fajne zdanie o Władku :)
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Tomasz-Kafarski-Ten-remis-to-promyk-nadziei-na-przyszlosc
-
-
Vladimir Boljević - WITAMY!
10 dni później
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Demokracja, tak ? :D
>
> No błagam Cię.
>
> Nic mnie urzekło w grze Kosy. Co natomiast Ciebie
> urzekło w grze Boljevicia? Mówisz, że Dado daje
> więcej od Kosy, więc zaprzeczyłem, więc po
> pierwsze: trzymaj się swojej konwencji, po
> drugie: nie wciskaj mi w klawiaturę słów.
Przeklejam tutaj
W grze Bojlevica "urzekło" mnie to, że w przeciwieństwie do Kosy
stwarza zagrożenie pod bramką przeciwnika, a nie pod swoją. :P
Uzasadnij zatem, czemu wg Ciebie Kosa daje drużynie, tyle samo bądź wiecej niż Vladimir, bo do tego twój wywód zmierza, prawda?
p.s Nie miałem zamiaru "wciskać ci słów w klawiaturę" samo tak wyszło:)
Boljević nie stwarza zagrożenia pod własną bramką? A od kogo zaczęła się akcja Śląska na karnego?
Ze stojącej piłki przed polem karnym albo w narożniku boiska akurat i Kosa, i Dado kopią tak samo dobrze:)
No ja tą bramką obciążyłbym Hoska który złamał linię i Kaczmarka który był spózniony, straty w środku się zdarzają i zadaniem obrony jest te błędy korygować, a nie pogłębiać, idąc twoim tokiem rozumowania winny jest ten który stracił piłkę w środku pola, a ci którzy mogli 2 razy tą akcję skasować w obronie już nie? OK Vladimir po części zawinił, ale za chwilę
dał świetną piłkę do Biezena którą ten oczywiście zmarnował no i strzelił z wolnego też nie żle, tyle że Bartek przegrał pojedynek z pusta bramką. Wątpię żebysmy doszli do porozumienia w kwestii tych dwóch graczy, moim zdaniem, na wiosnę Bolievic jest jednym z najlepszych w zespole, a Kosę tak jak w tamtym sezonie tak i teraz pożegnałbym bez żalu.
pozdr
Runkle - masz Ty pojęcie o futbolu? Przypomnij sobie w jaki sposób i w jakiej sytuacji Boljević stracił piłkę. Zamiast wyprowadzić kontrę po podaniu od Hoska (dzięki czemu ten nie zdążył dojść do linii obrony i ją złamał. OK - mógł zrobić sprint, żeby zdążyć, ale podając dokładnie do nieobstawionego gościa nie myślisz o tym, że zaraz ta piłka wróci w twoje pole karne), przyjął piłkę na 10 metrów, przejął ją ktoś, zagrał szybko do Dudka, a ten błyskawicznie do Diaza. Strata Boljevicia to był piłkarski kryminał.
Strzał Bizona był tak samo niecelny jak strzał Boljevicia. Będziemy się podniecać strzałem w poprzeczkę? Hę?
Z meczu na mecz coraz bardziej nienawidzę gościa. Nie umie przyjąć piłki, ucieka od niej byle by mu tylko nie podali. Cofa ciągle gre, zwalnia akcje.. to jest po prostu parodia..
Co z tego, że strzeli dobrze wolnego czy uderzy z dystansu jak przez 90 minut opieprza się na boisku?..
no napewno nie takie jak Ty....Niestety nie mam też tak dobrej pamięci jak Ty i nie pamiętam momentu wyprowadzania piłki przez Hoska, a powtórki również tego nie obejmuja, więc zdaję się na twoją relację i ok niech będzie bramka na 1:0 idzie na konto Bojlevica(chętnie wysłuchałbym też opni osób 3). Ale nawet przy swoim laickim podejściu potrafię ocenić grę poszczególnych piłkarzy na przestrzeni tych kliku meczy rundy rewanżowej i zgadnij ? Tak jak innym oceniającym grajków wychodzi mi, że to Bojlević prezentował się korzystniej niż Kosa ( jeśli w ogóle grał). Ale wiem, ten argument z ocenami pomeczowymi z wiadomego wątku już odrzuciłes.
Myślałem, że jakoś rzeczowo przekonasz mnie że Kosa jest równie pożyteczny badź nawet lepszy od Vlado bo o to mi chodziło, a Ty zamiast pokazać jego zalety, demonizujesz stratę Bolievica w środku pola, byle by tylko wyszlo na twoje.
Zatem przyznaje, Kosanovic wielkim pilkarzem jest a Bolievic juz nie. W nagrodę tort z wisienką dla Ciebie
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,11276330,20__kolejka__Cracovia___Zaglebie_0_2__Lira__0_1_.html
sam oceń czy to również pilkarski kryminał
aa, i zachowaj wnioski dla siebie, dzieki.
No to jak dziękujesz, to po co zadajesz temat do rozważań? Jak Ci się nie chce dyskutować albo nie masz argumentów, to nie zaczynaj.
Nigdzie nie napisałem, że Kosa jest niewinny, ale Ty wciąż mi to wciskasz w klawiaturę :) Ileż można?
PS. Nie bierz się za ocenę gry zawodnika, skoro nie sięgasz pamięcią do dwóch kopnięć piłki wstecz. Albo nawet bierz, nie mogę Ci tego zabronić, tylko nie wojuj z takim przeglądem sytuacji.
mknący dlaczego nie byłeś taki szczegółowy jak traciliśmy bramki po zabawach Klicha z piłką???
Czekam na przykład.
Poza tym Bolejviciowi na razie daleko do liczby bramek, asyst i ogólnego wpływu na grę, jaki miał Klich.
ales wybral sobie przyklad Awaria :)
grajka po ktorym zostala wielka dziura w srodku i sahara w temacie prostopadlych podan, podan otwierajacych droge do bramki,badz jakiejkolwiek gry kombinacyjnej przekraczajacej 4 podania celne :) Boljevicovi wyszlo jedno, w Lodzi Bartczakowi wyszlo cos a la bo Bizon i tak nie doszedl, mlody Steblecki wydaje sie grajkiem ktory moze cos w tej materii wniesie, mam duza nadzieje
mknacy to nie jest tak, że brakuje mi argumentów tylko ja dążyłem do tego żebyś przedstawił pozytywy gry Kosanovica względem Bolievica, napisał co daje drużynie, a Ty skupiłeś się na wytykaniu błędów Vladimira. Wiadomo, że ani jeden
ani drugi nie są wirtuozami i popłniaja błędy, ale cięzko mi jest znleźć pozytywy w grze Kosy, a takie pozytywy widzę (przynajmnniej na wiosnę) w grze Bojlevica, chcesz dyskutować ? To opowiedz rzeczowo na zadane pytania, a nie trolluj czepiając się słówek, bo tak to wygląda.
To ja mowie pas. Przypomnij sobie zrodlo tej dyskusji, ktora poprowadziles na zupelnie inne tory.
PS. jesli ktos ma zdanie inne od Twojego, to nie od razu jest trollem, czaisz?
mknący widać, że musisz mieć ostatnie słowo ;) Nie idzie Ci za bardzo przegadać chłopie.
ps, jeżeli miałbym kogoś odwalić z dwójki Kosa-Włado to padłoby na Serba. Na skrzydle obrony jest po prostu słaby i udowodnił to już w paru meczach. Naprawdę. Wolałbym Puzigace chociaż jest także mierny piłkarz. Boliević natomiast ma kopyto i ostatnimi czasy coraz lepiej z niego korzysta ( patrz ostatni mecz z Lechią). Tylko niech nastawi celownik ;)
Huczo Napisał(a):
> mknący widać, że musisz mieć ostatnie słowo
> ;) Nie idzie Ci za bardzo przegadać chłopie.
>
> ps, jeżeli miałbym kogoś odwalić z dwójki
> Kosa-Włado to padłoby na Serba. Na skrzydle
> obrony jest po prostu słaby i udowodnił to już?
> w paru meczach. Naprawdę. Wolałbym Puzigace
> chociaż jest także mierny piłkarz. Boliević
> natomiast ma kopyto i ostatnimi czasy coraz lepiej
> z niego korzysta ( patrz ostatni mecz z Lechią).
> Tylko niech nastawi celownik ;)
Jakie pozytywy w grze Kosy ? Jak tak mozesz pisać !Przeca chłopak coraz lepiej mówi po polsku i ''wie o co chodzi '' :) a już zestawienie go w duecie z Alexem to zakrawa na kpinę bo wprawdzie Alex tez dobrze mówi po polsku ale on naprawdę'' wie o co chodzi''.
p.s. swoją drogą to Kosa jest bardzo sympatycznym gościem celowo nie pisze zawodnikiem bo do tego to mu jeszcze sporo brakuje a juz szczególnie na poziomie ekstraklasowym i życzę mu wielkiej kariery tak jak zresztą każdemu chłopakowi zakładającemu koszulkę Cracovii.
Nastepny, co nie pamieta, od czego sie wziela ta dyskusja.
a zaczeło się od tego że kolega Mknący uważa iż, [u]trenowanie[/u] rzutów wolnych po właściwym [u]treningu[/u] przez Boljevica to nie jest "nadzwyczajne zaangażowanie" w [u]trening[/u].
Z trollem nie wygrasz, pozostaje nam go jedynie ignorować.
Kolejne pudło.
Oszczędzę wam dalszych mąk:
W temacie o Bizonie i dyskusji o tym, czy Żołądź i Kłusek nadają się do pierwszej drużyny:
"Zoladz i Kłusek w przeciwienstwie do Bartczaka, Boljevicia i Struny zyly sobie wypruja na boisku. Z zastepu obcokrajowcow tylko Kosa i Suworow wiedza, o co chodzi".
Łopatą: "wiedzą, o co chodzi" to nie to samo, co: "Suworow i Kosa to Messi, a reszta to drewniaki".
Ale oczywiście taki peterps z innym runklem będą wywijać kota ogonem, bo Boljević jest krótki i przebiera szybko nogami, to znaczy, że wszystko jest cycuś glancuś. Otóż nie. Nasza druga linia wiosną nie istnieje, a Boljević jest jej stałą częścią.
[b]mknacylopez Napisał(a):[/b]
> piotrek67 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >i na treningach/ o czym mówił juz Kafar/ i
> > tego nikt mu nie odbierze.
> [b]Trener mowil, ze Boljevic zostaje po treningu i
> cwiczy wolne, a nie o jakims nadzwyczajnym
> zaangazowaniu w trening[/b]
Daj spokój już, bo powoli to staje się już nie smaczne.
ps: a kto to peterps?
Cholera ludzie...nie macie poważniejszych problemów?
Zarówno Kosanović jak Boljević są miernymi piłkarzami i wiele lepsi raczej już nie będą.
Milos jest drewniany, potyka się o własne nogi i daje się objeżdżać jak dziecko.
Vladimir natomiast pozoruje grę. Chowa się za przeciwnikiem a jak już dostanie piłkę to chce ją jak najszybciej oddać, najczęściej do tyłu.
Umówmy się, obaj nic nie wnoszą do gry Cracovii. Robią raczej więcej złego niż dobrego.
Obaj mają niezłe kopyto i potrafią z niego korzystać ale to niestety ich jedyny plus.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)