A jaką posturę ma Amir Spahić?
Według mnie bardzo dobry obrońca.
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
winiak1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A jaką posturę ma Amir Spahić?
> Według mnie bardzo dobry obrońca.
Ja nie mówię, że budowa fizyczna skreśla zawodnika z danej pozycji, ale może utrudnić grę. Kosanovic chyba grywał już wcześniej na lewej obronie ale jakoś nie widzę go na tej pozycji. A Spahic? Cóż, postura nie zawsze wyklucza dobrą koordynację ruchową.
Czarny scenariusz blisko - twierdzi Gilarski w PS
[i]Nerwowa sytuacja w Cracovii przed meczem z Lechią Gdańsk. Właściciel klubu Janusz Filipiak nie chce rozmawiać z prasą, a trener Jurij Szatałow szykuje poważne roszady w składzie. Cracovia stoi w obliczu powtórki czarnego scenariusza. Rok temu Pasy przegrały sześć pierwszych meczów i wkrótce posadę stracił Rafał Ulatowski. Teraz, po dwóch porażkach u siebie, krakowianie mają trzy trudne wyjazdy.
Soczewką nastrojów panujących w klubie można określić zachowanie Janusza Filipiaka. Prezes Cracovii, znany z medialnej aktywności, tym razem nie chciał z nami rozmawiać o sytuacji swojej drużyny. Świadczy to o tym, jak mocno Filipiak jest rozczarowany porażkami z Koroną (1:2) i Legią (1:3). Tym bardziej że oglądał je na własne oczy z loży, bo doszło do nich na stadionie przy ul. Kałuży. A przed drużyną są być może jeszcze trudniejsze mecze - z Lechią w Gdańsku, z Jagiellonią w Białymstoku i z Zagłębiem w Lubinie. Biorąc pod uwagę, że w zeszłym sezonie z wyjazdów Cracovia przywiozła tylko sześć punktów, można już się obawiać, czy seria porażek skończy się na dwóch.
Wie o tym trener Jurij Szatałow.
- Będą zmiany w składzie - zapowiedział już we wtorek. I zaczął od przesunięcia Krzysztofa Nykiela z lewej na prawą obronę. Musi też przemeblować środek obrony. Kluczową roszadą ma być wycofanie Arkadiusza Radomskiego ze środka pomocy do defensywy. Taki sam ruch przyniósł dobre efekty w końcówce minionego sezonu, kiedy Cracovia rzutem na taśmę uratowała się przed degradacją. [.............]
PS - Marek Gilarski
Każdy trener wam powie że letnie okienko transferowe jest najgorszym z możliwych terminów do robienia rewolucji w składzie,ponieważ jest bardzo mało czasu na zgranie formacji,zważywszy gdy zawodnicy przychodzą w trakcie przygotowań.U nas miała miejsce kolejna rewolucja i bardzo odbiło się to na grze drużyny.Odeszło 2 rep.PL ,przyszedł Żytko w trakcie obozu,Nykiel co prawda wczesniej bo1 lipca ale nie trenował na 100% czując kontuzje z czasów gry w Chorzowie."Wtorek"doszedł późno bo pod koniec obozu,"Bizon"w trakcie sezonu.Do tego kilku zawodników borykało się z kontuzjami przez okres przygotowawczy(Radomski,Nawatczyński),Suart złapał kontuzje.Mamy więc obraz drużyny rozbitej,która musi się dopiero poznać,zgrać.Zawodnicy którzy doszli nie przepracowali okresu przygotowawczego w 100% są dopiero na etapie łapania formy.Zważywszy na okoliczności ,gra jak i wyniki powinny być z tygodnia na tydzień coraz lepsze.Jurij póki co miesza,wycofuje,wymienia.Oby z pozytywnym skutkiem bo wkońcu jego wymienią ;)
Szkoda, że Kahlon jeśli podpisze kontrakt to dopiero w poniedziałek. Moim zdaniem lepiej zagrać jutro 3 defensywnymi (Szeliga, Bolievic, Bartczak) a przed nimi Said,i Aleks i Niedzielan. Musimy postawić w tym meczu na defensywę i zagęścić środek pola, bo przy naszym obecnym przygotowaniu fizycznym (słabym) i braku rozgrywającego, grając 4 4 2 albo 4 2 3 1 z Suvorowem lub Rokiem jako "dycha" zostaniemy zdominowani i przegramy. To betony będą cisnąć i to oni będą prowadzić grę. Tylko żelazna defensywa i gra z kontry na szybkich skrzydłowych albo Wtorka może na m przynieść punkty, czego sobie i wszystkim życzę.
DO BOJU CRACOVIA ....!!!
Trzeba było przegrać dwa razy u siebie pod rząd
Widmo kolejnych porażek na horyzoncie..
Aby wystawić Radomskiego na obronę - co 75 % forumowiczów postulowało od dawna
Trener - tak trudno było ,zobaczyć że Radomski nie potrafi, nie umie, nie nadaje się na rozgrywającego
A jak na obronie się nie sprawdzi, to można go nazwać byłym piłkarzem
No Jurij dzisiaj grasz o swoją przyszłość... Pamiętaj o tym
grucha Napisał(a):
> No Jurij dzisiaj grasz o swoją przyszłość...
> Pamiętaj o tym
Tak najlepiej wymieniać trenera po każdym pasmie porażek.
renegat Napisał(a):
> grucha Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > No Jurij dzisiaj grasz o swoją
> przyszłość...
> > Pamiętaj o tym
> Tak najlepiej wymieniać trenera po każdym pasmie
> porażek.
Nie lepiej czekać tyle co rok temu.... Nie mam nic do Szatałowa, uważam Go za bardzo dobrego trenera, ale nie chcę przeżywać po raz kolejny takiej rundy jak rok temu.
grucha Napisał(a):
> Nie lepiej czekać tyle co rok temu.... Nie mam
> nic do Szatałowa, uważam Go za bardzo dobrego
> trenera, ale nie chcę przeżywać po raz kolejny
> takiej rundy jak rok temu.
To zamiast zwalniać trenera zacznij się interesować spokojniejszym sportem. Alternatyw jest wiele.
SKF KS Cracovia
# Hokej na lodzie kobiet
# Koszykówka męska
# Kolarstwo
# Karate
# Kung Fu
# Lekkoatletyczna
# Szachy
# Piłka nożna oldboye
# Piłka ręczna kobiet
# Tenis stołowy
# Boks (zarządza tą sekcją Stowarzyszenie Tylko Cracovia)
renegat Napisał(a):
> grucha Napisał(a):
>
> > Nie lepiej czekać tyle co rok temu.... Nie mam
> > nic do Szatałowa, uważam Go za bardzo dobrego
> > trenera, ale nie chcę przeżywać po raz
> kolejny
> > takiej rundy jak rok temu.
>
> To zamiast zwalniać trenera zacznij się
> interesować spokojniejszym sportem. Alternatyw
> jest wiele.
> SKF KS Cracovia
> # Hokej na lodzie kobiet
> # Koszykówka męska
> # Kolarstwo
> # Karate
> # Kung Fu
> # Lekkoatletyczna
> # Szachy
> # Piłka nożna oldboye
> # Piłka ręczna kobiet
> # Tenis stołowy
> # Boks (zarządza tą sekcją Stowarzyszenie Tylko
> Cracovia)
Dzięki za radę, ale póki co nie mam zamiaru z niej skorzystać...
taktycznie super. brawo trenerze
świetne zmiany.
stoperów na najbliższe mecze już chyba mamy.
Radomski - Szeliga
Wreszcie ta gra wyglądała tak jak powinna, nie mogło tak byc od pierwszego tylko jakies kombinacje alpejskie?
Bramka: Wojciech Kaczmarek
Prawa obrona: Milos Kosanovic
Środek obrony: Arkadiusz Radomski
Środek obrony: Sławek Szeliga
Lewa obrona:Hesdey Suart
Lewa pomoc: Saidi Ntibazonkiza
Defensywny pomocnik: Mateusz Bartczak
Środek Pomocy: Alex Suvorov
Prawa pomoc: Bartek Dudzic
Wysunięty napastnik: Koen van der Bizen
Niedzielan out ze składu!
Puki dobrze się czujesz?
puknij sie w łeb
Puki puknij sie w leb...
BRAWO TRNERZE!!!..takiej gry Cracovi na wyjedzie (zwlaszcza na tak ciezkim terenie jak np w Gdansku) dawno nie ogladalem...widac ze chpoaki maja sily z.apierdalac 90 min...widac dobre przygotowanie pod wzgledem wytrzymalosci a mysle ze z czasem bedzie jeszcze lepiej....jest dobry prognostyk na przyszlosc...powodzenia...
brawo. w dodatku będziemy mieć 2 wzmocnienia.
1. najprawdopodobniej Żydek
2. Żytko kontuzja? - Szeliga 2 klasy lepszy na stoperze od Żytki + bravo Arek
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)