potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> DSS rok temu nie bylo wg tematu sprowadzenia
> Ivanovskiego .[b]Kosztował by wtedy co najmniej 500
> tyś euro +wysoki kontrakt[/b].Teraz jest najlepszy
> moment na -po słabym sezonie jest do wzięcia za
> free.To jest najlepszy moment na to by
> zainwestować!!!.Ryzyko żadne -ewentualny zysk
> WIELKI!!!
No i żeby mieć pewność, że zawodnik którego ściągamy będzie wzmocnieniem, to trzeba ściągnąć go wtedy kiedy jest w formie i liczyć się z wydatkami tego rzędu. Jednak o ile pamiętam Ivanovski (może mnie pamięć mylić) był wtedy jak najbardziej do wyciągnięcia i to za mniejsze pieniądze.
> Slapi jak piszesz że Kaszuba z Ivanowskim wiele
> poziomem się nie różnią ogarnia mnie pusty
> smiech politowania.
> Jak popatrzysz na dokonania Ivanovskiego to w 4
> sezonach w Polsce ma średnią 8,18 bramek na
> sezon przy czym ostatni sezon przesądził (3 gole
> )o tym że nie jest to liczba oscylująca wokół
> 10 .Ten ostatni sezon w wykonaniu Polonii byl
> koszmarny .Pseudotrenerzy typu hakero spowodowali
> ze nie tylko on ale cała Polonia grała
> koszmarnie.
> Co tu porównywać Kaszuby i jego bramek w młodej
> ekstraklasie do Ivanowskiego w ekstraklasie.To tak
> jak by porównywać malucha do BMW.[b]Ivanonovski
> jest typem wysokiego napastnika dobrze grającego
> głową i potrafiącego zastawić się w polu
> karnym .Takiego potrzebujemy!!![/b]
Wypisz wymaluj Ślusarski. Zresztą Radusiak też potrafi strzelać głową, a w dodatku technicznie bije Ivanovskiego na głowę. Obaj mają tę przewagę nad Ivanovskim, że nawet kiedy nie strzelają są bardzo pożyteczni dla drużyny. Można zaproponować mu roczny kontrakt z opcją przedłużenia, ale tylko jeśli nie znajdziemy nikogo lepszego, a ten nie zażąda kontraktu z kosmosu, bo w Polonii są przyzwyczajeni do "Madrytu".
> Pomysł ściągania doświadczonych polaków typu
> Sagan,Wlodarczyk,Sosin uważam za absurdalny .Z
> tej listy jedynie Kaźmierczak zasługuje na
> uwagę .Reszta to piłkarskie trupy -albo
> zawodnicy nadający się za rok na emeryturę.U
> nas odetną tylko za gruba kase ostatnie kupony
> nie dając nam nic!!
Popieram.
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
Musimy szukać młodych wilczków !!! TYLKO PASY!!!!
DSS ja wlasnie coś takiego proponowałem od samego początku w sprawie Ivanovskiego -roczny kontrakt z opcją przedłużenia.Wtedy ryzyko inwestycyjne jest żadne -a ewentualny zysk spory.
Poza tym uważam że każdy piłkarz ma w karierze słabszy sezon i ten poprzedni to był właśnie ten słaby w wykonaniu Ivanovskiego.Skoro 3 poprzednie sezony radził sobie b.dobrze w Polsce i 2 wcześniejsze w Macedonii to uważam ze kwestią niedługiego czasu jest odbudowanie dawnej formy .Warunek to trafienie do klubu w którym jest dobry trener potrafiący mu pomóc.Orest takim trenerem jest !!!
Ten trensfer podoba mi się także z 3 powodów
-nie naruszamy kasy na inne wartościowe transfery(kosztuje grosze)
-jest gwarantem poprawy skuteczności przy stałych fragmentach gry (ma 186 wzrostu i gra znakomicie głową)
W tej statystyce w całym sezonie z rzutu rożnego nie strzeliliśmy ani jednego gola.
-wiek zawodnika 25 lat to jest wiek idealny i najlepsze lata przed nim
Piszesz że mamy Slusarskiego i Matusiaka -ale obaj są kontuzjogenni (szczególnie Matusiak)-a poza tym dochodzą kartki.
Piłkarz by sie odbudowac musi grać. Zakładając ze nadal bedziemy grac jednym napastnikiem , szanse na gre Ivanowskiego są zerowe ! Lepiej zainwestowac w Owsianego pod warunkiem ze troszke zmniejsza kwote zarobkow jaka mu wczesniej obiecano przy podpisaniu ewentualnego kontraktu.
Wsiany to moim zdaniem jeden z niewielu piłkarzy którzy mogli by się ganiać po boisku z grosickim i go przegonić . Tylko niech sobie nastawi trochę celownik i super
zanim cokolwiek napiszecie posłuchajcie wywiadu z Lenczykiem.
nagranie co prawda póltoragodzinne, ale warto.
polecam głównie tym, którzy biją pianę w tym temacie.
mam nadzieję, że przestaniecie wypisywać brednie odnośnie zawodników typu Ivanowski.
kto to wogóle jest?
a co mówi trener w sprawie transferów?
jeżeli bramkarz to w przedziale wiekowym 22-25 lat , więc dajcie sobie już spokój z onyszkopodobnymi rozkminkami.
Lenczyk przede wszystkim będzie chciał sprowadzić PLAYMAKERA.
black cat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lenczyk przede wszystkim będzie chciał
> sprowadzić PLAYMAKERA.
Mateusz Cetnarski i bede w siodmym niebie:)
Niektórym się wydaje, że jak grubo pojadą i użyją mocnych słów, to już udowodnili że mają 100% racji.
Ja osobiście zgadzam się z argumentacją Pottera co do Ivanovskiego. Teraz wszyscy zachwycają się Dawidem Nowakiem, który ma za sobą świetny sezon, może dwa, a ja przypomnę, że takich zawodników w polskiej lidze było już wielu. U sąsiadki jest Łobodziński, niegdyś gwiazda ligi i reprezentacji. W Śląsku jest Mila, w Ruchu Niedzielan u nas Matusiak, obaj u sąsiadki grali kichę. Kto zagwarantuje, że taki Nowak utrzyma równą formę przez najbliższe kilka lat? I dlaczego 25 Ivanovski nie mógłby się u nas odbudować? Opcja zamiast niego to Kaszuba? No proszę was...
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,7920071,Ekstraklasa__Orest_Lenczyk_dzwoni_i_namawia.html
8 dni później
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/wielki-powrot-do-ekstraklasy-bylego-kadrowicza,1,3234058,wiadomosc.html
Nie mam nic do Radomskiego, przyda się, ale czy przypadkiem nie miało być zmiany polityki transferowej i inwestowanie młodych? Chyba, że Filipiak już kompletnie nie wie, co mówi. Z tego względu nie chcę mi się wierzyć w te plotki.
Raju.. Moderatorzy blagam, otworzcie ten watek nowy z konkretami, bo bedziemy mieli dwa watki z komentarzami...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/wielki-powrot-do-ekstraklasy-bylego-kadrowicza,1,3234058,wiadomosc.html
ZAMKNĄĆ TEN WĄTEK BO SYF SIE ROBI !!!
OTWORZYĆ TEN http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1663869
Dokładnie , ten zamknąć otworzyć stworzony przez kkk "transfery-oficjalne informacje" i tam kasowac wszytsko poza artykułami i linkami z informacjami. A przede wszytskim starac sie nie pisac nic innego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)