Głowacki jest nie młodym piłkarzem i bambo to nie wiem najbardziej się uciesze jak się skończy tak jak z Muchą . A towarzystwo chce zaistnieć jak zawsze , jak mówi stare Polskie przysłowie po raz kolejny wisła traci piłkarzy
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale napisales, ze nie beda miec takiej kasy, to ja
> napisalem, ze owszem moga miec :)
hehe, ja pisałem o konkretach, teoretyzować może kożdy :)
A co byście powiedzieli na Ulatowskiego? ;)
W obecnej sytuacji nierealne niestety, Lenczyk nadal ma dobre notowania w klubie ale podsumowując ten sezon to przełomu w naszej grze nie było. Do tego drażnił mnie brak reakcji trenera podczas meczu oraz brak realnego wpływu na naszą grę. Mówiąc krótko u nas każdy grał jak potrafi bez przebłysków bez konceptu.
Tak czy inaczej jestem zwolennikiem długofalowej pracy szkoleniowca (model brytyjski) bo to daje chyba najlepsze efekty, jeśli już padło na Oresta to może warto w tym wytrwać.. ale mam innych faworytów :)
Co do zawodników nie chce być złym prorokiem ale zdolności nabywcze i DETERMINACJA Polonii, Lecha, Legii i wisly mogą okazać się decydujące i MY zostaniemy z niczym (już teraz podpisało paru zawodników, którzy mogliby nas wzmocnić).
Trzeba bedzie chyba koncentrować się na 1 lidze i tam szukać, choć patrząc na transfer Kaliciaka (do tej pory w GKS budzi pozytywne emocje - to był top 1wszej ligi) nie widze wiekszego sensu, nie dając zawodnikowi nawet szansy na występ w dłuższym przedziale czasowym.
Janukiewicz - jak najbardziej! pamietam go z managerka z poprzednich lat ;) w realu widziałem go w 4-5 meczach w tym sezonie i ladnie
We wspomnianym GKS Katowice jest 2-3 wyróżniających się zawodników jak chociażby Hołota
Popatrzmy na Sandecje, no i ten Petasz..
Nam potrzeba zawodników do I drużyny a te nazwiska co podajesz to uzupełnienia a my takich zawodników to mamy na kopy!!!
LiD.Z. Napisał(a):
> Nam potrzeba zawodników do I drużyny a te
> nazwiska co podajesz to uzupełnienia a my takich
> zawodników to mamy na kopy!!!
LiD.Z. wydaje mi się że Janukiewicz i Petasz to zdecydowanie zawodnicy do pierwszej drużyny. Z miejsca wchodzą do podstawowego składu, z resztą faktycznie mogłoby być różnie.
Zgadzam się ale popatrzcie realistycznie kogo jesteśmy w stanie wyciągnąć, ciężko spodziewać się że zawodnicy pokroju Sadloka, Micanskiego, wybiorą naszą Cracovie. Poza tym nie chce mi się wierzyć, że prezes zainwestuje aż takie pieniądze w zakup zawodników. Pamiętajmy że mówiąc o Sadloku czy Sobiechu (mission impossible) chodzi o kwoty 7 mln pln za pare ;)
Owszem możemy powalczyc o zawodników z ekstraklasy ale takich którzy nie znajdują się na szczycie listy życzeń w/w klubów. Powiedzmy Patryk Rachwał, Bartosz Ława (30+) ewentualnie popatrzeć na zawodników zwalnianych z Legii (czego chyba nie chcemy;))
W naszej lidze ciężko o gwiazdy a jak już takie są to szybciutko odlatuja :)
meleroz ja bym sie tam nie obrazil jakby do nas Giza wrocil ;p
taa Petasz z pewnością, chyba na same rzuty wolne jeśliby wprowadzili krótkie zmiany jak w innych sportach.
mi sie podobalo to co Ulatowski zrobil z Belchatowem (pamietajac jaki beznadziejny start mieli) ale bez przesady.
Pan Lenczyk przyszedl w momencie zupelnego dolu wynikajacego z sukcesywnego rozwalania druzyny przez panow M i P, na dodatek ta cala historia licencyjna, zawieszenie w niepewnosci prawie az do poczatku noweog sezonu zupelnie nam nie pomogla, pol sezonu de facto na wyjezdzie jak nie 3/4... to wielkie osiagniecie ze sie utrzymalismy.
Ten sezon bedzie prawdziwym testem Lenczyka, cenie tego pana wiec zobaczmy co w normalnych warunkach pokaze.
Z pierwszej ligi należy wszystkie perełki wyłuskać, bo Sobiech i Sadlok do Nas na tę chwilę nie przyjdą niestety... Pogoń, Sandecja, ŁKS te kluby należy obserwować, jeśli chodzi o transfery... Dodatkowo Sobota z Kluczborka, może ktoś z innych drużyn...
Jonczyk z Sandecji mówił ostatnio, że jak awansujemy to zostanie w klubie, a w przypadku braku awansu będzie musiał porozmawiać z menadżerem o swojej przyszłości.
W Sandecji gra na pozycji lewego pomocnika najczęściej, gość niedawno skończył 18 lat, gra w reprezentacji młodzieżowej.
Strzelił w 1 lidze 6 bramek.
http://www.11.pl/rytm-pilki/i-liga-lks-sandecja-1-3-video - 1:50
To pewnie nie gracz na już do pierwszego składu, ale melodia przyszłości, na pewno ma potencjał i o ile dobrze pokierują jego karierą to będą z niego ludzie. Wie, że czeka go sporo pracy i ćwiczy też indywidualnie po treningach.
Swego czasu axe o nim pisał.
Skoro inni póki co nie wypowiadali się, że chcą odejść z Sandecji to więcej wam nie podpowiem ;)
Trzeba wzmocnić skład przed nowym sezonem jeśli mamy walczyć o awans, a nie osłabiać.
Jak dla mnie to najlepszym rozwiazaniem jest sprowadzenie własnie Pietrasiaka . to byłby bardzo dobry transfer , zawodnik jest ograny ma 30 lat a dla stopera to wiek idealny . Profesora troche ponioslo z ocena naszej pary Polczak-Wasiluk zwlaszcza ze ten pierwszy grywa ostatnio jako defensywny pomocnik , jesli chodzi o napastnikow to Ivanovski jest ciekawym zawodnikiem podobnie jak Bueno chociaz uwazam ze zaden z nich nie jest wstanie nam zapewnic chociaz 10 goli w sezonie .
Pomysl z tym Bośniakiem jest bardzo ciekawy i uwazam ze to bylby hit transferowy , moze sie myle ale taki zawodnik podnioslby zdecydowanie poziom naszej gry w ofensywie bo zaden z pomocnikow nie dysponuje prostopadlym zagraniem otwierajacym droge do bramki . Wróbel tez by sie przydal bo to dynamiczny i blyskotliwy skrzydlowy . Widzialbym tez u nas Antona Putilo z Białorusi , gra w Dynamo Mińsk i byl tez w Bundeslidze w HSV ale tam nie pograł za duzo . ma przeszlosc reprezentacyjna i dysponuje swietna technika i przegladem pola , przydalby sie taki gracz . lepiej kupowac dobrych graczy z przecietnych krajow niz przecietnych kopaczy z silnych panstw .
AVE PASY
Zapomniałem jeszcze o Henriquezie z Lecha to byłby swietny zawodnik na lewej obronie , ale boje sie ze beda tylko transfery z Bełchatowa do nas :/
Z ligi polskiej będzie bardzo ciężko kogoś konkretnego wyciągnąć. Pietrasiak jak najbardziej do wzięcia, ale o zawodnikach pokroju Glika, Sadloka, Sobiecha, Centarskiego to możemy chyba pomarzyć. I myślę, że nie chodzi o pieniądze. Jeśli te faktycznie są, to finansowo nie ma problemu. Gorzej z "ambicją" zespołu. Dla w/w zawodników lepiej chyba pójść do lepszego zespołu, który albo już gra w pucharach, albo co rok o nie walczy. Wiadomo jak jest z nami. Co sezon zapowiedzi, co sezon pieniądze na transfery, a kończy się tak samo. Filipiak powtarzał, że czeka na stadion. W końcu się doczekał, więc ciekaw jestem jak to się wszystko skończy. Choć nie obraziłbym się, gdyby nasz skład wyglądał np. tak (since fiction):
......................... Sapela .........................
Mierzejewski - Pietrasiak - Glik - Sadlok
.. Sacha - Klich - Cetnarski - Suvorov ..
..... Ślusarski - Micanski (Matusiak) ......
oscy_ksc_SKAWINA Napisał(a):
> - Klich - Cetnarski - Suvorov ..
Trzy "grzybki" w barszcz! A gdzie defensywny pomocnik?
oscy_ksc_SKAWINA Napisał(a):
> ......................... Sapela
> .........................
> Mierzejewski - Pietrasiak - Glik - Sadlok
> .. Sacha - Klich - Cetnarski - Suvorov ..
> ..... Ślusarski - Micanski (Matusiak) ......
No z takim składem można by coś zawojować, ale realny jest tylko Pietrasiak
[b]Pasiak 89[/b]
A chociażby Polczak. Zawsze można eksperymentować :P
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Propozycje-Marcina-Smolinskiego,artykul,76774,1,721.html Tak będą wyglądały nasze transfery a nie Cetnarskie,Micanskie,Gliki i Sadloki.
Jutro już będzie więcej wiadomo .
Pyciak, " trochę" więcej optymizmu i mniej wiary w sensacje dziennikarzy ;)
Okienko jest od 1 lipca otwarte....powtarzam to cały czas.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)