- koszulki w biało-czerwone pasy - Nasze pasiaste koszulki są jedyne!!!!
- trening noworoczny - jak moja dziewczyna nas wszytskich określiła - WARIATY - 3000 WARIATÓW :)))).
- najstarszy klub w Polsce - mamy palmę pierwszeństwa , pierwszy mistrz polski.
-
-
Z czym kojarzy ci się Cracovia?
1. koszulki w biało-czerwone pasy
2. najstarszy klub w Polsce
3. rywalizacja z Wisłą o prymat pierwszeństwa w Krakowie
4. trening noworoczny
a właściwie to wszystko razem czyli ... Tradycja.
Koszulka w Pasy,Paweł Zegarek(jakos za mlodu zawsze jak Cracovia to i Paweł) Zawsze Pasy beda mi sie kojarzyly z Tata bo to On mnie zabral na mecz po raz pierwszy i jestem mu dozgonnie wdzieczny.Tak samo z Pasami kojarzy mi sie uczucie ktore czuje przed kazdym meczem, takie dreszcze emocji, potem oczekiwanie na nastepny mecz.Mimo ze chodze na Pasy juz kilka lat (ponad 6) to zawsze przed meczem mam takie dreszcze i to jest super.Cracovia kojarzy mi sie rowniez z moja Ciocia ktora obecnie mieszka w Kanadzie,a to dlatego ze byla ona kiedys pilkarka reczna Pasow.
Jak bym mial podsumowac wszystko to ciezko wybrac jedna lub nawet kilka rzeczy.Dla mnie Cracovia to cale zycie i wszystko mi sie z nia kojarzy.
Mi się kojarzy z nienawiścią.
- koszulki w biało-czerwone pasy
- rywalizacja z Wisłą o prymat pierwszeństwa w Krakowie
- najstarszy klub w Polsce
po co komentarz?
- Z rozowa oranzada w butelce z drutowanym kapslem (moj pierwszy raz w drugiej pol. l. 70)
- Z moim dziadkiem
- Z wiecznymi snami o potedze i powrocie na nalezne Jej miejsce
(kolejnosc przypadkowa)
Z biało-czerwonymi pasami.
no kto mi kasuje wątek? mnie się cracovia kojarzy z kibicami którzy kiedyś kochali wisłę a teraz kochają cracovię, nie będę tu ksywami strzelał
Wierny, w zwiazku z tym juz niedługo chyba nie bedziesz wierny hehe.
kiedy mowie Polska myśle Cracovia :))
- kojarzy mi się z moimi marzeniami
- z pięknymi chwilami
- z Cracovem
PoLSKIE barwy,100 lat tradycji i walki ,łzy po spadku,euforia po awansach .Zawsze zazdrościłem wcześniejszym pokoleniom za to ze mogły świętować pasiaste triumfy.Może i my w krótce?
dla mnie z ...WIERNOŚCIĄ!!!!i barwami, przyjaciółmi, to jest chyba dla mnie najcenniejsze
akcja CRACOVIA reakcja gęsia skórka
a dla mnie z najbardziej fanatycznymi i zarazem najwierniejszymi kibicami w Polsce ...
dlatego właśnie zostałem pasiakiem ...
cała otoczka historii i tradycji klubowej ze słynną "garbatą dolą" , "świętymi wojnami" i "Treningiem noworocznym" przyszła do mojej nastoletniej świadomości znacznie później ...
- z PASAMI (pasiasta koszulka)
- z naszym herbem (który jest jedyny w swoim rodzaju)
- a ostatnio coraz częściej z ComArch'em :) (miałem kiedyś u nich darmowy kurs komputerowy ;P )
a inne ... to napewno samo na usta ciśnie się TRADYCJA !!!
bo jak już kilka krotnie pisałem dla mnie CRACOVIA to synonim słowa TRADYCJA !!!
a pozatym (też już kiedyś pisałem w innum temacie ) :
CRACOVIA = dzielniczka, wiara, dzieciństwo, młodość, kumple, chwile zapomnienia i odrealnienia od żeczywistości .....
powtórze za Robertem ..."dla mnie z najbardziej fanatycznymi i zarazem najwierniejszymi kibicami w Polsce"
no!
PASY, PASY I JESZCZE RAZ PASY
Robert - przy okazji - wielki szacunek dla Ciebie. Mam nadzieje, ze dobrze Ci w naszej pasiackiej rodzinie :-)
oj dobrze ...
:-)
Z wszystkim co najlepsze!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)