Dobra ustalmy czym się różnią od siebie w kolejności: koperek ,pietruszka i puchar( za Wikipedią):
[b]Koper[/b] - w języku polskim nazwa zwyczajowa dwóch rodzajów roślin: Anethum L. i Foeniculum Mill. W drugim przypadku w piśmiennictwie naukowym stosowana jest jako poprawna nazwa fenkuł. Obydwa rodzaje należą do rodziny selerowatych (Apiaceae Lindl.).
[b]Pietruszka zwyczajna[/b] -(Petroselinum crispum) ? gatunek rośliny dwuletniej z rodziny selerowatych. Dziko rośnie na półwyspie Apenińskim i Bałkanach, w północno-zachodniej Afryce i na Wyspach Kanaryjskich. Zdziczała w całej Europie, Ameryce, Afryce, Nowej Zelandii, Australii i Japonii.
[b]Puchar[/b] - naczynie, rodzaj czary z nóżką, w postaci dużego kielicha, niekiedy z grubego szkła. Naczynie służy zazwyczaj do podawania w nim lodów.Naczynie podobne do pucharu, wykonane ze szkła lub z metalu, czasem z wygrawerowanym okolicznościowym napisem, bywa także fizycznym przejawem nagrody sportowej za zwycięstwo w rywalizacji, nazywanej z tego powodu właśnie "pucharem sportowym".
Tak że widzimy gra toczy się o niebanalna stawkę.Tak że tego , ale że Dudka nie wzięli na mundial?
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
Halo halo utrzymanie utrzymaniem ale wara ode mnie:P
Nadziwić się nie mogę, jak niektórzy widząc trudny terminarz betonów przypisują im maks. 2 pkt. jesienią. A jednocześnie jakby nie dostrzegają naszego trudnego rozkładu jazdy i widzą nadzieję na min. 7 pkt-ów.
betony na bank wygraja cos czego nie maja prawa wygrac i sie skonczy dla nas piekny sen. czym szybciej tym byc moze lepiej
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> betony na bank wygraja cos czego nie maja prawa
> wygrac i sie skonczy dla [b]nas piekny sen[/b]. czym
> szybciej tym byc moze lepiej
hehe zazdroszcze Santo, od kiedy tak snisz? :) ;)
2004
To są zmazy nocne.
Co do posta gentlemena - ja swój optymizm opieram na zauważalnej poprawie gry Cracovii, zauważalnym braku poprawy gry betonów i mimo wszystko korzystniejszym dla nas terminarzu.
Swoją drogą to bardziej mi się wydaje, że to ŁKS będzie klubem, na który będziemy na finiszu spoglądać z niepokojem.
P.S.
ŁKS zostaje w naszej grze i oby się w poniedziałek wieczorem okazało, że przeskoczyliśmy ich w tabeli. Mam nadzieję, że Wiara Lecha zmotywuje odpowiednio swoich piłkarzy do jutrzejszego meczu z dramatycznie słabymi betonami.
Wisła wygrała... :) Nie pamiętam kiedy ostatni raz mnie to cieszyło :P
jak cię to cieszy to na r22 zapraszam ...
A co Ci przeszkadza ,że kibic Cracovii przedkłada interes Cracovii nad niechęć do tamtej strony?
Może jeszcze miał ŁKS kibicować?
Oczywiście gość źle się wyraził bo nie cieszy się z tego ,że Wisła wygrała tylko ,że ŁKS stracił 3pkt...
ale to nie powód aby go na najbrzydszy stadion w Krakowie wysyłać.
Khalid Napisał(a):
> ale to nie powód aby go na najbrzydszy stadion w
> Krakowie wysyłać.
W Krakowie to mało powiedziane :D
Malu Napisał(a):
> jak cię to cieszy to na r22 zapraszam ...
a wypchaj sie...bardzo dobry wynik....ciesze sie
ale on zaprasza wiec pewnie stawia bilet i popcorn jak z nim pojdziesz, tak to rozumiem ;)
SaNtO- jak popcorn stawia ...toide:)
to pakuj mandzur i na reymonta
Legia remisuje z Widzewem, czyli nie wykorzystała potknięcia Śląska. Ciekawe co na to Ruch?
Bełchatów pyknął Jagę, więc w zasadzie tylko Lechię teraz idzie wyprzedzić.
Lechia przegrała, teraz tylko wygrać.
Fajnie,że był drugi pod rząd spokojny weekend Pasy nie przegrały ;)
wszystko w naszych nogach jutro. remis też nie będzie zły. ważne by zapunktować.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)