Po tej trzeciej kolejce widać, że będzie bardzo cieżko zmieścić się w pierwszej trójce.....
-
-
MŚ dywizji I - Kijów 17-23 kwietnia
W TVP1 matoły zamiast puścić MŚ w hokeju to dają jakiś mecz Real-Barcelona, jakby to kogokolwiek interesowało :) Ja bym wolał obejrzeć mecz I ligi PLH niż sztucznie rozdmuchane niby "derby Europy". Wali mnie zarówno Real jak i Barcelona.
A tu fragment wypowiedzi reprezentacyjnego Treneiro:
"The main reason we lost is that we have two injured players [Jakub Witecki and Damian Slabon]," said Polish coach Wiktor Pysz
źródło: http://www.iihf.com/channels1011/wm-ia/div-i-news/news-singleview/article/kazakhs-blank-lithuania.html?tx_ttnews[backPid]=4469&cHash=a6e96e665d
Jakie to proste: dwóch zawodników nie ma, no to wtopa :)
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
[b]> W TVP1 matoły zamiast puścić MŚ w hokeju to
> dają jakiś mecz Real-Barcelona, jakby to
> kogokolwiek interesowało :) Ja bym wolał
> obejrzeć mecz I ligi PLH niż sztucznie
> rozdmuchane niby "derby Europy". Wali mnie
> zarówno Real jak i Barcelona.[/b]
Święte słowa !!! Mam takie samo zdanie w tym temacie !
A dzisiaj to się się chyba spóźnię na stadion, bo trzeba przecież obejrzeć mecz z Kazachstanem ..... na naszym stadionie ... w Emocji ! :D
Mam nadzieję, że będzie taka możliwość ! :)
Coś mi się na II dywizję zanosi niestety.
MŚ: Hokeiści grają z Wielką Brytanią mecz o wszystko
Dzisiejszy mecz "Biało-czerwonych" z Wielką Brytanią podczas MŚ w Kijowie może przesądzić, jaki będzie los polskiego hokeja w najbliższych latach.
Stawka wszystkich trzech meczów ostatniego dnia mistrzostw świata Dywizji I w Kijowie będzie bardzo wysoka. Litwini zmierzą się z Estonią w starciu o uniknięcie bezpośredniej degradacji. Polacy będą walczyć z Brytyjczykami o trzecie miejsce, które de facto zapewni miejsce na zapleczu Top Division po zapowiadanej reformie rozgrywek. "Wyspiarzom" będzie zależeć na pokonaniu Polaków, tym bardziej że mają szanse nawet na awans do elity. Z kolei ostateczny układ miejsc na pozycjach 1-4 rozstrzygnie dopiero ostatni mecz turnieju pomiędzy Kazachstanem a Ukrainą.
Nad nami wisi topór reformy. Pomijając jej zasadność (zamiast dwóch równorzędnych grup, podział na wyższą i niższą, z której awansować będzie można tylko do wyższej, a nie bezpośrednio do Top Division), trudno oprzeć się wrażeniu, że sposób jej wprowadzenia jest co najmniej dziwny. Reformę ogłosił kongres IIHF, który odbył się we wrześniu 2010 r., a zatwierdzić mają ją członkowie federacji dopiero w maju. Oznacza to, że zespoły kończące dzisiaj MŚ Dywizji I nie wiedzą dokładnie o co grają.
http://sport.interia.pl/raport/MSKIJOW/news/ostatnia-szansa-polakow-uciekna-znad-przepasci,1629204
to niestety prawda nie wystarczy wygrać
a Ukraina musi urwać choć punkt
Panowie, niech ktoś podrzuci linka w jakiejś znośnej jakości do dzisiejszego meczu, proszę.
no i lecimy :(
kurwa jego mać !!!!
:( :( :(
A w mediach takie były zachwyty po dwóch pierwszych meczach.
bo było nad czym.
Ratunek doraźny to import z Kanady, a w dalszej perspektywie Inwestowanie w młodzież.
To musi być NArodowy program odbudowy hokeja inaczej nic z tego nie będzie !!!!! ale mam nerwa :(
Ale spokojnie Panowie.
Ta klęska może być katharsis dla polskiego hokeja.
Wstrząs jest bardzo potrzebny.
Tylko my potrafimy przegrac mecz, ktory byl do wygrania...
Popatrzmy na to optymistycznie :)
W przyszłym roku jest szansa na awans. Prawdopodobnie naszymi przeciwnikami będą: Litwa, Australia, Rumunia, Holandia i chyba Korea (lub Hiszpania). Choć nie wiem jak to będzie z Japonią, która się wycofała z rozgrywek w tym roku.
Może by tak w CRACOVIE zrobić Mistrzostwa ? Trzeba już o tym myśleć !
Nasi wszyscy zawodnicy niestety na czele z Leszkiem kompromitacja na tych MŚ.
Za to dobrą formę prezentowali w istotniejszym momencie sezonu.
Polska reprezentacja w hokeju podupada i trzeba coś szybko zrobić bo inaczej nastaną czarne czasy chociaż chyba już nastały
no to mamy jasność, ciekawe czy teraz PZHL będzie zabiegać w Bratysławie, a by rozgrywki I Dywizji pozostawić bez zmian?
to jedyna szansa, choć ja uważam, że byloby to ze szkodą dla hokeja
bo jakaż to była dywizja - jeden mecz wystarczyło wygrać aby w niej pozostać!
mamy jasność - teraz ze śmiechem można pomyśleć o planach awansu na igrzyska!
a Wiktor Pysz? czas odejść
dopiero dzisiaj obejrzałem mecz z Ukrainą, więc mogę powiedzieć że widziałem wszystkie nasze mecze i moge się podzielic swoimi spostrzeżeniami:
1. najgorszy nasz mecz to z Ukrainą, pomiatali nami strasznie, praktycznie nieistnieliśmy na lodzie
2. najlepszy mecz z Wlk. Brytanią, przegralismy go tylko dlatego że tam bronił bramkarz na poziomie miedzynarodowym a u nas Radzik ma udzial w dwóch bramkach (jakbyśmy sie zamienili bramkarzami śmiem twierdzić że wygralibyśmy i to wysoko) przez 3 tercje dominowaliśmy na lodzie co odzwieciedlała statystyka strzałów 37-20 dla nas, kondycyjnie Brytole przy nas to amatorzy...
3. niezły mecz z Kazachstanem, w którym byliśmy lepsi w II i III tercji, miło było patrzeć jak nasi pomiatali w III tercji Kazachami, wyszło nasze lepsze przygotowanie fizyczne ba bardzo dobre, zabrakło niewiele a moze po prostu Kłysa, Zapały i Słabonia,
4. mamy strasznie słabą obronę to że w pierwszej parze zagrał Wajda z Noworytą to pokazuje obraz, tej kadry, strasznie brakowało Kłysa no i Zatki (swoją drogą ciekaw jestem kiedy Prezydent podpisze jego obywatelstwo, chyba pierwszeństwo ma Arboleda)
5. stara nasza choroba, mamy niską skuteczność co moim zdaniem jest efektem niskiego poziomu naszej ligi, tutaj zawsze jest czas na oddanie strzału, a na MŚ juz tyle czasu nie ma...
Już kiedyś za Petera Ekrotha zajęliśmy IV miejsce i to w Toruniu, nikt wtedy nie krzyczał że to dramat, skandal choć nikt nie zauważył że wówczas zajęliśmy najgorsze miejsce od lat (za Sidorenki i Rohacka zawsze przywoziliśmy medal i byliśmy o jeden mecz od awansu) i co ważne nikt z tego faktu nie wyciągnął żadnych wniosków (nie licząc wywalenia Ekrotha) teraz jest reorganizacja rozgrywek i nastąpił dramat, zgadzam się że sprawa jest trudna, i jak już chyba marcin ksc napisał kierunki sa dwa : szkolenie młodzieży i ściąganie Polaków z Kanady i USA, i nie wszystko zależy od PZHL
na kanwie meczu z Brytolami zapytam, w ilu klubach polskich pracują trenerzy bramkarzy, wg mnie w żadnym, nawet Mistrz Polski nie ma trenera bramkarzy, po prostu w Polsce bramkarze hokejowi ucza się sami...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)