TVN, główna tuba PO zmieniła dzisiaj oficjalnie właściciela. Na tt napisali, że podobno nowi właściciele TVN-u na spotkaniu zapoznawczym z załogą stacji zapytali jak dbają o dziedzictwo Jana Pawła II. Zapowiada to jakieś zmiany w prawą stronę tej stacji ? Ktoś "zna" nowych właścicieli ?
-
-
PO wszystkiemu II czyli ...
Nie nowi właściciele, a mecenaska nowych właścicieli. I nie na spotkaniu zapoznawczym, a kilka dni temu.
ok ale czy ta stacja stanie się bardziej niezależna, czy też profil zostanie bez zmian ?
Czas pokaże.
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> TVN, główna tuba PO zmieniła dzisiaj oficjalnie
> właściciela. Na tt napisali, że podobno nowi
> właściciele TVN-u na spotkaniu zapoznawczym z
> załogą stacji zapytali jak dbają o dziedzictwo
> Jana Pawła II. Zapowiada to jakieś zmiany w
> prawą stronę tej stacji ? Ktoś "zna" nowych
> właścicieli ?
pomijam fakt czy to wlasciciele czy tez ich pelnomocnik, jak i tez w jakich okolicznosciach, ale samo pytanie i wyobrazenie min tych wyzelowanych i wypudrowanych plastikowych bucow z tvn-u sprawia, ze smieje sie sam do siebie przez caly poranek :D :D
Teraz dziennikarze TVN-u będą sie podawali za dziennikarzy TV Trwam . Próba generalna już była . Oto dowód : https://www.youtube.com/watch?v=XiSpLuFh2cM
Buahahahhahaha .
[b]Cezary Gmyz ("Do Rzeczy") i Michał Majewski (kulisy24.com) [/b]
https://www.youtube.com/watch?v=lbdrGNikm-c&feature=youtu.be
Info z fanpage Ratuj PIW, ratuj książkę:
PAŃSTWOWY INSTYTUT WYDAWNICZY ZLIKWIDOWANY
"Dziś po południu pod nieobecność obecnego likwidatora (dawniej dyrektora) Rafała Skąpskiego Państwowy Instytut Wydawniczy został przejęty przez PRAWDZIWEGO LIKWIDATORA wydelegowanego przez Ministerstwo Skarbu Państwa.
Likwidacja PIW-u miała przebiec szybko i po cichu, sceny jak z filmu sensacyjnego, metody bolszewickie: gabinet obecnego dyrektora został oplombowany, dokumenty przejęte, a ? jak wynika z naszych informacji - jedyna rzecz, o którą pytał nowy likwidator, to weksle i stan pieniędzy w kasie! Książki i dorobek wydawniczy oficyny, kultura polska nie interesują likwidatorów PO-PSL!
Decyzja Ministra Skarbu Państwa oznacza właściwie tylko jedno: KONIEC PIW-u ? jednej z najstarszych i najbardziej zasłużonych oficyn wydawniczych w Polsce, która rozpoczęła właśnie jubileusz 70-lecia. Na książkach wydawanych przez PIW wychowały się co najmniej trzy pokolenia! Minister Skarbu Andrzej Czerwiński i Minister Kultury Małgorzata Omilanowska pokazali nam, Czytelnikom, środkowy palec!!!
Najwidoczniej wykonywali swoje zadanie: musieli przed wyborami zlikwidować PIW. Ciekawe też w czyje ręce trafią prawa wydawnicze... Jedno jest pewne: stracimy na tym my, Czytelnicy!
Nie pozwólmy, by decyzja ta przeszła niepostrzeżenie. Udostępnij nasz wpis, poinformuj o nim rodzinę, znajomych i wszystkich tych, którym zależy na kulturze!!!
Koniec PIW-u to koniec DOBRZE WYDANEJ książki.
Nie godzimy się na to!!!"
[img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/11728775_1616900398557982_8647601767348080550_o.png[/img]
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/lwowa-jako-ukrainskiego-piemontu-gloryfikacji-nazisty-ktory-nienawidzil-polakow
[i]W latach 2008-2012 obce korporacje, banki, wydrenowały z Polski 46 miliardów dolarów. Polska jest w pierwszej dwudziestce państw, z których jest wysysany kapitał, a [b]w UE na pierwszym miejscu.[/b] To jest temat, a nie to, czy dopłacać czy nie do in vitro - mówił muzyk, który uważa, że od 8 lat polityka obraca się wokół tematów zastępczych.[/i]
Te słowa Kukiza dedykuje wszystkim Scotom. Każdy może otrzeźwieć.
A co to za brednie, zresztą o czym taki Kukiz może mieć pojęcie. Obecnie student, absolwent, w takim Krakowie nie ma żadnego problemu ze znalezieniem pracy za kilka tysięcy złotych, właśnie w którejś z krakowskich korporacji. Tak jest w każdym większym mieście, do których to miast właśnie przyjeżdżają ludzie studiować.
Ciężko się słucha takie pierdoły. W jaki sposób drenowane, kto mu to wyliczył, jak wyliczył, czy wziął pod uwagę zyski dla Polski jak choćby zanikające bezrobocie wśród ludzi młodych. W każdym kolejnym wywiadzie Kukiz kompromituje się coraz bardziej.
Widzę że prawda boli. Dobre i to. Korporacje zawsze mogą się przenieść i z czym zostanie ten Twój student?
Mnie nic nie boli, tylko po prostu myślę logicznie i obserwuję. No właśnie o to chodzi, student nie jest mój, tylko polski i jak ta korporacja się przeniesie, to skoczy nam bezrobocie, więc powinno nam zależeć by one jednak były, bo cała Polska będzie miała problem. A jak pan Marian zlikwiduje warsztat samochodowy to z ludźmi zatrudnionymi co się stanie? Tak działa kapitalizm. Można się zastanawiać jakie ulgi mają, czy powinny takie mieć, jaki jest bilans korzyści i zysków, a nie krzyczeć jak Kukiz, to złe, to dobre, nie podparte żadną MERYTORYKĄ i WYLICZENIAMI. Nie sądzisz, że przyjęcie za prawdę objawioną, rzeczy które twierdzi Kukiz, człowiek nie mający pojęcia o ekonomii, jest nieco naiwne?
Kukiz nie musi mieć pojęcie o ekonomii . Wystarczy że ma doradców. Kopacz ma o czymś pojecie ?
Kto jest ekonomicznym doradcą Kukiza? Kto przeprowadził te wyliczenia o drenażu? Perkusista? Basista? Pewnie przeczytał na niezależnej, albo mu jakiś woJOWnik napisał na facebooku tą odkrywczą myśl i chodzi i powtarza. O to właśnie chodzi, za partiami politycznymi stoją jacyś doradcy, profesorowie, jakieś dyskusje, panele, konferencje, nobliści. Ministrami finansów też nie zostają przypadkowi ludzie, wiedzą przynajmniej, że ekonomia nie jest czarno biała, tu podniesiemy podatek to wzrośnie bezrobocie, coś tam, naczynia połączone. I nie chodzi mi o żadną konkretną partię. Jeśli ktoś widzi tylko złe strony korporacji to jest po prostu głupi. Wiadomo, że jako kraj rozwijający jakoś musieliśmy przyciągać kapitał, firmy z zachodu. O wszystkim można dyskutować, wskazywać plusy, minusy, czy jest dobrze tak jak jest, co należy zmienić, ale jak ktoś mi pisze, że Kukiz wyliczył, że korporacje są beee i to ma być jeszcze jakiś poważny argument bym też tak uważał, to zlitujmy się, trochę powagi.
szpetota Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A co to za brednie, zresztą o czym taki Kukiz
> może mieć pojęcie. [b]Obecnie student, absolwent,
> w takim Krakowie nie ma żadnego problemu ze
> znalezieniem pracy za kilka tysięcy złotych,
> właśnie w którejś z krakowskich korporacji.[/b]
No nie wiem czy jest tak pięknie. Mamy w Polsce tendencję do bycia magistrem, że to jest coś. Nie wiem czy w innym kraju jest tylu magistrów co u nas. Kiedyś gadałem z profesorem z ekonomicznego i mówił, że dyplomy są u nas rozdawane na potęgę, Zresztą jak widzę obecną młodzież to zastanawiam się jak oni to zrobili!. Nasz poziom szkolnictwa również wyższego jest na poziomie technicznym i edukacyjnym w czarnej otchłani w porównaniu z innymi krajami Europejskimi. I tak robimy jak dla mnie niesamowitą robotę, jak na warunki jakie mamy. Co do zatrudnienia to ja się patrzę bardziej z perspektywy przedsiębiorcy niż poszukującego pracę, więc uważam, że wielkie korporacje rozkradające nasz majątek w sposób wręcz książkowy, mogą sobie pozwolić na zatrudnianie za parę tysięcy młodych po studiach nie płacąc podatków. Zwróć uwagę ile osób wyjechało z kraju i ta tendencją może spadła, ale jednak ludzie dalej wyjeżdżają. Mamy dodatkowo przyrost naturalny w ostatnich latach raczej na minusie, więc statystki bezrobocia biorąc pod uwagę te dwa czynniki są dla mnie zakłamane. Kukiz nie bredzi, on mówi jak jest. Niestety jest chaotyczny i tak naprawdę nie ma zaplecza, które by mu umożliwiło sprawowanie rządów. No i co z tego, że się nie zna? A TW Bolek się znał?, zwykły robotnik. W książce "Resortowe dzieci" jest cytat jednego z oficerów jakiejś tam służby, że gdyby nie oni to żaden Wałęsa, czy inny człowiek nie zrobiłby nic. To oni to ustawili po swojemu.Ale przecież jak to Wałęsa!? Sam się nad tym zastanawiałem, czy czasami ten oficer nie chciał zabłysnąć, ale patrząc racjonalnie na sposób w jaki odbyła się u nas transformacja, i wszystkie rzeczy aż do dzisiaj, to chyba jest coś prawdy w tym cytacie.Kukiz może nie być Mesjaszem, ale ważne aby choć trochę otworzyć ludziom oczy.
[b]> Tak jest w każdym większym mieście, do których
> to miast właśnie przyjeżdżają ludzie
> studiować.[/b]
Tak, ale z naszych podatków, bo nie korporacyjnych płacimy za wykształcenie studenta, a wielu z najzdolniejszych znika za granicą w mackach korporacji. Mam wrażenie, że co coraz głupsi ludzie zostają w tym kraju, a skłóconym i głupim narodem najlepiej jest sterować
> Ciężko się słucha takie pierdoły. [b]W jaki
> sposób drenowane, kto mu to wyliczył, jak
> wyliczył, czy wziął pod uwagę zyski dla Polski
> jak choćby zanikające bezrobocie wśród ludzi
> młodych[/b]. W każdym kolejnym wywiadzie Kukiz
> kompromituje się coraz bardziej.
A w Grecji też liczyli specjaliści. Znikające bezrobocie wśród młodych też liczą specjaliści. Jeżeli społeczeństwo zrozumie to ludzie sami się znajdą. Jak powiedział Cejrowski wszyscy którzy mieli związek z poprzednim systemem WON. Jeżeli był uczciwy to uczciwie powinien odejść.
szpetota
Trzeba stawiać na swoich. Tak jak w sporcie-obcokrajowiec powinien być DWA razy lepszy.
A ja bym chciał wiedzieć jakie poza Comarchem mamy krakowskie korporacje.
adwokacka?
W Polsce nie ma wolnego rynku, ponieważ wielkie korporacje, sklepy są uprzywilejowane (nie płacą wszystkich podatków). Co to za pieprzenie, że się wyniosą? To w ramach tego, żeby się nie wynieśli mamy rezygnować z wolnego rynku i gnębić podatkami, urzędami Pana Wiesława? WOLNY RYNEK polega na daniu każdemu równych szans a nie wchodzenie w tyłek korporacjom.
Wiecie ile zarabia się na początku np. w Philipie Morrisie? 2250 na rękę. [b]Za taką samą pracę[/b] filia w Szwajcarii płaci około 2 tysięcy euro. Tak źle tym korporacjom w Polsce? Co więcej, w takiej robocie w Polsce jest większy zapieprz :). Mimo olbrzymich zysków, na Polakach wymaga się większych norm i cięcia kosztów :). Powód? Dużo osób kończy studia związanych z ekonomią i zarządzaniem i wśród pracowników jest większa konkurencja. Opodatkowanie nic nie zmieni i tak zostaną w Polsce bo się to po prostu opłaca. Tylko zamiast zarabiać tysięcy na każdym pracowniku zarobią kilkaset mniej. To samo dotyczy sklepów Lidl, Biedronka. Skoro mały przedsiębiorca płaci podatki a wielkie sklepy nie wszystkie to gdyby płaciły to przecież nie podwyższą cen tylko zrezygnują z marż, ponieważ ten mały przedsiębiorca może dać bardziej konkurencyjną cenę! Zyski korporacji, sklepów są olbrzymie, ogromne, wręcz niewyobrażalne dla mnie czy dla Ciebie.
Był ktokolwiek z forumowiczów w Wólce Kosowskiej? :) Sieć np. Big Star potrafi sprzedawać spodnie za 150 złotych przy koszcie wyprodukowania i transportu kilkanaście złotych. Kolejne kilkanaście złotych w przeliczeniu jednostkowym to podatki i wynajęcie lokali :)
Na [b]jednej parze jeansów[/b] zarabiają 60-90 zł a ile płacą Pani która to sprzedaje? Byle tylko dać jak najmniej, byle ciąć koszty, byle dokręcić Polakowi śrubę. Chuj z tym, że dochody w dziesiątkach milionów dla Polaka stawka 10 złotych na godzinę i umowa o zlecenie :)
Zyski (na czysto, po odliczeniu podatków, wynajęciu lokali) w wielu branżach (np. wspomniany przemysł odzieżowy) sięga ponad 50% ceny towaru!
W tej kwestii zgadzam się z Kukizem Polska to kolonia korporacji i banków. Z tym, że dodam od siebie: chronioną i pielęgnowaną przez III RP.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)