anulanh Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a jeśli kogoś uraziłam tym co napisalam, to
> przepraszam, ale to tylko moje zdanie ;) i nie
> musicie od razu na mnie naskakiwać i wysyłać na
> drugą stronę błoń ;] tyle w temacie ;]
W tym wątku atakujesz własny Klub za podpisanie kontraktu z czarnoskórym piłkarzem, w innym serwujesz nam ,,ochy i achy'' nad białymi uprawiającymi czarną muzykę.
Może i masz swoje zdanie, ale czy je rozumiesz???
:)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
anulanh Napisał(a):
>
> nie jestem rasistką ale nie wyobrażam sobie
> murzyna w pasiastej koszulce .....
specjalnie dla ciebie, zebys nie musiala nadwerezac swojej wyobrazni
[img]http://www.cracovia.pl/news/n7172.jpg[/img]
to co z tym obronca ?
izbik Napisał(a):
> to co z tym obronca ?
Izbik - Jarabica jutro przyjeżdża do Krakowa, a juz w piątek jedzie z zespołem na sparing z Arabami :)
Troszkę późno ale lepiej późno niż wcale.
Mam osobiście taka cicha nadzieję że dojdzie jeszcze Pietrzak z Sosnowca i Szczur z Żagania chociażby do Młodej Ekstraklasy żeby się troszkę ograł bo nawet przyzwoicie się zaprezentował w sparingu Łęczną.
Marian bardzo ladnie sie wypowiada o Cracovii :D
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/08/04/marian-jarabica-o-transferze-do-cracovii-krok-do-przodu/
No i kolejny raz Mateusz Szczur z Czarnych Żagań u nas ,chyba będzie transfer do ME. jeszcze by się Pietrzak sprzydał.
jarabica o pucharach z nami przebakuje
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,8213660,Marian_Jarabica_podpisze_kontrakt_z_Cracovia.html
jarojarecki Napisał(a):
> Troszkę późno ale lepiej późno niż wcale.
> Mam osobiście taka cicha nadzieję że dojdzie
> jeszcze Pietrzak z Sosnowca i Szczur z Żagania
> chociażby do Młodej Ekstraklasy żeby się
> troszkę ograł bo nawet przyzwoicie się
> zaprezentował w sparingu Łęczną.
Szczur bardzo dobrze się prezentował w meczu z Łęczną.
> a tu nagle jakaś Dangorka wysyła dziewczynę na druga stronę błoń.
Dangorka fakt, powinienes ja przede wszystkim odeslac do historii Cracovii, skoro jest tak niedouczona, ze nie potrafi sobie wyobrazic murzyna w pasiastej koszulce.
Czyli dzisiaj o 16 oficjalnie Marian Jarabica założy naszą Pasiastą koszulke!!!!
A Mateusz Szczur kiedy?
Może zaprezentują jeszcze R.Pietrzaka , nie grał on we wczorajszym meczu Zagłębia S. Pucharu Polski, przegranym przez Sosnowiecki klub 1:2 po dogrywce, fajnie byłoby zobaczyć prezentację trzech zawodników dzisiaj - M.Jarabicy, R.Pietrzaka , no i M.Szczura - co do tego ost. to na jakiej on dokładnie pozycji występuję, bo cracovia.pl podaje , że obrońca, a w sparingu z Polkowicami grał o ile się nie mylę jako pomocnik....
W DP napisali że Jarabica dostał powołanie do kadry Słowacji do lat 21 na mecz 11 sierpnia........
Ja ku.rwa nie wiem kim my zagramy w obronie ze Śląskiem......
jeżeli jest tak jak piszesz to nie widzę innej możliwości co do obrony : Sasin (15) Radomski (6) Kosanović (3) Derbich (27) i mamy wyje*ane na śląsk i jego grajków pokroju mili, szewczuka, czy nowo zakupionych gikiewicza, kazmierczaka... mam tylko nadzieje , że zrobi się jakąś fajną oprawę i atmosferę na meczu... może jakieś transparenty nawiązujące do majewskiego i pzpnu w formie rebusa/zagwozdki , żeby od razu na starcie nie dostać kary kilku tys zł. , proponuje po żydowsku , albo symbolami jak to kiedyś było na stadionie na DERBACH .... pzdr.
ach ten Majewski to złośliwy gnom
Przecież ci piłkarze zdąża wrócić na mecz tylko jest pytanie czy zagraja cały mecz i w tedy nie ma nawet mowy o zagraniu w ligoym spotakniu , ale jesli zagraja np 45 minut to chyba to nie bedzie dla nich jakis wielki wysilek spiac sie i zagrac jeszcze dla nas... 5 piłkarzy to troche duzo jesli miałoby nie grac
Tomek Rząsa przy Jarabicy wygląda jak malutki chłopczyk :D
Jarabica chłop jak Dąb :)
Tomek mowil ze byc moze spotykamy sie po raz ostatni na konferencji..myslicie ze temat Pietrzaka upadl ?
RAFE Napisał(a):
> Czyli dzisiaj o 16 oficjalnie Marian Jarabica
> założy naszą Pasiastą koszulke!!!!
Gratuluje przecieków, z czasem pomyłka o 56 minut ale rzeczywiście ją założył, a nie tylko trzymał przed sobą :). Marian będzie grał z 4.
Jest Marian Jarabica wreszcie u nas podpisał kontrakt na 4 lata
kolejny reprezentant w naszym składzie ,ale Ula będzie maił problem bo nasz nabytek tez dostał powołanie na mecz swojej reprezentacji.będzie grał z nr 4 na koszulce.
Ostatni czy nie ostatni raz na konferencji to i tak najbardziej udane okienko od powrotu do ekstraklasy, teraz systematycznie co rundę wzbogacać się o 2 klasowych piłkarzy i tak się będzie osiągać sukcesy.
bardzo fajnie, dobty transfer... Watek juz bedzie podupadal bo to chyba koniec z transferami. Bardzo udane okienko ;)
Ten wątek nigdy nie podupada :)
MKS Cracovia SSA podała nazwiska tych zawodników, którzy znaleźli się na liście transferowej.
Zawodnicy wystawieni przez MKS Cracovia SSA na listę transferową:
Bramkarz:
- Przemysław Wróbel
Obrońcy:
- Tomasz Baliga
- Łukasz Derbich
- Radosław Grzesiak
- Przemysław Kulig
- Maciej Łuczak
- Łukasz Sosnowski
Pomocnicy:
- Arkadiusz Baran
- Michał Goliński
- Mateusz Jeleń
- Mikołaj Pieniądz
Napastnicy:
- Jakub Grzegorzewski
- Jakub Kaszuba
- Jakub Snadny
- Bartosz Tomczuk
Łukasz Derbich, Michał Goliński, Kuba Kaszuba... czy aby na pewno to dobre ruchy?
Ciekawa sprawa, że mamy 5 obcokrajowców w zespole. Było tak kiedyś w historii? ;)
CorN - nigdy nie bylo tak, zebysmy mieli nawet trzech w ciagu sezonu
patrząc na środek pola czyli Klich i Suvorov ( konkurenci do pozycji rozgrywającego) to trzeci nie wkładający serca w grę Goliński nie koniecznie jest potrzebny. Kaszubie dałbym ostatnią szansę ale i tak ma małe szansę na przebicie się do meczowej 18 (ale powinien iść na wypożyczenie a nie na sprzedaż). Derbich z racji że mamy Mierzeja, Sasina, Kosanovica, Janusa, i ewentualnie Wasiluka i Szeligę jako kandydatów na grę jako boczni obrońcy staje się zbędny. Jesień miał spoko za to wiosna do bani. Z całym szacunkiem dla chłopaka bo dawał z siebie wiele ale swoją grą nie powalał.
tyko czy znajdzie się głupi na Golińskiego...
z Derbichem ruch conajmniej dziwny
Jeżeli w ciągu najbliższych lat będą sprowadzani zawodnicy tej klasy co teraz , to jestem w stanie zaakceptować tą listę transferową.
Moim zdaniem nie ma żadnego zaskoczenia w liście transferowej , no może minimalne z Kaszą ale pewnie nikt chetny na "wypozyczenie" Kaszuby się nie zgłosił.
Tak pozatym od listy transferowej do odejścia jeszcze daleko...
Golina i Baranek raczej zostaną. Oni po prostu (zwłaszcza Golina) są bardzo drodzy a po kontuzjach nie przedstawiają aż tak wysokiej siły gry jak wskazywałyby na to kontrakty.
Teoretycznie tak, tylko żeby potem nie było że nie mamy kim grać... A jezeli nie bedzie chetnych to co z nimi? przesunieci do ME czy normalnie jak dotychczas?
hola hola w/w zawodnicy odejdą wyłącznie wtedy jak znajdzie się ktoś chętny do ich zatrudnienia, na razie lasu rąk nie widzę
Tylko Kaszubę bym zostawił z tej listy, reszta stety lub niestety out!
SzczurPL Napisał(a):
> Teoretycznie tak, tylko żeby potem nie było że
> nie mamy kim grać... A jezeli nie bedzie chetnych
> to co z nimi? przesunieci do ME czy normalnie jak
> dotychczas?
...a to zależy od gracza. Golina i Derbi to kadra pierwszego zespołu a np. Baranek czy Jeleń są poza kadrą.
tak swoją drogą widać ,że Ulat i Rząsa to dobra zachodnia szkoła. Liczy się to co prezentujesz dziś i za to co dziś grasz albo nie grasz.
ps: co absolutnie nie wyklucza sensownego , zaplanowanego i RADUJĄCEGO KIBICÓW ORAZ BUDUJĄCEGO MITY KLUBOWE rozstawania się z graczami takimi jak Baranek. Bo co innego pożegnanie z Goliną dla którego Cracovia to kolejny pracodawca a co innego z wieloletnim kapitanem i graczem "od 3 ligi". Graczem który w kilka miesięcy po operacji kręgosłupa- zresztą zupełnie niepotrzebnie przez swoje narwanie i głupotę Płatka- wybiegł na boisko wspomagać Pasy w walce o utrzymanie.
ja bym dal szanse Goliśnkiemu
ta lista to nie tylko na sprzedaz ale tez wypozyczenia zapewne.
Swoja droga widze we Ulatowski uznal ze Uszalewski jest lepszy od Derbicha :)
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/08/05/lista-transferowa-cracovii-baran-derbich-golinski/
- Czy będzie transfer, czy wypożyczenie, będzie zależało od klubu, z którym mielibyśmy rozmawiać i indywidualnie od zawodnika. Jesteśmy w stanie dostosować się do potrzeb wszystkich stron. Nie ma ścisłego podziału na zawodników do wypożyczenia i transferu definitywnego. Chociaż w przypadku Kaszuby, który ma jeszcze roczny kontrakt, wchodziłby w grę transfer definitywny - tłumaczy Rząsa.
jak dla mnie i kaszube i goline z derbichem bym jednak zostawił nie przesadzajmy jeszcze nie mamy takiej kadry żeby się ich pozbywać zwłaszcza derbicha i goline bym zostawił a kaszuba jak dlqa mnie jest lepszym napastnikiem od krzywickiego czy dudzica
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)