gronix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja tę rundę widzę tak: 5 zwycięstw + 11
> remisów = 34 pkt na koniec sezonu i utrzymanie
ciężkie do zrobienia bo mamy tylko 15 meczy :D
A co do meczu na gorszej stronie błoń to 3 pkt muszą być :)
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
> Tak tylko to jest bardzo optymistyczne podejście, więc przy wygranych 5 meczach u siebie dwa na wyjeździe wystarczą
Zapomniałem, jak wysoko w tabeli jest Górnik. Ograniczam to do trzech meczy, bo sądzę, że łatwiej będzie wygrać na wyjeździe z drużyną z dołu, niż u siebie z Jagiellonią.
Moim zdaniem Jagiellonia bez Grosickiego i ze starym już mniej skutecznym Frankowskim straciła w ofensywie bardzo dużo i teraz nie będzie już taka mocna jak jesienią, więc na własnym boisku jest spokojnie do ogrania!
Akurat większość jak nie wszystkie zespoły w naszej lidze grają lepiej u siebie gorzej na wyjazdach.Tak więc i my musimy głównie szukać kompletu punktów na Kałuży.
Licze na te 5 punktow minimum w 3 najblizszych meczach....Po tej "tercje" mieli bysmy 7 punktow - niby mniej niz potrzebujemy ale przy wciaz traconych punktach przez naszych rywali to znowu tak nie malo....tym bardziej ,ze na "liczniku" bedziemy mieli Lecha i Legie oraz ciezkie wyjazdy do Wroclawia i Zabrza. W Wroclawiu nigdy nie wygralismy a w Zabrzu raz w historii. Wazne by wygrac z Korona a nastepne 2 tercje (poslugujac sie wciaz nazewnictwem hohejowym) wygladaja duzo latwiej...
Pasiak64 Napisał(a):
> Myślę, że szanse na utrzymanie są duże.
> Trzeba wygrać u siebie z: Koroną, lechią,
> Zagłębiem, widzewem, jagą i zremisować jeden
> mecz Lech lub Polonia. Na wyjeździe wygrać dwa
> mecze z czterech: Polonia B, ruch, Arka, górnik i
> dwa zremisować (gts, bot lub z wcześniejszej
> czwórki np. górnik, ruch). Myślę że to jest
> wykonalne, to daje 24 punkty.
Pasiak64 pierwsze co trzeba wygrać to teraz z Lechem....
a co do reszty to poczekajmy.....
teraz 13 kolejka do końca i gramy 13 marca to może przynieść pecha Lechowi.
oneb Napisał(a):
> Pasiak64 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Myślę, że szanse na utrzymanie są duże.
> > Trzeba wygrać u siebie z: Koroną, lechią,
> > Zagłębiem, widzewem, jagą i zremisować
> jeden
> > mecz Lech lub Polonia. Na wyjeździe wygrać
> dwa
> > mecze z czterech: Polonia B, ruch, Arka, górnik
> i
> > dwa zremisować (gts, bot lub z wcześniejszej
> > czwórki np. górnik, ruch). Myślę że to
> jest
> > wykonalne, to daje 24 punkty.
>
> Pasiak64 pierwsze co trzeba wygrać to teraz z
> Lechem....
> a co do reszty to poczekajmy.....
> teraz 13 kolejka do końca i gramy 13 marca
> to może przynieść pecha Lechowi.
Ja tam w przesądy nie wierzę, w Cracovii gram z 13, a remis z Lechem będzie bardzo dobrym wynikiem, oczywiście będzie super gdy wygramy ale w tym meczu ważne jest aby nie przegrać.
Pasiak64 Napisał
> Ja tam w przesądy nie wierzę, w Cracovii gram z
> 13, a remis z Lechem będzie bardzo dobrym
> wynikiem, oczywiście będzie super gdy wygramy
> ale w tym meczu ważne jest aby nie przegrać.
Pasiak można nie wierzyć ale coś w tym jest, kiedyś Górski się nie golił i były wygrane
a jeszcze nie tak dawno trzeba było chodzić do "fryzjera"
Golił czy nie golił. Nie ważne. Myślę, że te dwa mecze będą miały ogromne znaczenie. A moim zdaniem najbardziej z Lechem. To by było jak psychologiczna rewolta w naszych głowach.
Prawdopodobnie pierwszy raz wolę oglądac mecze naszej ligi od angielskiej. Ale się porobiło
czym tu sie podniecac grają tak samo jak w tamtej rundzie jest już pewne ze spadamy trzeba sie szykować na wojaże pierwszo ligowe co nam wygrana z Lechem da nic bo nie wygrają na pewno w chorzowie zabrzu a w bytomiu może będzie remis. I naszej Areczce trzeba oddać 3pkt :)) Pozdro dla Przyjaciół z nad morza za zachowanie sie na meczu z zomowskim gts.
Lech, Korona (d) - 4 pkt
Górnik Z (w), Lechia (d), Arka (w), Zagłębie (d) - 7pkt
Jeśli będziemy mieli 21 pkt na święta, to znaczy że utrzymanie jest w naszym zasięgu i zależy nadal od własnych wyników.
Potem dwa arcyważne wyjazdy na Śląsk na Ruch i Polonie B., przedzielone meczem u siebie z Czarnymi koszulami, zwisła (w), Widzew (d), Jagiellonia (d) i GKS B. (w) i w tych siedmiu meczach 10-11 pkt trzeba zgarnąć (realnie 3zw, 2 rem, 2 por).
W sumie 13 meczy 6 zwyciestw, 4 remisy, 3 porażki taki schemat wydaje mi się najbardziej realny jeśli celujemy w 32 pkt na koniec sezonu.
CracoviaNHAW Napisał(a):
> (...) jest już [b]pewne[/b] ze spadamy trzeba (...).
> I [b]naszej[/b] Areczce trzeba oddać 3pkt :))
Sam gościu spadaj i to najlepiej nad morze. Jak nie masz wiary to jesteś dupa nie kibic. Ja rozumiem wątpliwości, niepewność, nikłą wiarę, resztki nadziei ale takiej postawy jak twoja nie trawię.
A twojej "Areczce" nie mamy nic do oddawania, sami sobie gola nie strzelili, a nam nie umieli. A że raz w życiu mieliśmy szczęście do sędziów to nie ich zasługa.
^ agree
nie prawda. Arce trzeba bedzie oddac punkty bo taka była umowa
jaka umowa? co to jarmark czy rozgrywki?
Spokojnie panowie ,teraz jest mecz z Lechem i to jest ważne ,
ja stawiam na wygraną Cracovii .
jeśli się umawiamy w ten sposób to teraz wygrywamy z Lechem, bo pierwszy wręcz przerżneliśmy:D
normalna umowa, ze my wygrywamy na otwarcie stadionu i ruszamy z miejsca, do czasu rewanzu z Arka miala byc juz inna sytuacja jednak dalej jestesmy w dupie a punkty trzeba oddac
Santo, powiedz mi kto się z kim umawiał, bo ja nic nie wiem, a jeśli Ty coś wiesz to zgłoś sprawę do Wrocławia.
Edit:
Jeśli są takie umowy, że na otwarcie daje się punkty, to czemu Legia nam nie oddała?
Jeśli ktoś się tutaj z kimś umawiał to sędziowie między sobą.
To raczej Pasieka oddał nam za Piasta i pasjonatowi za poprzedni sezon w gksie. Koniec tematu. Z reszta w Gdyni i tak będzie ciężko o 3 punkty, nasi tam grać nie umieją niestety,,,
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)