Cholera jasna przetrwali oslabienie by stracic gola
-
-
CRACOVIA w Pucharze Kontynentalnym 2011 - sportowo
Póki krążek w grze wszystko jest możliwe.;)
Lio Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale głupi gol, szkoda. A na marginesie -
> wystarczyłoby kupić 5 dobrych graczy ze wschodu
> i byśmy z nimi pograli jak równy z równym
wiesz ile oni zarabiają ???? masz okazję to zapytaj dziennikarzy z Ukrainy.
Teraz dopiero z pracy wróciłem.
Po drodze znów włączyłem pie...e Radio Kraków w nadziei, że chociaż wynik podadzą.... Akurat była audycja "Pociąg do sportu". Łaskawcy nawijali o Muszyniance, o meczu psiarni w koszykówkę, o wygranej piesków ze Śląskiem, o tenisie, o tym, o tamtym, ale AWRUK o tym że Mistrz Polski gra w półfinale PK, to ani słowa.
Z kolei wczoraj wieczorem włączyłem Wiadomości na TVP. Połączyli się z Oświęcimiem, żeby poinformować jak tam Unia z Sanokiem i tyle.... Ni słówka o naszym meczu z Ruskimi.
Ja wczoraj tez cały dzień nasłuchiwałem w radio Kraków, potem w telewizjii NIC!!! Krew mnie zalewała jak podawali wyniki z tenisa i info o **wnianych skokach narciarskich!!!
To nie pisz coś takiego tu tylko e-maila do Radia Kraków z ostrymi słowami ,że nie wypełniają swoich OBOWIĄZKÓW pomimo ,że sa opłacani z pieniędzy podatnika. Co poniektórym redaktorkom naprawdę "się pozapominało" po co tam siedzą i kto im za to płaci...
Tak sobie akurat przypomniałem jak po derbach słuchałem rmfu a tu tekst... derby Krakowa bla bla bla " z dziennikarskiego obowiązku musimy powiedzieć, że wyniku.... nie pamiętamy"
Tylko że RMF to prywatna stacja.
eremef jest prywatną stacją to ich sprawa jak im szef pozwala -oczywiście też nie zaszkodzi napisać e-maila na interwencyjny numer z protestem i oświadczeniem ,że się ich więcej nie będzie słuchać- ale redaktorzy w Radiu Kraków i TVPKraków opłacani za publiczne pieniądze zdecydowanie przeginają.
Dawać PASY, dawać.... Można w tym meczu coś osiągnąć.
Przy okazji. Mail do działu sportowego RK:
sport@radiokrakow.pl
Kłania się to, na co zwróciłem uwagę przy okazji spotkania z Unią - nie wykorzystywanie gry w przewadze.
Kuźwa.... Nic wielkiego ci Ukraińcy nie grają. Dobry brakarz, kilku dobrych (naprawdę dobrych) zawodników i można ich ograć.
Ale w przewadze, to faktycznie porażka....
marcin_ksc Napisał(a):
> Lio Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ale głupi gol, szkoda. A na marginesie -
> > wystarczyłoby kupić 5 dobrych graczy ze
> wschodu
> > i byśmy z nimi pograli jak równy z równym
>
>
> wiesz ile oni zarabiają ???? masz okazję to
> zapytaj dziennikarzy z Ukrainy.
Ja napiszę z całą swiadomością ze gdybyśmy mieli sklad z ubieglego sezonu sezonu i to wczoraj jak i dziś byłoby lepiej nie mówię od razu o wygranych ,choć byłyby bardziej realne Zgadzam się tez z Lio ze nie zrobilismy co było mozliwe i realne do zrobienia (odnosnie wzmocnień).Do zawodników nie można mieć nic (swoje robią )
3:1 :(
Kurcze... Tyle kar Donbas łapie, a my nic nie możemy wykorzystać. Może teraz....
Niestety....
Gratulacje za walkę. Żadna rewelacja ten Donabas. Jakbyśmy taki budżet jak oni mieli i takiego trenera jak mamy teraz, to by nas Unie, GKS-y i inne Sanoki mogły jedynie prosić o najniższy możliwy wymiar kary :) No i można by olać tę P(lastikową)LH.
No i po ptokach.:(
Gratulacje za walkę. Szkoda że nie radziliśmy sobie w przewagach :(. Po tym meczu wierze jeszcze bardziej w jutrzejsze zwycięstwo. Cieszy dobra postawa Raszki. Gdyby prezesostwo poważnie myślało o PK to niewielkimi (dodatkowymi) kosztami mieli by piękną reklamę. Ale cóż widocznie lepiej buduje się wizerunek będąc na ostatnim miejscu w kopaną.
W tym składzie z takim przeciwnikiem - wynik bardzo dobry.Mecz był wyrównany gdy na lodzie była nasza I piątka. Leszek pokazał klasę i znów był najlepszy ...Kiedyś był przymierzany do KHL. Szkoda że wówczas nie udało mu się dostać do drużyny z tej ligi. Na pewno by sobie tam poradził.Raszka bronił rewelacyjnie.Ukraińcy w I tercji posiadali spora przewagę i gdyby nie on w bramce mogliśmy zjeżdżać na przerwę z bagażem co najmniej 4 bramek!W drugiej tercji znów pokazała się z dobrej strony nasza I formacja, stwarzając zagrożenie pod bramką rywala. Konsekwencją tego były kary nałożone na Donbas. Mieliśmy wówczas kilka sytuacji na zdobycie bramki(Chmielewski nie trafił do pustej) . W sumie po straconej(w głupich okolicznościach trzeciej bramce) nasi jakby odpuścili ...i uwidoczniła się przewaga Ukraińców.Cóz rywal był lepszy, jednak mam przeświadczenie że gdybyśmy mieli jeszcze dwie takie formacje jak ta Laszki i Słabonia to z takimi przeciwnikami mozemy walczyc jak równy z równym!
J/W. Przydałoby się tylko jutro odnieść skromne zwycięstwo nad Lipawą na otarcie łez. I niech chłopaki wracają obronić "majstra" i zdobyć w końcu PP.;) Osobiście poszedłbym podziękować im za walkę i dodać otuchy przed resztą sezonu.
Khalid Napisał(a):
> To nie pisz coś takiego tu tylko e-maila do Radia
> Kraków z ostrymi słowami ,że nie wypełniają
> swoich OBOWIĄZKÓW pomimo ,że sa opłacani z
> pieniędzy podatnika. Co poniektórym redaktorkom
> naprawdę "się pozapominało" po co tam siedzą i
> kto im za to płaci...
Rok temu wydarzył się jeszcze większy skandal w Przeglądzie Sportowym - kiedy dziennikarz po turnieju w Rouen w którym Cracovia spisała się dobrze, poświęcił pół strony wyłącznie incydentowi z kibicem śpiewającym antywiślackie przyśpiewki - nie wspominając ani słowem o wynikach drużyny hokejowej Cracovii (zwycięstwie z mistrzem Francji i Łotwy). Tak to jest jak w obecnych czasach ludzie piszący w dziennikach bardziej są kibicami niż dziennikarzami z prawdziwego zdarzenia.
Co nie zmienia faktu, że w dzisiejszych wiadomościach sportowych (o 20.05) Radio Kraków również nie raczyło wspomnieć o występie Cracovii w Doniecku. Za to z niezwykłą pieczołowitością informułowało o wynikach koszykarek, gimnastyczek i piłkarzy z R22. Cóż, zawód dziennikarza prawie całkowicie podupadł, trudno więc oczekiwać rzetelności, obiektywizmu i zwykłej przyzwoitości.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)