no ja wiedzialem ze napewno decyduje wiele innych wskaźników a baraż jest ostatecznością dlatego myślałem że coś sie zmieniło
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
SaNtO Napisał(a):
>
> no wlasnie o dziwo pisali ze stosunek bramkowy nie
> bedzie miał znaczenia. dlatego mnie to
> zastanowiło. chyba ze źle doczytałem? poszperam
> rano
SaNtO, stosunek, to wiesz co to jest :P
to iloraz, zdobytych do straconych. kilkadziesiąt lat temu stosunek miał znaczenie.
w obecnych czasach liczy się RÓŻNICA bramek.
Jesteś pewien black cat, że Santo wie co to stosunek ? :)
właśnie?
Co wy tam z tym stosunkiem...
głodnemu chleb na myśli:)
No to jak głodni to roksa.pl
albo też odloty.pl ;D
No to wygląda na to, że w "walce o 1 ligę" został już tylko tercet Cracovia, lechia, ŁKS.
Nie mów hop, jesteś w Polsce, masz do czynienia z polską piłką i z polską ligą piłkarską... Tu się może zdarzyć wszystko :)
Ale prawdopodobnie ma rację.
cuda sie zdarzaja ale nie tak czesto!
Niech graja nasi bysmy tylko sie nie wstydzili!
Tak to już tylko Cracovia ,Lechia , ŁKS i niestety ale wystarczy jak Lechia zdobędzie 6p i zostaje a my niestety 11p czarno widzę ale w piłce jak to w piłce wszystko Q..... jest możliwe.
oneb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ... ale wystarczy jak Lechia zdobędzie 6p i
> zostaje ....
Ciekawe na kim je zdobędzie? Z taką padaką? Lechia jest bardzo słaba, może nie słabsza od nas, ale na pewno nie silniejsza. Miałaby tych punktów jeszcze mniej, gdyby z tymi rywalami, co ich czekają, grali wcześniej. To jest dar od naszego Kibica z nieba na zasadzie: macie załatwione, ale w tych najbliższych meczach musicie się postarać i wykrzesać z siebie ostatnie pokłady ambicji i umiejętności. :)
Jak narazie niemal wszystko wskazuje na utrzymanie ŁKS z "trójki piłkarskich frajerów"
No może przesadzam. Tylko Lechia i My to 2-e żenujace piłkarsko 11-i. ŁKS to ino "bidocy"...
ważne jest kto z kim gra i o co gra.Cracovia gra z Polonią tak,Cracovia o utrzymanie a Polonia o puchary i w tej samej kolejce Lechia gra z Lechem ,Lechia gra o utrzymanie a Lech .....????? o tak zwana pietruszkę i następna kolejka ,Cracovia gra z Widzewem a Lechia ze Śląskiem i tu jest na odwrót ,następna kolejka Cracovia z Wisłą a Lechia z Widzewem ,Wisła niestety gra u siebie i z tego co słyszałem to kibice zagrozili swoim ,że jak przegrają do im dopier.....,następnie Cracovia gra z Ruchem a Lechia z Legią tu jest równowaga i ostatnia kolejka Cracovia z Bełchatowem a Lechia z Ruchem i może być już jasne kto o co gra.Z moich wyliczeń wychodzi ,że łatwiej Lechii będzie zdobyć 6p(Lech i Widzew) niż Cracovii 11p. Już w tej kolejce będzie jasne kto ile jeszcze ma zdobyć aby zostać .
Owszem, ważne kto z kim gra. Dlatego pisałem o tym wcześniej, w kontekście tego czy na dwie kolejki przed końcem sezonu będzie wiadomo kto zostanie mistrzem. I ja mam odmienne przemyślenia.
Lech - na dzisiaj - jest wciąż w grze o puchary. Bierz pod uwagę wynik półfinałów PP i to, że Korona przegrała wczoraj swój mecz. Jak spojrzysz na tabelę, to zobaczysz, że o ile Śląsk jest pewien gry w pucharach, o tyle o drugie miejsce rozegra się walka między Polonią, Koroną i Lechem. Polonia ma punktów 41, Korona 42, a Lech 39. A Kolejorz wyraźnie odżył i z walki nie zrezygnuje. Nie sądzę, aby Lechia wywiozła z Poznania jakikolwiek punkt. Nic w każdym razie na to nie wskazuje. Tak samo nie sądzę, że nam się uda coś ugrać w Warszawie, a ŁKS-owi z Wisłą. Po tej kolejce nic się w każdym razie nie zmieni. Natomiast kolejna będzie już bardzo pod tym względem ciekawsza. My podejmiemy Widzew, Lechia Śląsk, a ŁKS Koronę. I tu mamy szansę łyknąć ŁKS i dojść Lechię na jeden punkt. Gdzie ty widzisz, że będziemy potrzebowali 11 punktów?
jeśli Lechia zdobędzie 6p to Cracovia będzie musiała zdobyć 11 a to wychodzi z prostej matematyki ,Lechia ma teraz 24p jeśli zdobędzie 6 to będzie 30p Cracovia ma 20 to ile musi zdobyć?Jeśli Lechia wygra jutro z Lechem a my przegramy z Polonią .............to może być już koniec.Piłka to już nie tylko sport, to też jest dobry interes niestety.
oneb Napisał(a):
> ważne jest kto z kim gra i o co gra.Cracovia gra
> z Polonią tak,Cracovia o utrzymanie a Polonia o
> puchary i w tej samej kolejce Lechia gra z Lechem
> ,Lechia gra o utrzymanie a Lech .....????? o tak
> zwana pietruszkę
Walka o Puchary to gra o tzw pietruszkę ?? No tego jeszcze nie słyszałem :):):)
Według Twoich wyliczeń potrzebujemy 10 punktów i lepszego bilansu bramek od lechii, bo w meczach bezpośrednich jest remis. Co to dla naszych galaktikos.
No chyba, że w sytuacji równych punktów i remisu w meczach bezpośrednich jest ten sławetny baraż o którym Santo wspominał.
W każdym razie tu wszystko zdarzyć się może. Betony mają taki terminarz, że daję im jeszcze 2 punkty do końca sezonu.
P.S.
[quote=tomecki]
oneb Napisał(a):
> ważne jest kto z kim gra i o co gra.Cracovia gra
> z Polonią tak,Cracovia o utrzymanie a Polonia o
> puchary i w tej samej kolejce Lechia gra z Lechem
> ,Lechia gra o utrzymanie a Lech .....????? o tak
> zwana pietruszkę
Walka o Puchary to gra o tzw pietruszkę ?? No tego jeszcze nie słyszałem smiling smileysmiling smileysmiling smiley
[/quote]
KOPEREK K****!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)