Jestem pewny że gdyby Mielcarski dostał u nas pełnie władzy (z doborem ludzi do pionu sportowego włącznie )to na pracę u nas by się zdecydował .W gts odwalił kupę dobrej roboty i układ go pogonił (kapka ,mienta)
Pokazał tam że się na tej robocie zna doskonale i według mnie jest to najlepszy kandydat.
Jeśli nie on to takowego człowieka trzeba poszukać za granicą kolega knur już wskazał drogę wymieniając kluby grające w LM które weszły do tych rozgrywek często mając zdecydowanie mniejsze budżety od naszego.
Koledze ianowi trzymają się żarty ,a to poważna sprawa .
Praca z moim ,,ulubionym'' viceprezesem spowodowała by u mnie ciężką chorobę psychiczną ,albo musiał bym trafić do pudła jak bym go w nerwach udusił (chociażby za pogonienie Oresta).
Na wczoraj potrzebujemy sztabu kryzysowego -ludzi Cracovii znających się na piłce i reagujących na to co się dzieje.
Jak kopacze nie będą gryźli trawy i grali z zaangażowaniem większym od przeciwnika trzeba nie siedzieć biernie tylko karać i jednocześnie diagnozować problem czy winien jest trener bo nie ma taktyki ,zespół jest nie przygotowany motorycznie,robi zły dobór zawodników i fatalne zmiany i on nie może wymusić by chciało im się walczyć ,czy winni są kopacze którzy ,,pracują ''w myśl zasady czy się stoi czy się leży .
Jak popatrzymy na ten sezon tylko w 3 meczach na 9 piłkarze grali z ,,pianą na ustach ''na maksa i bardziej chcieli wygrać od rywali (Gdańsk ,Lubin i Zabrze).
Ci ludzie muszą reagować na bieżąco ,a nie czekać tak jak w tamtym sezonie z Ulatowskim do 10 kolejki mimo że już po 3-4 meczach było widać że z tej mąki chleba nie będzie.
-
-
Ludzie dla Cracovii
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem pewny że gdyby Mielcarski dostał u nas
> pełnie władzy (z doborem ludzi do pionu
> sportowego włącznie )to na pracę u nas by się
> zdecydował .[b]W gts odwalił kupę[/b]
Nie oceniałbym tak krytycznie pracy p. Grzegorza w gts-ie ;):D
Mielcarski to pies?WTF??
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1337
W koszulce z rozgwiazdą nie biegał a to że tam pracował to ch.Nie popadajcie w paranoję.
Prezes - Misior
Dyr ds. sportowych - Mielcarski
Trener - ??? (Pasieka się nie nadaje)
Apoel_Nikozja Napisał(a):
> Mielcarski to pies?WTF??
> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1337
>
> W koszulce z rozgwiazdą nie biegał a to że tam
> pracował to ch.Nie popadajcie w paranoję.
>
> Prezes - Misior
> Dyr ds. sportowych - Mielcarski
> Trener - ??? (Pasieka się nie nadaje)
A JAKIE STANOWISKO BEDZIE MIAŁ JAKUBEK, JAK NIE ODEJDZIE Z KLUBU ?
Nadzwyczajny V-ce prezes do "rządzenia" w imeniu właściciela? Co bedzie robił Filipiak,na razie do twarzy mu w szaliku i czapce,szczególnie gdy udziela wywiadów ,chyba tak łatwo nie zrezygnuje z funkcji Prezesa? :)
Filipiak Jakuba pewnie całkiem nie wywali .Było by to przyznanie racji kibicom i ugięcie się presji.Bogaci ludzie mają z tym kłopot.
Ważne by trafił do całkowitego kąta i nie miał nic wspólnego ze sprawami sportu ,a najlepiej by nie pracował z ludźmi.
Prezes-Filipiak pewnie pozostanie na stanowisku bo jest to nie sponsor tylko właściciel
Viceprezes -Misior lub inny kandydat z pasiastego środowiska kibiców.
Dyrektor -Mielcarski .Dać mu pełnie władzy i kasę na stworzenie pionu szkoleniowego i sieci scautów.Rozliczyć po roku pracy.
Trener ?Co do Pasieki zdanie mam podobne-jest to kiepski trener ,bez sukcesów .Nie zbawi Cracovii.
Trzeba nam dyrektora na wczoraj i to on powinien zadecydować kto ma trenować.
Wykładnikiem jest zawsze miejsce w tabeli.
Niemniej ważne jest przewietrzenie klubu z ludzi Jakuba i zastąpienie ich profesjonalistami.
Ci ludzie powinni zatroszczyć się o zwiększenie przychodów z reklam ,szukanie sponsorów czy znalezienie chętnego na nazwę stadionu.Spokojnie możemy rocznie wygenerować 4 mln zł z tych źródeł .Jeśli Legia za Pepsi Arena ma 6 mln zł na rok to my za nasz wspaniały lecz mniejszy stadion możemy te 2 mln zł mieć i drugie 2 znaleźć od reklamodawców czy sponsorów.Te 4 mln zł powinno trafić na transfery i myślę że dobry dyrektor potrafił by wzmocnić 2-3 ale b.dobrymi zawodnikami.
Jakubek powinien byc WCIAZ ksiegowym .....i TYLKO ksiegowym!
A ja proponuję Góreckiego na dyrektor sportowego.
Potter! Co to znaczy...Filipiak Jakuba pewnie całkiem nie wywali.....Przecież jak zostanie w klubie,obojętnie na jakim stanowisku to będzie z nim problem.Nie da sie tak zrobić,zeby wszyscy byli zadowoleni a Jakubek z "ukrycia rządził".Ty chyba jesteś jednym z lepiej zorientowanych na tym forum jakie szkody ponosi klub zatrudniając go na stanowisku V-ce Prezesa.On nie powinien wogóle pracować w klubie,obojętnie czy będzie "księgowym" czy "cieciem", będzie bruździł.Padają propozycje zatrudnienia Misiora,Mielcarskiego czy Góreckiego,i co myslicie ,że mając w klubie Jakubka będą w stanie coś zrobić,przecież Filipiak rzadko bywa w klubie a Jakub T. "RZĄDZI".Dziwie sie,że do tej pory niektórzy nie mogą tego pojąć.Co to Jakubek to jest jakaś "ŚWIĘTA KROWA".Jak chce Filipiak zmian to niech go zwolni.Jak taki dobry niech idzie do Comarchu,a wtedy Ci nowi którzy przyjdą do klubu będą mogli normalnie pracować!
JEŻELI JAKUBEK POZOSTANIE W KLUBIE, NIE BĘDZIE ŻADNYCH ZMIAN, A JAK BĘDĄ TO TYLKO POWIERZCHOWNE,ŻEBY UCISZYĆ TYCH KTÓRZY FAKTYCZNIE CHCĄ ODNOWY W KLUBIE!!!!
6 dni później
Lubański w Polonii.
Tylko pozazdrościć.
Oczywiście, że nie ma gwarancji, że mu się uda, ale na pewno jest to krok we właściwym kierunku.
Takiego człowieka nam potrzeba, świetne kontakty w środowisku, wiedza o ligach zachodnich, niezależny finansowo.
No i coś dla procesora, zna języki!
Lubański od lat zajmował się managerką ale nie bardzo wiem czy miał w tym jakieś większe sukcesy.
Pierwszy z brzegu, Żewłakowowie.
gadać z MIELCARSKIM !!! Wiem, że bardzo znany, że przyćmi w mediach "chwałę" Filipiaka, ale w tym momencie najważniejsza jest CRACOVIA a nie szukanie kwadratowych jaj :(
Mielcarski, to dla mnie numer jeden z postaci, które są niezależne finansowo, znają się na kopanej i chcą coś zrobić MAJĄC POMYSŁY...
AlexMateczny Napisał(a):
> A ja proponuję Góreckiego na dyrektor
> sportowego.
Chyba żartujesz ?Dobry trener tylko by się zmarnował na tym stanowisku a i tak by nic nie zdziałał niech szkoli trampkarzy a później juniorów dla silnej Cracovii.
Osoba na stanowisku dyrektora musi pasować Tabiszowi i Filipiakowi.Osoba która będzie wytykała błędy i pokazywała złe zarządzanie nie ma prawa długo piastować tego stanowiska.Temat bezsensu.
Be sensu to jest nieustanne napieprzanie na Filipiaka i Tabisza.
Z samego marudzenia na forum nic, ale to kompletnie nic nie wynika.
Uzbroić się Panowie szlachta w cierpliwość i czekać z umiarkowanym optymizmem na rozwój wypadków.
sterby , cztery lata już czekamy , a Filipiak dalej robi nas w ciula.
Wy naprawdę wierzycie że będą jakieś zmiany?? W życiu Filipiak nie odda
Cracovii komuś obcemu aby ją poustawiał według własnego pomysłu.
Każdy nowy co przyjdzie ma być tylko małym pionkiem. Jedyny co chciał robić coś po swojemu w klubie to był Orest.
I jak długo to trwało???
Filipiak nawet do składu sie Szatałowowi wpierd. /Szatałow .... Mierzejewski..... zrób sobie licencję i sam trenuj Cracovie...../
Jeśli przyjdzie ktoś nowy to bedzie tak jak z Tabiszem, Rząsą , Ulatowskim, Majewskim, czy Pasieką . F i T będą sie wpierd.... powiedzą takiemu "jesteś ch..." a on odpowie: Tak panie prezesie jestem chu....
sterby uzbroić się w cierpliwość Ty naprawdę masz dzisiaj dobry humor.Chłopie Ty nie widzisz,że zmierzamy donikąd przepraszam do I ligi a nasz prezes nic nie zmienia.Słabi zawodnicy,sztab szkoleniowy,brak zarządzania Cracovią.
Panie Awaria, to nie jest wiara tylko wiedza.
Czytając moje posty trudno mnie uznać za zwolennika obecnego reżimu, ale jak piszę, że jest nadzieja tzn., że jest.
Jest nadzieja na przebudowę Cracovii, może jeszcze nie w kierunku jakiego żąda forum, ale od czegoś trzeba zacząć.
Natomiast trzeba zacisnąć zęby i pogodzić się z faktem, że naprawa Cracovii może zająć lata i nie będą to lata usłane sukcesami sportowymi.
Czas Krakowi mija.
Polecam panowie str C6 dzisiejszy D.Polski .Jest artykuł na całą stronę ,,transferowa amatorszczyzna czyli Cracovia w ślepej uliczce''.Jest tam dogłębna analiza sprowadzanych zawodników (na podstawie płyt DVD)
Interesująca lektura dla Filipiaka i dla nas jak utopiono MILIONY ZŁOTYCH.
Cały artykuł jest świetny mimo że dla klubu i Filipiaka wstydliwy .
Ja zacytuje tylko fragment wypowiedzi Mielcarskiego
,,Nie wyobrażam sobie dzisiaj profesjonalnego klubu bez scautingu.Oglądanie zawodników na płytach DVD czy opieranie się na opisach menagerów to jest AMATORSZCZYZNA.Menagerowie potrafią opowiadać różne piękne rzeczy ,każdy ma prawo zachwalać swój towar.BEZ SCAUTINGU KLUB WPUSZCZA SIĘ W ŚLEPĄ ULICZKĘ''
W naszym przypadku wypisz wymaluj -utopiono wiele milionów złotych ,a my nie mamy żadnego pożytku sportowego .Brniemy w ślepą uliczkę wymieniając słaby towar na opakowany w nowe pudełko zagraniczne równie słaby.
Cracovia takiego człowieka jak Mielcarski potrzebuje na WCZORAJ -Z UKŁADAMI W KLUBACH ,ZNANEGO ŚRODOWISKU I PRZEDE WSZYSTKIM SKUTECZNEGO .Nie twierdzę że nie trafiło by mu się jakieś pudło bo nieomylnych ludzi nie ma -twierdzę jednak że dogłębnie prześwietlił by każdego kandydata do gry u nas i dany zawodnik niczym by do nas trafił byłby wnikliwie oglądany wiele razy .
To zaoszczędziło by Filipiakowi kasy wyrzucanej w błoto od wielu lat ,a my sportowo wrócilibyśmy na właściwe tory .
Panie Filipiak nie pora na eksperymenty i tzw półśrodki czyli zatrudnianie na stanowisku dyrektora ludzi z nikąd nie sprawdzonych .To tylko kryzys pogłębi .
.
Postawienie na Mielcarskiego też 100% pewności sukcesu nie daje ,ale ryzyko jest znikome bo jako dyrektor wykonał kapitalną robotę w gts (Petresku ,Cleber ,Paulista itd).Myślę że i nas by się sprawdził .
Potter, skoro puszczasz jakieś plotki, to sprawdź też, czy nie ma jakichś innych plotek. Wtedy nie będziesz niepotrzebnie tokował. Tyle.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)