Pojawiłeś się z kraju dalekiego i od pierwszego meczu skradłeś moje serce. Twoje serce do walki i umiejętności w dużej mierze pozwoliło nam odzyskać tytuł Mistrza Polski. Szkoda ,.że już nie będziesz występował w koszulce w Pasy. Wniosłeś do gry naszej drużyny dużo świeżości i dałeś namiastkę innego hokeja niż dotąd oglądaliśmy. Twoje odejście to wielka strata dla całego hokeja w Polsce. Wybrałeś inną drogę, szkoda ale zarazem.... Powodzenia David !!!!!!
-
-
David Kostuch - Zostań z nami !!!!!
nie za szybko? już na 100% po zawodach?
Być może, ale niech to będzie temat do refleksji dla samego Davida ale przede wszystkim dla naszych działaczy. Mam oczywiście nadzieję ,że ten temat jest przedwczesny, ale niestety informacje prasowe wydają się mówić co innego :(
DP donosi o wylocie za ocean, ale nic więcej nie pisze.
Moim zdaniem należy spojrzeć na sprawę dwutorowo.
Przyleciał Dawid przed zeszłym sezonem do Polski i podpisał kontrakt na dwa lata, pewnie za niezbyt duże pieniądze.
Potem okazało się, że jest gwiazdą PLH, o której w samych superlatywach wypowiada się nawet sam wielki Leszek.
Dawid szybko się przekonał, że w PLH należy mu się większa gaża. Problem w tym, że nadal ma ważny kontrakt z niskim wynagrodzeniem.
Znając kulturę osobistą, wyczucie sytuacji i żyłkę do interesów naszych decydentów, potraktowano go z buta. Dawid na spółkę ze swoim tatusiem obrazili się, a zawodnik postanowił zastrajkować.
Oczywiście prawo jest po stronie klubu, ale gdyby komuś zależało na hokeju w Cracovii i miał zmysł do interesów, to jeszcze w kwietniu podpisano by z Kostuchem nowy kontrakt na następne trzy lata i rozesłano by informacje do menedżerów w ligach niemieckich czy francuskich. Sprzedając Kostucha zarobilibyśmy pewno godne pieniądze.
A tak dekompletujemy drużynę u progu ligi, dajemy kolejny fatalny sygnał hokeistom, którzy mogliby u nas grać w przyszłości i dokładamy kolejną cegiełkę do muru fatalnej atmosfery, która otacza nas zewsząd.
Okupant, zwany jeszcze przez niektórych sponsorem, metodycznie niszczy to co w Cracovii pozostało dobrego.
Tak to chyba wygladało, Kostuch był wielką niewiadomą, a okazał sie gwiazdą naszej ligi i jak najbardziej trzeba było go dowartosciować i wyjść z propozycją przedłużenia kontraktu na lepszych warunkach. Pewnie jakby podpisał kontrakt na rok to dzisiaj byłby zawodnikiem Sanoka, Unii albo Tych. Na opdejściu Davida traci Cracovia i cały Polski hokej, bo czasami trzeba kierować się bardziej sercem i wyczuciem, niż sprytem i wyrachowaniem. Tak buduje się wielkie kluby, a dopuki nasi władczy tego nie zrozumieją, to doputy wyznacznikiem ich pracy będzie........ tabela ekstraklasy.
Jakich mamy sterników to widzimy na podstawie,piłki nożnej, nie zdaja sobie sprawy z tego że jak nie bedzie druzyn(w klubie) to oni chyba tez pójda na "zielona trawę".Może Rohacek po meczu z Tychami poobrazał zawodników ,bo dochodza słuchy że leciały w szatni bardzo przykre słowa.
Nie rozumie polityki klubu zawsze po sukceach w kazdej pracy pracownicy dostaja wyższe pensje,w Cracovii jest odwrotnie właśnie się je obniża.Może Kostuch miał nadzieje ze tak się stanie a tu niedośc że zawodnicy odeszli przyszli gorsi ma pracować za te same pieniądze i jeszcze wszystko wygrywać.
Dawidzie - dziękuję Ci.
Od pierwszego meczu stałeś się moim ulubieńcem - kupiłeś nasze serca.
Wczoraj na meczu bardzo nam Ciebie brakowało - czego daliśmy wyraz.
Cholernie mi przykro, że sytuacja jest jaka jest - MY JESTEŚMY Z TOBĄ!
Dziękuję i WIELKIEGO POWODZENIA.
Może nasze drogi jeszcze kiedyś się zejdą!
...
Dokąd zmierzasz Cracovio?
David - bardzo,bardzo dziękuję...byłeś najlepszym zawodnikiem ligi,darzę Cię olbrzymim szacunkiem za to co zrobiłeś dla naszej Cracovii :)
Szkoda,że odchodzisz,ale może kiedyś jeszcze tu wrócisz...może...
David, dziękuję Ci za wszystko z całego serca ! Jesteś jedną z największych gwiazd hokejowej Cracovii !
Mam nadzieję, że wkrzyczane przez nas głośno na wczorajszym meczu popracie dla Ciebie nie pozostanie bez echa !!!
Jestem naiwny i nadal mam nadzieję, że może jednak David zostanie chociaż nic tego nie zapowiada.
Czekam więc na oficjalna informację na oficjalnej stronie MKS Cracovia - cracovia.pl
Niestety może się okazać, że takowej informacji nikt z nas się nie doczeka, gdyż wczoraj na meczu nasz wielce szanowny rzecznik prasowy, niejaki Przemysław [i]Peyo[/i] Urbański z rozbrajającą szczerością stwierdził, że informacja nt sytuacji z Kostuchem (tu cytuję): "jak będzie to będzie, a jak nie to nie".
Viva la polityka informacyjna MKS-u!
David - wielkie dzięki za cały sezon, za te wszystkie bramki i chwile radośći! :) Straszna szkoda że odchodzisz w takich okolicznościach.. zdecydowanie najlepszy hokeista naszej śmiesznej PLH, a przy tym normalny facet (który nie wyrzucił mnie z szatni mimo tych wszystkich zabobonów na temat kobiet! :D)
Powodzenia w dalszej karierze :)
Ja się tez jeszcze łudzę, że Kostuch wróci.
Nie chce mi się wierzyć, że puszczono najlepszego naszego zawodnika....
agent44 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem naiwny i nadal mam nadzieję, że może
> jednak David zostanie chociaż nic tego nie
> zapowiada.
>
> Czekam więc na oficjalna informację na
> oficjalnej stronie MKS Cracovia - cracovia.pl
> Niestety może się okazać, że takowej
> informacji nikt z nas się nie doczeka, gdyż
> wczoraj na meczu nasz wielce szanowny rzecznik
> prasowy, niejaki Przemysław Peyo Urbański z
> rozbrajającą szczerością stwierdził, że
> informacja nt sytuacji z Kostuchem (tu cytuję):
> "jak będzie to będzie, a jak nie to nie".
Ja też jeszcze nie dziękuję, bo wciąż wierzę.
Co do informacji, to może mógłby mu tak Filipiak odnośnie wypłaty kiedyś powiedzieć...Tak swoją drogą, to może przy okazji akcji z Jakubkiem (i Davidem na hokeju) rozliczyć by jeszcze ryczałtem w deal packu osobę odpowiedzialną za informację (wspomniany powyżej rzecznik Przemysław jak mniemam) i stronę internetową? Kiedyś jak na studiach kolega niemieckojęzyczny zapisał się na lektorat z angielskiego dla zaawansowanych i potem odpowiadał w kółko "I don't know" to go w końcu lektorka poinformowała, że "I don't know" to ona mu powie jak z indeksem do nie przyjdzie...A że JF ma firmę w takim biznesie i pozwala na taką bryndzę w temacie strony internetowej, to już jest w ogóle nie do wiary...
dramat i tyle . Ile hokeiści zarabiają? a ile pseudo kopacze ?
tak trudno było podwoić pensje Dawida który był gwarantem dobrej gry ,oraz walki o mistrzostwo ?
Już w tym Filipkowskim burdelu nic mnie nie zdziwi
Gdyby znalazł się sponsor dla samego Kostucha. Ciekaw jestem jak tam na prawdę było między klubem a zawodnikiem.
WIELKA STRATA..wielka szkoda,ryba psuje sie od glowy,...(chodzi mi o decydentow i ich polityke)nie dowiemy sie za wiele na tema t tej decyzji..nie lubie dywagowac za wczesnie,ale w obecnym skladzie personalnym awans do czworki bedzie mozna uznac za sukces..taki grajek...szkoda gadac DZIEKI ZA RADOSC KTORA SPRAWIALES SWOIMI WYSTEPAMI W CRACOVII
No niestety lepiej już nie będzie, lepiej już było :(
tabisz won !!!
Proponuję na razie nie wierzyć...
Dzięki za wniesienie nowej jakości do hokeja ./Ciekawe komu to przeszkadza by Cracovia rosła w siłę??
Moi Drodzy, do mnie to też nie dociera od mojego nocnego postu potwierdzającego doniesienia tajemniczego kolegi Diesel'a, ale niestety... TO JEST PRAWDA !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)