Sebciu, nie unoś się tam, bo żyłka ci pęknie. Mknacegolopeza powinienes czytać, bo to człowiek siedzący w temacie, w odróżnieniu od ciebie czy takiego dario1981.
Korzym okazał się kolesiem, który dla kilku groszy robi z gęby cholewę.
O czym i z kim rozmawiam to nie twoja sprawa. Jest tylko jedna stara zasada: kto cos twierdzi, winien to udowodnic. To ty twierdziles, ze Korona boryka sie z problemami finansowymi.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sebciu, nie unoś się tam, bo żyłka ci pęknie.
> Mknacegolopeza powinienes czytać, bo to człowiek
> siedzący w temacie, w odróżnieniu od ciebie czy
> takiego dario1981.
>
> Korzym okazał się kolesiem, który dla kilku
> groszy robi z gęby cholewę.
>
> O czym i z kim rozmawiam to nie twoja sprawa. Jest
> tylko jedna stara zasada: kto cos twierdzi, winien
> to udowodnic. To ty twierdziles, ze Korona boryka
> sie z problemami finansowymi.
To dlaczego nie potwierdzasz jakimś faktem tego co piszesz?? Skoro wiesz więcej niż inni krzykacze podziel się tym, udowodnij to. Poza tym nie mówimy tu o Mknącym.
Jak widać w odróżnieniu od Mknącego takiego rmszara nie powinniśmy czytać?!
> ale jak widze linka do info gdzie sa wypowiedzi Jozwiaka i Rzasy o "konsensusie" a dzien pozniej goscia widze w koszulce Korony
> to mnie krew zalewa - bo sie zwyczajnie ucieszylem
a widzisz, trzeba bylo sluchac Rzasy, jak mowil, zeby sie nie podniecac przedwczesnie Korzymem, bo to jeszcze nic pewnego. ja tez sie ucieszylem juz, ale nie mam za to do Rzasy pretensji.
pasiasty81 Napisał(a):
> > ale jak widze linka do info gdzie sa wypowiedzi
> Jozwiaka i Rzasy o "konsensusie" a dzien pozniej
> goscia widze w koszulce Korony
> > to mnie krew zalewa - bo sie zwyczajnie
> ucieszylem
>
> a widzisz, trzeba bylo sluchac Rzasy, jak mowil,
> zeby sie nie podniecac przedwczesnie Korzymem, bo
> to jeszcze nic pewnego. ja tez sie ucieszylem juz,
> ale nie mam za to do Rzasy pretensji.
nie mam do Rzasy pretensji. A wywiad o transferach i "zawieszeniu" slyszalem, info o konsensusie bylo pozniej ...
edit: zreszta ch... za przeproszeniem, slowo niesie swoje znaczenie, a jak dorosli faceci miela jezorami co im slina na jezyk przyniesie bez jakichkolwiek konsekwencji to o czym w ogole rozmawiac.
Bla bla bla... Wygrał ten kto dał więcej złociszy jak to Ulatowski rzekł. Tyle.
Jeśli mieliby płacić za Korzyma powyżej 650 tysięcy zł. to fakt faktem, że po prostu aż nie wypada tyle dać za takiego piłkarza, który puki co nie pokazał więcej aniżeli to, że ma "predyspozycje" do bycia kimś tam...
Dla nas obecnie najważniejszy jest chyba solidny obrońca, bo kij nam z Korzymów itd. jeśli Polczaki i spółka nie wyrobią w obronie z kimś konkretnym.
Swoją drogą ciekaw jestem gdzie się podziały te miliony Janusza...
Chyba nas stać na jedno konkretne pierd*olnięcie konkretną kwotą za konkretnego zawodnika, a my zaglądamy do jakichś Paczuszek z niespodziankami ... Selavi Cracovii.
Rząsa powiedział, że to nic pewnego ponieważ już wiedział, że będzie wielka pyta także nie uważam, że należy mu się za to medal.
Moim zdaniem sprawa wygląda tak: Rząsa i Ulatowski są bezcenni dla Filipiaka ponieważ wykonują posłusznie jego chore pomysły, a ich zdaniem jest jego zdaniem - tyle w temacie.
Z takim zarządzaniem (pionem sportowy) to my pójdziemy tylko w jednym kierunku - I liga...
Czasy są niestety pojebane i nawet na marnych grajków trzeba wyłożyć niemałą kasę...
mknacylopez Napisał(a):
> Jeśli byłaby to pensja wyższa o 10% (a nie
> wierzę, żeby rozbiło się o więcej) to
> wolałbym mieszkać w Krakowie, niż w Kielcach.
> Poza tym nie zgadzam się - w Cracovii jest lepsza
> możliwość rozwoju, niż w Koronie.
>
dobra dobra - 10% więcej = kilkadziesiąt kilozeta rocznie więcej. może dla Ciebie to grosze - jak tak to zakładam, że reprezentujesz któregoś z istotnych reklamodawców i wspomagasz Cracovię swoją grubą kasą.
poza tym możesz przytoczyć jakieś argumenty na poparcie tezy, że u nas są większe możliwości rozwoju niż w Koronie?
nie żebym był jakimś fanem transferu tamtego pana, ale jak czytam coś takiego to się martwię kiedy straciliśmy kontakt z rzeczywistością i kiedy (czy?) go odzyskamy....
[quote=Woojc]
woojc Napisał(a):
> Rząsa powiedział, że to nic pewnego ponieważ
> już wiedział, że będzie wielka pyta także nie
> uważam, że należy mu się za to medal.
> Moim zdaniem sprawa wygląda tak: Rząsa i
> Ulatowski są bezcenni dla Filipiaka ponieważ
> wykonują posłusznie jego chore pomysły, a ich
> zdaniem jest jego zdaniem - tyle w temacie.
>
> Z takim zarządzaniem (pionem sportowy) to my
> pójdziemy tylko w jednym kierunku - I liga...
> Czasy są niestety pojebane i nawet na marnych
> grajków trzeba wyłożyć niemałą kasę...
[/quote]
szczerze mam nadzieję, że się mylisz... Jeśli było by to prawdą, to wątpię że Ulatowski, który wygląda mi na gościa, chcącego coś jako trenejro osiągnąć poszedł by na tak schorowany układ i zgodziłby się na pracę w MKS Cracovii.
Diabeł ,a jak mam w przeciwieństwie do ciebie pretensje do Rząsy .W transferze Korzyma zachował się jak ostatni patałach .Przez swoją idiotyczną wypowiedź odkrył karty.Po co plutł publicznie że nie da więcej pieniędzy za Korzyma.Przecież niejako pokazał jakie ma karty w licytacji i zaprosił Koronę ,,dajcie ciut więcej to odpuszczę''
I jak ich Rząsa zaprosił to z okazji skorzystali .
Podobnie opieszale załatwiali Sobotę (pół roku),Jonczyka i Korzym jest już 3 na liście fuszerek transferowych.
Alibi na nieudolność zawsze się znajdzie .Kto winien -citko bo oddał Sobotę śląskowi robiąc na złość jakubowi (ktory na Hutniku powitał go przecież ,,chlebem i solą ''!!Winien też jest menager pies co na siłę Jonczyka dał ksg,teraz winny Jóźwiak .Kto następny winny?Niska podaż zawodników ?????????
pottera nikt nie chce na dyrektora:)?? Messi by do nas przyszedł
DonPasso Napisał(a):
> jeszcze się okienko nie zamkneło a wy już taki
> lament siejecie i to z powodu ba! Korzyma?????
> Jakby to był taki wielki talent to by go Legia
> nie sprzedała!!!!!spokojnie panowie.....
W Legii nie jednemu piłkarzowi się nie udało, do tego teraz kupują za konkretne pieniądze zawodników z nazwiskami, bynajmniej nie po to by siedzieli.
Grosicki- mówi Ci coś to nazwisko?
Wiadomo, że gość z problemami ale w Białymstoku na niego postawili, pomogli, jakoś się odnalazl, ba otarł się o repre a w Warszawie pozbyli się go bez mrugnięcia..
Nie ma co rozdzierać szat po Korzymie ale zastanawia polityka transerowa klubu bo albo nie mamy listy życzeń albo ta lista zaczyna się od miejsca 10tego. Przecież jeśli zależałoby nam na konkretnym piłkarzu to sprowadzenie go przy naszych milionach nie powinno stanowić problemu, biorąc pod uwagę, że nie bierzemy hurtem, to dorzucenie jakiejś kwoty podczas licytacji.. Podkreślam jeśli rzeczywiście byłbym naszym głównym celem transferowym :)
meleroz Napisał(a):
> DonPasso Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > jeszcze się okienko nie zamkneło a wy już
> taki
> > lament siejecie i to z powodu ba! Korzyma?????
> > Jakby to był taki wielki talent to by go Legia
> > nie sprzedała!!!!!spokojnie panowie.....
>
> W Legii nie jednemu piłkarzowi się nie udało,
> do tego teraz kupują za konkretne pieniądze
> zawodników z nazwiskami, bynajmniej nie po to by
> siedzieli.
>
> Grosicki- mówi Ci coś to nazwisko?
> Wiadomo, że gość z problemami ale w
> Białymstoku na niego postawili, pomogli, jakoś
> się odnalazl, ba otarł się o repre a w
> Warszawie pozbyli się go bez mrugnięcia..
>
> Nie ma co rozdzierać szat po Korzymie ale
> zastanawia polityka transerowa klubu bo albo nie
> mamy listy życzeń albo ta lista zaczyna się od
> miejsca 10tego. Przecież jeśli zależałoby nam
> na konkretnym piłkarzu to sprowadzenie go przy
> naszych milionach nie powinno stanowić problemu,
> biorąc pod uwagę, że nie bierzemy hurtem, to
> dorzucenie jakiejś kwoty podczas licytacji..
> Podkreślam jeśli rzeczywiście byłbym naszym
> głównym celem transferowym :)
Problem Grosickiego w Warszawie był nieco bardziej złożony :)
Ja tylko się dziwie Korzymowi (tak a'propos pamietam go z turnieju, w którym mój SMS grał z Sandecją, i niczym oprócz tony żelu na włosach i ciągłym pluciem a'la Boruc sie nie wyróżniał ;) ), że wybrał Korone, a nie Nas z trenerem Ulatowskim u którego miał prawie pewne miejsce w składzie.
Wychodze z załozenia, ze nie ma ludzi nie zastapionych. Jak nie Korzym to bedzie ktos inny, lepszy. Nie rozliczajmy transferow tria Filipiak-Tabisz-Rzasa przed poczatkiem okna transferowego.
Biedron Napisał(a):
> mknacylopez Napisał(a):
> > Jeśli byłaby to pensja wyższa o 10% (a nie
> > wierzę, żeby rozbiło się o więcej) to
> > wolałbym mieszkać w Krakowie, niż w
> Kielcach.
> > Poza tym nie zgadzam się - w Cracovii jest
> lepsza
> > możliwość rozwoju, niż w Koronie.
> >
> dobra dobra - 10% więcej = kilkadziesiąt
> kilozeta rocznie więcej. może dla Ciebie to
> grosze - jak tak to zakładam, że reprezentujesz
> któregoś z istotnych reklamodawców i wspomagasz
> Cracovię swoją grubą kasą.
>
> poza tym możesz przytoczyć jakieś argumenty na
> poparcie tezy, że u nas są większe możliwości
> rozwoju niż w Koronie?
> nie żebym był jakimś fanem transferu tamtego
> pana, ale jak czytam coś takiego to się martwię
> kiedy straciliśmy kontakt z rzeczywistością i
> kiedy (czy?) go odzyskamy....
No dla niego w skali roku te 10% to jest kilkadziesiąt tysięcy. Ale on w rok zarobi kilkaset tysięcy i te kilkadziesiat tysiecy nadal pozostaje 10 procentami. Chyba dobrze mysle, nie?
Korona ma stadion od kilku lat i nic on temu klubowi nie dał, a w styczniu 2011 roku będzie kurnikiem. To my jesteśmy klubem z tradycją, z wielkiego miasta. Tu są możliwości rozwoju, a Korzym pozostanie piłkarzem małych ośrodków piłkarskich - Wodzisław, Bełchatów, Kielce.
Możliwości rozwoju? U nas są plany i właściciel, który nie opuści klubu. Korona już trzeci raz w ciągu 3 lat będzie miał innego właściciela. To nie wpływa na stabilizację rozwoju. Wiem wiem - my dwa razy z rzędu broniliśmy się przed spadkiem, a Korona była beniaminkiem i zajęła 6 miejsce. Ale zaraz, zaraz - rzut oka na tabelę i się okazuje, że zdobyła 3 punkty więcej od nas.
Wreszcie - my mamy człowieka z wizją, pasją na fotelu trenerskim. W Koronie jest domorosły Sasal, który zaraz gotów będzie jebnąć wszystkim, jak mu ktoś herbatę źle postawi na biurku albo Niedzielan się spóźni na trening, bo był w studiu Cafe Futbol.
U nas jest rozwojowy zespół, a w Koronie? Markiewicz, Mijailovic, Stano, Hernani też już prochu nie wymyśli, Lech, Sobolewski, Vuković, Niedzielan, Edi, Gajtkowski, Tataj... Z Korony w Cracovii widziałbym tylko Wilka. U nas zawodnicy wchodzą dopiero w najlepszy wiek - Polczak, Wasiluk, Sacha, Klich, Suworow i oni za dwa lata mogą stanowić świetny trzon zespołu. Mówimy o możliwościach rozwoju przecież.
A na dzisiaj? Jakby nie równać, to niemal w tym samym wieku, co Gajtkowski są Matusiak i Ślusarski, ale gorsi od Gajtkowskiego chyba nie są, powiedz szczerze?
Radomski kontra Vuković?
Sobolewski kontra Pawlusiński?
generalnie to się nie dziwię, że potter napier@#la
nasza strategia wygląda tak, że w każdym okienku kupujemy jednego doświadczonego na alibi dla zarządu i jakiś młodziaków, z których może coś wyniknie, ale obawiam się, że zanim to się stanie to zdążymy spaść
a na forum to jest tak: najpierw się mówi, że jeszcze się okienko nie otworzyło, więc nie krytykujmy na zapas bo będzie hit. potem nie ma hitu, więc się nie napinajmy, tylko dajmy kredyt zaufania dla trenera, bo a) jest stary i doświadczony i wie co robi; b) jest młody i ambitny i wie co robi; c) ma wąsy i wie co robi; d) 'wpisz swoje wytłumaczenie' - niepotrzebne skreślić.
ja się zastanawiam jaki przekręt za tym stoi - co powoduje, że Filipiak nie podejdzie do Cracovii profesjonalnie? chodzi o jakąś grę o ziemię z Miastem? Comarch nie ma kasy? Tabisz ma w ogródku zakopane jakieś teczki na Filipiaka? O CO CHODZI?
To napewno będzie wzmocnienie:)) - ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za darmo w dzisiejszych czasach to nawet po pysku się nie dostaje...
"
Holenderski trop Cracovii
Szymon Opryszek
2010-06-29, ostatnia aktualizacja 2010-06-29 18:24
Od ponad roku działacze Cracovii szukają alternatywy dla Łukasza Derbicha, jedynego lewego obrońcy w zespole. Tym razem obrali dobrze znany kierunek, czyli Holandię - z drużyną trenuje Bartłomiej Pacuszka
20-letni obrońca przez ostatnie cztery lata był zawodnikiem FC Twente Enschede, ale występował głównie w rezerwach i zespole młodzieżowym. Holandii nie podbił, zagrał tylko w jednym spotkaniu Eredivisie podczas wypożyczenia do Heraclesu Almelo.
Wychowanek Agrykoli Warszawa (skauci Twente dostrzegli go podczas turnieju reprezentacji do lat 16 w Belgii) ma tylko dwa dni na przekonanie do siebie Rafała Ulatowskiego. Przemawia za nim fakt, że od 1 lipca (podobnie jak inni testowani obrońcy - Adrian Marek i Milosz Kosanović) będzie wolnym zawodnikiem i krakowianie musieliby zapłacić za niego tylko ekwiwalent za wyszkolenie..."
mknacylopez Napisał(a):
> Wiem wiem - my dwa razy z
> rzędu broniliśmy się przed spadkiem, a Korona
> była beniaminkiem i zajęła 6 miejsce. Ale
> zaraz, zaraz - rzut oka na tabelę i się okazuje,
> że zdobyła 3 punkty więcej od nas.
Jeśli dodamy do tego fakt, że cały sezon graliśmy na wyjeździe, a przez jego większość bez Ślusarskiego i Golińskiego którzy mieli stanowić o sile zespołu to tym bardziej te 3 punkty więcej Korony nie robią większego wrażenia.
Ktoś, kto dla paru groszy wybiera Koronę zamiast Cracovię albo nie ma ambicji, albo bardzo nie lubi Cracovii :) o niezdrowej miłości do hajsu nie wspominając :). Osobiście Korzyma nie lubię, bo uważam go za prostaka, o czym przekonał mnie jeszcze bardziej podejmując taką, a nie inną decyzję. Nie jest to piłkarz który (jak zwykł mawiać potter) zrobi różnicę. Żadna z niego gwiazda, nie jest lepszy od tych co mamy.
Biedron ja sie tez zastanawiam - o co chodzi? Oprocz tego ,ze Comarch jest nr1.....
Panie Mknący. Szanuję Kolegę za merytoryczne, racjonalne wpisy poparte szerokim przeglądem pola. ALE:
mknacylopez Napisał(a):
> No dla niego w skali roku te 10% to jest
> kilkadziesiąt tysięcy. Ale on w rok zarobi
> kilkaset tysięcy i te kilkadziesiat tysiecy nadal
> pozostaje 10 procentami. Chyba dobrze mysle, nie?
tak - z tym, że pozostało mu jakieś 10-14 lat (o ile nie złapie ciężkiej kontuzji) na zarobienie $ na resztę życia. 10% robi różnicę.
> Korona ma stadion od kilku lat i nic on temu
> klubowi nie dał, a w styczniu 2011 roku będzie
> kurnikiem. To my jesteśmy klubem z tradycją, z
> wielkiego miasta. Tu są możliwości rozwoju, a
> Korzym pozostanie piłkarzem małych ośrodków
> piłkarskich - Wodzisław, Bełchatów, Kielce.
co się będzie działo na naszym stadionie pozostaje WIELKĄ NIEWIADOMĄ. Korona jest sama w mieście, a my mamy rozpustną sąsiadkę.
> Możliwości rozwoju? U nas są plany i
> właściciel, który nie opuści klubu. Korona
> już trzeci raz w ciągu 3 lat będzie miał
> innego właściciela. To nie wpływa na
> stabilizację rozwoju. Wiem wiem - my dwa razy z
> rzędu broniliśmy się przed spadkiem, a Korona
> była beniaminkiem i zajęła 6 miejsce. Ale
> zaraz, zaraz - rzut oka na tabelę i się okazuje,
> że zdobyła 3 punkty więcej od nas.
tak tak - raz spadliśmy i drugi raz broniliśmy się przed spadkiem
> Wreszcie - my mamy człowieka z wizją, pasją na
> fotelu trenerskim. W Koronie jest domorosły
> Sasal, który zaraz gotów będzie jebnąć
> wszystkim, jak mu ktoś herbatę źle postawi na
> biurku albo Niedzielan się spóźni na trening,
> bo był w studiu Cafe Futbol.
zaraz zaraz - mieliśmy człowieka z wizją Stawowego, potem kilku trenerów, potem wschodzącą gwiazdę PZPN Majewskiego, potem z wizją Płatka (znał języki), potem super doświadczonego Lenczyka, potem znowu człowieka z wizją. kto będzie za pół roku? może Sasal, może Stawowy, może trener młodzieżówki TSV, może... jeśli Korona jest niestabilna to co powiedzieć o nas???
> U nas jest rozwojowy zespół, a w Koronie?
> Markiewicz, Mijailovic, Stano, Hernani też już
> prochu nie wymyśli, Lech, Sobolewski, Vuković,
> Niedzielan, Edi, Gajtkowski, Tataj...
OK. ten nasz rozwojowy zespól 2 razy prawie spadł z ligi.
> Z Korony w
> Cracovii widziałbym tylko Wilka. U nas zawodnicy
> wchodzą dopiero w najlepszy wiek - Polczak,
> Wasiluk, Sacha, Klich, Suworow i oni za dwa lata
> mogą stanowić świetny trzon zespołu. Mówimy o
> możliwościach rozwoju przecież.
tak
> A na dzisiaj? Jakby nie równać, to niemal w tym
> samym wieku, co Gajtkowski są Matusiak i
> Ślusarski, ale gorsi od Gajtkowskiego chyba nie
> są, powiedz szczerze?
nie są
przyjmując Twoją perspektywę jest na prawdę nieźle.
ale rzeczywistość skrzeczy.
dałbym królestwo (jakbym miał), abyś to Ty miał rację
Mam Szacunek do Tomka i nie widzę potrzeby aby rąbać z małej litery jego nazwiska nie rozumiem Potter jakie masz uprzedzenia do wszystkich z zarządu tylko dla tego że nie ściągają tych "grajków" których Ty chcesz. Myślę że właśnie coś zaczyna działać normalnie ale moim zdaniem trzeba dać czas a nie ciągle krytyłować poczekajmy spokojnie a myślę że będzie dobrze a tak na marginesie też jestem rocznik 64 więc znam historię i mecze Pasów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)