alocha Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Diabel Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ro Man Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > ale bramkę psiarni strzelił..
> >
> >
> > Golinski? kiedy?
>
> Człowieku nie kompromituj się...
>
> Nie zmienia to faktu, że tak jak napisał Santo,
> wygląda jakby mu się grać nie chciało...
ups mam zacmienie poranne :), Sorry Ro Man ;)
nie wiem czemu mi sie bramka Sasina z Lechem popie... z ta G.
dzieki za sympatyczna uwage Alocha ;)
ale i tak nie zmieniam zdania o G.
-
-
Sparingi przed sezonem - Mistrz Algierii, MC Alger piątek Dankowice 17
A mi się Cracovia we wczorajszym meczu podobała,rozgrywała piłke z pomysłem. Gdy Nec atakowało naszych obrońców,oni spokojnie rozgrywali piłke(wasiluk nie).WIDAĆ POSTĘP W GRZE.
Plusem napewno jest to, że wyrównalismy i nie zostalismy zepchniecie do chaotycznej gry tak jak to wielokrotnie bywalo. Serb na lewej zdecydowanie gożej od Sasina.
Sacha? Nie wiem czy mu mecz nie wyszedl, na kacu gral czy cos, ale totalne zero, a moze uznal ze przegral juz rywalizacje z Saidem i Plastikiem isie zalamal. Mam nadzieje ze tylko mu mecz nie wyszedl.
Radomski i Szeliga super duet w srodku, tylko Klicha im brakowalo w 1 polowie.
Golinski porażka, nie podoba mi sie tak naprawde od poczatku, gdy do nas przyszedl. Profesor sie znalazl, taki dobry ze nie musi biegac. A podac do przodu tylko Matusiakowi chyba umie.
Janus bedzie twardo rywalizowal z Mierzejewskim o skład.
Plastik poprawnie tylko byt malo akcji przy lini. Schodzil do srodka jakby nas tam bylo malo:)
Ślusarski sobie z piłką troche nie radził (zreszra jak zawsze) ale robote z przodu robil, napewno lepiej od Krzywickiego
Cabaj pewnie
Dudzic ambitnie, podszkolil sie troche na wyporzyczeniu
Łuczak srednio
Saidi kręcił ladnie, podawal, klepal jeszcze w defensywie dzialal dobrze
Spokojnie rozgrywali piłkę? na swojej połowie bo nie mieli pomysłu na grę.Ale przynajmniej mądrze się broniliśmy.
Kolego SZCZĘŚLIWY we wczorajszym meczu OBROŃCY rozgrywali piłkę pod pressingiem przeciwnika. A jeszcze niedawno gdy przeciwnik ich atakował wybijali piłke na aut lub oddawali ją rywalowi.
No o to mi chodziło :)A NEC nie miało pomysłu jak bardziej zagrozić naszej bramce.
Ja uważam ze Sacha powinien walczyc o miejsce z Plastikiem i jeden z nich powinien byc zmiennikiem na ostatnie 30 minut meczu.
Goliński miewał przebłyski, teraz juz totalne dno.
Szeliga mnie cały czas zadziwia, byłem pewien ze nigdy nie wniesie nic dobrego do druzyny, a poprzedni sezon dobry i dalej gra na przyzwoitym poziomie. Przedesszystkim walczy, a to dla mnie najwazniejsze.
Co raz wieksza liczba zawodników na wyższym poziomie w druzynie daje nadzieje, ze to do nich beda równac słabsi, a nie na odwrót ( patrz Suvorov). Byłoby nie dopomyslenia zeby Saidi przesiąkł nasza beznadziejnoscią. A jak narazie gosc jest nasza nadzieją. Ma fajny charakter, zadziorny, waleczny i kocha grac w piłke. To najwazniejsze! A pozatym ma zajebista technike na duzej szybkosci. To cechy których nie ogarniaja nasi Polscy obrońcy. Mam nadzieje ze wreszcie zaczniemy grac z polotem, fanatazja a przeciwnicy osmieszeni kilka razy na poczatku spotkania beda sie gubic w całym meczu.
Klich to zawodnik który musi sie stac jednym z najlepszych rozgrywajacych tej ligi, jesli nie to bedzie tragedia.
Z przodu robi nam sie ciasno a dalej nie mamy snajpera, który bedzie pakował bramke w kazdym meczu. W obronie niestety brakuje min. jednego solidnego zawodnika.
W pierwszym skałdzie napewno: Saidi, Radomski, Szeliga, Klich, Slusarski
z Tym ze ja bym jednak grał jednym defensywnym pomocnikiem ale nie umiem ocenic czy Radomski sam poradzi sobie w rozbijaniu akcji przeciwnika, a dopuszczac ich do obrony naszej to nie najlepszy pomysł.
Mam nadzieje ze ostatnie dwa sparingi zagramy juz jak w lidze.
A mnie z kolei spodobali się Dudzic z Krzywickim. Szczególnie ten pierwszy, wróciła mu szybkość, walczy dużo gra na wślizgu. Ma szasne powalczyć o pierwszy skład.
Dudzic prawie zawsze sprawiał dobre wrażenie dopóki nie przyszło mu kopnąć piłki.
Krzywicki dalej nie nadaje sie do ekstraklasy. W jednej z akcji zamiast podać do Saidiego to sam próbował szkonczyć,gdyż miał głowe w ziemi.
Golina jest chyba słabszy od Barana!?
winiak1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Krzywicki dalej nie nadaje sie do ekstraklasy. W
> jednej z akcji zamiast podać do Saidiego to sam
> próbował szkonczyć,gdyż miał głowe w ziemi.
zgadzam sie ze nieduzo mu wychodzilo, ale cos mi sie w tym gosciu podobalo, chyba chec do gry i odwaga zeby probowac, nie skreslalbym go za wczesnie
ogolnie wole zawodnikow mentalnie nastawionych na rozwoj, walke od tych co niby cos umieja ale im sie nie chce albo robia w pory
http://www.sportfan.pl/artykul/19151/magik-zobacz-jak-polski-pilkarz-wykonal-rzut-karny
taki mały skrócik z Holandii :)
http://maciejgillert.blogspot.com/2010/07/nec-nijmegen-cracovia-27072010.html
fajna galeria z meczu
Ciekawe jak Saidi dziś wypadnie! Może coś ustrzeli :)
szkoda ze nigdzie transmisji nie ma...
Dzisiejszy skład:
Merda- Sasin, Polczak, Uszalewski, Derbich- Sacha, Łuczak, Suvorov, Klich, Saidi- Krzywicki
Widać, że dużo zmian w porównaniu do poprzednich sparingów. Dobrze trzeba wszystkich przetestować i wybrać najlepszą 11!
i gol :D !!!!!
1-0 !!! Saidi asysta, pieknie !
Nieźle się zaczyna :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)