DSS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pewno menago polecił mu Cracovie jako klub w
> którym może błyszczeć na tle reszty i ma pewny
> hajs co miesiąc. Ja bym chciał żeby choć jeden
> z testowanych zawodników był na tyle dobry żeby
> Orest chciał go u siebie zatrzymać.
I oto w tym wszystkim chodzi!
Ilu naszych polskich piłkarzyków załapałoby się do czołowych drużyn rumuńskich,które pratycznie co roku grają w LM?
Ilu naszych polskich piłkarzyków załapałoby się do czołowych drużyn MLS?
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
bardzo dobry pomysl z Amerykaninem ! Mlodszy od Barana i z pewnością lepszy
Strzelam że z całej ligi, moglibyśmy uzbierać nawet 11, szkoda tylko że bez ławki rezerwowych;)
A oto moje przemyślenia na temat naszego Amerykańca:
Z jednej strony ma filmik miażdżyciel na you tubie z którego wynika że gość ma pojęcie o grze kombinacyjnej oraz lubi walczyć
i przydałby się do naszej drużyny,
but :D
Z drugiej strony czy nie niepokoi was tak ja mnie, że 9 minutowy film poskładany jest tylko z kilku meczy. Może akurat ten z Davidsem to był jego mecz życia.
Po drugie czemu Tudela zagrał tylko w 23 meczacj w trakcie 3 sezonów czyli w domyśle na 100 możliwych??
Czemu jego koledzy z drużyny przeszli do b. dobrych klubów(Beckham-Milan, Donovan-Everton) a on szuka szczęścia w naszej śmiesznej lidze?? Musiał też nie dostać propozycji ani z L,A. Galaxy ani z jakiegokolwiek klubu w Stanach.
Podsumowując: Orest go przesieje przez swoje sito i ocen i czy przyda sie nam do czegokolwiek. Koleś stylem gry przypomina Mi Aldo Dushera albo Evera Banege oczywiście z zachowaniem wszystkich proporcji.
A i jeszcze jedno Lenczyk zgadza sie na testy bardzo chętnie (patrz dwóch murzynów testowanych ostatnio na wielickiej) ale mało kto zasługuje na angaż w CRACOVII.
Też się nad tym zastanawiałem, wynikałoby z tego że jest od np. Beckhama słabszy, ale my od Milana pewnie też, bardzo możliwe że w podobnym stopniu, więc nie panikowałbym jeszcze;) Czekamy na wypowiedź Oresta o 2 nowych testowanych:)
Swoją drogą o Lebiediewie na oficjalnej nic nie napisali. Ciekawe czym różni się od USAńczyka:)
Nzg na głównej ktoś chciał się pochwalić, że testujemy piłkarza, który grał razem z Beckhamem co jest wyraźnie podkreślone.
Zapewne dużo wyniósł z tego doświadczenia bo trenować i grać obok takiego mistrza przez trzy lata to jednak fajna sprawa.
I błagam was nie porównujcie go z tym, że Donovan gra w Evertonie a Beckham w Milanie. Wiadomym jest, że Ci dwaj gracze są o klasę lepsi od Tudeli ale zauważcie wreszcie, że poziom naszej ligi jest o dwie albo i trzy klasy niższy niż tych dwóch lig więc jeżeli Tudela prezentowałby się u nas tak jak na tym meczu z Davidsem to byłby jednym z najlepszych w ekstraklasie. Trzeba tylko ocenić czy to faktycznie był wyjątek i jeden mecz życia czy umie jednak grać w piłkę.
Dobra, dobra.
Wszystko fajnie, ale zapomnieliśmy o jednym z podstawowych braków naszej drużyny w ostatnim czasie - braku przywódcy! Z tych transferów nikt takim przywódcą się nie stanie. Plastik możliwe, że będzie wchodził z ławki więc całego meczu nie porządzi. Baran kij wie czy będzie podstawowym, a nawet jeśli to gadułą nie jest choć postawą mobilizuje do walki. Ślusarski chyba najbardziej do tej roli by pasował, ale akurat "zwichnął" nogę. Zagraniczniacy na pewno nie pokierują drużyną przez barierę językową, a z charakterem to się okaże - ruskie powinny mieć. Jeśli Orest nie przeprowadził prania mózgów i nie wyhodował wśród młodzieży paru przywódców to nie wiem jak będzie. Znowu Cabaj będzie się darł przez całe boisko do Matusiaka?
Moim faworytem w tej drużynie nieprzerwanie jest, Klich ale trudno oczekiwać od 19latka by krzyczał i kierował znacznie starszymi kolegami.
Donovan tez nie jest jakims wybitnym pilkarzem.. 2 epizody w Bundeslidze:
7 spotkań 0 bramek - Bayer Leverkusen
6 spotkań 0 bramek - Bayern Monachium
Dodam ze tylko raz zaczal mecz w pierwszej 11. Dlatego weźmy na przetrzymanie do jakiegoś wywiadu z Orestem.
3lvis - mniej więcej o to mi chodziło:)
Co do przywódcy, trzeba by być w szatni żeby to widzieć. Przywódcą trzeba się urodzić, ale mieć też pewne zaplecze w doświadczeniu. Klich na kogoś takiego za młody, musi się jeszcze ograć. Jak dla mnie głównym kandydatem byłby Goliński(wiek w porządku, pozycja też), jedynym tylko problemem jest to, że wydaje mi się trochę nieśmiały. Może w takim razie Polczak:)? Ślusarz byłby najlepszy, no ale jeszcze go trochę nie będzie.
3lvis Napisał(a):
> I błagam was nie porównujcie go z tym, że
> Donovan gra w Evertonie a Beckham w Milanie.
> Wiadomym jest, że Ci dwaj gracze są o klasę
> lepsi od Tudeli ale zauważcie wreszcie, że
> poziom naszej ligi jest o dwie albo i trzy klasy
> niższy niż tych dwóch lig więc jeżeli Tudela
> prezentowałby się u nas tak jak na tym meczu z
> Davidsem to byłby jednym z najlepszych w
> ekstraklasie. Trzeba tylko ocenić czy to
> faktycznie był wyjątek i jeden mecz życia czy
> umie jednak grać w piłkę.
Wiadomo że my nie jesteśmy jak Milan... jesteśmy lepsi :D
A tak na poważnie nie chodziło mi o Milan i everton ( nie pootrzebnie dawałem te przykłady). Chodzi mi o to że jeśli jest przynajmniej dobry ( nie zajebisty) to powinien mieć jakieś lepsze opcje typu inna drużyna w USA albo średniak europejski.
Oby to tylko nie był ktoś na podobieństwo Majorosa.
do kodiGa
Jakbyś oglądał Premier Leagueto byś miał lepsze zdanie o Donovanie, a wnioskując z twojej wypowiedzi Ty jej nawet nie śledzisz. Donovan zagrał od początku pobytu w Evertonie 6 meczów wszyskie w wyjściowym składzie. Drużyna z nim spisuje się znacznie lepiej niż wcześcniej (13 pkt w tych meczach). W Everton włączył 5 bieg i kto wie czy nie wyląduje w LE. Tyle off topu :P
A odnośnie Tudeli, jeśli wpadnie w oko Orestowi to byłbym zwolennikiem raczej kontraktu krótkoterminowego z opcją przedłużenia. Wiadomo, różnie może byc, a nóż chłopak preferuje nocne życie i imprezy :P Albo jest podatny na kontuzje. Myślę, że w razie zakontraktowania go Baranka spokojnie można cofnąc na stopera, żeby walczył o miejsce z Polczakiem i Wasilukiem dla drużyny była by to niewątpliwa korzysc.
czytajac te opinie to juz myslalem ,ze kupilismy ich .....Ja poczekam na przecieki z Cypru.....
Majoros trafił do nas w bardzo złym momencie. Nie wiadomo co by było gdyby wtedy był inny trener etc. Takie gdybanie. Przy Lenczyku jednak wierze że i transfery będą dobre, i forma naszych obecnych piłkarzy jeszcze pójdzie w górę.
Ludzie nie wiem skąd ten hurraoptymizm.. Fakt gość CV ma nieźłe (ten amerykaniec) ale ja w tym filmiku czegoś nadzwyczajnego nie zauważyłem. No rzeczywiście wyróżnia się pracowitością i determinacj,a, dobra antycypacja ale z tą grą do przodu.. Gość piłkę zagrywał praktycznie tylko do tyłu bądź w szerz, prawie wszystko na jeden kontakt ( z jednej strony w miare celnie ale gracze kreatywni robią coś wiecej niż podanie z klepy badź przyjęcie i odegranie w tył). Wydaje się że dużo biega, taki troche boiskowy "wariat" :D
Podsumowując, może to jeden z najlepszych meczy w jego karierze, a tak naprawdę ciężko oceniać po filmiku na YT. Zauważcie tylko, że tam była bardzo mała presja drużyny przeciwnej w środkowej strefie boiska oraz na na 50 -40 metrze od bramki LAG, czyli tam gdzie operował nasz testowany.
Oby okazał się Xavim, frafił do nas i wprowadził do Europy. Jednak zdecydowanie po CV i YT :P wyyyżej cenię Suvorowa :)
Yasiek Napisał(a):
> do kodiGa
> Jakbyś oglądał Premier Leagueto byś miał
> lepsze zdanie o Donovanie, a wnioskując z twojej
> wypowiedzi Ty jej nawet nie śledzisz. Donovan
> zagrał od początku pobytu w Evertonie 6 meczów
> wszyskie w wyjściowym składzie. Drużyna z nim
> spisuje się znacznie lepiej niż wcześcniej (13
> pkt w tych meczach). W Everton włączył 5 bieg i
> kto wie czy nie wyląduje w LE. Tyle off topu :P
>
> A odnośnie Tudeli, jeśli wpadnie w oko Orestowi
> to byłbym zwolennikiem raczej kontraktu
> krótkoterminowego z opcją przedłużenia.
> Wiadomo, różnie może byc, a nóż chłopak
> preferuje nocne życie i imprezy :P Albo jest
> podatny na kontuzje. Myślę, że w razie
> zakontraktowania go Baranka spokojnie można
> cofnąc na stopera, żeby walczył o miejsce z
> Polczakiem i Wasilukiem dla drużyny była by to
> niewątpliwa korzysc.
Wybacz mi, że nie interesuje się każda ligą świata ;) Tak jak napisałem, w bundeslidze śledziłem go wielokrotnie (przepraszam kilkanascie a dokladnie 13) czy to w Leverkusen czy tez w Bayernie Monachium (którego jestem fanem). Odchodzac z tego ost. klubu Donovan powiedział że poprzeczka w Europie jest wielokrotnie wyzsza niz w MLS. Może w jego wypadku do trzech razy sztuka i teraz mu się uda w Evertonie. Tak jak juz wczesniej pisalem, byl sobie taki obronca Jimmy Conrad, który był posmiewiskiem w Lechu, a teraz gra w Kansas i w reprezentacji.
Co do Tudeli, to jak się bardziej poszpera w rumuńskich mediach, to opinie nie są o nim dobre. Podobno jest bardzo nieporadny na boisku. Pożyjemy zobaczymy.
Meleroz - z CV Suvorov o wiele lepszy, ale to nie CV decyduje. Z hurraoptymizmem też przesadzasz, to grzech że Pasiak nie jest pesymistą? Nic się nie działo - było źle. Teraz coś się ruszyło - już głosy że za słabi... Ogarnijcie się, to są gracze którzy mają przyjść do polskiej ligi, nie niemieckiej, angielskiej czy chociażby rumuńskiej. My jesteśmy dla wielu przedsionkiem europy. Polski piłkarz w porównaniu z piłkarzem z zagranicy, bardzo często źle wypada przynajmniej fizycznie, umięśnieniem, tkanką tłuszczową etc. Bez paniki i tyle.
czytam czytam i oczom nie wierze. jak mozna kogos ocenic jak sie go nie widzialo na oczy ?:) na filmiku wyglada obiecująco, ale juz glosy ze filmik zfabrykowany ze to źle to nie dobrze.
wdech, wydech panowie i bedzie dobrze Orest napewno nie weznie byle kogo na sztuke
A jednak jest też info na głównej o Lebiediewie:) W Mińsku jednak nie mieli takiego fajnego zdjęcia jak w L.A :P
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6527&x=0
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)