WSZYSCY NA HOKEJ!
-
-
Cracovia - GKS Jastrzębie (5.12) godz. 18:30
2-0 dla Jastrzębia ...
No cóż to było do przewidzenia ze po dobrych występach w Rouen przydzje czas na słabsze występy (szkoda ze u siebie )mecz ten mnie przekonał ze choć mamy dobrych zagranicznych graczy to za mało ,,MUSZĄ BYĆ (może choc jeden)BARDZO DOBRZY!!''inaczej moze być ciężko w play-offach ??Nie mam tu na mysli ,polskich Kanadyjczyków!!
Obrona dziś fatalnie ,cholera przegrana jedną bramką -żal!!!
Straszna ślizgawka z naszej strony. Zawodnicy zupełnie rozkojarzeni jakby myslami byli już przy wigilijnym stole.
Troszke zrozumienia,Panowie. I tak, daja z siebie zawsze maxsa! Toć to tylko ludzie.Szkoda przegranego meczu,troszke to fakt. Ale bez silnego zaplecza,to bedziemy musieli sie z tym liczyć ze,fajne mecze,beda przeplatane takimi jak dzisiejszy.Nikt nie jest maszyną.
Nic to... nawet najlepszym zdarza się gorszy dzień, dziś mieliśmy też straszliwego pecha - dodać do tego średnie sędziowanie i trochę gorszy dzień Radzika... i mamy :)
Nic się nie stało... wielkie brawa za bramkę w ostatniej minucie!
I pozdrowienia dla Jurassic'a :D
I do wtorku!
Zadyszka po Rouen?
Ogólnie to na dzisiejszą porażkę złożyło się wiele czynników: słabszy dzień Radzika, kiepska gra obronna, gra w przewadze szału nie robiąca i jakieś takie ogólne rozkojarzenie. Ale nie ma jeszcze przerwy - 2 mecze ligowe zostały:)
Musimy wziąć pod uwagę że nasi reprezentanci rozegrali już około 40 spotkań od początku sezonu.
Porażki będą się zdarzać.
qsss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nic to... nawet najlepszym zdarza się gorszy
> dzień, dziś mieliśmy też straszliwego pecha -
> dodać do tego średnie sędziowanie i trochę
> gorszy dzień Radzika... i mamy :)
> Nic się nie stało... wielkie brawa za bramkę w
> ostatniej minucie!
>
> I pozdrowienia dla Jurassic'a :D
>
>
> I do wtorku!
Dzięki za pozdrowienia, też pozdrawiam !
Może nasi obchodzili wczoraj Mikołaja ??? :D Przekonamy się we wtorek !!! :D
qsss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nic to... nawet najlepszym zdarza się gorszy
> dzień, dziś mieliśmy też straszliwego pecha -
> dodać do tego średnie sędziowanie i trochę
> gorszy dzień Radzika... i mamy :)
> Nic się nie stało... wielkie brawa za bramkę w
> ostatniej minucie!
100% racji
dodam od siebie:
super sprawa z prezentami dla naszych najmłodszych hokeistów,
a propos sędziowania - jw, jak można 2 razy nie zauważyć 6 na lodzie,
chyba pierwszy raz w życiu widziałem na meczu, że wszyscy 3 sędziowie zostali "obaleni" na lód :)
Jastrzębie mądrze zagrało, grając z kontry i na dużej skuteczności, zasłużone zwycięstwo,
martwi nasza 4 piątka - obrońcy zbytnio nie pograli, atak kiepsko
Obrona tragedia !!!
Co do wtorku, to gramy na wyjeździe, a nie w Cracovie. Spikerowi się coś najwyraźniej pomyliło.
Co do meczu (jest to oczywiście moja subiektywna opinia):
- słabszy dzień Radzika - niestety coś się te słabsze dni coraz częściej zdarzają (mecz z Tychami, mecz z Coventry); już nie ta forma co na początku sezonu,
- słabsza momentami postawa niektórych obrońców,
- zmęczenie,
- nieprawdopodobna wręcz ilość fuksów na korzyść przeciętnie grających gości.
No i wyszło jak wyszło.
Bardzo dobra postawa w PK, bardzo dobra w PP, w lidze też prowadzimy, ale spójrzmy na ostatnie 8 naszych ligowych meczy:
29.10 Jastrzębie - Cracovia 2:1
5.11 Janów-Cracovia 1:10
7.11 Sanok-Cracovia 4:3
19.11 Cracovia-Krynica 7:1
21.11 Podhale-Cracovia 2:6
23.11 Cracovia-Tychy 4:6
3.12 Unia-Cracovia 3:4
5.12 Cracovia-Jastrzębie 5:6
4 wygrane i 4 przegrane.
Czyli bez rewelacji ostatnio. Dobrze że początek sezonu mieliśmy świetny.
A w sytuacji, gdy przed pierwszą rundą p-o wybiera się sobie przeciwników (i pierwszeństwo ma lider) PASowałobY tego lidera utrzymać. Do tego dochodzą bonusy, które są brane pod uwagę, ale w przypadku zajęcia wyższego miejsca w tabeli (o ile dobrze rozumiem). No i oczywiście korzystniej jest zaczynać p-o u siebie.
Wczoraj boleśnie zdałem sobie sprawę, że bez wzmocnień i bez drugiego bramkarza, to o MP będzie ciężko. Bo ileż można grać na trzy piątki (jak czwarta wchodzi, to czasem tylko nerwowo czekam, żeby już zjechali z lodu..) i jednego bramkarza (może trzeba sprawdzić jednak Kuliga w jakimś ważnym meczu).
Napisałem to nie żeby mieć do hokeistów jakieś pretensje. Walczą jak mogą, dużo już osiągnęli. Może ktoś z decydentów pomyślałby o wzmocnieniu składu.
I jeszcze o dopingu i frekwencji: Wczoraj było całkiem nieźle, choć doping pod koniec II tercji siadł... Nie dziwie się, bo ja też się "załamałem", po bramkach traconych zaraz po tym jak strzelamy bramkę kontaktową.
Organizatorom dziękuję że ściszono muzykę i zmieniono oraz urozmaicono repertuar. Uffff.... Nie m też już muzyki w przerwach w grze - i bardzo dobrze.
relacja:
http://kiks.tv/2010/12/mala-niespodzianka-przy-siedleckiego/
dwugłos trenerski:
http://kiks.tv/2010/12/rohacek-zwyciestwo-rodzi-sie-w-bolu-dzis-bolu-nie-bylo/
[align=center][b][large][url=http://picasaweb.google.com/jafffoto]Fotki z mikołajkowego hokeja.[/url][/large][/b][/align]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)