Oczywiście, że rozmowy prowadzono wcześniej i to akurat świadczy o profesjonalizmie zarządu, że przygotowywali się na każdą sytuację. Szkoda, że akurat znaleźli tylko Pasiekę. Jak dla mnie scenariusz mógł wyglądać inaczej, jest bardziej prawdopodobny.
- drużyna gra słabiutko, robi się niespokojnie
- do Jurija oczko puszcza Zagłębie, Jurij oczywiście jest honorowym trenerem, chce dać impuls drużynie, odejść, poddać się do dymisji, ale oczywiście ma zamiar spaść na 4 łapy w Zagłębiu
- Profesor ciągle wierzy w Jurija i chce go trzymać na stanowisku, ale Szatałow sam nie wie co ma robić
- Zarząd czuje presję kibiców, czasu, pamięta poprzedni rok z Ulatowskim i wie, że każdy mecz może być cenny z nowym trenerem
- Ształow łaskawie się namyślił i chce zostać, jednak zarząd jest już zdecydowany na zmiany, drużyna nie może tkwić z tak słabym trenerem, który sam nie wie czego chce i jest na wpół zdymisjonowany, przegrany, pogodzony
- Dziś dzwoni Profesor i to kończy
Zastanawiające są słowa Ształowa, że nie miał telefonu z Lubina, ale przecież pewno jutro go może mieć... byle by nie wyszło, że łamał jakieś tam przepisy. Zabrzmiało to dziwnie i wyrachowanie.
-
-
Jurij Szatałow - dziękujemy!
ssj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bedziemy tego żałować , bo gość miał jaja ,
> mnie osobiście jest mi go żal najbardziej ze
> wszystkich trenerów od 10 lat .
Mi z pewnością bardziej było żal Oresta podobnie mieszane odczucia miałem przy odejściu Stawowego, ale wtedy nie byliśmy na ostatnim miejscu i chyba się to nam nawet w głowach nie mieściło.
Szkoda Szatałowa. Powodzenia
Krst, oczywiście, że się prowadzi rozmowy z innymi trenerami, gdy coś nie idzie. Jednak, Filipiak zapewnił, ze dalej ufa Jurijowi. Drużyna, też stanęła za trenerem murem. Sam Jurij we wtorek, po rozmowie z kopaczami stwierdził, że jest w stanie drużynę "odpalić".
Dzisiaj "odstrzelili" Jurija a zatrudnili kolegę "Rumcajsa" :(
Sam ewentualnie optowałem za odejsciem Jurija gdy mu nie szło, to jest normalne, ale chciałem MOCNEGO TRENERA Z ZA GRANICY !
Trafił nam się pszczelarz, dodatkowo marny, jak pokazują wyniki z Arką. My mamy 2 punkty i potrzebny był wstrząs a nie zagrywka pod publikę z tanim trenerem, którego odkurzono, bo nikt go nie chciał. Nawet kluby typu Korona przed sezonem wolały "amatorów" w Ekstraklasie od tego typu fachowca.
Dzięki Trenerze za te cuda z poprzedniego sezonu i powodzenia w dalszej pracy.
Trenerze dziękuję
Szkoda ze odszedł, ale mysle ze slusznie...bo co by bylo jakby jeszcze przegrał ze 2-3 mecze. Nie pamietalbym Go dobrze, a tak to meska decyzja została podjeta tzn. brak wynikow-dziekuje za wspolprace, nie ma co ryzykowac. Zmiana wachty!
Szatałow dobry trener i madry czlowiek. Dziekuje za utrzymanie w poprzednim sezonie i za starania w obecnym.
Dziekujemy Trenerzeobyś mile wspominał nasza Cracovię poodzenia
Dziękuję i powodzenia w dalszej karierze na ław[b][/b]ce trenerskiej.
- szkoda , wielkia..... powodzenia..
Dzięki!
Dzięki wielkie za poprzedni sezon!
Wiadomo, poczatek sezonu znowu lipa, ale Jurij byl jedna z fajniejszych postaci jakie sie przewinely przez El Passo w ostatnich latach. Jak to sie brzydko mowi, ladnie zarlo i zdechlo. Wielka szkoda.
Dzięki wielkie, u mnie Jurij ma wielki szacunek.
szkoda Trenera,to był gość a te grajki wszystko zje.bali...powodzenia Jurij! Ta wiosna będzie Ci dłuugo pamiętana.
Szkoda nie szkoda ..trener tez popelnial bledy : Wystawianie Zytki, brak zaufania do Puzigacy ... czasami zle zmiany. Ale cos na obrone trener :
1 kolejka z Korona - Lider :)
2 kolejka z Legia - silny zespol z UEFA
3 kolejka Lechia - 1 ptk ale bylismy lepsi
4 kolejka Jaga - przegrana 2-1 gole po bledach indywidualnych.
5 kolejka Zaglebie - remis ewidentnie wydrukowany. Roznie moglo byc .. nawet 3 ptk
6 kolejka LKS - zadecydowala 1 akcje .. wcale nie bylismy gorsi ..
7 kolejka Slask - przegrana po wyrownaje grze ,,, Wroclawianie wlasnie rozwalaja Lecha 2-0 ...
niby 7 kolejek za nami ...ale uwazam ze gralismy z silnymi zespolami ... jedynie Lechia, Zaglebie i LKS byly w naszym zasiegu, z 2 pierwszych meczy mamy remisy ( ugrane na wyjazdach ! ) i wtopa z LKS ( gdzie wcale nie bylismy gorsi )
Czekam bardzo na jutrzejszy mecz z Gornikiem i Podbeskidziem bo chyba on pokaza ile jestesmy warci.
Panie proszę Pana najnormalniej, spieprzył Pan robotę
A myślałem że będzie inaczej - szkoda....
widocznie Jurek nie poradził sobie z presją jaka na nim ciążyła - wygrywać wygrywać wygrywać !
jeszcze wczoraj koło wieczora idąc przez osiedle zobaczyłem jak Jurek powoli chyba pakował manatki do auta ... podbiłem, pogadałem, podziękowałem, życzyłem powodzenia.
na odchodne zadzwonił mi telefon (dzwonek: Hymn Cracovii zwrotka 3) Jurek się uśmiechnął tylko i dodał: "będzie mi tego brakowało"
Dziekuje Jurii ,za utrzymanie i podjecie walki w trudnej sytuacji dla naszej Cracovii,zapamietam Cie pozytywnie,szkoda ,ze tak wyszlo i nie mam bladego pojecia dlaczego:/powodzenia w nowym klubie,masz sie potknac tylko podczas meczu z Pasami.
Cracovia - Korona 3 : 0
Cracovia - Lechia 3 : 0
Cracovia - Polonia W 3 : 1
Cracovia - Jagiellonia 3 : 0
... nie wiem czy w tym sezonie doczekamy sie takich rezultatow ...oby
POWODZENIA JURIJ !!! DZIEKUJEMY !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)