leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie bardzo wyobrażam sobie doraźne korzyści z
> kupienia licencji (zapewne za cenę zbliżoną do
> wpływów z C+ lub większą) przy obecnym stanie
> sportowo organizacyjnym klubu. Tylko zbudowanie
> zespołu, który nauczy się walki w I lidze
> uchroni nas od kolejnej żenującej walki o
> utrzymanie. Czym się kończy chaotyczny zaciąg
> do zespołu oglądamy od kilku lat.
Pisząc o doraźnych korzyściach miałem na myśli właśnie kasę z Canal + za 2 lub 3 sezony. Też założyłem, że licencja zostałaby sprzedana za kasę odpowiadającą dochodowi z Canal + za jeden sezon, a zakładając że po zakupieniu licencji przez 2-3 sezony udałoby się utrzymać "czysto sportowo" to byłby doraźny zysk finansowy. Jednak długookresowe szkody z zakupu licencji byłyby nieporównywalnie duże do chwilowych korzyści.
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Hrabia Napisał(a):
> traba Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tutaj jest głos dyrektora.
>
>
> Cyt.: "Cracovia nie jest zainteresowana kupowaniem
> licencji. Nie ma w ogóle takiego tematu. Nie
> "bawimy się" w to. Dementowałem już podobne
> rewelacje w odniesieniu do Niecieczy. Spadliśmy z
> Ekstraklasy i chcemy na drodze czysto sportowej do
> niej powrócić - powiedział Radomir Szaraniec."
>
> Dziękuję Radomirze za te słowa :) Zwyciężył
> duch Cracovii nie idącej na żadne zgniłe
> układy dla doraźnych korzyści :)
Taak. Ciekawe co miałby powiedzieć, gdyby tak "Pasy" rozmawiały z Wojciechowskim.
Nie ma się co napinać i podnicać wywiadem, Radomir mówi to, co może i chce powiedzieć.
Co z resztą jest bardzo słuszne
eredin Napisał(a):
> Taak. Ciekawe co miałby powiedzieć, gdyby tak
> "Pasy" rozmawiały z Wojciechowskim.
> Nie ma się co napinać i podnicać wywiadem,
> Radomir mówi to, co może i chce powiedzieć.
> Co z resztą jest bardzo słuszne
Dziękowałem za udzielenie wywiadu i rozwianie wszelkich wątpliwości. Nie za bardzo wierzyłem w pojawiające się plotki w gazecie o zamiarze zakupu licencji, ale jakieś tam wątpliwości pozostawały. Po tym wywiadzie jestem spokojniejszy, że nie będzie kompromitacji. A druga sprawa to tylko domniemywana przeze mnie rozmowa Pana Wiceprezesa z Prezesem pomagająca temu ostatniemu w podjęciu decyzji, bo choć nie mam pewności, to ze względu na okoliczność, że profesor jest biznesmenem patrzącym przede wszystkim na własne zyski, mogło go przez chwilę kusić żeby jednak odkupić licencję ;)
Hrabia Napisał(a):
> traba Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tutaj jest głos dyrektora.
>
>
> Cyt.: "Cracovia nie jest zainteresowana kupowaniem
> licencji. Nie ma w ogóle takiego tematu. Nie
> "bawimy się" w to. Dementowałem już podobne
> rewelacje w odniesieniu do Niecieczy. Spadliśmy z
> Ekstraklasy i chcemy na drodze czysto sportowej do
> niej powrócić - powiedział Radomir Szaraniec."
>
> Dziękuję Radomirze za te słowa :) Zwyciężył
> duch Cracovii nie idącej na żadne zgniłe
> układy dla doraźnych korzyści :)
Lubię to !!! :)
"Drobne zmiany zaszły także na stadionie Cracovii w przebieralni - "Azzurri" nie zdecydowali się na korzystanie z dostępnych tam szafek. Sprowadzili z Włoch własne."
Czy po Euro Włosi zabiorą przywiezione ze sobą szafki czy je nam zostawią w prezencie? w nagrodę za gościne :)
Po rundzie jesiennej i po tym jaką skompletujemy na nią kadrę nadejdzie czas obiektywnej oceny pracy Radomira (on jest teraz wyłącznie odpowiedzialny za "sport") .
Życzę powodzenia .....w przypadku porażki ,oby nie , mimo znajomości zero taryfy ulgowej.
I tu Jareczek trafił w sedno sprawy ZBLIŻA SIĘ CZAS OBIEKTYWNEJ OCENY PRACY RADOMIRA.
Również życzę powodzenia.
Leszeczek wszyscy wiemy że organizacja klubu jest tragiczna ,a zarządzanie patologiczne nadające się do zbadania przez odpowiednie instytucje państwowe .
Jaki jest ratunek na dziś .Zatrudnienie trenera który bedzie też menagerem odpowiedzialnym za transfery .Czyli tzw 2 w 1 .
Innej drogi nie ma bo nie ma osoby w zarządzie znającej się na piłce ,mającej odpowiednie kontakty wsród menagerów i ludzi zajmującej się piłką .Jeśli była by to kompetentna osoba z układami w środowisku i do tego dobry trener to by dało nam wynik sportowy i czas na spokojne budowanie struktur odpowiedzialnych za piłkę (sieci scautów ,pionu sportowego ,udoskonalenia sieci szkolenia narybku ).
Takich trenerów menagerów jest kilku J.Engel ,Radolsy ,Zieliński.Zawodnicy chcą przychodzić do zespołów przez nich prowadzonych .Z tańszych trenerów mamy sprawdzonego u nas Stawowego który mówi otwarcie ,,MAM WYTYPOWANYCH ZAWODNIKÓW którzy podnieśli by poziom sportowy nie wielkim kosztem .Stawowy mówi wprost mam 2 zawodników na pozycję GIZY .Myślę że wie co mówi .
Brać obu trenerów :). Jeden na głównego drugi na asystenta :)
potter Napisał(a):
> Stawowy mówi wprost mam 2 zawodników na
> pozycję GIZY .Myślę że wie co mówi .
Jędrszczyk?
...i Weinar ;)
i Giza ;)
Stawowy nie potrzebuje pomagierów. Sam poradzi sobie znakomicie.
Jednego wlasnie Wisla podbiera, ale to nic - tu madrzejsi sa :)
Nie dla Stawowego. Nigdy nie wyjdziemy.....
mknacylopez Napisał(a):
> Jednego wlasnie Wisla podbiera, ale to nic - tu
> madrzejsi sa :)
Kogo podbiera?
Burasa
a Wojtka by nie chcieli podebrac wraz z notesem?
Kotu, czemu zdecydowane NIE dla Wojtka? robi Ci to jakas roznice?
Nie lubię wąsów :)
A gdyby...?
http://www.youtube.com/watch?v=GHHSVoiTwRg
Buras przydał by się u nas !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)