witam wszystkich,
poproszono mnie o wpis na forum KSC w pewnej ważnej sprawie, więc wpisuję bo myślę, że to inicjatywa godna zainteresowania również dla fanów Cracovii
a więc krótko i konkretnie: na dniach wystartowała [b]Strefa Polskiego Hokeja[/b], oddolna inicjatywa kibiców i sympatyków hokeja na lodzie, mająca na celu poprawę kondycji polskiego hokeja w ogólnej świadomości kibiców sportowych i nie tylko,
chodzi po prostu o to, aby hokeja było w mediach (a co za tym idzie wśród ludzi) coraz więcej,
żeby wyprowadzić hokej z niszy, w jakiej w Polsce się znalazł,
i żeby - mówiąc metaforycznie, ale who knows - w każdym polskim domu znalazł sie kij hokejowy i krążek do gry w tę piękną dyscyplinę,
powiecie, że takich inicjatyw było już sporo, pewnie tak, ale [b]Strefa Polskiego Hokeja[/b] ma konkretne plany - nazwijmy je - lobbingowe, aby przekonać polskie media, że powinny zainteresować się hokejem i swą promocyjną siłą ściągać na lodowiska kolejne rzesze fanów,
na początek w projekt zaangażowali się [b]Grzegorz Błażewicz[/b] (w latach 2001-2006 dyrektor marketingu ComArch, później prezes Interia.pl, obecnie dyrektor zarządzający firmy Benhauer), [b]Paweł Misior[/b] (w latach 2002-2004 prezes Cracovii, później jej v-ce prezes, obecnie prywatny przedsiębiorca), [b]Michał Białoński[/b] (dziennikarz portalu Interia.pl specjalizujący się w tematyce hokejowej) oraz [b]Rafał Romanowski[/b] (dziennikarz Gazety Wyborczej, sympatyk hokeja)
na razie [b]Strefa Polskiego Hokeja działa na Facebooku[/b], zachęcamy do odwiedzin internetowej społeczności SPH i dyskusji o polskim hokeju,
równolegle do powiększającej się Strefy Polskiego Hokeja prowadzone są rozmowy i negocjacje ze wszystkimi tymi, którzy mogą przyczynić się do popularyzacji hokeja w naszym kraju,
a więc na razie, nie zdradzając zbyt wielu szczegółów...:
- wszystko wskazuje na to, że hokeja będzie znacznie więcej w TV...
- jeden z wiodących portali internetowych w Polsce z siedzibą w Krakowie już wkrótce obejmie SPH specjalnym patronatem medialnym promując na swych łamach hokej...
Strefa Polskiego Hokeja czeka na pomysły, zgłoszenia i Waszą aktywność w hokejowym temacie,
[b]Join us[/b]
dziękuję, tyle miałem do przekazania, pozdrawiam,
jak pomysłodawcy SPH zgłoszą się do mnie z kolejnymi informacji, na pewno zamieszczę je w tym temacie ;)
-
-
Kij hokejowy w każdym polskim domu! NOWA INICJATYWA: Strefa Polskiego Hokeja
życzę bardzo powodzenia w akcji ale pisanie że jest to oddolna inicjatywa to trochę przesada w obliczu tego:
http://www.pzhl.org.pl/pl/news?id=1147
to jak jest z tą oddolnością? :)
pytam bo warto wiedzieć czy rzecz jest robiona z inicjatywy PZHL przez profesjonalistów za konkretne korzyści (tak ja to widzę i nie ma to nic wspólnego z oddolnością, a zostanie rozliczone z efektów)
czy może robi to grupa entuzjastów (co sugeruje oddolność w poście Ro Mana) i wtedy jak nie wyjdzie to będzie no cóż nie udało się ale chłopaki się starali
sam profil na fejsie rzecz jasna nie wystarczy czekamy na konkrety tej "oddolnej" inicjatywy
Ps. I żeby nikt mi nie pisał że staram się zdeprecjonować czy też zniechęcić "zaangażowanych" w akcję - ja tylko nauczony życiem jestem ostrożny :)
kto za to placi?
właśnie czekałem na te linki :)
tak, to własnie ta sprawa,
3 z 4 ojców założycieli projektu to pełna oddolność, a 1 osoba (Błażewicz) to firma, która uruchamia kontakty między społecznością, mediami, a PZHL-em,
a kto za to płaci? no ktoś musi zapłacić, z tego co wiem SPH gadają z potencjalnymi sponsorami akcji, zadzwonie do Białońskiego lub Romanowskiego i dopytam
pozdr
cytat: <<>>
więc to ucina jakieś spekulacje co do tego, kto IM zapłaci,
im nikt nie płaci, ale na pewno za akcję popularyzatorską hokeja (w tym w mediach) muszą zapłacić sponsorzy, oczywiście wzamian za wymierne korzyści marketiongowe dla ich marek
No i trzeba RoMana od-ignorować.
Nawiązując do tematu wątku, kij hokejowy w domu jest już od prawie 25 lat, który zawsze będzie dla mnie najcenniejszą pamiątką hokejową dlatego, że ..... jest w 100 % związany z Cracovią !!! :)
Akcję popieram w 100 procentach, ale jak nauczyło nas życie jak coś robi PZHL to jakoś nie daję w to stuprocentowej wiary! Ale tak - trzeba polski hokej wyciągnąć z marazmu - bez 2 zdań, bez pieniędzy nic z tego nie będzie... pieniędzy nie będzie bez mediów... każdy z nas zna mechanizm działania!
z tego co wyczytałem to jasne jest jednak że to nie robi PZHL, tylko profesjonaliści, którzy za darmoszkę zobowiązali się popracować nad rozpropagowaniem hokeja w social mediach, więc PZHL tylko przyklasnął - sami przyszli, proponują i to za darmo... w XXI wieku... za piękne by możliwe... ale zobaczymy...
Po dzisiejszym natragiczniejszym w historii dramacie polskiego hokeja, chciałbym mimo wszystko, żeby udało się to zrealizować ! Nic innego nam nie pozostaje, skoro jesteśmy na samym dnie !
Próbujmy wszystkiego,warto a moż to coś da ? Chociaz jak Trener naszej kadry powiedział że,ta druzyna obecna, bedzie jeszcze mocniejsza za,dwa lata ..Czyli naladuje aku i rozpierniczy wszystkich z Canadą włącznie!
Moim zdaniem czas Pana Pysza dobiegł końca...
Nie ma co sie oszukiwać. Tutaj ,teraz nikt nic, więcej nie zrobi. Taki Związek,taki hokej,drużyna,zaplecze,liga..czy tez plastikowy puchar..Mozna wyliczać a diabeł,tkwi w szczegółach..
okej (hokej), garść nowych szczegółów:
rozmawiałem z Rafałem Romanowskiem, tym dziennikarzem Gazety Wyborczej, który działa w Strefie Polskiego Hokeja, facet jest w stałym kontakcie ze Słowackim Centrum Turystyki, które obecnie współprodukuje i promuje Polakom ogromne wydarzenie hokejowe, jakie dosłownie za chwilę rozpoczyna się na Słowacji, zobaczcie jak to się robi u naszych południowych sąsiadów, oto oficjalne zaproszenie i informacja prasowa, którą przesłał mi mailem Romanowski:
[b]Slowacka Republika Hokejowa[/b]
[b]Mistrzostwa Swiata w hokeju na lodzie 2011[/b]
dosłownie godziny zostały do uroczystego otwarcia najważniejszej imprezy sportowej w historii Słowacji.
W dniach 29.04. - 15.05. 2011 Republika Słowacka będzie po raz pierwszy gościć 16 najlepszych drużyn hokejowych z całego świata.
75 Mistrzostwa Świata w hokeju na lodzie odbędą się w BRATYSŁAWIE /ORANGE ARENA mieszcząca 10 000 osób/ i KOSZYCACH /STEEL ARENA mieszcząca 8 347 osób/.
Podczas 17 dni turnieju hokejowego odegranych zostanie 56 meczów, które na żywo obejrzy ponad 350 000 miłośników tego najbardziej popularnego zimowego sportu na Słowacji. Sprzedaż wejściówek na poszczególne mecze jest możliwa tylko poprzez wyłącznego sprzedawcę biletów ? portal internetowy www.ticketportal.pl
Oficjalną maskotką Mistrzostw Świata w hokeju na lodzie 2011 jest wilk GOOOLY !!!
Skład grup podstawowych:
Grupa A / Bratysława /: SŁOWACJA , Rosja, Niemcy, Słowenia
Grupa B / Koszyce /: Kanada, Szwajcaria, Białoruś, Francja
Grupa C / Koszyce /: Szwecja, USA, Norwegia, Austria
Grupa D / Bratysława /: Finlandia, Czechy, Łotwa, Dania
Ci z Państwa, którzy nie kupią biletów na poszczególne mecze, będą mogli posmakować atmosfery Mistrzostw Świata w specjalnie zbudowanych Wioskach Hokejowych, które powstaną w Bratysławie i Koszycach. W strefach dla kibiców, oprócz oglądania meczów hokejowych na telebimach, odbywać się będzie dodatkowo ponad 400 różnego rodzaju imprez /koncerty muzyczne, festiwale wina i piwa, gotowanie i degustacje potraw słowackich, targi rzemiosła, pokazy taneczne i wiele innych imprez./ Bratysława i Koszyce z okazji mistrzostw zmieniają również swój wygląd. Lotniska, dworce kolejowe i autobusowe są wzbogacane o hokejowe akcenty. Po miastach jeżdżą specjalne autobusy i tramwaje ozdabiane hokejowymi akcentami. Również dekoracje kwiatowe w głównych parkach zostaną w najbliższym czasie zaaranżowane na hokejowo.
Wszystko po to, by mieszkańcy Słowacji oraz turyści zagraniczni przyjeżdżający na Mistrzostwa Świata w hokeju czuli się jak najlepiej w Republice Słowackiej, która w okresie 29.04.-15.05. zmienia swoją nazwę na Hokejową Republikę.
Więcej informacji o Mistrzostwach Świata w hokeju na lodzie 2011 znajdą Państwo na stronach internetowych:
www.ms2011.info , http://hokej.visitkosice.eu , www.slovakia.travel
Pozdrawiamy i zapraszamy do kibicowania - SLOVENSKO DO TOHO
żeby zdobyć więcej doświadczeń w hokejowym temacie i promocji hokeja Romanowski wybiera się na chwilę na Słowację zobaczyć te mistrzostwa, mam nadzieje że przywiezie coś ciekawego i pomoże bardziej rozpropagować ten piękny sport w Polsce,
zadzwonię jeszcze do Misiora, może też mi coś powie ciekawego,
aha, i widziałem się w Auchan z Białońskim ale nic nie mówił :)
klikajcie Strefę Polskiego Hokeja na Facebooku, mam nadzieję że wkrótce pojawią się nowe informacje,
pozdr.
Wszystko fajnie.... w pełni inicjatywę popieram.... tylko niech zupełnie przy okazji ten Romanowski przestanie robić z siebie debila gdzieniegdzie.
zadbam by RoMan mu to przekazał ;)
ja tez popieram inicjatywe wyjazdy RoMana na Slowacje i dla dobra polskiego hokeja zaloze konto na fejsbuku.
6 dni później
jak tam inicjatywa, rozwija sie?:)
Dziwnie to brzmi jak podobno profesjonalny związek profesjonalnego hokeja ma marketing "za darmo"
Każda inicjatywa, która ma poprawić sytuację naszego hokeja jest dobra tylko coś betoniki z PZHL powinni robić bo biorą za to chyba jakieś pieniądze? To jak? Oni mają wypłaty i nic nie robią, a entuzjaści za darmo szukają im sponsorów i promują???
Coś tu chyba jest nie tak? Może ktoś by zwolnił miejsce entuzjastom?
Dla mnie to jest chore...
Jake Blues, 3mam rękę na pulsie, poczekajmy ;)
neon80, oficjalnie Strefa Polskiego Hokeja współpracuje z PZHL więc jawną krytyką raczej się nie zajmuje, generalnie goście starają się odp*erdalać robotę, która dawno powinna być już zrobiona,
a teraz powiem jedno: słowackie mistrzostwa zorganizowane perfekcyjnie, byliśmy, widzieliśmy, spisaliśmy wszystkie obserwacje, gości z Strefy Polskiego Hokeja widziałem (i to w sky-box'ach, z piwem w ręku, w hokejowych koszulkach Słowacji),
machałem Białońskiemu i Romanowskiemu na meczu Kanada-Francja ale mnie nie widzieli ;)
generalnie jest nad czym pracować, materiał jest spory, a i Słowaków w to się wciągnie, zobaczymy jeszcze na jaką skalę,
pozdr
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)