Widzę, że dużo osób popada ze skrajności w skrajność. Fakt polscy piłarze są zazwyczaj przepłaceni ale i u nas można wyłapać talenty. Przecież kilku zawodników opuściło naszą ligę zamieniając ją na dużo mocniejsze, wybierając kluby w których płaci się 5 razy tyle.
Nie piszę tylko o Lewandowskim, Błaszczykowskim ale są też tacy jak Augustyn.. Pamietacie? gość niechciany w Legii a teraz? Oczywiście nie jest za dużo :P
Żeby była jasność, już dawno pisałem, że podoba mi się pomysł legii o zaciągu zagranicznym, rzeczywiście można się zgodzić z argumentami negującymi Sadloka w Naszym Klubie ale umówmy się, dużo zależy od kasy. Są też plusy sprowadzania rodzimych zawodników, choć patrząc na sytuacje w polskiej piłce lepszym rozwiązaniem wydaje się walka o stranierich.
Ten Kuczera to chyba nie jest szczyt marzen patrząc na jego historię ale my tak naprawdę gó*** wiemy, są osoby co obserwują potencjalnych Pasiaków i lepiej orientują się o poziomie sportowych tych zawodników.
Środkowy obrońca bardzo potrzebny oby jak najszybciej!
Jeśli mielibyśmy grać 2 napastnikami to dobrze byłoby jeszcze o kimś konkretnym pomyśleć. Narazie jest Ślusarski, który nigdy nie był wybitnym strzelcem, pechowy Matusiak, który na początku sezonu pewnie jeszcze bez formy i Krzywicki, który zrobił krok w przód ale czy podoła odpowiedzialności bycia podstawowym zawodnikiem? Kaszuba chyba narazie nie przekonał do siebie Ulatowskiego.
Mamy wielu relatywnie dobrych pomocników (granie 3 w środku) więc może z tego względu zrezygnowaliśmy z zakupu napadziora?
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Najważniejsze że mamy w końcu Saidiego oficjalnie u nas
I już niedługo bedzię Jarabica.;)
Kolejny defensywny pomocnik? gdzie środkowy obrońca?
to jest stoper
Jak by wierzyć temu http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/ekstraklasa/artykuly-ekstraklasa/art,49,zdolny-slowak-zagra-w-cracovii.html to mamy stopera http://www.transfermarkt.de/de/marian-jarabica/leistungsdaten-detail/spieler_74881.html
Ponoć miał być Doświadczony stoper który miał rządzić w naszej strefie obronnej no ale widać że idziemy ciągle w młodość i oby to zaprocentowało byle nie jak najpóźniej.
P.S. zauważyłem że wszystkie nasze nowe nabytki podpisują bardzo długie kontrakty (4lata)
Ulatowski mowil ze nie musi byc doswiadczony wazne zeby byl dobry.
Mlody troche na profesora, ale na pewno to będzie ostoja, skala i opoka naszej defensywy..............
Na tej stronie futbolnews pisze, że to defensywny pomocnik. Poza tym, trochę dziwne żeby stoper zapędzał się w pole karne rywali (gol w meczu ze Spartą).
Są dwie opcje albo w Czechach ze stopera próbowali zrobić defensywnego pomocnika albo z niego piłkarz w typie Radomski czy Lewandowski czyli ni to pomocnik ni to obrońca.
http://www.dynamocb.cz/hrac.asp?id=667
Výška: 193 cm
Váha: 83 kg
Marián Jarabica se narodil v západoslovenském městě Čadca, kde také v šesti letech poprvé obul fotbalové kopačky.
nie ma się co jarać na zapas, może się okazać że to zaslona dymna i przyjdzie ale zupełnie ktoś inny :)
W wieku 18 lat testowany przez West Ham.
A oto pierwszy ekskluzywny wywiad:
[quote]Bohater meczu z Sparta na pewno Marian Jarabica!
01 sierpnia 2010 | Milan Džuba
Drukuj Wyślij
Bohater meczu z Sparta na pewno Marian Jarabica! Kiedy 63 ale minutę, słowacki obrońca Marian odraženému Jarabica piłkę i uczynił przeszłości wszystko na swojej drodze, Shooter's Island eksplodował. Silny stoper Wynik otworzył w meczu ze Spartą Praga, który niespodziewanie wygrał Jihočeši ostatecznie. Dopiero swoją pierwszą bramkę w koszulce Dynamo České, ale również pierwszym w najwyższej konkurencji Republiki Czeskiej.
Marian, swoją pierwszą bramkę w lidze i zdobycie teraz. Można powiedzieć, że to jest najważniejsze w mojej karierze?
Tymczasem myślę, że zdecydowanie tak.
Będzie kosztowała około smlsne zespół skarbnika. Jak drogie jest gol?
Nie mam żadnego doświadczenia z nim. I niech to będzie niespodzianka. Mam nadzieję, że to nie jest dużo (śmiech).
Jak zawsze celem urodził?
Poprzedza szereg standardowych sytuacjach, ponieważ, w odróżnieniu od pierwszej połowie udało się utrzymać piłkę więcej. Piłkę, ale dla mnie mniej lub bardziej przypadkowo, i chciałem strzelać tak szybko, jak to było dla mnie gracz odwiedzić.
Tečoval można strzelać ktoś?
Balon I trefoval zaległych i tak nie widziałem jak i gdzie latać. W końcu musiałem się zarejestrować w sieci.
Co to jest rzeczywiście rakietowych. Wyglądało to tak, jakby strzał turnieje?
To był šajtle. I uderzył w zewnętrzną vamp.
Celem Vstřeleným przed roszczeniem rzut karny dla gwizd w ręce kogoś w Spartans. Kto to był?
Że, niestety, nie wiem.
Jak przygotować się do Sparty?
To było tak jak przed każdym innym meczu ligowego. Koncentrujemy się na samej grze i chciał wygrać. Udało się.
Czy uważasz, że korzyści, że Sparta miała wyjścia line-up wszystkich kluczowych uczestników?
Trudno powiedzieć. Na dobrej drodze do osiągnięcia tych, którzy nie tak regularnie. Czy to szansę do autokaru i chciał mu pokazać. Może dla nas to było gorsze opcję.
Co się na przerwach w kabinie. Wydajność była zmiana stron, jak również w pierwszej rundzie ligi przeciwko Liberec lepiej.
Wszystko, co powiedzieliśmy do siebie i mówimy do naszych dusz zez trener. Po przerwie zaczęliśmy grać bardziej, walczyć. Myślę, że wygraliśmy zasłużenie.
Dlaczego jest to, że grasz drugie 45 minut więcej?
Przez cały tydzień mamy rozwiązany w kabinie. Chcieliśmy tego uniknąć, w celu ochrony przed Sparta w pierwszej połowie przyznał, której udało. Niestety, to tylko jako bierni wobec przekazania Liberec. Czekamy jeszcze na włączenie go.
Mogłoby mieć wpływ na wyniki w pierwszym akcie, że grasz przed słońcem?
Może. Było dużo wysokich piłek, które były słabo widoczne w słońcu.
Nie spodziewałem się w końcu większy ciężar Sparta?
Ciśnienie końcowe z ich strony była duża (oddychanie). Zajmujemy się głównie strzeżony przez dużą piłkę odkopnut wapna i próbował dalej.
Poprawy obraźliwe gry po najbliższych Kadlec Sparta i głodny?
Myślę, że tak. Miesza grę i mieliśmy z nimi problemy. Były niewygodne i osobistych walki.
Trzeba było jeszcze kilka prób brejky meczu.
Sparta miała obrony w ostatnich minutach otwartej partii i staraliśmy się go używać. Drugim celem, ale nie udało się dodać.
Znowu, zdecydowanie stwierdził Pavel Kucera, prawda?
Oczywiście. On również ma wielkie zasługi w nasze zwycięstwo.
Operacji na swoim doskonałym, ale nie zostały wykorzystane?
Zapewne tak. Oczywiście, nasi obrońcy grał lepiej, gdy jesteśmy za takim opiekun. Możemy polegać.
Ocenić, jak daleko współpracy z kolegami z stoperské pary, David Horejš?
Zdecydowanie tak. Do tej pory dostał tylko jedną bramkę, więc możemy być zadowoleni.
Bali się ciężki los, ale grałem pięć rund na swoim koncie 5 punktów.
Mając na uwadze, co graliśmy przeciwników, że jest to dobry bilans.
W kolejnej rundzie przeciwko Teplice będziemy grać lepiej?
Ośmielam się powiedzieć "tak". Zobaczymy.[/quote]
Stoper, Jarabica stoper
No cóż Jarabica jest lepszy moim zdaniem niż PRZEREKAMOWANY i PRZEPŁACONY Sadlok. Pozatym jest to gracz 1 sezonu a Jarabica jeszcze wiele może nam pokazac tym bardziej że testował go West Ham. Kolejny dobry ruch Rząsy.... myśle że poukłada naszą obrone mimo swojego młodego wieku i jego doświadczenie nabyte w młodzieżowej reprezentacji zaprocentuje w występach w ekstraklasie
Wziąć na rok tego Czecha z Belgii ,ryzyko niewielkie a zawsze to większe pole manewru w obronie.
No tak tez dobry pomysl ale on jakos niezabłysnał w jakis klubach wiec ja bym na niego nie stawiał
Człowieku z marną podróbką weszło... Przeczytaj sobie co napisali madrzejsi od Ciebie koledzy z prawdziwego weszlo :)http://www.weszlo.com/news/5321
I skąd masz i czemu publikujesz w takim kontekscie zdjecie dzieci Cracovii??
Štěpán Kučera (KSV Roeselare)odpada za dużo sobie kasy wołał, a tak po za tym to jak poprzednik uważam że za duże było by ryzyko gdyż generalnie nigdzie się nie wybił ponad przeciętność
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)