proponuję szybką i konkretną sondę z krótkimi uzasadnieniami.. proszę ułożyć podane hasła wedle uznania dodając ewentualnie jedno krótkie skojarzenie od siebie.. proszę o świezże, spontaniczne i szybkie potraktowanie tematu..
które z wymienionych haseł - kluczy - pojęć kojarzy się twoim zdaniem najbardziej z Cracovią..? chodzi o szybkie skojarzenie (wizualne, definicyjne, słuchowe, jakiekolwiek inne..)
- koszulki w biało-czerwone pasy
- najstarszy klub w Polsce
- 5-krotny Mistrz Polski
- herb klubu z flagą
- III-ligowe doły przez lata
- rywalizacja z Wisłą o prymat pierwszeństwa w Krakowie
- niebezpieczni kibice
- trening noworoczny
- Arka Gdynia, Lech Poznań, Polonia Warszawa lub inni
- hokej
- ComArch
- inne
-
-
Z czym kojarzy ci się Cracovia?
koszulki w pasy, najstarszy klub, rywalizacja z wisłą
aha - komentarz tylko do trzeciego - bo żaden mecz nie ma takiego KLIMATU jak Święta WOjna...
koszulki
1906
trening
tradycja
historia
Hokej
Pasy Biało - Czerwone
Trening Noworoczny
Hokej bo wzbudza niesamowite emocje - na piłkę chodzę bardziej jako na spotkanie z kolegami, dawniej żeby pobyć trochę na stadionie - Hokej budzi więcej emocji i jest po prostu ciekawszy. Pasy - tego nikt nam nie odbierze - piękne barwy które dają wiele satysfakcji - bo o ileż więcej drużyn gra w białych, czy czerwonych koszulkach....
Trening - jeden z głównych przejawów psychopatii w Pasy, zamiast spać i odpoczywać po Sylwestrze my idziemy na mecz - Całe życie z wariatami:-)))
- Pasy
- Rywalizacja z Wisłą
- Trening noworoczny
- COMARCH
- Hokej
To te podstawowe w odpowiedniej kolejności. No i jeszcze pewne poczucie elitarności, że jest się kibicem Pasów. Taki sobie snobizm - jestem Pasiakiem, to powód do dumy. Może jeszcze Papież.
- Trening [i]heh wczoraj probowalem pewnemu anglikowi wytlumaczyc o co chodzi i tez sie zdziwil, ze zamiast walczyc z hangoverem to ja gdzies laze po stadionach :) [/i]
- Swieta Ziemia [i] jak mogles Ro Manku o tym zapomniec? [/i]
- koszulki [i] a bo mi sie jakos takze z dziecinstwem kojarza [/i]
- herb [i] bo odkad pamietam mam bardzo ambiwalentny stosunek do niego [/i]
I zgadzam sie z Metnym - jest snobizmem naszym krakowskim kibicowanie Pasom :)
definitywnie biało-czerwone pasy
koszulki
najstarszy klub
trening noworoczny
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
bialoczerwone pasy - podstawa!
najstarszy klub w Polsce
swieta wojna
trzeciej ligi smak
trening noworoczny
i ostatnie, ale nie mniej wazne - haslo Bog wybacza - Cracovia nigdy!
pasy
najstarszy klub
trening noworoczny
CRACOVIA TO JA, CRACOVIA TO TY, CRACOVIA TO MY !!!
hehe cenzura dziala jak widze :P
pozdro
Wojtek
herb klubu z flagą
koszulki w biało-czerwone pasy-oczywiste
herb klubu z flagą-oczywiste
III-ligowe doły przez lata-od malolata uwazalem Cracovie za maly klubik,wiecznie tulajacy sie po 3 lidze i nigdy sobie nie wyobrazalem,ze moze byc inaczej.
inne-z żydami....to jeszcze z dziecinstwa kiedy to dowiedzialem sie,ze kibice Cracovii to zydy(zydzi) i myslalem,ze na waszym stadionie to same rabiny i inne takie z pejsami i tora w lapie:D.Teraz tez nazywam was zydami ale to tylko zeby was jakos nazywac:D, no i jeszcze z tymi nieszczesnym przeRZutami.
sam sobie wystawiasz świadectwo synku..
a mnie z zajebistym okrzykiem WOJNA WOJNA CRACOVIAAA...:)
to tak odemnie :)a pozatym to Swieta Ziemia DERBY PASY!!!i wszystkie mile rzeczy pozdro.
koszulki w białoczerwone pasy i ,,Święta wojna"
Wierność, tradycja, biało-czerwone barwy.
Ro Man daruj sobie.Nie obrazilem was ani nic z tych rzeczy,a ty do mnie jakies żaluzje.Za kogo ty sie masz?!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)