Z tymi asystami u Korzyma to w tym sezonie cosik cieniutko bo miał ich aż [b]jedną[/b].
Korzym to pomyłka niczym się nie różni od wielu piłkarzyków naszej ligi. A za pól bańki można by jakiego stranieri znależć o wiele lepszego.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
[b]Jezuuuuuu co ten Filipiak wyrabia . Korzym to kolejny napastnik to który......nie strzela goli !!!!!!!!!!!!!!!!!!! W ostatnich 6 sezonach strzelił 12 bramek . Czyli strzela średnio 2 gole na sezon !!!! Do chuja pana po co nam taki napastnik ?!?!?!
PANIE FILIPIAK GDZIE TE PANA MILIONY NA TRANSFERY ??????? [/b]
Korzym nie jest lepszy od tych ofensywnych zawodników których mamy, a w dodatku go nie lubię :). Pamiętam, że gość strasznie mnie wnerwiał w meczach przeciwko Pasom, bynajmniej nie dobrą grą tylko kozaczeniem i niewyparzoną gębą.
na 90 minut coś skrobneli
http://www.90minut.pl/news/127/news1270578-Cracovia-zlozyla-oferte-za-Korzyma.html
moim zdaniem 600 tyś za tego kopacza to raczej strata kasy.
teraz sobie wyszukalęm kilka jego akcja i już w 2 óch pierwszych filmikach pokazał że ma slabą lewą noge 2 razy sam na sam trafia w bramkarza ręce,znalazłem też dużo pozytywnych akcji ale stwierdzam że na pewno nie jest to rasowy napastnik
Jeżeli chodzi o korzyma to popieram przedmówców...juz lepszym transerem byłby Olszar, który ..uwaga strzelił bramkę w sparingowym meczu Ruchu z Polonia Bytom wygranym przez chorzowian 3:0 ....
Akurat z nami Korzym zagrał w Sosnowcu bardzo dobrze strzelając zwycięskiego gola na 1-0 dla Bełchatowa.Grał z nami na lewym skrzydle i bezlitośnie ogrywał nas na skrzydle.Byłem na tym meczu i doskonale pamiętam.
Na skrzydle grywał w Odrze i Bełchatowie.W Bełchatowie nie raz w ataku grali Ujek i Nowak .
Trzeba zaufać Ulatowskiemu jak go chce to znaczy że BIERZE PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA TEN TRANSFER.
My jak przyjdzie to ocenimy czy to był trafny strzał czy pudło .Co do tego kozaczenia to rzeczywiście kozaczy bo mimo że nas było na meczu z bełchatowem większość bluzgała go niemiłosiernie.
Osobiście wolał bym 0,5 mln wydać na Daniela Bueno napastnika Odry W (6 goli ).Kosztuje ok 150 tys euro i podejrzewam ze kładąc 0,5 mln byłby nasz.
Podobną kwotę trzeba było wydać na Ovsiannikowa .Osobiście też bym go wolał od Korzyma bo uważam że kwestią niedługiego czasu było strzelanie przez mołdawianina bramek.
dokladnie masz racje jak dla mnie za szybko z ovsiannikowa zrezygnowali on naprawdę z każdym meczem pokazywał się co raz lepiej a co do Korzyma rzeczywiście na takiej lewej by mógł zagrać szybki lubi kiwnąć ale co z wrzutami lewą ma slabą macie tu jeden filmik chyba slaby dzień mial
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,7139163,Maciej_Korzym_seryjnie_marnuje_okazje.html
tu zaś macie coś co może nam Pasiakom przypaść do gustu :D
http://www.youtube.com/watch?v=cRA1fwlhsIg
MajuKsC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a możesz mi powiedzieć jako jaki skrzydłowy bo
> pierwszy raz slysze ?
Korzym w GKSie grał głównie jako lewoskrzydłowy i jeśli Ula chce go rzeczywiście sprowadzić to nie widzę innej pozycji dla niego w naszym zespole. Korzym rzeczywiście był jednym jego z ulubieńców, coś mi się kojarzy że Ula wstawiał go często pomimo pewnych głosów przeciwko (już nie pamiętam o kogo chodziło, w czasie którejś transmisji coś takiego chyba słyszałem), a że jest to jedna 3 najsłabiej obstawionych u nas pozycji widzę spore szanse na realizację tego transferu.
Wolałbym żeby zamiast niego trafił do nas jakiś kozak z zagranicy, z dobrym pokrętłem i wrzutką, naprawdę niewiele trzeba w nasze Eklasie żeby zrobić krok naprzód, skoro u rzeki taki ubecki uchodzi za gwiazdora nie tylko w zespole ale i całej ligi.
Na lewej stronie jest Suvorov , moim zdaniem główny kandydat do pierwszego składu . Ale Korzyma można też do ataku spróbować , choć też bym chyba wolał Daniela Bueno zamiast niego .
Suvorov gra kiszkę na skrzydle. To jest zawodnik który powinien grac za napastnikiem w srodku poniewaz ma bardzo dobre uderzenie na bramkę, patrz mecze z Legią i Lechem. Potem notorycznie grał na boku i co? Nic.
Zgadzam sie z Matkiem. Ale i tak lepszy Suvorov niż Korzym.
Mam nadzieje ze to tylko taki wymysł pismaków. Co wiecej bardzo mi sie podoba to, ze w kadrze wszyscy sa równi. Nie ma ulubieńców i wyróżnionych. Matusiak musi isc z parkingu i nie wjeżdza juz za szlaban jak jakas gwiazda.
ja też myślałem że suvorov będzie na lewe ale szybko się okazalo że to raczej środek jest mocniejszą jego stroną
w kontekście tego, że walczymy o pozyskanie Korzyma to na tym filmiku bramkę wpakował jak ten brazylijczyk koreańcom na mundialu
Raczej duże zaskoczenie. Gość strzela 2-3 bramki w sezonie
Fukt -podał dzisiaj że chcemy Skabe -bo nie przekonuje Cabaj i Merda.W sumie mają rację bo i jeden i drugi ma zawalone gole.Merda zawalił ewidentnie w Bełchatowie i derbach(nie potrzebnie wyszedł),Cabaj też 3-4 gole w sezonie ewidentnie z jego winy.
Film o Korzymie tylko potwierdza moje obserwacje .Korzym jest bardzo dobry technicznie ,świetny 1na 1 ,szybki .Ale potwierdza też że to typowy jeździec bez głowy czyli potrafi sobie wypracować 100 % sytuacje z niczego BY POTEM JA ZMARNOWAĆ!!!
Nie mam przekonania do Korzyma ale jak trener go widzi to TAK na filmikach widać że jest szybki i niezły technicznie na razie takiego grajka nie mamy Darek już jest cieniem a Saszka słaby technicznie dla rywalizacji napewno dobrze to wpłynie!!!TYLKO PASY!!!
Saszka słaby technicznie? .To chyba kiepski żart bo technicznie to jeden z lepszych zawodników u nas.
Musi być tylko zdrowy i przygotowany motorycznie to wtedy potrafi zagrać tak jak w jesieni.
Poogladaj sobie gole Sachy z jesienii .Bynajmniej nie przypadkowe tylko uwalnia się w pięknym stylu od obrońcy i z zimną krwią pakuje gola.Takie bramki jak min ta ze Śląskiem nie ma prawa strzelić (ba nawet wypracować ktoś kto jest słaby technicznie).
Co do Darka to jest podobna sytuacja MUSI BYĆ ZDROWY I DOBRZE PRZYGOTOWANY MOTORYCZNIE.
W tamtym sezonie Darek miał sporo meczy pauzy ze względu na urazy i co się wyleczył zagrał kilka meczy to znów pauza.Nie przekreślał bym go w żaden sposób -piłkarz wie że ma pół roku na to by udowodnić że POWINNO SIĘ SKORZYSTAĆ Z OPCJI PRZEDŁUŻENIA KONTRAKTU i będzie wg mnie grał tak jak 2 lata temu .
Darek to jest z powodów takiego a nie innego organizmu dość specyficzny w prowadzeniu piłkarz (podobnie było z Baniowym) . Wystarczy lekko go przetrenować i traci całą dynamikę , nie strzela itd... [opinia nie moja tylko trenera ,który prowadził Darka.]
Jeżeli go mądrze poprowadzą to będzie z niego jeszcze dużo pociechy.
Co do Korzyma to wygląda faktycznie na szukanie lewoskrzydłowego. Na środku szansę na dublera Matusiaka dostanie pewnie albo Kasza albo Krzywy.
Pomijając to że Korzym również mnie w***wial na meczach z nami to na lewym skrzydle byłby niewątpliwym wzmocnieniem. Za te pieniądze ja bym go brał. Gość ma dopiero 22 lata
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)