Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Piłkarze nie dostali wypłaty

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 16.11.2010 o 15:25
      Ostatnia aktywność 07.12.2010 o 09:51
      33305 wyświetleń
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 17.11.2010 o 15:13
      Post #672037 17.11.2010 15:13
    dobry przykład z ta Bazyleą, nie mam absolutnie nic przeciwko temu, żeby Cracovia w podobny sposób roztłukła polską ligę w pył, ale nie sprowadzając przereklamowane gwiazdki, tylko będąc pod [b]KAŻDYM[/b] względem klubem z innej, profesjonalnej bajki, klubem, do którego inni w Polsce chcą równać, klubem zorganizowanym przez sztab profesjonalistów, ja nie wiem czemu Filipiak tego nie rozumie i traci kasę na jakichś pseudoznawców tematu z polskim paszportem, polskość tutaj jest wilczym biletem do piłkarskiego biznesu, bycie z Polski niestety kojarzy się z piłkarską kompromitacją, ponieważ polska piłka dopiero się uczy profesjonalizacji, i nie wiem czemu Cracovia ma się nie uczyć od lepszych, stać nas na to do cholery
    • izbik

7.7K
      86
    • 17.11.2010 o 15:18
      Post #672041 17.11.2010 15:18
    Chopy - dajmy sobie spokoj z tym Dubajem...tam jeszcze jest system feudalny, ktory pozwala wykorzystac na maksa i bez sprzeciwu sile robocza. Ciekawe za to jest to ,co kolega Zibiland poruszyl - CO KRYJE SIE W TEJ SZAFIE ,ZE TABISZ JEST NIE DO RUSZENIA ?
    • Ka Rot

218
      2
    • 17.11.2010 o 15:34
      Post #672045 17.11.2010 15:34
    Ro Man Napisał(a): ------------------------------------------------------- > dobry przykład z ta Bazyleą, nie spodziewałbyś się tego po Lechu, w tym roku? :) tak, wiem, fachowcy i Bakero... ;) (...) > ja nie wiem czemu Filipiak tego nie rozumie i > traci kasę na jakichś pseudoznawców tematu z > polskim paszportem, > > polskość tutaj jest wilczym biletem do > piłkarskiego biznesu, bycie z Polski niestety > kojarzy się z piłkarską kompromitacją, > ponieważ polska piłka dopiero się uczy > profesjonalizacji, i nie wiem czemu Cracovia ma > się nie uczyć od lepszych, > > stać nas na to do cholery trudno zrozumieć tak niski próg niekompetencji przecież facet nie informatyzował ZUS-u, nie dostał jako minifiremka wielkich zamówień na kabelki od państwowego monopolu, nie uzyskał na podobnie niejasnych warunkach koncesji na TV satelitarną, nie został wciśnięty z urzędu inwestorowi w prywatyzację monopolu telekomów, ogólnie trudno powiedzieć, że fortuna za łapówki, stare układy albo "załatwiana" finansowo nie powinno być problemu, Cracovia jest rewelacyjnym produktem marketingowym, wystarczy zobaczyć wręcz abstrakcyjną frekwencję na treningu noworocznym, czy liczbę osób, które zwiedziły stadion 3 maja... przy choćby tylko poprawnej grze, średnia na meczu pięciocyfrowa, trochę podnieść bilety i podstawa budżetu jest i niech nikt nie bredzi, że w kraju gdzie znacząca część populacji (zapewne większość) wtrąca słowo k... w co drugie zdanie, jak nie częściej, oczywiście w konwersacji prywatnej, jednocześnie oficjalnie się oburzając, bluzgi na stadionie mogą kogokolwiek odstraszyć :)
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 17.11.2010 o 15:35
      Post #672046 17.11.2010 15:35
    Izbik, ja nie mówię o Dubaju, ja mówię o Emirates, Emirates zrobili Anglicy, od podstaw, od zera, i hula tak że hej
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 17.11.2010 o 15:39
      Post #672047 17.11.2010 15:39
    http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/o-panach-pilkarzach-co-wstydu-nie-maja,1559169 Kilka dni temu jeden z doświadczonych zawodników naszej Ekstraklasy, opowiedział mi o sytuacji w jednym z klubów: "Tutaj liczy się tylko kasa, nie chce im się normalnie trenować, nie ma żadnej dyskusji o problemach, w rozmowach słyszę tylko o galeriach handlowych, samochodach i laskach". Myślałem, że przynajmniej w ostatniej w tabeli, Cracovii zaciskają zęby. Tymczasem Arkadiusz Radomski, Marcin Cabaj, Piotr Polczak i Bartosz Ślusarski wystosowali oświadczenie, iż klub spóźnia się z płatnościami. Profesor Janusz Filipiak mówi: "Proszę podkreślić, że spóźnia się pięć dni. Pięć dni! I proszę dodać, że spółka Comarch, która sponsoruje Cracovię, jest bardzo rozczarowana postawą drużyny. Menedżerowie są wkurzeni". Doświadczony zawodnik mówi: "Wiesz, jak nazywam tych piłkarzy, którzy myślą tylko kasą - panowie piłkarze przez duże P". Wiadomo, że z takim nie pogadasz o piłce, ani nie potrenujesz dodatkowo, taki nie myśli nowych wyzwaniach, tylko żyje nowymi kontraktami. "Panowie piłkarze przez duże P" - to świetne określenie. Jak ulał pasuje do Radomskiego, Cabaja, Polczaka i Ślusarskiego, którzy podpisali się pod oświadczeniem. Wstydu nie mają! Radomski po latach w Holandii miał pokazać, co to profesjonalizm - tyle, że na boisku. Zawodzi, jak mało kto. Cabaj słynie z... "cabajów", Polaczak wyróżnił się w swojej karierze uwielbieniem ze strony Stefana Majewskiego, a Ślusarski w ciągu dwóch lat w Cracovii strzelił siedem bramek - średnia na rundę poniżej dwóch goli! W 13. kolejkach kapitan Cracovii i rada drużyny wspólnie z kolegami wywalczyli 5 punktów. A teraz kilka dni klub nie przelewa pieniędzy na ich konta, a oni larum. To nawet PZPN rozumie, że kontrakty można rozwiązać dopiero po trzech miesiącach zaległości. czytaj dalej Filipiak przyznaje: "Prowadzony przeze mnie klub nigdy nie zalegał z pensjami. Płatności szły, jak w zegarku. Może dlatego zawodnicy stracili poczucie rzeczywistości...". Dla odzyskania tego poczucia, każdemu z nich podstawiłbym pod nos tabelę Ekstraklasy. Przecież to wstyd zdobyć 5 punktów w 13 kolejkach. Można tych punktów było wywalczyć 39, a oni wywalczyli 5!!! Za oknami galerii handlowych jest Polska, gdzie średnia płaca to 3 tysiące złotych, a nie 30 tysięcy, jak w Ekstraklasie. Polska, w której często są opóźnienia z płacami, bo ktoś inny spóźnia się z płatnością faktury. Część ludzi godzi się na pracę bez żadnej umowy. Na czarno. Po prostu - aby utrzymać rodzinę. Co jednak może obchodzić "panów piłkarzy przez duże P"?! "Galeria Krakowska" wzywa! Profesor Filipiak nie ukrywa, że przeżył szok, gdy na jego biurko trafiło oświadczenie zawodników. "To wszystko śmieszne" - podsumowuje twórca potęgi Comarchu, firmy która zatrudnia ponad 3 tysiące ludzi. Klub miał być doskonałym forum dla biznesu podstawowego - wielkiej firmy informatycznej. Tymczasem - jak zauważa prezes Filipiak - "dostajemy w tyłek". Nowy, przepiękny stadion stwarzał nowe perspektywy. Na przepięknym nowym stadionie widzów jednak coraz mniej, a loże biznesowe świecą pustkami. Kiedy mówię o wymianie kadry tej z Ekstraklasy na tę z Młodej Ekstraklasy, profesor Filipiak tylko wzrusza ramionami: "Niedawno mieliśmy znane nazwiska przesunięte do Młodej Ekstraklasy. I co? Nie wysilali się. Zero ambicji. To na nich nie działa". Filipiak dodaje: "Kontrakty i tak będę musiał im wypłacić"... "Panowie piłkarze przez duże P" i ich rzutcy menedżerowie za chwilę gdzieś indziej podyktują warunki.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 17.11.2010 o 15:49
      Post #672049 17.11.2010 15:49
    Ja mam nadzieję, że "osiągnięcia" piłkarzyków w Cracovii dadzą im wilczy bilet na dalsze granie. mam nadzieję, że w przypadku spadku klub rozwiąże wszystkie kontrakty i podpisze nowe, na nowych - motywacyjnych warunkach. Mam nadzieję, że rozpocznie się budowanie drużyny, bo teraz jesteśmy w ślepym zaułku.
    • mirek.g

94
      0
    • 17.11.2010 o 16:04
      Post #672052 17.11.2010 16:04
    NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY TEGO TAK NIE ZOSTAWIĆ KARE MUSZĄ PONIEŚĆ
    • obojetne

103
      0
    • 17.11.2010 o 16:12
      Post #672056 17.11.2010 16:12
    tragiczne w polskiej piłce jest to, że piłkarze o znanych nazwiskach jal np. Cabaj, Polczak, radomski czy "gwiazdy" pokroju Ślusarskiego i Matusiaka ZAWSZE znajdą jakąś inną pracę choćby w Odrze Wodzisław, choćby w Piaście Gliwice i wszędzie tam będą kosić kasę rzędu co najmniej 20 patyków miesięcznie..... to jest chory kraj i chory system ale dopóki prezesi wszystkich klubów nie zgodzą się na inne zasady dopóty będzie tak jak jest.....
    • gronix

1.6K
      2K
    • 17.11.2010 o 16:18
      Post #672060 17.11.2010 16:18
    Artykuł Kołtonia, który wkleił Mknacy fajny choć nic odkrywczego. Tylko w jednym miejscu się autor przejechał: "Na przepięknym nowym stadionie widzów jednak coraz mniej, a loże biznesowe świecą pustkami." akurat frekwencję biorąc pod uwagę wyniki i stary stadion mamy bardzo przyzwoitą i bynajmniej nie malejącą, tutaj brakło autorowi rzetelności.
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 17.11.2010 o 16:35
      Post #672063 17.11.2010 16:35
    panowie, ale nie piszcie głupstw, wyobrażacie sobie do czego doprowadziłaby zmowa prezesów??? przecież każdy piłkarz chce coś zarobić w tym biznesie, jest młody, zwinny, ma sprawne nogi, drugi raz w życiu nie będzie zarabiać takich pieniędzy, więc zmowa prezesów w stylu poskutkowałaby natychmiast odpływem wszystkich cokolwiek umiejących piłkarzy do zagranicznych lig, w Polsce grałby same złamasy, przecież podniesienie zarobków w polskiej lidze służyło właśnie temu, żeby podnieść poziom sportowy, żeby bardziej liczący się gracze chcieli grać w polskiej lidze, niestety ale tak wysokie gaże mają jakiś sens, za wyższym poziomem sportowym (choć w Cracovii tu bym polemizował) nie idzie profesjonalizm działaczy, nadal pracują średnio obeznani w temacie Polacy a za gwiazdy uchodzą ci, którzy liznęli nieco zachodu ew. odbyli staż w zachodnim klubie, pożałowania godne
    • i love Cracovia

359
      0
    • 17.11.2010 o 16:40
      Post #672064 17.11.2010 16:40
    Szalatow nie wie w co sie wpierdo.lil..
    • mariusz

6K
      5.2K
    • 17.11.2010 o 16:54
      Post #672065 17.11.2010 16:54
    K.urwa przegonić tych sku.rwysynów nierobów aż dziwota bierze,że my kibice jeszcze to tolerujemy.
    • Puszkin

84
      0
    • 17.11.2010 o 17:28
      Post #672072 17.11.2010 17:28
    Ja w pełni popieram Prof.jaka praca taka płaca, Szkoda , że dał si e podprowadzić pp. Rząsie, Ulatowski czy Tobiasz na pseudozakupy. Ale zawsze jest jakieś rozwiązanie, popieram temat , w którym napisano o rozwiązaniu kontraktów i zatrudnieniu młodych zdolnych i nie zepsutych /ale gdzie takich można znależć/ i do zobaczenia za dwa sezony w ekstraklasie/pomazyć można/.
    • Młody88

47
      2
    • 17.11.2010 o 17:38
      Post #672073 17.11.2010 17:38
    http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/o-panach-pilkarzach-co-wstydu-nie-maja,1559169 ciekawy artykul
    • kodiGa

1K
      189
    • 17.11.2010 o 17:42
      Post #672074 17.11.2010 17:42
    Młody88 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ne > ws/o-panach-pilkarzach-co-wstydu-nie-maja,1559169 > ciekawy artykul Pofatyguj się chłopie i poczytaj ta strone od samego początku...
    • LiD.Z.

3.6K
      0
    • 17.11.2010 o 18:11
      Post #672077 17.11.2010 18:11
    Jestem ciekawy ile naszego Profesora kosztował punkt zdobyty przez grajków bo mi się wydaje że Barcelona z takim budżetem wydaje mniej!!!
    • slavo_77

124
      0
    • 17.11.2010 o 18:42
      Post #672084 17.11.2010 18:42
    piłkarze... piłkarzami.... dzisiaj mamy takich... jutro będziemy mieć innych.... ale ta sprawa z wypłatami ma drugie dno... odniosłem wrażenie że Filipiak.... ma już trochę dość Cracovii.... a jego rodzina i współpracownicy z Comarchu mobilizują go by przestał zajmować się piłką! i o tym powinniśmy pisać.... a nie o piłkarzach.... bo we wszystkich klubach są tacy sami "najemnicy" z paroma wyjątkami....
    • meleroz

572
      513
    • 17.11.2010 o 18:44
      Post #672087 17.11.2010 18:44
    Może jakieś renegocjacje kontraktów? Zaproponować niektórym piłkarzom i to upublicznić bo poślizgi z wypłatami nic nie dadzą. Tabisz i Rząsa oraz inne osoby odpowiedzialne za ruchy transferowe/kontrakty również powinny ponieść konsekwencje tej żenady!
    • VelVet

4.1K
      4.8K
    • 17.11.2010 o 18:47
      Post #672088 17.11.2010 18:47
    Przydałoby się spotkanie z tymi panienkami.
    • slavo_77

124
      0
    • 17.11.2010 o 18:49
      Post #672090 17.11.2010 18:49
    czepianie się zawodników moim zdaniem nie ma sensu.... winni są Ci co ich zatrudnili!!! Ci którzy rok temu chcieli premii za utrzymanie drużyny w ekstraklasie powinni wtedy być dyscyplinarnie wyrzuceni z klubu... i dzisiaj może by nie było takich problemów.... Filipiak za pismo w sprawie ŁKS już dawno nie powinien być prezesem! wstydu nam narobił w całej Polsce!

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie