- Będą kolejne wzmocnienia?
Ulatowski- Mam zasadę: dopóki sprawa nie są zamknięta, nie mówię o niej. Mogę tylko powiedzieć tyle: [b]to nie jest ostatnie wzmocnienie Cracovii. Mamy już praktycznie dopiętą sprawę z jednym zawodnikiem. Sprawa powinna się wyjaśnić w najbliższym tygodniu[/b]. Mamy pieniądze na zakupy, prezes Janusz Filipiak opowiada się zdecydowanie za tym, by wzmocnić zespół. Ale to muszą być autentyczne wzmocnienia, nie potrzeba nam graczy przeciętnych, średniaków. Szukamy nie tylko w Polsce, u nas rynek jest mocno przebrany
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
> Być może inne kluby
> odstraszyły problemy pozaboiskowe tych piłkarzy.
> W końcu Tshibambę w Holandii zapamiętano, bo
> kilka razy okładał pięściami kolegów w
> zespole
Raz, z gościem w klubie, do którego był wypożyczony.
po klasowym skrzydłowym czas teraz na klasowego stopera .Ulatowski w wywiadzie powiedział- jeśli kogoś ściągniemy,to będzie to stoper,który stanowił będzie o obliczu gry środkowych obrońców .
no właśnie oby się udało kogoś takiego pozyskać . myślę że nie ma sensu testować 20 latków typu Kmieć bo takich już mamy potrzeba nam doświadczonego stopera najlepiej z zagranicy .
- Na potwierdzenie pana słów niech świadczy to, że do Cracovii trafi Saidi Ntibazonkiza, jeden z wyróżniających się zawodników holenderskiego NEC Nijmegen...
- Przekaz profesora Filipiaka już od pierwszego spotkania ze mną i Tomkiem Rząsą jest jasny: chcemy mieć zespół, który będzie godny gry na nowym stadionie. A możemy to zrobić na dwa sposoby: albo poprawić umiejętności obecnych zawodników, ale to jest związane z czasem, albo ściągnąć na niektóre pozycje takich piłkarzy, którzy decydować będą o obliczu zespołu. Z taką myślą przychodzi do nas Saidi. Jednocześnie jestem przekonany, że nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa, jeżeli chodzi o transfery w tym okienku. Cieszę się z tego, co jest, [b]choć wiem, że w najbliższym czasie będziemy jeszcze mocniejsi.[/b]
Kolejne potwierdzenie wzmocnien :) źródło [url=http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=7086&x=0]Cracovia.pl[/url]
dobrze ,dobrze dawać kolejnych teraz czas na środkowego obrońce nie chce być zachłanny ale chyba jakiś boczny obrońca by się sprzydał bo z Mierzejewskim coś kiepsko :(
mysle ze za Mierzeja bedzie grał Sasin, bo na skrzydle bedzie mu ciezko sie przebic (Saidi, Sacha, Pawlusinski oraz Ślusar oraz Suvorov ktorzy moga tam zagrac)
Ale to i tak zostaje Sasin, Derbich i od biedy Szeliga trochę mało. Kuliga nie wliczam bo ma cięższą kontuzję od Mierzeja.
Bedzie dobrze :)
no wiem że jest sasin ale czy on z derbichem gwarantują nam pewną-dobrą grę przez cały sezon pasowałoby kogoś sprowadzić jeśli szybko stopera jakiegoś odpowiedniego znajdą zresztą zobaczymy jak to będzie
Tak tylko ten bardzo szybki ''BAMBO'' nie okazał sie kopią naszego wypożyczonego super napastnika z Olimpii Balti !! oby nie :/
On ma na imię Saidi. Warto byłoby pamiętać o tym, kiedy przywdzieje pasiastą koszulkę.
PO PIERWSZE Saidi to trochę piłkarz z innej bajki od ovsianego po drugie ja dalej twierdze że mogli go zostawić on tak naprawdę nie pokazał wszystkiego
Tak Owsiany wymiatał, ale w lidze mołdawskiej. Ten wymiata w Holenderskiej
Ja obiecałem, że jeżeli klub zaspokoi moje oczekiwania i będzie aktywny na rynku transferowym to "zwrócę honor" i przyznam się do błędu i własnej głupoty, i tak właśnie robię.
Powiem tak, dla mnie to bardzo pocieszające i perspektywiczne i czuję, że nasze starania transferowe znacznie zaowocują, i proszę Was skończcie z tym czarnowidztwem na temat Saidiego :)
Mam nadzieję, że Potter też pójdzie po rozum do głowy i skończy pisać te brednie nadal w których ciężko się zapiera, i przyzna się do błędu myślenia tak jak i ja.
Zacząłem wierzyć w profesjonalizm klubu, i za powątpiewanie w niego też przepraszam.
Dixon37 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak tylko ten bardzo szybki ''BAMBO'' nie okazał
> sie kopią naszego wypożyczonego super
> napastnika z Olimpii Balti !! oby nie :/
Zarejestrowałeś się dzisiaj tak że daj sobie na wstrzymanie,poczytaj trochę TEN wątek,a potem skleć jakieś sensowne zdanie.
Saidi TAK możesz pisać.Co do Owśianki to wielu forumowiczów uważa że miał potencjał,ale nie został odpowiednio wykorzystany.
Owsiany wymiatał w lidze mołdawskiej u nas mu się nie udało ale zatrudniając go klub zaryzykował teraz kupując Sadiego ryzykuje jeszcze więcej ale patrząc na inne kluby to też nie którzy zawodnicy nie zaaklimatyzowali się więc może poczekajmy na początek sezonu a potem oceniajmy czy transfer był dobry a nie narzekajmy , a ciekawi mnie jak by kupili Messiego czy też by znaleźli się tacy co by narzekali
mnie cieszy bardzo ten fragment zacytowany przez Khalida:
[b]Na polskim rynku nie widzę nie przepłaconych polskich piłkarzy, którzy mogliby podnieść poziom sportowy naszej drużyny. Rynek po prostu jest zepsuty przez menedżerów i zawodników. Taki Tshibamba w Holandii zarabiał pieniądze, za które żaden polski ligowiec nawet nie chciałby wyjść na boisko. [/b]
mam nadzieje ze ten poglad i wynikajace z niego postepowanie przyjma sie szerzej i raz: nasza liga stanie sie silniejsza, dwa: nasze pseudogwiazdki stanieja i wezma sie wreszcie do roboty (grania w pilke)
Tabisz by narzekał na pewno, na słupek kosztów :D
Dla mnie bardziej prawdopodobne jest, że taki Saidi dostosuje się poziomem do naszych grajków niż się nie zaaklimatyzuje. Zazwyczaj nie zaaklimatyzowali się Ci którzy byli słabsi. Orientuje się ktoś czy łapał często jakieś kontuzje dawniej może przed NEC? Albo poza tym wybrykiem co zniknął bo nie dostał podwyżki coś się jeszcze działo?
CorN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tabisz by narzekał na pewno, na słupek kosztów
> :D
>
> Dla mnie bardziej prawdopodobne jest, że taki
> Saidi dostosuje się poziomem do naszych grajków
> niż się nie zaaklimatyzuje. Zazwyczaj nie
> zaaklimatyzowali się Ci którzy byli słabsi.
> Orientuje się ktoś czy łapał często jakieś
> kontuzje dawniej może przed NEC? Albo poza tym
> wybrykiem co zniknął bo nie dostał podwyżki
> coś się jeszcze działo?
Na forum NEC mi mowili ze cos tam nie gral czy nie poszedl na trening bo nie pomagali jego zonie w tym zeby mogla przyjechac do Holandii czy cos takiego.
Z tym poziomem może nie będzie tak źle ostatnio Ślusarski trochę zawyżył może teraz jak będzie więcej nowych zawodników to ekipa Wojtka nic już nie będzie miała do powiedzenia a byli tacy co wcześniej chcieli podnieś poziom .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)