Choć to nie transfer pokroju Radomskiego i Saidi'ego to uważam że chłopakowi należy się szansa na przedstawienie swoich umiejętności przede wszystkim nam. Bo Ula chyba się poznał na nim i nie ściągałby chłopaka na darmo. Pod nieobecność Mierzeja Janus może wyrosnąć na naprawdę dobrego bocznego obrońcę. Jeśli będzie prezentował chociaż tyle zaangażowania jak Kulig czy Radwański na jego pozycji to transfer na plus.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
... a ja uparcie pytam: kto pokieruje obroną? Mam dość zamykania oczu podczas dośrodkowań pod naszą bramką!
spokojnie....wierzę że wzmocni nas jeszcze doświadczony stoper
jak dla mnie Janus jest poprostu tylko uzupelnieniem skladu , przy kontuzji Miejrzeja czy slabszych wystepach Derbicha , mamy alternatywe , wiec moim zdaniem nie ma co rozpatrywac tego transferu w charakterze wzmocnienia , moze to bedzie wzmocnienia ale nie liczylbym na to by stalo sie to wlasnie teraz , czekamy na wisienke na torcie moze dzis , moze jutro wraz z nowa koszulka
Dla mnie to jeden z sygnałów, że niedługo pożegnamy Moskałę i Plastika.
Ulatowski go zna, wie co może pokazać.
Biorąc pod uwagę, że mamy "spokój" z Mierzejem na dłuższy okres czasu, moim zdaniem solidny transfer.
Teraz nie pozostało nam nic innego, jak czekać na doświadczonego stopera :)
Dla mnie jest to sygnał, że nie opuścimy, jak na razie, dołów tabeli. Niestety.
Dla mnie zaś jest to sygnał, że wróciła normalność w tym wątku. Czyli pieprzenie straszne.
czyli wszystko po staremu....
KURWA JAK SŁYSZE ZE ZNÓW NIEKTÓRZY MÓWIĄ O UTRZYMANIU TO SIE WKURWIAM, BĘDZIEMY MIELI NOWY STADION,NOWY TRENER ITD. kUR.WA CHOCIAZ RAZ PODEJDZMY DO SEZONU Z OPTYMIZEM
Szczerze, nasz skład "na papierze" naprawde wygląda przyzwoicie, zakładając, że zakontraktujemy jeszcze stopera:
-----------------------------------------------------------------Ślusarski (Matusiak)------------------------------------------
Saidi (Moskała)----------------------------------------------Suvorov-------------------------------------------------Sacha (Pawlusiński)
---------------------------------------Klich (Goliński)-----------------------------Radomski (Baran)------------------------
Derbich (Sasin/Mierzejewski)-------------Nowy Stoper-----------------Wasiluk (Polczak)--------------------Mierzejewski (Sasin/Janus)
-----------------------------------------------------------------Merda (Cabaj)--------------------------------------------------------------
Do tego dochodzą Szeliga, Kaszuba, Łuczak. A nuż ktoś jeszcze wystrzeli. Cieszy, przynajmniej teoretyczne duże pole manewru na bokach defensywy. Tak na chłopski rozum, to właśnie stopera nam na tę chwilę najbardziej potrzeba. Jeśli tutaj klub pójdzie tropem Radomskiego i Saidiego, to jestem spokojny przynajmniej o środek tabeli :)
P.S. Ufff...udało się w końcu dobrze wyedytować :)))
garry Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie pitolcie, że kojarzycie gościa jak gra.
> Ulatowski zna go natomiast b.dobrze. Jeżeli jest
> lepszy od obecnych graczy - brać Janusa.
Ja też nie bardzo wierzę ,że ktokolwiek poza profesjonalnymi obserwatorami ligii kojarzy jak gra
chłopak z 30 meczami w ekstraklasie o którym aż do dziś było zupełnie cicho...
musimy więc dać szansę graczowi i zaufać trenerowi ...który, jestem przekonany, szukał na bok obrony tez na pewno "wyżej"...ale co tu gadac liga za miesiąc a my nie mieliśmy boków obrony
Ps: Derbich przychodził do nas jako "najlepszy boczny obrońca 1 ligi" ...i jak na te referencje to narazie jest raczej rozczarowaniem (nie zupełnym ale oczekiwaliśmy więcej). Same więc "referencje" nie graja;)
Janus na moje oko jest zawodnikiem o podobnej charakterystyce do Mierzejewskiego - bardzo sprawny, z ciągotami ofensywnymi i czasem podejmuje pojedynki 1 na 1.
Dodałbym jeszcze rywalizacje prawie na każdej pozycji .Jest nieźle a mam nadzieje że będzie jeszcze lepiej.
bez wątpienia wielką zaletą chłopaka jest to ,że gra bez problemu po obu stronach boiska,
Miało być 2 zawodników a wiec gdzie jest ten drugi?
no przeciez pisze Khalid, ze bedzie gral za dwoch, na obu stronach boiska i to bez problemu.
http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/2010/07/15/z-belchatowa-do-pasow/ o Janusie
Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no przeciez pisze Khalid, ze bedzie gral za dwoch,
> na obu stronach boiska i to bez problemu.
za czterech bo jeszcze i w obronie i w pomocy :D
Ja tam uniwersalizmu nie lubię u zawodników. Taki Jacek Magiera całą karierę był uniwersalny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)