Gratulacje za zwyciestwo.
Fajne bylo obejzec tyle pieknych bramek.
Dziekuje!
-
-
Cracovia - Stoczniowiec 12.12.2010 r., godz.18.30
Gratulacje za zwycięstwo.
Nie bardzo jednak widzę sens rozgrywania meczów, gdy jedna drużyna przyjeżdża w aż tak osłabionym składzie (nie orzekam kto tu zawinił). Też się zastanawiałem czemu nie gra Kulig oraz Kozak i Bryła... ale zakładam że trener to lepiej wie.
I jak zwykle do organizatorów: :): - musicie włączać koniecznie ten jazgot w przerwach gry ??? Jakoś ostatnio z Jastrzębiem nie trzeba było - wczoraj w pierwszej tercji zresztą też. Kto to kuźwa wymyślił ? I do tego znowu te same kawałki co dwa i trzy mecze temu. Rzygać się chce.
PS. I jeszcze do Pana spikera: Pewno się czepiam, ale mam wątpliwości, czy dobrze podaje Pan te zapowiedzi odnośnie, tego w której minucie padł gol... Np. do końca meczu 6 min 28 sek, a Pan mówisz że gol padł w 53-ej minucie i 32- sekundzie. Otóż Szanowny Panie, gol padł w 54-minucie, a nie w 53-ej. Sekundy pominę - moim zdaniem ich podawanie w tej sytuacji jest zbędne. Co by Pan powiedział gdyby gol padł na 30 sekund przed końcem meczu ? Że padł w 59 minucie i 30-sekundzie ? :) Przecież ostatnia minuta to minuta 60-ta.
Takim ci dociekliwy, ze razi mnie takie coś :D
http://kiks.tv/2010/12/obloj-jestem-zawiedziony-decyzja-pzhl
T.Obłój-to jest trener ktory jest Polakiem i chciałby żeby hokej w Polsce nie skończył sie za 2-3 lata :a nasz trener nie wiem jaką miał satyswakcje z wczorajszego meczu??? dlaczego nie szanuje przeciwnika nie zgodził się na inny termin,z jakim usmieszkiem wytknął Obłojowi,że ma Kosteckigo w W-wie i uklady nic nie pomogły???czyzby się bał Stoczni???Rownież szkoleniem mlodziezy w ogole się nie interesuje a może powinien coś podpowiedzieć korona z glowy ,by mu napewno nie spadła ????Tylko że tu u nas nikomu nie zalezy na polskim hokeju -jak się znajdą rodzice zapaleńcy to dzieci przyprowadzą ale ilu takich jest ??? ilu z tego wyrosnie hokeistów???.Jedyna korzyśc z wczorajszego meczu to 3 pkt.i to że L.Laszkiewicz zarobił 5 pkt.i jest juz w TOP-5
Kolego galop: przy takim bajzlu organizacyjnym w MKS i ich wielkiej ignorancji w stosunku do sekcji hokeja na lodzie powierzenie szkolenia młodzieży trenerowi Rohackowi byłoby istnym strzałem w kolano. Nie zyskalibyśmy dzięki niemu super młodzieżowców, stracilibyśmy natomiast całkiem dobrą drużynę seniorów. Dobrze, że para trenerów Rohacek-Pasiut odnajduje się jakoś w tym bałaganie i może nie perfekcyjnie, ale z dość dobrym skutkiem zamienia pieniądze Filipiaka na sukcesy Pasiastego Hokeja. 6 sezonów - 6 medali Mistrzostw Polski.
I nikt mi nie wmówi, że z dużym budżetem jaki trener by nie przyszedł zdobył dla Naszego klubu tyle samo bądź więcej. Jak pokazała jesień w piłce naszej skopanej Pieniądze to nie wszystko. Tu musi być trener twardo stąpający po ziemi, z głową na karku, a nie w chmurach i do tego potrafiący znaleźć kompromis pomiędzy tym jak powinno być w profesjonalnym klubie a tym jakie warunki pracy stwarza mu zarząd (jednoosobowy w postaci okrytego sławą, mitycznego wręcz, wszechwiedzącego władcy Kańczugi Jakuba T) tworu znanego pod szyldem MKS Cracovia.
galop, chyba się trochę zagalopowałeś ;)
Każdy kto występuje z krytyką Trenera Rohacka, albo ma w sobie dużo złej woli, albo kompletnie nie wie co jest grane...
Co do meczu to jeszcze jedno: [b]Gratulacje dla KOSIDŁY za pierwszego gola dla Cracovii.[/b] Pan Spiker nie raczył na ten temat nawet się zająknąć.
A no tak... właśnie. Gratulacje!
Nieprawda powiedział przy bramce Kosidły kto był zdobywca gola!
Chodzi mi o to, że nie powiedział, że to [b]pierwszy gol[/b] tego gracza dla Cracovii.
[b][large][align=center][url=http://picasaweb.google.com/jafffoto]Fotki z meczu - zapraszam![/url][/align][/large][/b]
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gratulacje za zwycięstwo.
>
> Nie bardzo jednak widzę sens rozgrywania meczów,
> gdy jedna drużyna przyjeżdża w aż tak
> osłabionym składzie (nie orzekam kto tu
> zawinił). Też się zastanawiałem czemu nie gra
> Kulig oraz Kozak i Bryła... ale zakładam że
> trener to lepiej wie.
>
> I jak zwykle do organizatorów: :): - musicie
> włączać koniecznie ten jazgot w przerwach gry
> ??? Jakoś ostatnio z Jastrzębiem nie trzeba
> było - wczoraj w pierwszej tercji zresztą też.
> Kto to kuźwa wymyślił ? I do tego znowu te same
> kawałki co dwa i trzy mecze temu. Rzygać się
> chce.
>
> PS. I jeszcze do Pana spikera: Pewno się czepiam,
> ale mam wątpliwości, czy dobrze podaje Pan te
> zapowiedzi odnośnie, tego w której minucie padł
> gol... Np. do końca meczu 6 min 28 sek, a Pan
> mówisz że gol padł w 53-ej minucie i 32-
> sekundzie. Otóż Szanowny Panie, gol padł w
> 54-minucie, a nie w 53-ej. Sekundy pominę - moim
> zdaniem ich podawanie w tej sytuacji jest zbędne.
> Co by Pan powiedział gdyby gol padł na 30 sekund
> przed końcem meczu ? Że padł w 59 minucie i
> 30-sekundzie ? :) Przecież ostatnia minuta to
> minuta 60-ta.
> Takim ci dociekliwy, ze razi mnie takie coś :D
Wypowiem się w zakresie PS. po pierwsze jest to "Sędzia Spiker" szkolony przez "PZHL" i z odpowiednimi uprawnieniami.
Skoro tak podaje czas tzn., że jest to zgodne z przepisami PZHL (tak przynajmniej powinno być). Nie wiem, czy Wszyscy kibice hokeja zauważyli, że od tego sezonu czas jest odliczany od końca (tzn. od 20 min do 0).
Leesior Napisał(a):
>
> PS. I jeszcze do Pana spikera: Pewno się czepiam,
masz rację czepiasz się.:D
> ale mam wątpliwości, czy dobrze podaje Pan te
> zapowiedzi odnośnie, tego w której minucie padł
> gol... Np. do końca meczu 6 min 28 sek, a Pan
> mówisz że gol padł w 53-ej minucie i 32-
> sekundzie. Otóż Szanowny Panie, gol padł w
Powiedzenie ,że gol padł np. w 1-ej minucie i 42 sekundzie jest owszem
niezbyt poprawne...ale alternatywą byłoby np:
- gol padł w 42 sekundzie drugiej minuty meczu...
- gol padł na 18 sekund przed końcem drugiej minuty meczu...
albo jeszcze bardziej pokraczne zwroty ;)
krótko mówiąc : czepiasz się ;)
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35617,8809440,Hokej__Obloj__Na_przekor_patafianom.html
Na ile wiem to Kulig nie grał bo się słabo czuł.
Jeśli chodzi o Pana Trenera Rohacka to na co się miał zgodzić? Żeby chłopcy grali w jedyny wolny wtorek na niewiele przed Play-off???
Dba o swoich i tyle i za to mu płacą!!!
Pan Obłój miał pretensje jeszcze o system play-off, terminy, powołania itp.
Przy całym szacunku dla człowieka, którego kojarzę jako dobrego zawodnika ... wiedział przed sezonem jak i kiedy się gra - słowem się nie odezwał...
Obłój - trener z pasją.
Arcelor Napisał(a):
> Wypowiem się w zakresie PS. po pierwsze jest to
> "Sędzia Spiker" szkolony przez "PZHL" i z
> odpowiednimi uprawnieniami.
> Skoro tak podaje czas tzn., że jest to zgodne z
> przepisami PZHL (tak przynajmniej powinno być).
> Nie wiem, czy Wszyscy kibice hokeja zauważyli,
> że od tego sezonu czas jest odliczany od końca
> (tzn. od 20 min do 0).
To jak jest wyświetlany czas nie ma większego znaczenia w kontekście tego o czym napisałem. Nie wiem, czy Sędzia Spiker podaje czas zgodnie z przepisami PZHL, czy nie, ale moim zdaniem podaje źle.
Khalid Napisał(a):
> Powiedzenie ,że gol padł np. w 1-ej minucie i 42
> sekundzie jest owszem
> niezbyt poprawne...ale alternatywą byłoby np:
> - gol padł w 42 sekundzie drugiej minuty
> meczu...
> - gol padł na 18 sekund przed końcem drugiej
> minuty meczu...
> albo jeszcze bardziej pokraczne zwroty ;)
>
> krótko mówiąc : czepiasz się ;)
Pewno że się czepiam :) "Zboczenie" zawodowe. :)
Dodam tylko, że (jak zresztą napisałem wcześniej) podawanie sekund jest moim zdaniem zupełnie niepotrzebne.
W podanym przez Ciebie przykładzie wystarczyłoby powiedzieć: "Gol padł w drugiej minucie".
Co by nie mówić trener stoczni wie kto jest Mistrzem polski i za to mu szacun :)
Gdyby było więcej takich pasjonatów trenerów w Polsce jak Obłój - to może szkolenie ruszyło by z kopyta.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)