Dla tych co nie widzieli , esencja http://ehf-euro2016.polsatsport.pl/#6362336
-
-
Boks - Temat Zbiorczy
A tak się przerzut prężył.....Czarny bez wysiłku zrobił mu dziecko w ringu.
Przecież on nie pojechał tam wygrać tylko w miare z honorem (a nie jak Gołota ) dać się sprać
po pysku za prawie milion $ dla siebie, menago , sztabu , posredników i fiskusa...
Oczywiście ogromną większość zabiorą mu wymienieni ale i tak swoje kilkaset tysięcy dolców zarobił.
Powalczył, przetrwał 8 rund , kase zarobił i będzie dalej na różne walki zapraszany bo plamy nie dał.
Zrobił swoje więc przy całym braku sympatii dla typka wysmiewać go nie ma za co (przypomnijcie sobie kilkudziesięciosekundowe "walki Endrju" z których piękne występy kabaretowe zrobił Daniec)
ps: oczywiście ktoś zaraz napisze o sporcie itd... ale zawodowy box to nie sport tylko show dla
"trzepania kasy" z pay per view ;)
Pies, który głośno szczeka wcale mocniej nie gryzie. [img]http://www.dogler.pl/data/articles/normal/7.jpg[/img]
Juz na wejście błazenada, jakieś chusteczki na gębie jakby nie mógł wyjść normalnie jak chłop, dumnie z podniesiona głową.. No ale dobra, czarny tez w masce, nie wiem po co... Widocznie to jakaś norma jest.. Dla mnie przerost formy nad treścią, niepotrzebne.
Pierwsze trzy rundy czarny przeczekał, robił sobie jaja chyba no i chciał mu się dać wyszaleć.
W czwartej coś się zaczęło dziać i Szpilka dostał pierwszy raz ostro w puzon..
Myślałem, ze się zaczęło i zaraz będzie koniec, no ale trzeba przyznać ze Szpilka niezle unikał ciosów, duzo ruchu, nie bardzo sie dawał trafic, choc sam raczej tylko wymachiwał rekami w powietrzu i krzywdy mu raczej nie zrobił.
I tak dziwne ze wytrwał do 9 rundy, czego się nie spodziewał chyba nikt znający się na boksie.
To co stało się wtedy.. To trzeba zobaczyć... Pier..dolniecie ma niesamowite.. Zgasił Szpilce światło na długą chwile... Nie znam się, ale chyba nie za często się zdarza, ze koleś nie może w ogole sie podnieść z ringu i wyjeżdża na noszach. Totalna destrukcja...
Reasumując: Do momentu nokautu wstydu nie przyniósł. Tym bardziej walcząc z kimś z takimi statami. Nie dziwie się ze ten chłop ma 35KO na 36 wygranych walk. Wymarzone zakończenie, najlepsze z możliwych, przejdzie do historii boksu/nokautów...
:)
mimo,że przegrywał na punkty to wstydu nie przyniósł i dawał rade...za wcześniej ta walka...
chyba czeka nas zayebisty pojedynek :) https://www.youtube.com/watch?v=JL7h72NigqE
"...wiślackie psy dostają w kły..." :) przy nokaucie od razu ten kawałek mi się przypomniał.
Szpilka jest tylko wytworem pijaru. Przecież on prawie w każdej walce był liczony....
Mnie od dawna zadziwia popularnosc Szpilki. On kompletnie nic nie osiagnac, a tak duzo sie o nim mowi i pisze.
A z Gołotą było inaczej? Trzeba nakrecac koniunkture
Nie porównujmy medalisty olimpijskiego do tego podworkowego boksera.
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przecież on nie pojechał tam wygrać tylko w
> miare z honorem (a nie jak Gołota ) dać się
> sprać
> po pysku za prawie milion $ dla siebie, menago ,
> sztabu , posredników i fiskusa...
> Oczywiście ogromną większość zabiorą mu
> wymienieni ale i tak swoje kilkaset tysięcy
> dolców zarobił.
>
> Powalczył, przetrwał 8 rund , kase zarobił i
> będzie dalej na różne walki zapraszany bo plamy
> nie dał.
> Zrobił swoje więc przy całym braku sympatii dla
> typka wysmiewać go nie ma za co (przypomnijcie
> sobie kilkudziesięciosekundowe "walki Endrju" z
> których piękne występy kabaretowe zrobił
> Daniec)
>
> ps: oczywiście ktoś zaraz napisze o sporcie
> itd... ale zawodowy box to nie sport tylko show
> dla
> "trzepania kasy" z pay per view ;)
Jak możesz w ogóle porównywać Gołote do tego kmiota? Z kim walczył Gołota a z kim walczy ten napinający się pajac? Druga walka nie z kelnerem i druga porażka. Szpilke można porównywać śmiało z Najmanem . Wiecznie napięty i wiecznie pokonany.
[img]https://pbs.twimg.com/media/CY85y1WWYAMYE_B.jpg:large[/img]
Ciekawe jak duzy ślad zostanie na jego psychice po tak ciężkim nokaucie. Taką przegrana zawsze ma swoje konsekwencje które uwidaczniają się po czasie, przeważnie bokserzy nie są już później tacy sami (najlepszy przykład to Tyson po nokaucie od Douglasa). Murzyn wydaje się być zabijaką ale tak naprawdę długo nie będzie słabszego mistrza świata. I to tylko pokazuje jaką przepaść dzieli Szpilke od zdobycia tytulu.
Zaśmiane, cytat ze Szpilki: Szpilka: Wilder nie robi na mnie wrażenia. Myślałem, że trafi mocniej.(:D
Znalazlem to w necie dzis rano o 5-30 :) :) Mem dnia jak nie tygodnia :) :) :)
[img]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12553078_10153684993120743_3237406403189012886_n.jpg?oh=44ea3e2a239606802ad680195babdf13&oe=56FD41D2[/img]
29 dni później
Może mi ktoś wytłumaczyć zasady chess boxingu. Czy ja to dobrze zrozumiałem, bo z logiką u mnie ostatnio źle (w podpisie naprawdę chodzi mi o to, że nie brałem pieniędzy za nie bycie agentem). Na przemian rozgrywa się rundy boxu i szachów. Gra może się skończyć nokautem lub matem (plus jeszcze kilka innych możliwości). Zaczyna się od boxu. No to wystawić jakiegoś Kliczkę czy Tysona, który na szachach zna się jak ja na silnikach rakietowych. W pierwszej minecie nokautuje przeciwnika, do szachów już oczywiście nie dochodzi i zostaje zwycięzcą pojedynq chess boxingu.
Proszę mi wytłumaczyć.
BTW Chciałbym zobaczyć pojedynek chess boxingu na żywca. Czy w Polsce lub Czechosłowacji istnieje taka możliwość?
[Z Wodzia pozdrawia Geoś.]
[img]http://www.przegladsportowy.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/720/0/przegladsportowy/635913215984645266.jpg[/img]
Tygrys pogonił Szpile ;)
To Michalczewsli czy Tyson bo z tyłu ich nie idzie poznać. Taki chojrak w przed dziadkami ucieka.
Bart przecież Tyson jest czarny co Ty chłopie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)