Saidi minimalně dva goly mohl dát v posledních 8 minutach :(
-
-
Cracovia - Legia Warszawa [25.02.2011 godz. 20:00]
cO TY BREDZISZ O kACZMARCZYKU?
Chlop wyciągał wszystkie dośrodkowania które były w jego zasięgu i tak jak bije brawo Dudzicowi tak muszę przyznać że Kaczmarek był pewnym punktem w naszej drużynie i zaliczył bardzo udany występ mimo trzech puszczonych bramek
Ja jestem pełen optymizmu po tym meczu.Saidi złapał kosmiczną forme,super zagrali stoperzy a bramki dla Legii były jakie były,moim zdaniem strzały nie do obrony,Wawrzyniak strzał życia.Marian popełnił 2 błędy ale grał napawdę super.Fakt że ,martwią te 3 bramki ale to naprawdę był dobry mecz.Śląsk w życiu nie będzie atakował z takim impetem jak Legia bo nie ma taki zawodników jak Manu Hubnik.Pozatym mielismy jeszcze 2 setki a w 86 min Borysiuk powinien wylecieć z boiska.Nie wiem dlaczego grał Kosanvić a nie Puzigaca ale to wie tylko sam Szatałow.W 70 min Milosovi zwyczajnie brakowało sił.Extra w środku grał na Radovica Arek Radomski,napawde nie ten zawodnik co w zeszłym sezonie.Będzie dobrze,obawiam sie tylko czy nie zabraknie z 3 meczy ? :( A i jeszcze jedno,jak dobrze widzieć Cracovie bez Szeligi!!!
no to do widzenia. Filipiakowi się należy na utarcie nosa, ale czemu nam?????
Ale jestem wpieprzony ! Jasna cholera, dlaczego nie zmieniono Jarabicy ?! Facet jest do wywalenia i to w trybie natychmiastowym ! Dobra, remis. Ale to jest tylko jeden punkt ! Remisami to my się w lidze nie utrzymamy.
Według mnie brak Masaryka w dzisiejszej kadrze to dosadnie mówiąc - głupota. Hubnik też dołączył do Legii na zasadzie transferu last minute i oczywiście nam strzelił. Dudzic oprócz wywalczenia karnego strasznie słabo, a Crouch'u jak zawsze pokazał klasę.
Prawda jest taka, że szanująca się drużyna może tracić 3 gole u siebie ale na przykład w meczu z Barceloną. Na dodatek 3 razy prowadziliśmy... Błędy w obronie te same co na jesieni. Źle wróżą, ale może w innych meczach pójdzie lepiej... Jedno jest pewne... legła bardzo męczy się z Pasami w każdym meczu. Najbardziej zaskoczył mnie Dudzic ( oczywiście na plus ) Saidi.... Szczęście, że nie ma ramadanu na wiosnę:) teraz dopiero powinien pokazać, co potrafi... Ciekawie Krzywicki - nadaje się na dżokera. Po dziesiejszym meczu wiem, dlaczego Giza się nie łapał w składzie u każdego kolejnego trenera cwe... Oby zaczął grać, bo bramka w treningu noworocznym to nie jest szczyt marzeń zawodnika Ekstraklasy. Ogólnie mecz na duży plus. Oby wrocław został zdobyty!!!
Powiem jedno: jeśli Pasy mają spaść po takiej grze jak dziś z Cwelka to będe dumny! Bardzo zaskoczyl mnie in plus Nawotczyński oraz Kaczmarek (cichy bohater), Dudzic i Radomski bardzo dobrze, a Saidi zaczyna się spłacać. BRAWO PASY!
Dudzic brawa za ambicje i walke. Ale mam wielkie pretensje do Szalatowa za to, ze trzymal go tak dlugo na boisku. Od 15 minut widac bylo, ze Bartek nie ma sil i jest kontuzjowany. Przy zmianie musial podac lewa reke, bo prawa od dawna bezwladnie zwisala.
Jarabica na pewno lepiej, niz bylo, wiecej mysli na boisku, w paru sytuacjach bardzo ladnie sie zachowal, dobrze gral do przodu, ale tez wprowadzal czasem zamieszanie w obronie.
Nawotczynski ladnie i spokojnie w obronie, w dodatku bardzo dobrze w przodzie.
Suvorov na skrzydle bardzo ladnie, w przeciwienstwie do Visnakovsa, ktoremu najpierw nic nie wychodzilo, a potem gdzies zniknal. Saidi klasa, tak jak Manu wozil przeciwnikow jak chcial, ale czasami za bardzo schodzil do srodka i zostawial skrzydlo wolne, gdy Legia atakowala. Bardzo pchal sie do strzelania karnego. ;)
Giza malo widoczny, Klich znacznie bardziej. A Radomski to w ogole gral?
Kaczmarek brawo, o obsade bramki nie musimy sie martwic.
Dla mnie najlepszy na boisku był Nawotczyński. Dobrze zagrali Kaczmarek, Radomski, Saidi i Dudzic... Ale Legia trafiła z tym Hubnikiem, mam nadzieję że Masaryk będzie podobnej klasy piłkarzem
Kamaz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gdzie ten wczorajszy gość co trafnie wytypował
> skład?
>
> Bo zwracam honor :)
Także bez napinki więcej :) Było pewne info.
A co do dziś widać poprawę gry defensywnej mimo straconych 3 bramek jednak gramy lepiej, popełniamy mniej prostych błędów taktycznych, gdzie w tamtej rundzie linia w obrony w prawie każdym meczy szwankowała, popełniając dziecinne błędy. Kaczmarek jak dla mnie bardzo fajnie zagrał, trochę się obawiałem, sądziłem, że Gąsiński to będzie lepszy wybór ale udowodnił, że bronić potrafi.
Co do linii pomocy moim zdaniem Radomski lepiej niż w rundzie poprzedniej ( ze względu na większe zaangażowanie ale to pokazała cała drużyna do czego później wrócę) , Klich w ogóle niewidoczny (jakby w cieniu Gizy), myślę że Bojlević będzie pożyteczniejszy. Giza dziś nie najlepiej ale widać, że ma to coś i sądze że będzie dużym wzmocnieniem. Saidi bardzo bardzo dobrze, a wcale łatwych rywali nie miał (Rzeźniczak, który zagrał chyba jeden z lepszych meczów w Legii), szkoda tylko skuteczności, chyba za bardzo chciał bo z 8 strzałów tylko 3 w bramkę a reszta latała po narożnikach. Suvorow przyzwoicie, bramka cieszy. Mógł oczywiście zagrać lepiej ale liczę na niego i sądzę, że jego miejsce jest w 1 składzie. Visnakovs bez fajerwerków dziś, nie mógł się wkomponować w mecz jakoś.
Napastnicy to miłe zaskoczenie Dudzica - sądzę , że będzie to dobry zmiennik dla Masaryka na ostatnie 20/30 minut, kiedy rywale będą podmęczeni a on utrzyma tą formę to może robić wiele szumu. a Krzywy jak to Krzywy :D
Ogólnie drużyna zagrała bardzo agresywnie i walecznie, widać że Jurji popracował nad tym żeby nasze laleczki zmieniły trochę podejście. Często ładnie siadaliśmy pressingiem, kiedy Legia nie mogła wyjść z połowy i niekiedy ładnie wychodziliśmy z pod pressingu Legii za pomocą szybkich, krótkich podań. To może zaprocentować w przyszłości. Legia to przecież kandydat do mistrzostwa, więc z 1 strony cieszy ten punkcik zdobyty. Najważniejsze by wygrywać mecze z bezpośrednimi rywalami do utrzymania typu: Arka, Śląsk, Ruch, Polonia B, Zagłebie a w reszcie meczów zbierać te punkty jak najczęściej i jak najwięcej. Czekamy na Śląsk!
Panie trenerze co w kadrze Cracovii robi Giza ? To jest dramat normalnie , nie dalo sie go wczesniej zmienic ?
Nawotczynski , Saidi Kaczmarek i Dudzic wielki plus ! Bardzo dobry Radomski , Jarabica raczej mieszane uczucia , Klich pobieral nauki u PiotraG bo chyba z forma nie trafil na lige . Łotysz mial przebłyski a wogole to ciekawe kto wpadł na pomysl oddania stałych fragmentow Gizie majac na boisku Suworowa ? Krzywicki przyzwyczail ze moze rewelacji nie robi ale jego akcje mogły nam przyblizyc 3 punkty .
Ogolnie nie jest zle , po meczy wraca wiara w utrzymanie .
Jak mamy spaść, to ja proszę w takim stylu. Nie pamiętam kiedy ostatnio graliśmy z takim ciągiem do przodu (ostatnio chyba za Stawowego).
Niby 3 stracone gole, ale Legia pokazała że ma z przodu rasowych napastników, a nie chłopaków z łapanki. Jak zagramy z takim zębem z innymi, słabszymi przecież zespołami od Legii to będzie dobrze. Nowi na plus, ale w moich oczach jeszcze bardziej przypunktowali Dudzic i Saidi bo na nich zbytnio nie liczyłem. Giza jeszcze nie pokazał maks. możliwości mam nadzieję, ale przyjemnie się patrzy na jego grę i spokój w opanowaniu piłki.
Najważniejsze, że nie przegraliśmy. Morale w szatni po tym meczu na pewno wzrośnie.
Ja dzisiaj zobaczyłem paru chłopa którym się chce . Widać było że im zależy , nawet po tym jak po faulu na Krzywickim cała ławka rezerwowych wyskoczyła w górę z pretensjami do sędziego . Uważam że Jarabica zagrał dobry mecz oczywiście to on ponosi winę za straconą bramkę , ale naprawdę grał OK . Tak samo Radomski , zaczął przynajmniej biegać. Nawotczyński i Trivunović myśle że to jest to :) . Dudzic poczynił ogromne postępy , zaczął myśleć na boisku . Visnakovs parę chaotycznych wybić , uważam że jak się dobrze wkomponuje w drużynę to będziemy mieli z niego pożytek .
I jeszcze Alex Suvorov , mega inteligentny zawodnik jak poczuję że się na niego stawia będzie grał jeszcze lepiej !
Ogólnie jestem podbudowany tym co zobaczyłem :)
Nie wiem kogo oni mają ściągnąć do tej obrony żeby nie tracili po 3 bramek w meczu. Z ataku jestem zadowolony i wielkie uznania dla Dudzica.
Szału nie ma, ale da się to już oglądać.
Zaczne od tyłu:
Kaczmarek kilka świetnych interwencji, nie można go winić za żadną ze straconych bramek.
W obronie Jarabica tragicznie (pierwsze dwie bramki na jego konto), ale za to bramka i dogranie do Saidiego przy drugiej bramce. Kosanovic słabo. Najlepszy w obronie i na boisku Nowotczyński.
W pomocy Giza nic nie pokazał. Saidi jak zwykle robił dużo szumu, ładnie znalazł Dudzica przy 2 bramce, strzelił trzecią, bardzo aktywny i oby tak to wyglądało całą rundę. Mimo wszystko, pozostanie jednak niesmak po niewykorzystanych sytuacjach (oczywiście nie było by o tym mowy, gdyby 3 bramki zapewniły Nam wygraną :P). Klich kilka ładnych wrzutek, kilka dobrych odbiorów, Radomski też zagrał dobry mecz. Suvorov lepszy na prawej od nowego Visnakovsa.
Bardzo fajny mecz, moim zdaniem, zagrał Dudzic. Nie bał się bardziej doświadczonego Astiza, kilka razy ładnie zakręcił obrońcami - widać postęp, to już nie tylko sprinter. Krzywicki (mimo iż jak zobaczyłem, że to on wchodzi za Gizę to pomyślałem że to najgorsza zmiana jaką mógł Jurij zrobić) też pokazał się z dobrej strony, wywalczył 2 wolne, raz ładnie poszedł prawą stroną i zagrał do Saidiego w pole karne - ogólnie na +.
Podsumowując, cieszy to, że potrafiliśmy strzelić 3 bramki, choć mieliśmy świetne okazje na przynajmniej dwa razy tyle. Jedno co się nie zmieniło przez zimę to to, że wciąż tracimy bramki w głupi sposób. Myślę, że w meczu ze Śląskiem powinni na bokach obrony wyjść Bojan ze Struną, za Kosanovica i Jarabice (Marian jest obrońcą, bramka i dobre podanie przy drugiej nie zrekompensują fatalnej postawy w obronie i pierwszych dwóch bramek ewidentnie zawalonych przez niego).
Większość już tu sporo powiedziała.
Dodam jedynie, że w drugiej połowie co poniektórym brakło sił. wydaje mi się że jeszcze czują treningi.
Wejście Visniakowsa wg. mnie bardzo słabe, ale nie chodzi o samego zawodnika tylko widać brak zgrania.
Szkoda, że tylko 1 punkt a z drugiej strony dobrze, że przynajmniej jeden, zawsze do przodu.
brawo Nawotczyński! bardzo ambitnie Dzudzic i ładnie Kaczmarek. Może Radomski przekona nas do siebie taką grą..oby.
P.S. zobaczycie, że z warszawską drukarnią nikt w tej rundzie nie wygra..chyba, że posędziuje im musiał.
Jak zaczna grac Puzigaca, Struna, Bojlevic i Masaryk to to bedzie bardzo ladnie wygladac. Visniakovsa nie wymieniam dlatego, ze na skrzydlach i tak jest bardzo dobrze. Widac u niego bardzo duza ambicje, tylko tak jak mowilem - poki co mu nie wychodzilo.
Wyróżnił bym 4 piłkarzy Radomskiego,Dudzica,Saidiego,Nawotczyńskiego. Ogólnie cały zespół na plus. ZA TYDZIEŃ 3 punkty!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)