Ianie - Sebastian do dla mnie ten sam problem na forum co WStawowy. Chyba tyle samo pochlebców co krytykantów.:D
-
-
Sebastian STEBLECKI.....nasza nadzieja :)
Z meczu na mecz gra wyraźnie lepiej. Oby to był stały trend, dający nadzieję, że dojrzewa piłkarsko, a nie tylko chwilowa zwyżka.
Powodzenia Seba w sobote !
Jeżeli Sebastian będzie się tak rozwijał, to może zajść bardzo daleko - WStawowy.
Wywiad z WStawowym na temat Sebastiana w Terazpasy.
Seba jest inteligentny, to widać w grze oraz sposobie wypowiadania się w wywiadzie.
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Sebastian-Steblecki-Przy-trenerze-Stawowym-stalem-sie-lepszym-pilkarzem
Sebastian jest naszym wychowankiem i trzeba go wspierać.Ale nie można robić z niego gwiazdę to tylko mu zaszkodzi.Dotyczy to także innych piłkarzy.Marzę by trzon zespołu Pasów tworzyli wychowankowie naszego klubu to o ambicję i determinację nie mamy się co martwić.
RobertoBaggio Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sebastian jest naszym wychowankiem i trzeba go
> wspierać.Ale nie można robić z niego gwiazdę
> to tylko mu zaszkodzi.Dotyczy to także innych
> piłkarzy.Marzę by trzon zespołu Pasów tworzyli
> wychowankowie naszego klubu to o ambicję i
> determinację nie mamy się co martwić.
Twoje marzenia są również moimi marzeniami,i na tym koniec. Jeden Sebastian wiosny nie czyni (gdyby nie silna determinacja Romana). Od czasu przyjścia do Cracovii Trenerów pp. Góreckiego i Zegarka juniorzy Cracovii zaistnieli na firmamencie Polski (3 miejsce w finale MP). Ale moje obawy idą w kierunku innym. Brak bazy treningowej (nawierzchni trawiastej) brak jakichkolwiek obozów przygotowawczych (jedyne zgrupowanie w ubiegłym roku to finały MP w Grudziądzu z innymi ekipami) mizerne stypendia (juniorowi mieszkającemu w Hotelu Klubowym każe się płacić za pokój ze swego stypendium) Młodych chłopców grających w naszym klubie od mała 10 lat po prostu się "wyrzuca" (zapewne łatwiej sprowadzić Kusia, Wełnę czy Wasiluka za ciężkie "setki" tysięcy złotych) aniżeli otoczyć opieką naszych wychowanków i to nieraz bardzo zdolnych. Patrz Mateusz Wdowiak (o nim już pisałem) Dlatego pozwolę sobie razem z tobą MARZYĆ, marzenia nic nie kosztują.
O wszystkim co napisałeś zdaję sobie sprawę bardzo dobrze.Szkoda,że boisko treningowe nie powstało przy stadionie(brak hali)gdzie trenowałaby I drużyna.Mam nadzieje,że wraz powstaniem kompleksu na Cichym Kąciku sytuacja się polepszy.
szuwarek Napisał(a): Od czasu
> przyjścia do Cracovii Trenerów pp. Góreckiego i
> Zegarka juniorzy Cracovii zaistnieli na
> firmamencie Polski (3 miejsce w finale MP). Ale
> moje obawy idą w kierunku innym. Brak bazy
> treningowej (nawierzchni trawiastej) brak
> jakichkolwiek obozów przygotowawczych (jedyne
> zgrupowanie w ubiegłym roku to finały MP w
> Grudziądzu z innymi ekipami) mizerne stypendia
> (juniorowi mieszkającemu w Hotelu Klubowym każe
> się płacić za pokój ze swego stypendium)
> Młodych chłopców grających w naszym klubie od
> mała 10 lat po prostu się "wyrzuca" (zapewne
> łatwiej sprowadzić Kusia, Wełnę czy Wasiluka
> za ciężkie "setki" tysięcy złotych) aniżeli
> otoczyć opieką naszych wychowanków i to nieraz
> bardzo zdolnych. Patrz Mateusz Wdowiak (o nim już
> pisałem) Dlatego pozwolę sobie razem z tobą
> MARZYĆ, marzenia nic nie kosztują.
poprawić na drukowane, żeby lepiej widział i przesłać do Szwajcarii.
niech się dowie, że to własnie przez takich jak on włascicieli od siedmiu bolesci jestesmy w piłce za SIERRA LEONE
co zdążył wszechwładny zauważyć.
RobertoBaggio Napisał(a):
> O wszystkim co napisałeś zdaję sobie sprawę
> bardzo dobrze.Szkoda,że boisko treningowe nie
> powstało przy stadionie(brak hali)gdzie
> trenowałaby I drużyna.Mam nadzieje,że wraz
> powstaniem kompleksu na Cichym Kąciku sytuacja
> się polepszy.
Wiosna przyszła, pora na spacery - byłem w Cichym Kąciku - ZAPOMNIJ.:D
duzo pracy przed Sebastianem, trzymam kciuki.
Chcialbym tylko nadmienic ze jest rocznikowo dwa lata mlodszy od Klicha, wiec jakby ma "opoznienie w rozwoju" porownujac to jak Klich w jego wieku gral - to tak odnosnie kadzenia przez WSa.
W gestii [b]jego[/b] ORAZ [b]trenera Cracovii[/b] coby tego talentu nie zmarnowac.
edit: pogrubione dla podkreslenia, odnosnie uwagi kkk ;)
tylko Klich mogl grac na swojej pozycji, a Steblecki nie moze.
Wojciech Stawowy o wychowanku Cracovii: Jest pokorny i chce się uczyć: http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15697086,Wojciech_Stawowy_o_wychowanku_Cracovii__Jest_pokorny.html
Cracovia. Jak Sebastian Steblecki zareagował na pochwałę Zbigniewa Bońka: http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15702035,Cracovia__Jak_Sebastian_Steblecki_zareagowal_na_pochwale.html
7 dni później
Syndrom Stebleckiego - rozpędź się, zatrzymaj i strać. Coś w tym jest.
Słabiutki mecz,bardzo słaby....złe wybory,brak siły i totalny brak celności podań...rywalizował z Rokiem o miano najgorszego zawodnika ...
Nomi86 Napisał(a):
> Syndrom Stebleckiego - rozpędź się, zatrzymaj i
> strać. Coś w tym jest.
Ogladalem przez internet tym razem. Coś tam bywa i troche racji jest, ale komentatorzy mnie lekko podkurwiali tą swoja paplaniną. Pasy to słabo, to cos tam zle bokiem...kur...wygralismy 2:0 zasluzenie i juz.
Wiecie ze jakby nie jego beznadziejne podania to po obejrzeniu na zywo dalbym mu dobra ocene. Wracal sie odbieral skakal walczyl do konca. Ale jak kopna pilke....
Nomi86 Napisał(a):
> Syndrom Stebleckiego - rozpędź się, zatrzymaj i strać. Coś w tym jest.
Sebastian dlatego traci czasem piłki (choć obiektywnie strat jako takich ma mało, raczej źle poda lub się "zaplącze")), ze się zatrzymuje i wtedy chce wykonać finałową operacje (zagranie) piłką. Powinien to robić będąc jeszcze w ruchu; musi wcześniej podejmować decyzje co zrobi, a nie wtedy, gdy się zatrzymuje. To z pewnością nawyk, który musi wykorzenić, ale to nie jest łatwe. Najpierw musi sobie uświadomić ten błąd.
Oprocz kiwki nic ten nasz Sebastian nie prezentuje , opoznia akcje podania niecelne w trzech sosnach sam by sie a smierc
zakiwal ,owszem ma latwosc operowania pilka ale 80% decyzji na boisku zlych .
No i na koniec najwieksza wada jest w grze stasznie niechlujny ,a niestety mlodemu zawodnikowi wszysto mozna
wybaczyc ale nie nonszalancje.
Reasumujac potencjal jak na nasza estraklase ma , ale na dziedzisiejszy to zawodnik bezproduktywny totalnie.
Nie przesadzaj masser. Już sam fakt, ze wzbudza kontrowersje świadczy, że nie jest tuzinkowym zawodnikiem. Ma wady, ale i sporo zalet, które w tym momencie jednak przeważają.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)