drużyna gospodarzy powinna grać zAWsze w swoich strojach na swoim stadionie.
Ale widocznie jagiellonia nie ma strojów wyjazdowych i dlatego.
-
-
Nowy sezon - nowe stroje wyjazdowe
to jak nie ma to walkower i do widzenia !
konrad_cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak , jest taki przepis . Nawet grając w niskich
> ligach , przyjezdza druzyna gosci i gospodaz pyta
> jakie maja stroje przyjezdni a nastepnie wydaje
> swoim piłkarzom stroje inne niż goscie.
> Reasumując Gospodarz musi się dostosować do
> strojów Gości.
Nieściśle piszesz.
W niższych ligach faktycznie musi się dopasować gospodarz.
Natomiast inaczej jest w (pseudo)zawodowej T-Mobile.
Obowiązek dopasowania ma drużyna gości...
niestety dla nas Jadźka rejestruje 2-a stroje które kolidują z naszymi Pasami....
i wtedy dopasować musi się gospodarz.
Regulamin ligi absolutnie nie powinien do tego dopuszczać i wymagać od jakby nie było
zawodowych drużyn również 3-ego rezerwowego kompletu.
Tak np. zawsze robiła W. kiedy miała jako 1 i 2-a czerwone i białe koszulki ale na Kałuży zjawiała się zawsze
w 3-im komplecie tj. niebieskim
Khalid wydaje mi sie jednak ze to gozpodarz ma sie dostosowac, przypomne mecz Cracovia-Piast Gliwice w Sosnowcu, jak Piast jechal specjalnie do klubu po 2 komplet strojow, bo sie sedziemu nie podobalo cos, my mielismy wtedy tylko swoje pasiaki tam. Tylko dlatego Piast pojechal po stroje, bo mieli blizej.
KARE FINANSOWA za to dostalismy my.
kkk_84 Napisał(a):
> Khalid wydaje mi sie jednak ze to gozpodarz ma sie
> dostosowac, przypomne mecz Cracovia-Piast Gliwice
> w Sosnowcu, jak Piast jechal specjalnie do klubu
> po 2 komplet strojow, bo sie sedziemu nie podobalo
> cos, my mielismy wtedy tylko swoje pasiaki tam.
> Tylko dlatego Piast pojechal po stroje, bo mieli
> blizej.
>
> KARE FINANSOWA za to dostalismy my.
kkk na "wydaje mi się" nie mozna się opierać;) zwłaszcza jak jest w necie regulamin :)
całość: [url=http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=ekstraklasa%20sa%20regulamin%20stroj%C3%B3w%202011%202012&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CCIQFjAB&url=http%3A%2F%2Fekstraklasa.org%2Fpliki%2Fpodrecznik_www_calosc_light.pdf&ei=1ejyTovZIsGD-wbI4Ki3AQ&usg=AFQjCNGbRhPqs80_bDvKXUOFueKkpVLZaQ&cad=rja]regulamin pdf[/url]
[quote="regulamin rozgrywek ekstraklasy na ten sezon"]
6.4. Stroje pierwszego i drugiego wyboru (rezerwowe) muszą być wizualnie różne i kon-
trastujące ze sobą.
6.5. Jako drużyna gospodarzy, zawodnicy powinni co do zasady występować w oficjalnych
strojach pierwszego wyboru zaakceptowanych przez Ekstraklasę SA i rozesłanych do
wiadomości wszystkich klubów uczestniczących w rozgrywkach.
6.6. Co do zasady, drużyna gospodarzy występuje w stroju pierwszego wyboru (podsta-
wowym), jeśli jednak sędzia zadecyduje, że kolory strojów dwóch grających drużyn są
zbyt podobne i mogą spowodować konflikt strojów, drużyna gospodarzy musi założyć
strój rezerwowy (drugiego wyboru), jednakże dopiero w sytuacji, gdy obydwa kom-
plety strojów (pierwszego i drugiego wyboru) drużyny gości pozostają w konflikcie ze
strojem pierwszego wyboru (podstawowym) drużyny gospodarzy.
6.7. Celem umożliwienia klubom stosowania jako gospodarzom stroju pierwszego wybo-
ru oraz mając na względzie unikanie sytuacji, w której może dochodzić do konfliktu
strojów, kluby zobowiązane są zgłaszać wszelkie uwagi o potencjalnych konfliktach
strojów do Ekstraklasy SA przed rozpoczęciem sezonu.
6.8. Kluby są upoważnione do stosowania strojów pierwszego wyboru w meczach wyjaz-
dowych wyłącznie w sytuacji, gdy nie powoduje to konfliktu oraz konieczności użycia
przez gospodarza zawodów strojów drugiego wyboru.
[/quote]
Wydaje mi się (ale oczywiście na tym też nie można się opierać),że nasz co by tu nie gadać Słabiutko funkcjonujący w dziedzinie marketingu , PR etc. Klub po prostu nie wykorzystywał pkt. 6.7 odnośnie strojów rezerwowych Jagi.
49 dni później
Cracovia będzie grać w strojach odzieżowego giganta [url=http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/cracovia-bedzie-grac-w-strojach-odziezowego-giganta,1757456]interia.pl[/url]
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/nike_ubierze_pilkarzy_cracovii
Jak dla mnie to trochę żenada, że nie będzie dedykowanych strojów. Moim zdaniem dotychczasowe koszulki były dużo ładniejsze niż to, co jest pokazana na cracovia.pl.
tyle było problemów by jakoś wyglądały koszulki, a teraz znowu wszystko zaczyna się od początku
"Jeśli chodzi o koszulki wyjazdowe, to zawodnicy będą grać w błękitnych strojach. Koszulki domowe nie będą dedykowane i [b]będą pochodzić z linii Interu Mediolan[/b]"
[img]http://p.alejka.pl/i2/p_new/31/07/nike-koszulka-inter-mediolan-419985-010-od-yessport_0_b.jpg[/img]
Hmm, a ten kwadrat pod numerami zostanie? Nike, czy nie Nike, mam nadzieję, ze to jednak będą stroje CRACOVII a nie jakieś biało czerwone wariacje na temat.
Poczekajmy zobaczymy jak to będzie wyglądać biało -czerwone ... żeby się nie okazało że zrobi się teraz wielka grupa obrońców JAKO na forum ...bo to już śmieszne będzie
a myslalem ze juz mnie nic nie zdziwi.
yellowknife93 Napisał(a):
> Hmm, a ten kwadrat pod numerami zostanie? Nike,
> czy nie Nike, mam nadzieję, ze to jednak będą
> stroje CRACOVII a nie jakieś biało czerwone
> wariacje na temat.
Jeśli będą to koszulki takie jak Interu - to tego kwadratu nie będzie. [b]Jeśli...[/b]
Co będzie śmieszne?
Nikt nie będzie bronił Jako, bo i po co?
Natomiast wielu będzie bronić tradycyjnej pasiastej koszulki, którą udało się po wielu bojach zaprojektować i wdrożyć.
Dla mnie znaczek na koszulce naprawdę nie ma znaczenia, ale jak ta koszulka wygląda - jak najbardziej.
Cieszy odwrót od czarnych strojów wyjazdowych. Oby "błękitne" wyjazdowe stroje nie przypominały tych z powrotu Cracovii do ekstraklasy, a były bardziej podobne do tych w jakich gra na co dzień Chelsea. Kolor niebieski z koszulek Interu byłby optymalny - nawiązuje do korzeni powstania Cracovii, niebieski to barwy miasta i przed '39 w niebieskich koszulkach grały wszystkie grupy młodzieżowe, juniorskie i rezerwowe, a pasiaste biało-czerwone zarezerwowane były dla pierwszej drużyny.
Na koszulkach widać wyraźnie więcej czerwonego - może to doda naszym piłkarzom agresji w grze? ;-))
Dokładnie tak, [b]janczer![/b]
nareszcie
w koncu duza prestizowa firma a nie jakies gowno
koszulki maja byc w pasy b/c, raz waskie innym razem szerokie
najlepiej co sezon inne (szerokosc pasow) wzorem np AM czy Bolbao
ost Napisał(a):
> Jak dla mnie to trochę żenada, że nie będzie
> dedykowanych strojów. Moim zdaniem dotychczasowe
> koszulki były dużo ładniejsze niż to, co jest
> pokazana na cracovia.pl.
nie stac nas na dedykowane stroje
Jak dla mnie ta decyzja jest po prostu FANTASTYCZNA. To zdjęcie to pierwszy lepszy pasiak od Nike.
Skoro przygotowują dla nas koszulką taką jak ma Inter to znaczy, że będzie zwykły, klasyczny pasiak bez czerwonych plam.
Eleganckie, porządne koszulki z dobrego materiału. A do tego błękitne wyjazdowe trykoty.
Ogromne brawa rmszar! W końcu porządna firma będzie nas ubierała.
3lvis zmien sobie Rmszar na Jakub Tabisz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)