:) do przemyślenia.
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Stawowy!!! Dajmy mu szanse. Co mamy do stracenia? Albo odbuduje wielką Cracovie, grającą skuteczną piłkę albo nie. Wole I Ligę z Wojtkiem niż tym jebanym gburem Kafarskim! Do każdego trenera przychodzącego do naszej drużyny przez lata miałem kredyt zaufania. Przy każdym myślałem "OK, to będzie to. Pomoże nam wrócić do formy" i zawsze wychodził wielki chuj. Kafarski był jedyny, którego od początku nie lubiłem i nic się nie zmieniło. Niech spierdala do lechii
a może byśmy sobie dali spokój z wyliczaniem kogo chcemy, a kogo nie bo, chuja mamy do gadania. Jeśli zatrudnią Stawowego połowa będzie się cieszyć, a reszta narzekać i czekać na jego potknięcie, przyjdzie Radolski to zwolennicy Wojtka będą płakać, że bez niego nic juz nie osiągniemy, dla każdego trenera tabula rasa od pierwszego dnia pracy i pierwsze wnioski po całej rundzie pracy!
Dajmy pole do popisu naszym szefom i bądzmy cierpliwy każdy trener który przyjdzie musi dostać kredyt zaufania kibiców ja też czekam na zmianę ale jak będzie to zobaczymy!!!TYLKO PASY!!!
Vice chyba należy do klubu wuefistów...
I co by było jakby przyszedł Stawowy
Zrobił awans od razu
Puchary od razu....
Cieszyc się czy płakac trza by było ? ;)
Jeżeli doniesienia o wuefiście są prawdziwe to przekonuje mnie to już w 100% że Radek i spółka nie mają bladego pojęcia co z tym naważonym piwem zrobić. Ktoś już w tym wątku celnie zauważył że moment oceny ViceP zbliża się wielkimi krokami. Mam tylko nadzieje że wtedy moje wszystkie obawy okażą się bezpodstawne.
Nie mogę zrozumieć skąd tyle niechęci do trenera który miał olbrzymie sukcesy i prowadził nas w ekstraklasie robiąc wynik ponad stan kadrowy i kasę .Pracę Stawowego jak by nie patrzeć musimy ocenić pozytywnie .Zrobił bardzo dobry wynik i zostawił po sobie b.dobrą drużynę .
Wyciagane są jakieś stare brudy że niby pies itd ,a nie bierze się zupełnie pod uwagę wyniku sportowego Cracovii ,stylu gry drużyny .A to powinno być sprawą decydującą w ocenie każdego trenera.
Ta ocena dla Kafarskiego jest druzgocąca ,a wynik sportowy drużyny wręcz śmieszny.Śmiem twierdzić że cieć z wielickiej nie mający bladego pojęcia o piłce zrobił by więcej jako trener niż 6 pkt na 30 możliwych do zdobycia.
Jak popatrzymy na stan kadrowy to nie mieliśmy słabszego składu od Łks,Lechii ,Podbeskidzia,Widzewa ,i kilku innych zespołów .Myślę że nawet mielismy lepszych piłkarzy .
Nie mieliśmy drużyny bo to był zlepek kopaczy prowadzonych przez trenera partacza i amatora.Do tego doszła fatalna atmosfera i tragiczne zarządzanie.TO jest geneza upadku.
Czy przyjdzie Radolsky czy Stawowy dla mnie nie ma różnicy .Oboje to dobrzy trenerzy i co najważniejsze nie sterowalni przez Filipiaka czy Tabisza .Nie ma opcji by generał zadzwonił i nakazał że ma grać np Dudzic a ,,,trener ''niczym marionetka słuchał i wykonywał polecenia.
Bo proszę pana potter
Sa osobnict którzy nazwali pewnego pana wuefistą
Ci sami osobnicy witali jak zbawiciela najlepszego pod słońce trenera Ulatowskiego
Znawcy sa w szoku..... przyjdzie pan WF i zrobi znowu wynik ?
Toż to by była totalna kompromitacja
Lepiej asekuracyjnie krzyczeć Wuefista, wuefista....;) byle by nie przyszedł...lepszy bedzie nawet np Kononowicz http://www.youtube.com/watch?v=hAjBOT1FK6U&feature=related
Ot takie spostrzeżenie...
prezes przemówił :)
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Radomir-Szaraniec-Na-chwile-obecna-trener-Kafarski-ma-wazny-kontrakt-1
Zapomniałeś dodac kolego Trapez że ci sami osobnicy nazywali Oresta ,,starym dziadem ''.
Dostali najpierw podbródkowy a teraz sierp i KO od Oresta .Zwyczajnie boją się powtórki z rozrywki czyli sukcesów Cracovii trenowanej przez Stawowego .
Był by to kolejny nokaut bo jak tu przyznać się do błędu kolejnego w ocenie trenera .Wolą siedzieć pod miotłą i kąsać .
Słuchając PREZESA (część 1 )jestem przerażony wizją pracy Kafara Jest to kolejny nieudacznik a te 6 pkt w 10 meczach tylko to potwierdza.Jest tam sporo o Hosku i tu zapytam Radka wprost CO STAŁO NA PRZESZKODZIE BY WYKUPIĆ GO JUŻ W STYCZNIU ?Po co było czekać -wszyscy byli zgodni że należy to zrobić !!
Jak byś posłuchał głosu ludu mielibyśmy z nim 3 letni kontrakt i pilkarz by nie miał wyjścia .Jak by bardzo się upierał że nie chce grac w 1 lidze to wypożyczylibyśmy go .Po awansie miał by dalej u nas 2 letni kontrakt ,a jak by awansu nie było
finasowo byśmy nie stracili bo myślę że sprzedalibyśmy go z zyskiem.
I tu myślę Radek że mogłeś bez problemu namówić generała do wcześniejszego wykupu .Jak rozmawialiśmy w styczniu generał był absolutnie przekonany do wykupu .Nieprawdaż????
A tak najprawdopodobniej stracimy najlepszego stopera który trafił do nas od czasów Węgrzyna i dodatkowo bardzo młodego.On może grać tylko lepiej i dobrze o tym wiesz.
Potter
Mistrzem w błędnym ocenianiu potencjału trenerów i zawodników jesteś akurat Ty więc lepiej nie zaczynaj bo gwarantuję Ci że niejeden forumowicz z radością wyciągnie Ci Twoje co bardziej smakowite cytaty z oceną potencjału piłkarzy i trenerów :)
Co do trenerów kolego mylę się rzadko .Tak się składa kolego że mam bardzo blisko na Wielicką i mogę często bywać na treningach .Tam pewne rzeczy widać kolego gołym okiem .Zresztą trenera zawsze oceniają wyniki drużyny .
Dlatego siedzą pewne osobniki cichutko jak mysz pod miotłą po nokaucie od ,,starego dziada''.
Ta sama grupa piała z zachwytu jak przychodził Ulatowski .Ci sami opluwają trenera przy którym Cracovia grała najlepszą piłkę nazywając go wuefistą .Wiesz czym się kolego różnimy ?
U mnie nie ma problemu z przyznaniem się do błędu czy nawet przeprosinami .
Niektórych osobników nie stać ani na jedno ,ani drugie.Oni dobrze wiedzą o kogo chodzi .
Co do zawodników nie ma osoby nie omylnej na forum .Liczy się kolego skala pomyłki i ewentualne konsekencje.
Ja jak już mi zarzucałeś Aleksandra czy Chmiesta proponowałem ich do nas wtedy jak mieli karty zawodnicze na ręce i w czasach najlepszej dyspozycji sportowej (w przypadku Chmiesta było to po skończeniu kontraktu z Bełchatowem).
Ty i inni osobnicy zapominałeś o sprawie najważniejszej atakując mnie CZYLI O MOMENCIE TRANSFERU .
Bo ten sam Chmiest 2 lata później wykupiony przez Arkę za prawie 1 mln zł był interesem kiepskim .
Oczywiście w ślepej furii atakowania pottera o tych dobrych propozycjach zdążyłeś zapomnieć .Nie ma jak obiektywizm NIE PRAWDAŻ KOLEGO KARVIN??
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do trenerów kolego mylę się rzadko .
Na kim się najbardziej pomyliłeś ? Na Stawowym ?
Na Stawowym ?Moje zdanie znasz AWB na temat tego trenera .Jest zupełnie inne od twojego .
Czy się pomyliłem ?Każdego jednego trenera ocenia się przez wyniki sportowe i przez to co po sobie pozostawia.
W tym przypadku broni go jedno i drugie .
Następni trenerzy jakie wyniki mieli i co po sobie pozostawili ?
Wypadkową ,,pracy ''jest spadek .
Możesz oczywiście wpierać że czarne jest białe i napisać Majewski to był trener .4 miejsce było !!
Tyle że zostawił po sobie zgliszcza
potter Napisał(a):
> Na Stawowym ?Moje zdanie znasz AWB na temat tego
> trenera .Jest zupełnie inne od twojego .
Oczywiście, że inne bo to nie ja tylko Ty twierdziłeś , że Stawowy bierze kasę od zawodników za miejsce w wyjściowej 11-stce.
Potter chciałem Ci p[rzypomnieć że byłeś zwolennikiem przyjścia Ulatowskiego co już zostało Ci wykazane :)
Tak ja się mylę co do trenerów - ale ja się na piłce nie znam i nie roszczę sobie praw do znania się na niej, Stawowy mi nie pasuje z zupełnie innych powodów, nazwijmy to organizacyjnych, pomijając fakt że jego sportowe CV po trenerce u nas jest hmm niezbyt zachęcające.
Ja po prostu patrzę że Ty co jakiś czas proponujesz zawodników którzy okazują się niewypałami, w sumie to nikt by się Ciebie nie czepiał gdyby nie właśnie Twoje przekonanie o nieomylności swojej (używanie zdecydowanych stwierdzeń, górnolotnych sformułowań o sabotażu itp.) które bije z Twoich postów.
A ponieważ nader często zdarza się że nie masz racji (ach ten Leszek Laszkiewicz, który miał nie wypełnić luki po Tomasie) no to ludzie to wykorzystują :)
Tyle :)
a co do Stawowego to zdania nie zmieniam, nawet jeśli by to oznaczało chwilowy sukces, to nie jest trener kreator, to nie jest po prostu Rohacek - a Rohacka nam trzeba w piłce :)
Prezes twierdzi że Cracovia miała piłkarzy dobrych tylko nie potrafiono zrobić z nich drużyny i kolektywu.Ja jestem odmiennego zdania.Cracovia nie miała piłkarzy godnych reprezentowania żadnego klubu ekstraklasy w tym kraju,dlatego z nią się pożegnała.Kosanović,Van der Błazen,Radomski,pod koniec rundy Kaczmarek,emeryt Szałachowski.Viśnia,Matulevicius,Puzigaca,Bartczak.70% drużyny to zbieranina zawodników których nigdy by nikt nie zatrudnił do profesjonalnego klubu gdyby nie obrotny menager.Plaga kontuzji,krótka ławka.Gdzie Ci piłkarze z których nie zrobiono kolektywu?Ta drużyna nie miała nawet kapitana z prawdziwego zdarzenia który wstrząsną by zespołem po stracie bramki,same cip.. które spuszczają głowę w dół i uśmiechają się jak Bartczak po stracie bramki czy po przegranym meczu.Dramat..Owszem jest kilku perspektywicznych chłopaków którzy zaprezentowali się dobrze i mogą stanowić o sile Cracovii w przyszłości jak Budzik,Steblecki,Żytko,Struna ale nie mówmy że byli piłkarze tylko zabrakło kolektywu..Już nie wspominając że nawet gdy ktoś przychodził to za pięć 12-sta i kiedy miał się stworzyć ten zespół,w trakcie rozgrywek! proces pozyskiwania piłkarzy był zbyt wolny a w Zimie gdy drużyna potrzebowała radykalnych wzmocnień już chyba całkowicie położono na to laske bo transfer za free wiecznie kontuzjowanego Szałachowskiego i Matuleviciusa oraz próbowanie ściągnięcia Furuholma gdy się nie ma kim grać z tyłu to już wogóle mnie osłabia i nie chce mi się już o tym gadać :) Żal.pl
[img]http://img38.imageshack.us/img38/2599/scan0002jc.jpg[/img]
bonikeKrk generalnie ze wszystkim się zgodzę oprócz tego, że wymieniasz Żytkę w gronie perspektywicznych graczy. Wygląda młodo ale to rocznik 82'.
potter Napisał(a):
> U mnie nie ma problemu z przyznaniem się do
> błędu czy nawet przeprosinami .
to jest najlepszy fragment postu pottera :)
No ale można na nim budować zespół w 1 lidze bo w rundzie wiosennej był wyróżniającym się zawodnikiem i ma jaja.Musze tu jednak sprostować że nie jest rolą Pana Radomira dobór i selekcja zawodników a w słowie "mieliśmy piłkarzy" nie miał na myśli że prezentowali oni przyzwoity poziom piłkarski,po prostu przy odpowiednim trenerze nawet taka zbieranina miernot powinna się utrzymać w słabej PL Ekstraklasie.Era Szatałowa to już wogóle nie jego bajka, wtedy odpowiedzialny za wszystko był Tomek Rząsa(transfery),Tabisz i Filipiak.Ehh wiele się musi zmienić w naszej Cracovii ukochanej bo póki co tragicznie się na to wszystko patrzy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)