byłem i nie wyszedłem przy 0-2 ;)
Mam zupełnie inne zdanie co do testowanych stoperów. Serb z Polczakiem to byłi profesorowie przy Marku z Wasilukiem. Marek wypadł w/g mnie słabo - spóła przy utracie gola. Była TV więc pewnie będzi gdzieś skrót meczu.
Bardzo fajnie wypadł Snadny.
Jedno jest natomiast pewne - Klich to nie kopacz, to b.dobry piłkarz. Facet widzi dosłownie wszystko. Sposób w jaki "rzuca" piłki jest niesamowity. Nie wiem dokąd on ma kontrakt, ale ja bym go już przedłużał.
Dynarek, Kaszuba, Uszalewski, Baliga, Jeleń - wypożyczyć. Na trybunie siedział samotnie ubrany Kostrubała - ???
Dudzic - facet standardowo dużo biega, dzięki temu strzelił gola "na szybkości" natomiast nie ma techniki.
Baran, Łuczak, Krzywicki - słabo
Sasiń - nieźle
Suvorow - co się z nim dzieje ?!
Pawlusiński - dalej ma mocne uderzenie i...tyle.
Ślusarski - no cóź, wiem chyba dlaczego nie zrobił kariery na wyspach. Jest cholernie nieskuteczny. Jest to delikatnie mówiąc - denerwujące.
To samo dotyczy Kaszuby. Widok Ulatowskiego chowającego głowę pod koszulką, przy marnowanej kolejnej setce - bezcenny. Chyba wie, jak dużo go czeka pracy. Pod koniec chyba był wściekly.
Reszta nie wymienionych - jak wynik
Ludzi około 200 osób - część zawód wyuczony - "na.p.i.e.rdal.acz"
-
-
Sparingi przed sezonem - Mistrz Algierii, MC Alger piątek Dankowice 17
Zgadzam sie z Toba potter!
Juz po jesiennych zwycięstwach w ostatnich meczach uznano ze tym składem mozna wygrywac z najlepszymi... Legia, Wisła, Lech. Transferów nie było. Miejmy nadzieje ze nas Zagłebie tez przerysuje ze 2-0.
Jak na moje oko to do nastepnego sparingu nadają sie:
Cabaj -
Merda -
Derbich -
Sosnowski -
Kosanović -
Wasiluk -
Polczak -
Marek -
Sasin -
Moskała -
Ślusarski -
Suvorov -
Klich -
Szeliga -
Kaszuba -
Sacha -
Pawlusiński -
Krzywicki -
Matusiak
Radomski
Korzym by sie bardzo przydał
Z kontuzjowanych Kostrubala byl na trybunie, Mierzejewski na lawce rezerwowych.
Serba widziałem może ze dwa razy przy piłce bo raz że się spóźniłem a dwa że grająca ultradefensywnie Odra nie dała mu szansy się wykazać. Marek też sobie dużo nie pograł ale generalnie pozostawił po sobie pozytywne wrażenie, parę zagrań na dużym spokoju, podłączanie się do ofensywy przy stałych fragmentach. Jednak druga bramka to kardynalny błąd defensywy z Markiem i Wasilukiem na czele. Łuczak in minus, niby widoczny, coś tam przechwyci ale 90% podań do tyłu. Zresztą w pierwszej połowie było to grzechem całej naszej drugiej linii ale Łuczak wiódł w tym prym. Bramkarze na plus, moim zdaniem na tej pozycji nie potrzeba nam wzmocnień. Lewa obrona słabiutko, z prawej aktywny Sasin ale sporo niecelnych zagrań. Plastik, Klich, Krzywicki na plus
Cieszmy się ludzie, że mamy w drużynie Klicha. Mam nadzieję, że to była tylko jego próbka możliwości, które dzisiaj pokazał. Będzie na pewno z niego ogromny pożytek.(pytanie czy reszta zagrała słabo, a on na poziomie, czy reszta normalnie, a on zdecydowanie lepiej).
Ciężko po meczu oceniać bramkarzy. Cabaj kapitalnie spisał się z napastnikiem Odry w sytuacji sam na sam, za to Merda puścił 2 bramki, przy których nie miał nic do powiedzenia (tak to wyglądało z kapitalnych trybun hutnika...).
Łuczak... grał w którymś meczu ligowym i mu nie wyszło, dzisiejszy występ nie przybliżył go do gry w ekstraklasie - bardzo słabo.
2 bramki spadają na konto obrońców. Odra miała 4 sytuacje, 2 skończyły się bramkami (nie 4 dzięki Sasinowi i Cabajowi). W pierwszych dwóch kwartach (?) jedna sytuacja Moskały to zdecydowanie za mało. Co chwilę zagrania do tyłu było irytujące, brakowało pomysłu na grę. Suvorov mnie troszkę zawiódł, Sacha szukał gry i ładnie wyglądała ich współpraca z Baligą. :) Do polczaka i Serba nie można się za bardzo przyczepić. W ofensywie: hmm... Krzywicki bardzo fajnie, ale piłki to chyba żadnej nie dostał na jaki kol wiek strzał. Ślusarski na pozycji fałszywego napastnika (?) bardzo fajnie, Kaszuba powinien urwać siatkę 2x a podał leciutko do bramkarza, Kaliciak nie zwariował. Takie sytuacje jakie stworzyli sobie dzisiaj gospodarze to powinno wykorzystywać się z zamkniętymi oczami. Cały czas,konsekwentnie trzeba poprawiać skuteczność. Ostatnia kwarta wyglądał najlepiej kiedy na boisku przebywało więcej zawodników z zeszłego sezonu.
Najbardziej podobali mi się dzisiaj (nie wliczając defensywy) M. Klich i D. Pawlusiński (szkoda, że wali trochę za często na pałę). Trener Ulatowski na pewno wysunął jakieś wnioski i po obozie nasi zawodnicy stworzą prawdziwą drużynę, która BIEGA I ROBI ZAMIESZANIE W SZEREGACH rywali, bo tego cały czas brakuję. Dziękuję dobranoc :)
E: i doping był elegancki :D ... Kochana CRACOVIO pokonasz ... ODRĘ !!! ODRĘ !!!
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jedno jest natomiast pewne - Klich to nie kopacz,
> to b.dobry piłkarz. Facet widzi dosłownie
> wszystko. Sposób w jaki "rzuca" piłki jest
> niesamowity. Nie wiem dokąd on ma kontrakt, ale
> ja bym go już przedłużał.
Kontrakt ma do Czerwca 2013
to malo bo po Euro juz bedzie gwiazdą trzeba ma dac nowy 5letni na gwiazdorskich warunkach
Bramki z tego spotkania
http://kiks.tv/2010/06/pierwsze-sliwki-robaczywki/
Galeria zdjęć
http://kiks.tv/2010/06/galeria-cracovia-odra/
Ktoś napisał; grał w kratkę . Przeplatał dobre zagrania ze złymi.
A.tak w proporcjach 2-3 straty, przy 50 kontaktach z piłką . to
właściwa proporcja do kraty. Dobra krata powinna mieć podobne
w poziomie i pionie wymiary.
Kopnął 5-6 / pomijając prawdę co do liczby/ takie prostopadłe
piłki, a n a dodatek w podobnej w cyfrze, boczne otwierające grę
do bramki, że suma dokonań / choć to sparing/ jest taka jak
niektórych kopaczy odpowiedzialnych za taką rolę na przestrzeni
jednego roku.
Czym więc był ten sparing. Otwarciem oczu,czy wchodzeniem
w brudne skarpety. Ani jedno,ani drugie. Był dowodem , że
trzeba inaczej spojrzeć, zmienić podejście, czyli filozofię na
tak prostą jak oczywista jest liczba ;1;
To ta jedynka jest prowadzącym, On ma kreować,rządzić
i rezyserować. Nareszcie wczoraj odkryłem taką prawdę,
że to dociera do naszych kopaczy. Takie proste, a jak może
być zbawienne. Kiedyś zrobiłem sobie statystykę kiedy nr
1 grał dwa mecze razem z "Pawką" koło siebie i dostał za
te 180 minut dwa podania. Tak w przyszłóści nie może
- dla dobra- się zdarzyć.
Ostatnie 60 minut dają nadzieję, że postawienie na "1"
jakiś sensowny transfer i właściwe pionki, to droga na
właściwe tory. A, kto jest tą jedynką , to zapewne
każdy zgadnie
Pozdrawiam
Wypowiedz Ulatowskiego z tego meczu:
http://kiks.tv/2010/06/ulatowski-popelnilismy-kupe-bledow/
Relacja:
http://kiks.tv/2010/06/pierwsze-sliwki-robaczywki/
dwie bramki testowanego Marka - widać to wyraźnie na skrócie. Facet oblał egzamin na angaż do Pasów.
http://www.cracovia.strefa.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=34
fotogaleria z meczu
Czy wiadomo już o której gramy z Zagłębiem?
nie wie ktos czy treningi są dalej tak samo o 10.30 i 18 ? ;>
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy wiadomo już o której gramy z Zagłębiem?
W najbliższą środę podopieczni trenera Rafała Ulatowskiego podejmą drugoligowe Zagłębie Sosnowiec. Spotkanie rozegrane zostanie na terenie centrum treningowego przy ulicy Wielickiej 101, a rozpocznie się o godzinie 17.
www.cracovia.pl
3 transmisje zapowiada Małopolska.TV. [u][url=http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/?p=2097]Zobaczcie sami[/url][/u]
a jaka bedzie jakosc ?
jakość będzie dobra, trzeba być dobrej myśli
Na żywo na kablu będzie najlepsza.
tyle to ja wiem ale do Opalenicy mi sie jechac nie chce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)