Hokej. Czemu ekstraliga ma przerwę? "Jak w Arabii Saudyjskiej!"
W grudniu Comarch Cracovia rozegra tylko dwa mecze w Polskiej Lidze Hokejowej, bo kalendarz przewiduje miesięczną przerwę w rozgrywkach.
W piątek krakowianie przegrali na własnym lodowisku z Ciarko PBS-em Bankiem Sanok (1:5, a we wtorek zmierzą się w Nowym Targu z MMKS-em Podhalem Nowy Targ. Następny mecz w lidze rozegrają dopiero 6 stycznia.
- W jakich innych krajach nie gra się w grudniu? Chyba w Arabii Saudyjskiej. Grudzień jest po to, by grać. Wszędzie tak jest - dziwi się Rudolf Rohaczek, szkoleniowiec Comarch Cracovii.
Trener mistrzów Polski dodaje, że nikt z Polskiego Związku Hokeja na Lodzie nie konsultował z trenerami, jak powinien wyglądać terminarz.
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115700,10753391,Hokej__Czemu_ekstraliga_ma_przerwe___Jak_w_Arabii.html
-
-
Sezon 2011/2012
Fakt ze tak długa przerwa nie służy raczej nikomu ,ale skoro już jest to trzeba ją odpowiednio wykorzystać
1Jest czas na wykurowanie i dojście do pełnej sprawnosci naszych zawodników ostatnio nie obecnych
2.Jest tez ewentualny czas by ktoś (trener raczej ?)znalazł kogoś odpowiedniego do wzmocnienia ,powtórze jeszcze raz WZMOCNIENIA !! drużyny
3Spokone przygotowanie ,zgrywanie się potencjalnych formacji do decydujących spotkań PLH(wejscie do czwórki i walka w finale )
4 Nie odpuszczał bym tez ,,mało ważnego'' Pucharu Polski ,niby dla czego nie mozemy zapisać w klubie ze Cracovia ma taki Puchar???naprawdę bardziej to przynosi chwałę niż ujmę !!.poza tym będziemy bardziej w rytmie meczowym grając w tym pucharze !!!a i okres świąteczny dla nas kibiców powinien być bardziej przyjemny ,bo związany z hokejem
Żeby jeszcze w Klubie ktoś pomyślał, żeby ten turniej finałowy Pucharu Polski rozegrać u nas w Krakowie, to okres świąteczno - noworoczny byłby dla nas kibiców bardzo przyjemny, no i może wreszcie wygralibyśmy ten Puchar !!! :D
Też bym chciał by finał P.P.był u nas ,ale raczej wątpliwe przecież mamy wyjątkowe oszczęności w tym sezonie !!
w grudniu liga stoi, więc logicznie rzecz biorąc wszystkie cztery drużyny powiiny chcieć zorganizować finał PP, ale dostanie i tak Sanok...
Niekoniecznie...
do organizacji finalu trzeba wylozyc ok 200 tys PLN, jakby ktos nie wiedzial wszystkie koszty ponosi organizator wyloniony w drodze konkursu pt "kto da wiecej" PZHLowi...
aha jeszcze jedna mala rzecz - trzeba miec szatnie dla kazdej druzyny na obiekcie
Czyli nam nie grozi, my mamy 1,5 szatni i nawet nie jestem pewien czy na obiekcie, czy w osobnym pomieszczeniu... Swoją drogą finał PP plastikowe zrzeszenie humoru ludowego powinno wziąć na siebie i organizować w miastach, gdzie hokeja nie ma, a mógłby być, w sensie jako promocja. A nuż by zaskoczyło, jakiś Lublin na przykład, Szczecin, Łódź, Bydgoszcz, ponoć nawet Siedlce mają całkiem niezłe lodowisko... Zresztą podobnie z EIHC powinno być, w końcu jak za kadencji boskiego doktora i. parę klubów padło, to może by chociaż jeden profesjonalny (podkreślam profesjonalny, kluby 2 ligi są amatorskie) powstał.
Aha, no i w ostatnim numerze Świata Hokeja wyczytałem, że doktor prezes i. na zjeździe zarządu, lub innym tego typu radosnym spotkaniu podsumował sukcesy plastikowego zrzeszenia po czym ogłosił, że w maju nie będzie ubiegał się o reelekcję, za co chciałbym z całego serca ogromnie podziękować. Swoją drogą to drugi już przypadek w ciągu jednego roku, kiedy doktor prezes i. zadziwia wszystkich skutkiem swoich działań w stosunku do deklarowanej przyczyny - najpierw spadek reprezentacji uznano za porażkę, po czym w nagrodę selekcjonerowi przedłużono kontrakt (że Wikuś się popisał logiką i konsekwencją rozpoczynając "odmładzanie kadry" i odrzucając kilku zawodników ze względu na swoje prywatne sympatie akurat w tym roku, kiedy trzeba było olać awans, olać metryki, odsunąć animozje na bok i zrobić wszystko, żeby się utrzymać, po czym zaczął od nowa powoływać tych, których odrzucił przed rokiem przez wiek to też trzeba podkreślić), teraz pomimo pasma sukcesów prezes doktror nie uznał swojej pracy za godną kontynuacji. Na szybko podsumowując o ile dobrze pamiętam, to na początku było coś o czterech filarach kadencji doktora prezesa i., i chyba miały być to (nie jestem pewien na 100%, ale nawet jeśli jakiś miał być inny to te rzeczy też były obiecywane): awans kadry do elity, propagowanie i rozwój hokeja w nowych ośrodkach, znalezienie sponsora dla ligi (co miało też pomóc finansowo klubom) i rozwój szkolenia młodzieży.
Więc ja powiem krótko, gratuluję prezesowi dokotrowi i., naprawdę same sukcesy i w ogóle zaj3bista kadencja - kadra zleciała do trzeciej ligi, sponsora ligi nie ma, ale kasa się zgadza bo licencje podrożały, transmisje w tivi to szopka, padły Wojas-Podhale, Stoczniowiec i Naprzód, kilka klubów, np. Polonia czy Krynica ledwo zipie, a nowego klubu nie ma żadnego, zaś co do szkolenia to wielu chłopaków zakończyło karierę w wieku prawdziwie godnym emeryta, czyli 18-23 lata, w tym chyba nawet mistrzowie Polski, oprócz tego np. PP właśnie stał się rozgrywkami, które klubom bardziej przeszkadzają niż pomagają (jak się zaczyna tak wcześnie to powiino być klubom wolno grać niepodpisanymi zawodnikami - akurat by był to poligon testowy, a teraz kluby grają w sierpniu ważne sparingi, przetykane meczami PP, które trzeba odbębnić na 2,5 piątki) rzeczywiście, zaj3bistym pan byłeś prezesem, nawet "halo tu nie zima" przy prezesie doktorze i. to profesjonalista wysokiej klasy jak mercedes przy trabancie, a naprawdę niełatwa to sztuka osiągnąć taki poziom, byle do maja i won!!!! Przewiduję, że odejście prezesa doktora i. będzie najważniejszym hokejowym wydarzeniem sezonu 2011/12, wprost doczekać się nie mogę...
swiete slowa Zolta Kaczko...
ps
w zaleglej odpowiedzi na wczesniejszy wpis chcialem Cie poinformowac, ze nie dysponuje polskimi znakami na klawiaturze
31 dni później
Jaki mecz Cracovia grała 02.11.2011? Na bilecie mam taką datę ale za cholere nie mogę znaleźć w terminarzach tego meczu... (Potrzebne do kolekcji:))
Quen, a nie pomylili miesiąca w datowniku? Gdybyś nie miał w kolekcji biletu z 02.12 oznaczałoby to, że nie zmienili miesiąca i chodziło o spotkanie z Sanokiem z 02.12.;)
Rzeczywiście:)
Pod warunkiem, że byłeś na tym meczu z Sanokiem.;) Z tymi pomyłkami w datowniku to często im się zdarza.:)
czy mecz z Toruniem odbył się 20.12.2011 czy odbędzie się 13.01.2012r ? bo na każdej stronie inaczej pisze i już sam nie wiem ?
Z Toruniem gramy u siebie 13 stycznia.
Wychodzi to z założenia PZHLu którego nie spełniliśmy iż będziemy grać w Rouen.
Kogo obstawice poza czwórka? Ja myślę, że JKH ale pieniędzy bym nie zaryzykował.
Coraz większa frekwencja na meczach. Myślę, że za niedługo przekroczymy 10 tys kibiców na kolejce ligowej.
Pierwsza w tym roku zgromadziła ponad 8 tys.
Mój typ to Unia - takie mam czucie.
Mi Unię podpowiada matematyka, tabela (tu mam też nadzieję, że dziś ich ogramy) i układ gier (w ostatnich trzech kolejkach mają daleki wyjazd do Torunia, gdzie każdemu gra się ciężko po 10h w autobusie, potem wyjazd do Tychów i ostatnia kolejka - co prawda u siebie, ale nas, czyli jak do tej pory same porażki w tym roku). Natomiast czucie mówi mi, że Tychy...
Pasjonująco za to zapowiada się play out i tu liczę i wierzę w utrzymanie zarówno NT jak i Torunia (jedno i drugie byłoby bardzo traumatycznym wydarzeniem dla Polskiego hokeja) kosztem Sosnowca. Ewentualnie możliwy replay z 2006 - reorganizacja i nikt nie zleci a awansują i Katowice i Legia, tylko że tym razem to by chyba już zarżnęło 1 ligę.
jesli w extra mialo by byc 10 zespolow to PZHL mosial by zezwolic na gre co najmniej 6 obcych procz ubiegajacych sie o polskie obywatelstwo bo w tej chwili brakuje nan zawodnikow na poziomie extra ligi na 10 zespolow ,a ci ktorzy cos graja spiewaja stawki wyzsze niz obcy na tym samym poziomie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)