszają remis , też mało kuponu nie podarłem a za chwilę....wygraną Adamka :D . Adamek dostał ładny prezent na święta . I ja też bo ten pojedynek mi kupon kończył :) .
żenada...
W sumie to zabawne ile w odbiorze tego sportu znaczy komentator. Nakręcił was, że Adamek był słabszy i przegrał, dlatego was to tak zaskoczyło jak i jego. Kryteria punktowania w praktyce nie są ostre, walka cały czas oscylowała wokół remisu, Adamek przycisnął w końcówce, można się było spodziewać takiego werdyktu, oczywiście nazwisko zapewne też mu pomogło.
eplv Napisał(a):
> W sumie to zabawne ile w odbiorze tego sportu
> znaczy komentator. Nakręcił was, że Adamek był
> słabszy i przegrał, dlatego was to tak
> zaskoczyło jak i jego. Kryteria punktowania w
> praktyce nie są ostre, walka cały czas
> oscylowała wokół remisu, Adamek przycisnął w
> końcówce, można się było spodziewać takiego
> werdyktu, oczywiście nazwisko zapewne też mu
> pomogło.
oglądałem na NBC. tam też komentatorzy chwalili Cunnighama. remis był kontrowersyjny, wygrana Adamka to skandal.
Boks zawodowy w Cruiser i Heavy to bagno. K2 i długo nic... dalej cyrk Sauerlanda i parodia stajni Duvy. Nie oglądam już tego. Masternak złapał Pana Boga za nogi wchodząc do Sauerlanda. Reszta Polaków nic nie osiągnie, mówię oczywiście o Wojakach. Adamkowi chujowo dobrali rywala i tyle... stracił atuty robiąc masę i ?siłę? - jest wolny, spóźnia odchylenia, głowa w miejscu, słabsza kondycja, sygnalizowane ciosy etc. Najgorsze walki w HW ma z małymi, szybkimi i nieuchwytnymi rywalami (Estrada, Chambers, Cunningham).
eplv Napisał(a):
> W sumie to zabawne ile w odbiorze tego sportu
> znaczy komentator. Nakręcił was, że Adamek był
> słabszy i przegrał, dlatego was to tak
> zaskoczyło jak i jego. Kryteria punktowania w
> praktyce nie są ostre, walka cały czas
> oscylowała wokół remisu, Adamek przycisnął w
> końcówce, można się było spodziewać takiego
> werdyktu, oczywiście nazwisko zapewne też mu
> pomogło.
chyba zartujesz ...
Cunnigham byl moze nie "o niebo", ale sporo lepszy technicznie. Lewa reka pracowala idealnie, dochodzil co drugim wyjsciem, punktowal Adamka jak chcial ... no ale $boks to tylko kasa ...
Adamka taktyka się sprawdziła cisnął pod koniec rund i dwie ostatnie... Według mnie to Amerykanin powinien wygrać nie znacznie ale powinien. Był szybszy jego lewy cały czas dochodził, defensywa bardzo dobra. Adamek dużo razy nie trafiał.
Jeżeli w tej walce zdecydowanie nie wygrał to Klitschko go zniszczy. Oj szkoda że Gołota nie ma 30 lat ;)
Adamek przestrzelał tym prawym niemal każdorazowo i chyba za każdym razem kiedy przestrzelił dostawał kontrę. Lewe Cunninghama wchodziły prawie jak w masło. Walka wyglądała podobnie jak Adamka z Arreolą, tylko w drugą stronę. Nie podoba mi się taktyka uderz uciekaj, oraz krótka seria i klincz, ale to jest boks zawodowy, dyscypliną można wygrać niemal z każdym, jeśli jest szybki i dobrze wyszkolony. Tomek jest bardzo dobry technicznie, ale obrał zły kierunek, na stare lata poszedł w masę i uznał, że w wieku 36 jest w stanie zostać puncherem w wadze ciężkiej. Stracił wszystkie atuty które miał w tej wadze, był szybszy, nieuchwytny, miał kondycje na to żeby w każdej rundzie zasypywać oponentów całymi seriami. Ja powiem szczerze, choć żadna to satysfakcja, właśnie takiego obrotu sprawy się spodziewałem. Cunningham miał go wypunktować i tak się stało, był dużo szybszy, ma lepszy zasięg, jest nie gorszy boksersko, a w narożniku jeden z najlepszych od lat trenerów, Richardson. Nie lubię Cunninghama, bo ryczy przed kamerami, ale tą walką zyskał mój szacunek i jest mi go żal, bo zasłużył na swoje 5 minut. Ciężko trenował, podjął ryzyko, pokazał się przed milionami w Stanach, gdzie był anonimowy, a tu taki wał. Jest mi wstyd, nie za Adamka, że przegrał, bo to boks i nie zawsze się wygrywa, jest mi wstyd, że ten cyrk był z udziałem Polaka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)