W dzisiejszym łódzkim wydaniu GW, jest informacja, że Maciej Korzym odchodzi z PGE GKS. Suma za którą można wykupić go z Legii to 600 tysięcy złotych. W zakończonym sezonie zagrał w 22 meczach i strzelił 3 gole ( oczywista oczywistość, że przy Ulatowskim).
Tak myślę, że przy Ślusarskim i Matusiaku mógłby się czegoś nauczyć a później wskoczyć za któregoś do pierwszego składu.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Wzmocnienia, nie uzupełnienia.
Grał regularnie cały sezon w zespole lepszym od naszego
traba - pawelek teoretycznie tez. bylby dla nas wzmocnieniem?
teoretycznie na pewno, ale teoretycznie to Ruch powinien spaść...
Za Onetem:
Jak informuje "Przegląd Sportowy" pomocnik GKS Bełchatów i reprezentacji Polski, Mateusz Cetnarski w czwartek w Lubinie będzie negocjować kontrakt z Zagłębiem Lubin.
22-letniego zawodnika w swoim składzie chciały mieć między innymi Polonia Warszawa i Lech Poznań, ale już dziś może on złożyć podpis na umowie z Zagłębiem Lubin.
Niby jasne, ale... W Bełchatowie upierają się, że Cetnarski nie może zmienić barw klubowych, a jeśli już, to nie za darmo. Zawodnik upiera się jednak, że może odejść na zasadzie prawa Webstera. Wysłał do bełchatowskich działaczy pożegnalne pismo z podziękowaniem za współpracę. List ten został jednak zignorowany i w Bełchatowie czekają na kontakt ze strony potencjalnego kupca. Działacze PGE GKS twierdzą, że prawo Webstera obowiązuje wyłącznie w przypadku, gdy zawodnik zmienia klub na zagraniczny. Jednak Cetnarski i jego prawnicy znaleźli ponoć kruczek prawny, który pozwala na zmianę klubu także w Polsce.
Lada dzień rozstrzygnie się sprawa innego piłkarza bełchatowskiego klubu - Dawida Nowaka. Reprezentant Polski zmieni GKS na Polonię Warszawa. Pytanie tylko - kiedy. Zawodnik chciałby grać w stolicy od najbliższego sezonu (z końcem roku wygasa mu w GKS kontrakt), ale kluby nie doszły na razie do porozumienia w kwestii odstępnego. Pewne jest, że Nowak nie przedłuży kontraktu w Bełchatowie. Jeśli nie odejdzie teraz, uczyni to w grudniu, za darmo.
pasiasty81 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> traba - pawelek teoretycznie tez. bylby dla nas
> wzmocnieniem?
Grał na dobrym, równym poziomie, przeciwnie niż Pawełek.
Twój argument byłby trafiony gdybym nie podał nazwiska a tylko pisał o tym, że każdy zawodnik z zespołu, który zajął wyższe miejsce niż Cracovia jest dla nas wzmocnieniem.
Przeczytajcie ten artykuł jest on o zakupach Realu,nic ma to do Cracovii ale jest mały wątek o piłkarzu który był w kręgu zainteresowań naszego klubu.
[url=http://sport.interia.pl/raport/Barcelona-Real/news/mourinho-na-zakupach-real-wyklada-20-milionow,1490758]Tutaj[/url] link.
,,Jeśli Realowi nie udałoby się pozyskać Aleksandara Kolarova, Real ma przygotowany plan awaryjny. Na Santiago Bernabeu może wówczas trafić lewy obrońca Olympique Marsylia, Nigeryjczyk Taye Taiwo. Z ciekawostek warto dodać, że piłkarzem swego czasu interesowała się... Cracovia.,,
Popatrzcie jakich mamy zawodnikow na forum Nesta Tevez Quaresma i Robben , jakbysmy ich sciagneli to by dopiero byl szał , a tak powaznie to troche szkoda tego Soboty ale coz bylo minelo juz po balu ale wydaje mi sie ze najwidoczniej nie pasowal do wizji Ulatowskiego (licze ze Trener ma w ogole jakas swoja wizje a nie bedzie robił tego co narzuca mu Profesor ) Mam przeczucie ze w tym okienku raczej zaden ciekawy gracz juz do nas nie trafi , dostalismy na pocieszenie Radomskiego i to chyba bedzie wszystko chociaz ostatnio kolezka mi przewijał cos na temat Jacka Krzynówka , ze podobno chce wrocic na emeryture do Polski , jestem ciekaw jakby sobie radzil w naszej lidze . Mozna byloby sie tez przyjrzec Sosinowi . Liga cypryjska w tej chwili jest mocniejsza od naszej a on tam strzelal duzo bramek
Biedron Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tomecki Napisał(a):
> >
> > Rozumiem, że jesteś w sztabie Ulatowskiego
> skoro
> > udzielasz tak stanowczych i pewnych
> odpowiedzi....
>
> nie zauważyłeś jeszcze? K_tomas_S = tomasz
> rząSa
> ;)
Wykryliście mnie :) . A na poważnie twierdziłem tak bo nie słyszałem żadnej wiadomości na temat że się interesujemy kimś z młodzieżówki . Może po cichu nasz sztab pracuje żeby mieć któregoś z tych zawodników :) .
Pozdro :D
Jak nie Sadlok , to drugi stoper Ruchu... Rafal Grodzicki , co o nim sadzicie?
Szarak jakich pełno w lidze, na pewno nie lepszy niż Tupalski. Kiedyś już u nas grał. Podczas ostatniego meczu Ruchu na Kałuży trochę mu się dostało.
http://www.90minut.pl/news/125/news1258208-Kamil-Wilczek-pilkarzem-Zaglebia-Lubin.html
Ja żałuję, że nie do nas.
jeżeli chodzi o Grodzickiego to uważam że każdy jest lepszy od naszych obrońców
powiem tyle jeśli Jacek Krzynówek chcę wrócić naprawdę do Polski jak ktoś tam wcześniej napisał i zgodzi się na znacznie niższą pensję to na lewą stronę po mimo wieku kogoŚ TAKIEGO NAM POTRZEBA :p
Tylko ,że Krzynówek w tej chwili to bardziej sie kwalifikuję do renty niż do wystepów na boisku.
dajcie spokój z Krzynówkiem, to zawodnik który ma mniejsze płuca niż żółw... może i ma kopyto ale nie nie on sie nie nadaję...
Dajcie spokój z rencistami Magiera Murawski wystarczy takich transferów.Jak sprowadzać doświadczonych zawodników to tylko grających w podstawowym składzie na Zachodzie jak Radomski.Krzyniu nie mieścił się na ławke rezerwowych nikt w Niemczech go juz nie chce to łaskawie chce jeszcze troche grosza wyrwać w Polsce.
nie no ja też nie jestem za zatrudnianiem emerytów ale on wydaje mi się że by pograł i byłby wzmocnieniem ,jeszcze jest w tej kadrze tego hannoveru coś kopać musii w niemczech TAKICH SIĘ DAWNO WYWALA NA ZBITY PYZIUR
słuchaj nie ma co porównywać klubów zachodnich do naszych. To że tam nie gra to jak przyjdzie do nas to wcale nie jest powiedziane że sie nie będzie nadawał, no np Jurek Dudek
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)