http://www.wykop.pl/ramka/1046211/o-nieusuwalnej-dyrektor-jednego-z-liceow-w-krakowie/
takie jaja tylko na Prokocimiu ;)
-
-
Szkoły Ponadgimnazjalne
a Wieć tak.
1. Technikum=wyrobiony zawód+Kawalerstwo i zmarnowanie 4 najlepszych lat w swoim życiu na patrzenie na jakieś tranzystory zamiast ładne kolerzanki.
2. V jest dobra jak chcesz z czegoś pisać olimpiade+cza mieć dużo punktów, jak nie jesteś olimpijczykiem z czegoś (jak sum http://www.youtube.com/watch?v=3xZn4WHsjP0 ) to sobie lepiej odpuść bo to jest mit że szkoła ma ogólnie wysoki poziom, Tam tylko ciśniesz z tego z czego masz pisać konkursy reszte cie przepuszczą.
3.VI czy ja wiem czy takie ładne...
4 Polecam ci IV albo XIII przy czym do IV trudno się dostać bo tam się wiele osób rzuca bo jest dobra lokalizacja, więc jak ci braknie do IV to ciśnij do XIII może j!@#$ stołówką jak 150 ale naprawdę dobra kadra nauczycielska zwłaszcz na profilu politycznym, A dupcie to najlepsze w całym KRK :) co 2 z tych wszysatkich profilów na Facebooku jak Krakowskie dupczeki i tp to jest z XIII LO.
ad.2, pieprzysz farmazony o mitach, a to właśnie jeden z mitów że przepuszczają. W każdej polskiej szkole minimalnym nakładem sił przejdzie się klasę. Cisną z prawie wszystkich przedmiotów i wymagania są bardzo duże ale się to opłaca ze względu na zdobytą edukację. Dostać się jest ciężko to prawda. Ja polecam tą szkołę każdemu kto ma jakieś większe ambicje. Przedmioty na naprawdę wysokim poziomie, ludzie na wysokim poziomie tak samo, bardzo bezpiecznie. Szkoła jest neutralna. Jak ktoś chce pójść do byle jakiej szkoły i tam ogony ciągnąć to jest własnie masa innych szkół. Żadna krakowska szkoła nie ma podjazdu do V, I w rankingach słabiutko stoi ( mają lepszego humana, na pewno) a II z roku na rok coraz słabiej. Podejście do tematu zależy od tego co chce sie robić, jak ktoś się uczyć nie chce to V jest bardzo złą decyzją.
baltak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ad.2, pieprzysz farmazony o mitach, a to właśnie
> jeden z mitów że przepuszczają. W każdej
> polskiej szkole minimalnym nakładem sił
> przejdzie się klasę. Cisną z prawie wszystkich
> przedmiotów i wymagania są bardzo duże ale się
> to opłaca ze względu na zdobytą edukację.
> Dostać się jest ciężko to prawda. Ja polecam
> tą szkołę każdemu kto ma jakieś większe
> ambicje. Przedmioty na naprawdę wysokim poziomie,
> ludzie na wysokim poziomie tak samo, bardzo
> bezpiecznie. Szkoła jest neutralna. Jak ktoś
> chce pójść do byle jakiej szkoły i tam ogony
> ciągnąć to jest własnie masa innych szkół.
> Żadna krakowska szkoła nie ma podjazdu do V, I w
> rankingach słabiutko stoi ( mają lepszego
> humana, na pewno) a II z roku na rok coraz
> słabiej. Podejście do tematu zależy od tego co
> chce sie robić, jak ktoś się uczyć nie chce to
> V jest bardzo złą decyzją.
Ja opieram tą opinie na podstawie opini od Byłego nauczyciela w tej szkole obecnego i paru znajomych.
Co prawda skończyłem V prawie 3 lata temu, jednak z tego co wiem dalej poziom jest średnio-trudny...w humanie przy odrobinie samodyscypliny i ogarnięcia da się na luzie bez ciśnień skończyć każdą klasę...z kolei w algorytmach czy też mat-infach bądź biol-chemach jest trochę trudniej,bo niektóre przedmioty są prowadzone przez kadrę z "pasją" , która za cel stawia sobie nauczenie jednak czegoś :P
ogólnie zależy jak się trafi kadra i na co się przede wszystkim nastawia indywidualnie - miałem w klasie i takich co żyli nauką, a byli też tacy co nawet pod wpływem % pisali maturę ;) zgadzam się że nieco przerysowuje się obraz szkoły i jej uczniów,mój human był na każdej radzie pedagogicznej określany "najbardziej imprezową klasą", co jednak nie przeszkadzało kilku osobom powygrywać olimpiad czy różnych konkursów...jednakże znaczna większość klasy spokojnie utrzymywała średni poziom bez komplikacji :P
mnie tam V jakoś nie wyprała mózgu mimo że wygrałem konkurs z polskiego :P
Bzyyczek Napisał(a):
,mój human był na każdej
> radzie pedagogicznej określany "najbardziej
> imprezową klasą", co jednak nie przeszkadzało
> kilku osobom powygrywać olimpiad czy różnych
> konkursów...jednakże znaczna większość klasy
> spokojnie utrzymywała średni poziom bez
> komplikacji :P
Siedlisko noblistów alkoholików.
spc Napisał(a):
> http://www.wykop.pl/ramka/1046211/o-nieusuwalnej-d
> yrektor-jednego-z-liceow-w-krakowie/
>
> takie jaja tylko na Prokocimiu ;)
To była brdzo pożądna szkoła w tym roku mam 15to lecie matury, szkoda, że tak się popierdoliło. Bardzo mnie ciekawi kto jest tą dyrektorką chociaż mam pewene podejrzenia. Jeśli są " kumaci" w tej sprawie na forum to proszę walić na pw.
Nie chcę zakładać nowego wątku, więc spytam tutaj absolwentów technikum. Jak wygląda sytuacja, gdy skończy się technikum, ale nie zda się egzaminu zawodowego? Czy w takim przypadku nie posiada w dalszym ciągu żadnego zawodu?
możesz zdawać egzamin za rok, ale w CV i tak wpisujesz sobie że chodziłeś do technikum paru kolegów ma już pracę i żaden nie musiał pokazywać pracodawcy świstka o techniku. IDŹ DO LICEUM tak jak pisal RTX:
"1. Technikum=wyrobiony zawód+Kawalerstwo i zmarnowanie 4 najlepszych lat w swoim życiu na patrzenie na jakieś tranzystory zamiast ładne kolerzanki."
chyba że masz laskę to możesz zaryzykować. btw jakie technikum ?
Ja już średnie mam od kilku ładnych lat.;) Pytam tylko o w/w przypadek, bo zastanawia mnie jak to wygląda.
27 dni później
Siema! Planuje iść do LO 24. Bardzo proszę o opinię bo wciąż jestem niezdecydowany :)
Lo to są do 20 z wyłączeniem 15 tak to się nie opłaca.
[quote=qtec]
"1. Technikum=wyrobiony zawód+Kawalerstwo i zmarnowanie 4 najlepszych lat w swoim życiu na patrzenie na jakieś tranzystory zamiast ładne kolerzanki."
[/quote]
Nie zgodze się. Najlepsze 4 lata (szkolne) mojego życia, lepsze niż studia. A i koleżanki ładne. :) Wszystko to działo się w Budowlance number one na Szablowskiego 1 w Bronowicach. :D
Tak jak juz pisałem, polecam I :) Bardzo dobry poziom Chemii za sprawą doskonałej chemiczki B.Orskiej. Biologia tez wysoko. Przy odrobinie nauki i uwadze na lekcjach, bardzo możliwe dostanie się na wymarzone studia:) V tez b. wysoki poziom, z tego co mi koleżanka mówiła.
Chodził ktoś do X LO ? Nauczyciele bardzo wymagający? :)
CRACOVIA_PANY Napisał(a):
> Siema! Planuje iść do LO 24. Bardzo proszę o
> opinię bo wciąż jestem niezdecydowany :)
Nie idź tam! Same psiury
Witam! Ja właśnie też mam problem, gdzie się wybrac do szkoły. Myślałem nad Technikum i jakimś LO,ale teraz już sam straciłem rachube, w którą strone mam się wybrac. Zależy mi również żeby była oczywiście PASIASTA! szkoła.
XIII LO akibicowska jest :)
8 dni później
A co powiecie o XI i XII LO?
17 dni później
Chodzi ktoś , lub chodził do zsb nr1 ( ul. szablowskiego ) , prosze o opinie najlepiej na PW , z góry dzięki .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)