Jakby ktoś zapomniał, to przed meczem z Podhalem gramy jeszcze w Krynicy.
Ciekawe w jakim składzie...
-
-
KTH Krynica - Cracovia 8.10.2010, godz.18.00
Mało w sumie elektryzujący mecz :) .
Ja już czekam na Podhale .
czy ja wiem ciekawy wyjazd ,dobry termin nic tylko jechać :)
a wiesz ze chyba pojade ?
:)
bedzie ciekawie ;)
K_tomas_S Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mało w sumie elektryzujący mecz :) .
> Ja już czekam na Podhale .
O tyle samo dokładnie punktów co z Podhalem.
Wiem . Po prostu zawsze więcej ludzi się mobilizuje jak jest Podhale . :)
Bez nerwów , mecz jak każdy inny (ale mniej elektryzujący ;) )
Hokej: kolejne mecze małopolskich drużyn
Polska Gazeta Krakowska Paweł Guga
Dzisiaj 19:12:03 , Aktualizacja dzisiaj 19:13:33
Liderującą Comarch-Cracovię w najbliższy weekend czekają dwa mecze derbowe. W piątek gra w Krynicy z KTH, a dzień później podejmuje MMKS Podhale Nowy Targ.
To niejedyne konfrontacje drużyn małopolskich w najbliższy weekend. W piątek bowiem Aksam Unia Oświęcim podejmuje MMKS Podhale Nowy Targ.
Teoretycznie krakowianiesą zdecydowanymi faworytami tych konfrontacji, ale drużyna Rudolfa Rohaczka przystąpi do nich poważnie osłabiona. Na dzień dzisiejszy krakowski szkoleniowiec praktycznie dysponuje do gry zaledwie pięcioma obrońcami.
Nie zagrają na pewno Patryk Wajda (będzie pauzował jeszcze tydzień), David Hoda i bardzo wątpliwy jest występ
Filipa Simki. Do tego zabraknie Mikołaja Łopuskiego i Sebastiana Witowskiego. Powróci dla odmiany Leszek Laszkiewicz. Siła ofensywna "Pasów" niewiele traci na wartości, ale z obroną Rudolf Rohaczek ma prawdziwy ból głowy.
Kryniczanie spisują się nadspodziewanie dobrze. Inna sprawa, że będzie to groźna drużyna, co pokazały już mecze przedsezonowe z Cracovią.
Petr Valusiak jest liderem klasyfikacji kanadyjskiej PLH, zaś Karel Horny, doskonale pamiętany w Krakowie, przeżywa nawet nie drugą, ale trzecią młodość. Drużyna "Mineralnych" prezentuje bardzo ładny, ofensywny styl gry, a do tego walczy przez całe 60 minut spotkania. Nie można ich lekceważyć nawet przy pewnym zdawałoby się prowadzeniu, o czym przekonało się już kilka drużyn w lidze.
WIĘCEJ http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/604344,hokej-kolejne-mecze-malopolskich-druzyn,id,t.html
Do raczej pewnych ze NIE ZAGRAJĄ DZIŚ Wajdy ,Łopuskiego ,Hody oraz Witowskiego ,Mogą dojść jeszcze Kostuch oraz Martynowski (choroba)???????????????????
Czyli mamy to czego najbardziej sie obawiałem przed tym sezonem BARDZO UBOGI SKŁAD KADROWO(czyli brak pięciu równych piątek n.p. kontekście bliskiego Pucharu Kontynentalnego) !!!!!!
Te absencje nie napawają optymizmem:(.
Revenator, u Nas nie ma czterech [b]równych[/b] piątek, a pięć to już w ogóle marzenie ściętej głowy, niestety.
W tej chwili, to jeśli nie zagra Simka, to nie mamy nawet trzech par obrońców. Jest to żenujące.... Może trzeba było wystąpić o przełożenie meczu, albo w ogóle ten mecz olać. Jak nie zagrają jeszcze Kostuch i Martynowski, to co - na dwie piątki będziemy grać ? Bez sensu.
A może ogłosić nabór do drużyny wśród kibiców ? Trzeba skrzyknąć paru chłopa o ustawić ich przed bramką jako obrońców.
A może Profesor na spółkę z Tabiszem opracowałby jakąś super szybką technologię klonowania ? Sklonowało by się Noworytę albo Kłysa... i będzie git.
A może by tak po prostu ze dwa betonowe słupki wstawić koło bramki Radziszewskiego i już. Tanio wyjdzie, przecież płacić im nie trzeba. A jak się któryś uszkodzi to się go wymieni szybciutko na nowy.
Można by też dziury w lodzie wyciąć przed Radzikiem. Będą działać jak prowizoryczna obrona.
PS. Sorki za ironię, ale mnie niesamowicie wkurza nasza "polityka" kadrowa.
Kiedy mieliśmy 5 równych piątek? :)
Revenator już raz prosiłem ogranicz ilość caps locka i znaków interpunkcyjnych - to naprawdę jest brak szacunku dla innych użytkowników i regulaminu forum...
a co do meritum
Niestety hokej w Polsce co można było choćby przeczytać w artykule ze Śląskiej GW opisującym sytuację w śląskich Klubach jest w zasadzie już teraz półamatorski, poszerzenie naszego składu wiąże się z kosztami, rozpoznawalność zawodników jest zerowa, nie ma transmisji ani zainteresowania ze strony TV (nawet wyniki sporadycznie podają, podobnie jak inne ogólnopolskie media). Stąd nakłady na dyscyplinę są mniejsze, jedyną szansą dla Cracovii jest gra w innej niż PLH lidze, tutaj to jest tylko równia pochyła - i takie są fakty niestety :(
A szkoda bardzo bo nasi zawodnicy swoją pracą, swoimi umiejętnościami zasługują na pewno na więcej...
Pamiętam takie czasy ,nie odległe znowu ze n.p. Cieslak czy Urban nie mieścili się do składu !Wtedy moze faktycznie nie mieliśmy pięciu równych piątek ale na pewno ,mogliśmy spokojnie grać nie przejmująć sie zbyt kontuzjami czy chorobami
Dziś wystarczy ze odpada 2-4 zawodników i mamy problem ?!Wiem ze tak ma większość ekip hokejowych ,ale my gramy w Pucharze Kontynentalnym !!
Wiem ze to tylko na Play-off ,ale wtedy tez mieliśmy az 7 obcokrajowców.limit wtedy pięciu
Czyli były czasy ze mieliśmy moze nie równe 5 piątek ,ale na pewno pięć piątek nadających sie do gry !!!
http://sport.interia.pl/hokej/plh/news/cracovia-zrezygnowala-z-reprezentanta-polski,1474319
Trzeba bylo chociaz Mańka za pare stowek więcej przytrzymac już by to dzisiaj wygladalo lepiej,zazwyczaj grał bezkontuzyjnie i nie chorował,a jak mial kontuzje to nawet nikt o tym oprócz trenera i lekarza(dostawał-blokady) nie wiedział.
2-4?
Z tego co widzę to problem jest z 8 zawodnikami - w tym 4 obcokrajowców i 2 reprezentantów - do tego Sebastian Witowski którego rola w drużynie też jest bardzo duża...
Chciałbym zobaczyć drużynę w Polsce w jakiejkolwiek dyscyplinie, która ma 8 zawodników z kontuzjami i nie ma problemu ze składem...
Nie bronię tu Zarządu Klubu - polityka Cracovii względem hokeja jest bardzo zła, ale też nie ma co opowiadać pierdół na temat tego kogo to powinniśmy nakupować do drużyny, to nie jest koncert życzeń, a i pieniądze nie rosną na drzewach - jest jak jest i narzekanie nic nie da
raczej należy pomyśleć o emigracji z tej ligi
Ale takiego numeru, żebyśmy mieli pięciu zdrowych obrońców (w tym młodego Kozaka), to ja dawno nie pamiętam....
Na TVP Sport. można teraz zobaczć Wolskiego.
Pozdrawiam
jak były pieniążki to mogli wykupywać młodych zdolnych zawodników bo teraz ceny są kosmiczne.
pościągali z Krynicy chłopaków którzy służą jako kit do ewentualnego uszczelniania składu i marnują się siedząc na ławce wszak trzeba wpisać do składu dwóch młodzieżowców.
Następny to Sznotala z Opola który powinien grać a nie trenować bo gówno z niego będzie ! Jak niechcą zapłacić to niech wraca do siebie i niech GRA.
Mam nadzieję że nasi juniorzy z Oświęcimia czy Sosnowca zagrają jeszcze w tej drużynie.
Tylko po zmianie szkoleniowca bo ten ma alergie na wychowanków.
Dziś Kozendra, Dudek itp byliby bezcenni.
A tak musimy się męczyć z rolbistami typu Hoda, Rutkowski, Biela.
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/kth_krynica__comarch_cracovia_live
Kto to Prokop?
Prokop urodził się 16 stycznia 1988 roku w Ostravie. Mierzy 183 centymetry wzrostu i waży 90 kilogramów. Jest leworęczny.
Ostatnio występował w amerykańskiej lidze ECHL w zespole Cincinnati Cyclones. Ma również za sobą występy w innych drużynach tej ligi: Utah Grizzlies i Bakersfield Condors. W przeszłości grał także m.in. w młodzieżowych drużynach HC Vitkovice.
Prokop zadebiutuje w barwach Comarch Cracovii w dzisiejszym spotkaniu z KTH Krynica. Zagra w trzeciej piątce w parze z Filipem Simką.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)