W Krakowie powinno dudnieć na każdym kroku (plakaty.reklamy,spoty w tvp3),że Cracovia jest Mistrzem w hokeja to powód do dumy i chwały !
-
-
Dlaczego załamała się frekwencja na hokeju ..i co możemy zrobić?
Plakaty są, wszystko jest, ludzie wiedzą że majster w hoku skoro hala szczelnie się wypełnia w play-offach. Organizujmy się wewnętrznie! Zwłaszcza namawiajcie ludzi, którzy są gotów wesprzeć dopingiem naszych "majstrów". A kto chcę śpiewać niech staje tam gdzie zawsze jest młyn, jeżeli będą się tam zbierać ludzie to będzie to sygnał dla ludzi odpowiedzialnych za doping, że można coś próbować w tym temacie.
To jak, w piatek chetni staja na C i probuja sil razem?
Plakaty? Gdzie? Od początku sezony policzę na palcach jednaj ręki ile ich widziałem. Wieliczka bez informacji. Bilet z 5 bo kiełbasa za 8 :D
Narzekamy na ceny biletów na hokej, brak ulg dla młodzieży itd. Wiadomo, że promocja jest potrzebna, ale proponuję zwrócić uwagę na ceny biletów u innych drużyn PLH, dla przykładu nasz wczorajszy rywal - Unia Oświęcim - [url=http://unia.aksam.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=290%3Abilety&catid=48&lang=pl][b][u]KLIK![/u][/b][/url]
Nie jest problemem przyprowadzić kogoś na mecz, trudniej tam później utrzymać a jeszcze trudniej spowodować, że wróci.
Dla kogoś kto przyszedł tylko zobaczyć nasze lodowisko jest placem budowy: chodniki, ogrodzenie, toy-toy'e, gastronomia targowiskowa, brak zajęcia w przerwie itd.
Ja załapałem się jeszcze na "chodniki" zamiast trybun i byłem przeciwnikiem krzesełek, ale takie są czasy i wymagania rosną.
Szkoda że nie dostaliśmy pieniędzy na dokończenie budowy.
Jaraduga, ja tylko powiem, że przyprowadziłem znajomego na hokej na mecz z Podhalem. Słaby to był mecz, ale chyba generalnie mu się spodobało, bo był i na wczorajszym, a po zakończeniu wczorajszego meczu stwierdził, że w piątek z Tychami będzie na pewno! Małymi kroczkami zmierzamy ku lepszemu! ;)
Wiem, w nazwie wątku jest "Co możemy zrobić?" - może są jakieś narzędzia nacisku na radę miasta by dokończyli budowę?
Widziałem, w kronice, że są popularne pikiety pod UM - może nam wyjść?!
Ja na moich zapchlonych rejonach mam zawsze kilka plakatów zapraszające na mecz hockeya. Na startowej stronie oficjalnej też pojawiają się informacje o meczach hokejowych, także zbędna jest oddzielna stonka o której ktoś wspomniał. Bilety mają takie same ceny jak w innych klubach PLH. Problem, że my mamy ekstraklasową piłkę poza hokejem, stąd gorzej wypadamy z frekwencją przy Nowym Targu, Oświęcimiu etc. My jako kibice musimy się sami organizować, nic więcej nie zrobimy. Była mobilizacja na Podhale, zebrali się ludzie do młyna. Za chwilę będzie "sezon ogórkowy", zwiększy się zainteresowanie hokejem, młyn będzie w miarę regularnie.
Kamil_Cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja na moich zapchlonych rejonach mam zawsze kilka
> plakatów zapraszające na mecz hockeya. Na
> startowej stronie oficjalnej też pojawiają się
> informacje o meczach hokejowych, także zbędna
> jest oddzielna stonka o której ktoś wspomniał.
> Bilety mają takie same ceny jak w innych klubach
> PLH. Problem, że my mamy ekstraklasową piłkę
> poza hokejem, stąd gorzej wypadamy z frekwencją
> przy Nowym Targu, Oświęcimiu etc. My jako kibice
> musimy się sami organizować, nic więcej nie
> zrobimy. Była mobilizacja na Podhale, zebrali
> się ludzie do młyna. Za chwilę będzie "sezon
> ogórkowy", zwiększy się zainteresowanie
> hokejem, młyn będzie w miarę regularnie.
Uwazam ze niezależna, odrębna stronka o hokeju byłaby jak najbardziej potrzebna choćby dlatego - że jest część kibiców którzy od piłki wolą hokej i taka jest prawda. Jest takich sporo ! Chodzą na hokej na każdy mecz a na piłkę sporadycznie.
ZTC ale jest osobna strona o hokeju przecież. Nie jest wrzucono wszystko do jednego wora tylko podział na dyscyplinę, czego ty jeszcze więcej chcesz bo przestaje rozumieć o co ci chodzi. Wchodzisz na stronę Cracovii i wybierasz dyscyplinę która akurat cie interesuje, szkoda że tylko dwie.
Przystanki pod Jubilatem nie dają odpowiedzi kiedy mecze. Jedynie idąc z Kossaka do przejścia jeden plakat o piłce.
GKS Tychy pomimo ze maja sekcje piłkarską posiadają oddzielna stronę o hokeju. Chodzi mi o taka stronę gdzie wszystkie info dotyczą hokeja i tego co się dzieje ogólnie np; w PLH innych ligach czy hokeju reprezentacyjnym. Takie profesjonalne strony posiada wiele klubów hokejowych za granicą. Jak dla mnie trochę mało jest informacji i wywiadów na obecnej stronce.
ZTCracovia Napisał(a):
> GKS Tychy pomimo ze maja sekcje piłkarską
> posiadają oddzielna stronę o hokeju. Chodzi mi o
> taka stronę gdzie wszystkie info dotyczą hokeja
> i tego co się dzieje ogólnie np; w PLH innych
> ligach czy hokeju reprezentacyjnym. Takie
> profesjonalne strony posiada wiele klubów
> hokejowych za granicą. Jak dla mnie trochę mało
> jest informacji i wywiadów na obecnej stronce.
Brak Darka Guzika ktory w ostatnich latach pilnował by sprawy hokejowe byly ciekawe i na bieżąco !!!
*REVENATOR* Napisał(a):
>
> Brak Darka Guzika ktory w ostatnich latach
> pilnował by sprawy hokejowe byly ciekawe i na
> bieżąco !!!
Pełna zgoda!
5 dni później
Zaproszenie na mecze przez (no własnie Leszka czy Daniela )Laszkiewicza http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/laszkiewicz_zaprasza_na_mecze
Nie do konca sie z tym zgadzam bo uwarzam ze to Cracovię opuściło aż pieciu kadrowiczów (licze tu Kostucha) i to usprawiedliwia i tłumaczy nasze położenie w PLH i nasze dotychczasowe spotkania i tylko jeden wynik dotychczas który przynosi super satysfakcję dla mnie osobiśćie ze pokonalismy co najmniej równego jak nie lepszą ??? Unię 4-0Przypomnę ze czy to w sparingach czy w walce o punkty PLH ani Tchów ,Sanoka czy Jastrzębia nie pokonaliśmy !!!! .Jesli chodzi o ilość widzów to na pewno tez ma jakiś wpływ (choć ja się z tym nie zgadzam osobiście )
Słowa Daniela jak najbardziej właściwe:
"Jest nam trochę smutno, gdy na meczu w naszej hali jest cisza, my potrzebujemy gorącego dopingu. Dużo lepiej gra się przy pełnej hali i głośnym dopingu, to też dodatkowo mobilizuje. Na piłkę przychodzi po jedenaście tysięcy kibiców, a na nasze mecze niewielu, to jest trochę przykre. Dlatego gorąco wszystkich zapraszam na nasze mecze!"
Pasiacy, obudźcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z punktu widzenia USA
Nie ma żadnych plakatów na miescie.Lokalne radio,prasa w dniu meczu az huczą o tym.
W wielu sklepikach jest plakat druzyny a pod nim lezą darmowe kalendażyki z zaznaczonymi meczami na caly sezon łącznie z godzinami.
Jak juz kibic przyszedl na mecz organizatorzy robia wszystko aby przyszedl znowu.
W przerwie meczu.
Obok rolbiaza siedzi laska i za pomoca zmodyfikowanego pistoletu wyrzuca koszulki w trybuny.
Nad kibicami lata model sterowca i co kilka minut zrzuca bilety na nastepny mecz.
Sa konkursy wiedzy nt druzyny.
Browara mozna walnac oficjalnie.
Nie ma ani chwilki nudy.
Sa zapraszane rozne szkoly i spiker specjalnie ich pozdrawia.
Kilka meczow w sezonie ma specjalnego sponsora i wtedy albo wszyscy albo wieksza czesc wiary dostaje jakies drobne pamiatki.
No to teraz żeby normalnie było a nie USA : nie ma plakatów ale są tacy to pamiętają jak były,prasa coś napisze a o radiu wole nie mówić,w wielu sklepikach jest bryndza i darmowe "kalendarzyki" w Wyborczej żeby popierać PO cały sezon łącznie z godzinami i zaznaczonymi wyborami ..Jak już kibic przyszedł to ... ch. mu w d. organizatorzy się cieszą że frajer zapłacił za bilet - głupek.W przerwach między tercjami jak się ma szczęście to się można nawet odlać ale trzeba mieć spryt goryla i siłę słonia.....Obok rolby nikt nigdy nie widział laski a już tekst o wyrzucaniu koszulek to tu jakaś metafizyka czy coś ....jeśli chodzi o loty nad kibicami to rozpierdalamy Amerykę bo tam latają maszyny a u nas już od wielu lat prawdziwe ptaki i srają kiedy chcą to po co mają brudzić bilety,jeszcze ktos by za darmo wszedł ! Nie ma konkursów bo ci którzy mogli by je organizować mają wszyscy razem łącznie z prezesem mniej wiedzy o hokeju w Cracovii niż pojedynczy kibic. (bez urazy) Browara można walnąć oficjalnie żeby wylądować na Lubicz 21 z zakazem stadionowym na 2 lata chyba ... Nie ma ani chwilki nudy a żaden z tu piszących szacownych kibiców nie da rady sam zaprosić szkół a na pamiątki trzeba by się złożyć na sektorach.I to by było na tyle.Przepraszam jeśli kogoś uraziłem........
Pasiasty - ująłeś to po mistrzowsku ! :)
To fakt, mamy taką Amerykę po naszemu ;). Chociaż w tamtym sezonie chwilowo działała Strefa Młodego Pasiaka i trzeba przyznać że przyciągała dzieciaki z rodzicami. Na tafli Samsung parę razy zorganizował konkursy i można było wygrać telefon.
Myślę jednak, że my kibice też powinniśmy uderzyć się w piersi bo łagodnie mówiąc nasz doping nie onieśmiela przyjezdnych ;). Przydałby się ktoś prowadzący doping, bo jak uczy doświadczenie kilka osób potrafi zmobilizować pozostałych. Postarajmy się sami stworzyć świetną atmosferę dla naszych hokeistów, a myślę że wtedy każdy kibic (wierny i ten nowy) będzie z niecierpliwością czekał na kolejne mecz (czytaj święto) przy Siedleckiego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)