faktycznie na transfermarkt ostatni klub sezon 2008/2009 także myślę ze jednak opcja na szczęscie mało realna
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
Obecnie jest chyba dalej graczem VV Sneek, to III liga (?) holenderska. Nie ma się co jednak przejmować, podałem go jako przeciwwagę wielu fantazji jakie pojawiły się w kilku wcześniejszych wpisach :D
http://www.transfermarkt.co.uk/en/kassim-bizimana/videoanzeigen/spieler_31236.html
hah i trochę jego imię i nazwisko kojarzy się z Karimem Benzemą :D
wojtiPASY Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> hah i trochę jego imię i nazwisko kojarzy się z
> Karimem Benzemą :D
przy odpowiedniej manipulacji moglibysmy zyskac marketingowo :D
Powinno się pozyskać dwóch napastników - młodego , zdolnego napastnika jak i doświadczonego napastnika - wyjadacza - Newcastle potrafiło wyciągnąć gracza zapomnianego można już powiedzieć w PL, Shefki'ego Kukhi'ego - 34 lata, wzieli go by wzmocnić konkurencję, no tak, tylko kogo by Pasy mogły wziąć jako doświadczonego napastnika? ADRIANA SIKORĘ - parę dni temu jakis portal informował , że legia się nim interesuje, może my byśmi go wzieli?
wtedy napastników w składzie moglibysmy mieć takich:
-A.Sikora
-M.Krzywicki
-J.Pleshakov/Jakiś nowy
-Kurowski
w najgorszym razie w napadzie grał by Saidi lub Dudzic
Trenejro w wywiadzie na oficjalnej mówi że Ukraińca się pozbędzie bo jest za słaby!!!
Na zgrupowaniu jest jeszcze Yuriy Pleshakov, choć w ostatnich dniach nie uczestniczył w treningach z powodu urazu kolana. Z jego usług również zrezygnujecie?
- Tak. Trzeba powiedzieć otwarcie - Cracovia potrzebuje zawodników, którzy jej pomogą, a nie którzy będą jedynie uzupełnieniem składu. Uważam, że jeżeli przychodzi do drużyny obcokrajowiec, to musi być jednocześnie wzmocnieniem zespołu.
[i]Tymczasem w meczu z Uzbekami widzieliśmy, że mieliśmy właściwie cztery stuprocentowe sytuacje, które zawodnik dobrej klasy musi wykorzystać.
- Przed drużyną jeszcze dwa sparingi. Można spodziewać się już gry optymalnym składem? Na eksperymenty raczej już nie ma zbyt dużo czasu...
- Jeżeli przyjedzie do nas zawodnik, będę chciał go zobaczyć w akcji, a to już będzie jakaś forma eksperymentu. Od tego nie uciekniemy. Brak napastnika to nasz problem, bo ciężko jest bez niego zdobywać bramki.[/i]
Ewidentnie Jurij wścieka się ,że brak napastnika a o tych co ma aktualnie to podsumował w w pierwszym cytowanym zdaniu.. ;)
Tych co sprawdzał -odesłał ,gdyż dałby powód Zarządowi na słowa :[b]no przecież wziąłeś już jednego....[/b]....
Mam nadzieję ,że dzisiaj nadejdą pozytywne wieści z Turcji....
Pewnie znowu wezmą bez testów i sprawdzenia gościa pokoju Suarta (bo podobał się komuś, kiedyś) i będzie po ptokach.
K-S-C Napisał(a):
> Moze mi ktos wytlumaczyc ten fenomen polegajacy na
> rozwiazaniu kontraktow z Matusiakiem i Slusarskim
> dopiero po zakontraktowaniu nowych napastnikow?bo
> nie moge zrozumiec w jaki sposob mielibysmy w ten
> sposob znalezc nowego napastnika?Przeciez teraz w
> naszej sytuacji gdzie zaden sensowny napastnik nie
> chce do nas przyjsc to w jaki sposob mialby
> przyjsc kiedy w kadrze mialby 4 zawodnikow jako
> konkurentow?Mielibysmy wyrzucic ostatnia karte
> przetargowa w postaci gwarancji gry w pierwszej
> jedenastce?Czegos tu naprawde nie rozumiem.
>
> Przykladowo potencjalny obywatel posiadajacy maly
> domek i pare groszy chcacy kupic nowy wiekszy
> domek co musi zrobic ?
> Najpierw pozbywa sie starego zdobywajac pieniadze
> cos tam doklada i kupuje jednak tok myslenia
> coponiektorych kibicow jesst conajmniej
> dziwny.Cracovia posiadajacych naprawde drogich
> zawodnikow w utrzymaniu nagle ma dokupic kolejnych
> a dopiero pozniej sie martwic co zrobic z tym
> wczeniejszymi?I co nagle dowiadujemy sie ze
> Slusarki z Matusiakiem postanawiaja dolaczyc do
> kolegi Golinskiego bo co im zalezy skoro za gre w
> ME Cracovia zaplaci po 40 tysiecy miesiecznie to
> po co sie meczyc w innym klubie.Taka logikom
> podejrzewam ze za jeden sezon stanelibysmy na
> poziomie Ruchu i Polonii Bytom a dlug wzgledem
> Comarchu przeroslby wartosc calego klubu..
Ale dokupowanie obrońców w momencie w którym Janus, Wasiluk, Jarabica i Sasin są w klubie i nie jadą nawet na odbóz do Turcji (więc sa pewnie że nie dostaną szansy) jest dla ciebie całkowicie normalne? Po za tym co to za porównanie z kupnem domu i "zwyklym" obywatelem? Przecież klub to firma a jak firma chce przykładowo zmienić siedzibę (jeśli mają być porównania z nieruchomościami:)) to chyba najpierw buduje nową i się tam przenosi?
Johana Voskampa ze Sparty można kupić za ok 200-300 tyś euro i taką propozycję otrzymał nasz dyrektor już jakiś czas temu.Info mam od licencjonowanego menagera FIFA związanego w czasach Misiora z Cracovią.Rozmawiałem z nim po naszym sparingu na Wielickiej i nie mógł się nadziwić że sprawę dyrektor olał.
Z tego co słyszałem agentem jego jest osobnik który współpracuje z nim ,a jest tani bo Sparta ma ogromne problemy finansowe.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/02/11/golebiewski-moze-zostac-wypozyczony/
co wy na to by go wypożyczyć?
dodo92 Napisał(a):
> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/02/11
> /golebiewski-moze-zostac-wypozyczony/
> co wy na to by go wypożyczyć?
Właśnie to samo miałem wkleić, ja bym był jak najbardziej za, ale w sytuacji gdy przyjdzie do nas jeszcze jeden doświadczony napastnik oprócz niego
Dobry pomysł
Pomysł dobry ,ale nie rozwiązuje on naszych potrzeb .Potrzebujemy napastnika ,ale nie na pół roku .
Po pół roku odchodzi i jesteśmy w tym samym miejscu .
Jeśli wydatnie pomoże nam się utrzymać to niech nawet odejdzie za 3 miesiące, będziemy się wtedy martwić kogo sprowadzić na stałę, ale przynajmniej w Ekstraklasie...
potter Napisał(a):
> Pomysł dobry ,ale nie rozwiązuje on naszych
> potrzeb .Potrzebujemy napastnika ,ale nie na pół
> roku .
> Po pół roku odchodzi i jesteśmy w tym samym
> miejscu .
Niekoniecznie. Za pół roku będziemy albo w I lidze -> wtedy sprowadzamy mniejszy kaliber (wiadomo, niższa liga), albo w ekstraklasie, ale po dobrej rundzie -> będzie łatwiej negocjować z nowym zawodnikiem (brak widma spadku, a wręcz niezła sytuacja po dobrej rundzie).
Potter Gołębiewski na wypożyczenie i do niego kupić jeszcze jednego napastnika ponoć coś tam finalizują już. W razie czego jak się gość sprawdzi to postarać się go wykupić jeśli nie to trudno. Tutaj kilka jego bramek:
http://www.youtube.com/watch?v=yaaVNlvVPP4
Zibiland Napisał(a):
> Niestety ,człowiek z Floty na razie nie do
> wyjęcia....PZPN umył ręce i cokolwiek byś nie
> zrobił trafiasz do sądu...Nam to zupełnie nie
> potrzebne , a zwłaszcza ,że jednym z tych co
> podpisał umowę jest p.Kołakowski... :D
> Dobre wieści to takie ,że jutro dotrze na
> zgrupowanie w Turcji napadzior z Holandii.Myślę
> że jutro dziennikarze wyśledzą i potwierdzą
> moje info... ;)
miales racje ale nas ubiegli :) http://www.pilka.sport24.pl/news/show/139262/suarez-w-liverpoolu/sportrss
ciekawe skad masz te informacje ? juz nie jedni tacy byli co mowili np o Grodzickim ze ma byc "jutro"
Panowie to ma być doświadczony król pola karnego -.łowca bramek ..a nie nadzieja czy nabierający doświadczenia ! System jaki gra(grał) Jurij 1+4+2+3+1
Tyły są obstawione (szkoda Mierzeja na te 3 pierwsze najważniejsze mecze by się przydał) wg wyboru trenera,2 defensywnych mamy,
środek też ,skrzydła to Saidi i Suvorov i Dudzic i Stuar i zostaje szpica na przodzie ze znakiem zapytania? KTO?
Czekam z niecierpliwością na info ze zgrupowanai,mają dziś wolne ;)
Ciekawe czy od Fbooka też....:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)