mknący lopez wiem o co ci chodzi bo nie zawsze jest to dobre ale są 2 rodzaje uniwersalności wiem bo mam trochę z piłką do czynienia --- gracz może być uniwersalny bo jest dobrym graczem i ma walory na gre w różnych częściach boiska
------- lub gracz jest uniwersalny tAk że trener co do danego zawodika nie jest przekonany na pozycji np na której gracz lubi grać i rzuca go po różnych pozycjach na których gra z tak samo słabą skutecznością
haahha może zrozumiecie o co mi chodzi ;p mniejsza z tym
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Myślę, że każdy z nas ma trochę z piłką do czynienia... :)
Dudka jest tak zajebiscie uniwersalny ze gdzie nie wyladuje to repra z tej pozycji w dupe dostaje :P
powiem szczerze że też liczyłem na bardziej spektakularny transfer,ale jak widać każdy trener ma swojego pupila.
Obym się mylił, ale żebyśmy w następnym sezonie nie mieli znowu zawrotu głowy kogo znowu wypożyczyć bo będzie wietrzenie składu, jak poprzednicy napisali po raz kolejny nie wyciągamy daleko idących wniosków.
niech mi ktos napisze jeden powod dla ktorego taki Janus nie moglby stac sie wiodącym zawodnikiem dla druzyny?
przypomnijcie sobie Kuliga. co to za dziad z łęcznej. przypomnijcie sobie jakie śmichy były po pierwszych meczach. a wszystko tylko poto by stal sie ulubiencem trybun.
ludzie bądzcie rozsądni, chciałbym by o jego przydatnosci do druzyny wypowiadali sie tylko ci ktorzy widzieli go w 10 meczach. jest ktos taki na forum?
O 16:30 konferencja prasowa, nie wiem czy z koszulką czy bez ;P
Nie rozumiem narzekania. Jak Mierzej do nas przychodził to też nie byliście przekonani a kibice Widzewa wręcz skakali z radości. Jak ważnym stał się dla nas zawodnikiem chyba wszyscy wiemy. Chciałbym się dowiedzieć ile osób z tych co tutaj tak narzekają widziała Janusa w przynajmniej 5 pełnych meczach.
btw. Ten Janus to trochę jak Kulig wygląda.
Najbardziej śmiszą mnie wypowiedzi typy:
Widziałem gościa na YT / e-klasa.tv zajebisty w tym 50sec skrocie a ten gol..
Ogarnijcie się, to już nie czasy, że pilkarza oglada sie na DVD i po tym stwierdza czy jest dobry czy nie. Nie dziwmy się, że nasza piłka jest w tym miejscu co jest skoro jaramy się jakimiś wycinkami z meczy w których ktoś prosto kopnął piłę. Jestem przekonany, że nie jeden dobry filmik zostalby zmontowany na osiedlowych boiskach :D
W tamtym sezonie pamiętam mecz w 2 lidze miedzy kolejarzem a startem otwock chyba oba zespoly walczyly o awans w ostatnich minutach gosc z otwock jebn.ł taką bramkę, ze u niektorych z forum po jej ogladnieciu, mialby angaz w Pasach od kopa :P
Wracając do transferów to ciekaw jestem czy rozważana jest kandydatura kogoś do napadu :)
Zrozumcie też Ulatowskiego: drużyna ma problem w obronie ze stałymi fragmentami, a czasu do początku ligi jest już dość mało, co więc robi trener? Sprowadza zawodnika, o którym wie wszystko i który rozumie jego oczekiwania taktyczne po 100 czy 200 wspólnych treningach. W tym sensie Janus jest ewidentnym wzmocnieniem.
Taki np. Derbich po 2 latach w Cracovii ciągle nie nauczył się czytania gry napastników, bliskiego krycia, gry wślizgiem i... faulowania w właściwym momencie, czyli więcej niż 30 metrów od naszego pola karnego. Jeżeli Janus to wszystko umie, to o czym rozmowa? Czy każdy zawodnik musi być gwiazdą?
A mnie to dziwi żądacie silnej mocnej Cracovii a cieszycie się z transferu zawodnika który ledwo co łapie sie do podstawowego składu swojej drużyny lub jest tylko zmiennikiem.
Widzę że dla niektórych liczy się ilość a nie jakość.smutne.
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Pilka-nozna/aktualnosci/Ulatowski-Janus-Wierze-w-niego-i-wiem-ze-jest-to-dobry-transfer
Nie Janus nie musi być gwiazdą,ale jeżeli mamy w nadchodzącym sezonie grać o coś więcej niż dolne rejony tabeli to dobrze byłoby sprowadzać zawodników co do których nie ma wątpliwosci że są choć troche lepsi od tych których mamy.Jeżeli Cracovia jest rzeczywiscie klubem z aspiracjami na europejskie puchary to musi bić sie z klubami o piłkarzy lepiej rokujacych na przyszłość a Janus takim nie jest.Oczywiscie wcale go nie skreślam ale szansa na to że znacząco podniesie swoje umiejetnosci w wieku 24 lat jest niewielka.Już zbyt wielu było w Cracovii piłkarzy których talent nigdy nie eksplodował a wobec których były spore oczekiwania.
Moim zdaniem pod koniec ubiegłego sezonu bardzo dobrze na boku obrony prezentował sie Paweł Sasin i nie wiem czemu nikt tego nie docenia(uważam że nie bez powodu chyba 2 razy był wybrany w 11 kolejki ekstraklasy na tej pozycji)
kilka opinii nt Janusa ze strony Bełchatowa
"Hm grajek po ktorym plakal nie bede , ale w sytuacji kiedy pol druzyny juz od nas odeszlo chyba powinno sie go zatrzymac , gral poprawnie , dziwne ze klub nie potrafi zatrzymac nawet takich ' szarych pilkarzy' , no chyba ze po prostu zaspiewal sobie wysoki kontrakt, transfery potrzebvne od zaraz"
"no nic. ale mysle ze za duza kase nie poszedl szkoda bo napewno lepiej gral niz tosiu-losiu"
nie natknąłem się by ktoś pisał że był słaby
Na mój nos będzie lepszy od przereklamowanego Tosika.
jarojarecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Moim zdaniem pod koniec ubiegłego sezonu bardzo
> dobrze na boku obrony prezentował sie Paweł
> Sasin i nie wiem czemu nikt tego nie
> docenia(uważam że nie bez powodu chyba 2 razy
> był wybrany w 11 kolejki ekstraklasy na tej
> pozycji)
Ale co to ma wspólnego ze sprawą Janusa? On nie ma zastępować Pawła, tylko Mierzejewskiego, którego nieprędko zobaczymy na boisku.
Poza tym, nieprawda, Potter (i kilku innych, znających się trochę na piłce) chwalił Sosina za praktycznie bezbłędną grę w ubiegłym sezonie, ja się do tego przyłączam.
Do wszystkich, którzy bredzą i chyba zapomnieli w jakiej drużynie chłopak występował. Bełchatów prawie do samego końca walczył o puchary, a gdzie my bylismy z naszymi obrońcami? W dupie byliśmy!!!!!! Pod koniec sezonu jest zauważony progres u tego zawodnika, a to świadczy o jeszcze większym potencjale, który posiada.
Jestem jak najbardziej na tak z tym transferem. Tak jak napisal Docent zgadzam sie z Toba w 100% Na te chwile mamy tylko Sasina, ktory prezentuje przyzwoity poziom, a sprawa jest oczywista ze lepiej inwestaowac czas, pieniadze w Janusa niz Moskałe- Derbich to jednak dosyc spory zawód po zeszlym sezonie.
Derbicha bym jeszcze nie skreślał
docent Napisał(a):
> Zrozumcie też Ulatowskiego: [b]drużyna ma problem w
> obronie ze stałymi fragmentami, a czasu do
> początku ligi jest już dość mało, co więc
> robi trener?[/b] Sprowadza zawodnika, o którym wie
> wszystko i który rozumie jego oczekiwania
> taktyczne po 100 czy 200 wspólnych treningach. W
> tym sensie Janus jest ewidentnym wzmocnieniem.
> Taki np. Derbich po 2 latach w Cracovii ciągle
> nie nauczył się czytania gry napastników,
> bliskiego krycia, gry wślizgiem i... faulowania w
> właściwym momencie, czyli więcej niż 30
> metrów od naszego pola karnego. Jeżeli Janus to
> wszystko umie, to o czym rozmowa? Czy każdy
> zawodnik musi być gwiazdą?
A Trener sprowadza zawodnika mierzacego 176cm ktory bedzie
lekarstwem na stałe fragmenty ! gratuluje
Nesta Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zrozumcie też Ulatowskiego: drużyna ma problem
> w
> > obronie ze stałymi fragmentami, a czasu do
> > początku ligi jest już dość mało, co więc
> > robi trener? Sprowadza zawodnika, o którym wie
> > wszystko i który rozumie jego oczekiwania
> > taktyczne po 100 czy 200 wspólnych treningach.
> W
> > tym sensie Janus jest ewidentnym wzmocnieniem.
> > Taki np. Derbich po 2 latach w Cracovii ciągle
> > nie nauczył się czytania gry napastników,
> > bliskiego krycia, gry wślizgiem i... faulowania
> w
> > właściwym momencie, czyli więcej niż 30
> > metrów od naszego pola karnego. Jeżeli Janus
> to
> > wszystko umie, to o czym rozmowa? Czy każdy
> > zawodnik musi być gwiazdą?
>
> A Trener sprowadza zawodnika mierzacego 176cm
> ktory bedzie
> lekarstwem na stałe fragmenty ! gratuluje
Carles Puyol 178
Fabio Cannavaro 175
Gabriel Heinze 178
moglbym wymieniac.
gra głową to nie tylko wzrost ale takze skocznosc i umiejetnosc ustawiania sie, ewentualnie taktyka przeszkadzania rywalowi. niech przykladem będą Ci zawodnicy albo fakt że Bania (180) grał głową lepiej niż Wasiluk (196)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)