Pewnie i tak macie wyjebane na to co napiszę, i nawet jeśli to do Was dojdzie, to tylko uśmiechniecie się pod nosem i swietrdzicie, że gdyby Cracovia była wyżej, to bym Was wychwalał pod niebiosa...
Wiedzcie, że nie chodzę na mecze i nie jeżdże na wyjazdy po to, żeby oglądać Was.
Chodzę, żeby zobaczyć Cracovię, a nie zbieraninę 11 najemników przypadkowo zakładających koszulki w białoczerwone pasy.
Chodzę, żeby spotkać się z Kolegami, a nie żeby po raz kolejny widzieć, jak kompromitujecie tak siebie, jak i mnie, jak i przede wszystkim Cracovię!
Wiem, że najwyżej cenieni z Was (nie powiem najlepsi) zarabiają dokładnie 22 średnie krajowe.
Wiedzcie, że w takim mieście jak Kraków, wśród takich Kibiców jak my, moglibyście mieć status celebrytów. Dla połowy tego miasta zaszczytem byłoby zamienienie z którymś z Was paru słów.
Wolicie być minimalistami i pobierać pensję co miesiąc? Wasz wybór. 99,99% kibiców nie ma na to wpływu i nie potrafi nic na Waszą postawę poradzić.
I jeszcze jedno- to nie Tabisz "grał" dzisiaj z Widzewem, tylko Wy...
-
-
Panowie piłkarze...
Bardzo "dziękuję" za malownicze sp...enie mi całego tygodnia...
Młody,
Przestań pitolić - problem jest na "pięterku" przy Wielickiej
Jim Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Młody,
>
> Przestań pitolić - problem jest na "pięterku"
> przy Wielickiej
no to im na Wielickiej nie chcialo sie biegac ...
Kopacze walą w kulki bo Filipiak śpi i pozwala na to .Dawno powinny być kary i rozmowy ostrzegawcze z każdym z nich.
Oni wykorzystują szefa niezgułę i nieudacznika w myśl zasady ,,czy się stoi czy się leży''kasa się należy.
Co tydzień obiecują poprawę niczym alkoholik że od jutra przestanie pić .
I mamy następny mecz i to samo snucie się po boisku.
Ja to już na luzie do tego wszystkiego podchodzę . Z tych nieudaczników i tak nic nie będzie . Nie ma co się się samego siebie oszukiwać . Na mecze patrze już bez emocji . W razie czego będę tylko mile zaskoczony .
W klubie potrzebna jest rewolucja dotycząca nie tylko piłkarzy . Ja nie wiem jak tego Filipiak może nie widzieć . Chociaż wydaje mi się że dla niego liczy się tylko bilans finansowy a nie sportowy . I tu właśnie jest pies pogrzebany .
Jak powiedzial klasyk mecz mozna wygrac ,przegrac lub zremisowac. Oprocz tego ze my kibice chodzimy na stadiony po to zeby wspoltworzyc przedstawienie ,spotkac sie ze znajomymi i odpoczac psychicznie po trudach tygodnia przychodzimy, nie ma co sie oszukiwac by zobaczyc dobra gre i zwyciestwo naszej druzyny. Niestety ostatnie sezony powoduja ,ze wiekszosc z nas, kibicow Cracovii juz o tym zapomnialo.
Klub jest katastrofalnie zarzadzany i wszyscy doskonale o tym wiemy. Po latach niebytu na pilkarskiej mapie Polski doczekalismy sie upragnionego awansu. Jest wspanialy stadion, sa kibice, sa pieniadze. Najgorsze jest patrzenie jak to wszystko jest marnotrawione. Zaczynam watpic ,ze nasi wlodarze z koncu zauwaza ,ze takim klubem jak Cracovia nie da sie zarzadzac jak osiedlowym warzywniakiem (jezeli urazilem jakiegos sprzedawce selera to sorki).
Wracajac do wczorajszego meczu ... Coz tu powiedziec przypadkowa zbieranina niedojd ktore albo wszystko maja w dupie albo sa takimi pilkarskimi impotentami ,ze chca ale nie moga.
kosanovic zasluguje nie tylko na opaske kapitanska ale i na transfer do lepszego klubu bo ewidentnie marnuje swoj talent .
puzigaca jak powiedzieli komentatorzy ,zeby pokazac przeciwnikowi ,ze nie jest ciota sfaulowal przeciwnika (a moze by tak udany odbior lub celne podanie). Pod koniec meczu pokazal jednak ,ze zna swoj fach i jest chlopem z jajami lapiac druga żołc.
Saidi nasza "czarna perla" pamietam jego debiut w meczu ze Slaskiem pomyslalem takiego gracza jeszcze w Cracovii nie bylo, minelo pare kolejek i zostal "zulatowiony" przez polska mysl trenerska i teraz jest pilkarska kwintesencja chaosu.
no i bartczak. panie grasz pan cala runde jak........ i ty masz po takim meczu czelnosc z podniesiona glowa mowic ze sedzia was wykartkowal i nie pozwalal wam grac??? po takiej wypowiedzi jestes dla mnie zwykla scierka .
Ale co tam kibice.
Czy sie stoi czy sie lezy 40 tys miesiecznie w Cracovii sie nalezy i szafa gra.
Powinno sie zaaplikowac lalkom kilka treningow z hokeistami w koncu moze zobacza co znaczy bycie sportowcem.
Mam nadzieję że was kiedyś ktoś tak potraktuje jak wy kibiców i klub-obojetnie czy to będzie szewc,mechanik,sprzedawca,lekarz czy kurwa
http://terazpasy.pl/Wywiady/wywiady_teraz_pasy/Terazpasy.TV-Jerzy-Dudek-o-Szlachetniej-Paczce-pracy-w-Cracovii-szkoleniu-mlodziezy-i-budowie-akademii-pilkarskiej
Tutaj jest zawarta cała prawda o najemnikach.Bez akademii ani rusz!
Jim (M. ;) ) - ja wiem, że problem jest na Wielickiej. Dobrze wiesz, że znam temat lepiej niż przeciętny forumowicz.
Ale grajki dokładają swoją cegiełkę do tego wszystkiego.
Pamiętasz jak kiedyś za Ptaka Pogoń Szczecin była najgorzej zarządzanym klubem w Polsce? Pod koniec tej degrengolady grali w ich drużynie brazylijscy plażowicze, Amaral, Edi i chłopaczki ze szczecińskich blokowisk.
Pojachała tam Cracovia, wprawdzie wygrała ale do przerwy było 0-0 i najedliśmy się strachu.
Mało tego- dwóch z tych chłopaczków z łapanki to byli Grosicki i Celeban, później reprezentanci.
Konkludując- w Szczecinie piłkarze robili wszystko, żeby nie dostosować się swoim poziomem do działań Ptaka, i jakoś na tym nie stracili. A naszym się tego robić nie chce...
No to jaja zaczynają się robić
Panowie ? - kultura tak, ale bez przesady
Piłkarze ? - tutaj autor przesadził i to ostro ;)
Ferencvaros Napisał(a):
> Konkludując- w Szczecinie piłkarze robili
> wszystko, żeby nie dostosować się swoim
> poziomem do działań Ptaka, i jakoś na tym nie
> stracili. A naszym się tego robić nie chce...
Bo jeszcze nie usłyszeli ile milionów da Prezes za kolejne utrzymanie. Jak nie ma celu sportowego to musi być cel finansowy.
Dosadny artykuł na temat naszych obcokrajowców. http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/5486/w-cracovii-doszlo-do-podzialu-na-swoich-i-obcych-przy-takich-stranierich-trudno-sie-dziwic/
artykul na podstawie informacji wyssanych z palca
Jim Napisał(a):
> Ferencvaros Napisał(a):
> > Konkludując- w Szczecinie piłkarze robili
> > wszystko, żeby nie dostosować się swoim
> > poziomem do działań Ptaka, i jakoś na tym
> nie
> > stracili. A naszym się tego robić nie chce...
>
> Bo jeszcze nie usłyszeli ile milionów da Prezes
> za kolejne utrzymanie. Jak nie ma celu sportowego
> to musi być cel finansowy.
To pokaż mi inną drużynę w Polsce, która za utrzymanie, czyli w poprzednim sezonie: bycie wyżej w tabeli niż Polonia Bytom i Arka, dostaje premię niemalże jak za mistrzostwo.
Poza tym, zgodnie z tym co mówisz, piłkarze lecą w chuja, bo wiedzą, że niedugo okaże się, ile można dostać za utrzymanie, i nagle zaczną grać? Czy onie (piłkarze) w ten sposób nie oszukują nas? Zarząd im na to pozwala, wręcz ich zachęca, ale ostatecznie to oni robią to, co robią...
Wybacz, ale to mi przypomina tego typu rozumowanie- rodzicie nastolatkowi pozwalają na wszystko, w związku z czym ten nastolatek np. gwałci na imprezie koleżankę. I moim zdaniem nie są winni tylko rodzicie, ale też gówniarz...
Jacy ''panowie'' i jacy ''piłkarze'' ?!
Kaczmarek,Gąsiński,Hosek,Hesdey,Visniakovs , Cahlon ,Suvorow.....mogą zostać reszta to wypad z Naszego klubu....
Czy ktoś z panów wie co to jest [b][i]honor i zwykła przyzwoitość....[/i][/b] :D
A co ze sobą prezentuje Hosek i Cahlon, że mogą zostać a inni np. Nawotczyński czy Radomski mają się wynosić z klubu ?
Panowie... Taki Nasz Klub taka Nasza Dola... Pamiętacie zwycięstwo nad Legią po niesamowitym meczu, wyjazdy do Niedźwiedzia, wygraną w Szczecinie... Zastanawia mnie w jaki sposób Cracovia może być za Podbeskidziem, to przeczy logice... Murwa kać! Od czasu awansu i pamiętnego sezonu gdy byliśmy nad milicją i graliśmy w pucharze Intertoto to rokrocznie jest gorzej... Moim zdaniem po spadku (który niestety nastąpi) należy zastanowić się nad funkcjonowaniem drużyny, Niedzielan odchodzi Bizon gra jak gra, o Dudzicu nie wspomnę i zostajemy bez napastników. Dojdzie do tego że Szczoczarz będzie nam bramki strzelał. O czasy o obyczaje!
Zibiland Napisał(a):
> Kaczmarek,Gąsiński,Hosek,Hesdey,Visniakovs ,
> Cahlon ,Suvorow.....mogą zostać reszta to wypad
> z Naszego klubu....
> Czy ktoś z panów wie co to jest honor i zwykła
> przyzwoitość.... :D
Cahlon- nic nie pokazał jeszcze
Visniakovs- wypad z Cracovii takich cieniasów nam nie trzeba
Suvorov - nic nie gra od jakiegos czasu
Gąsiński-nic nie pokazał jeszcze
Hosek,Suart- zgadzam się
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)