Brak słów kolego sero .Zwyczajnie się kompromitujesz.
Najpierw oceniasz Suvorova ,,bo gość nic nie zagrał''.Zapytam graliśmy jakieś mecze byś go oceniał?.
Jesli podważasz umiejetności trenerskie Oresta i twierdzisz że sie nie zna na zawodnikach to proponuje zgłoś swoją kandydaturę na trenera -menagera do Cracovii.
Matusiak jak jest zdrowy to świetny napastnik i lepszego aktualnie nie mamy (do czasu powrotu Ślusarskiego)
Matusiak nie tylko z Lechem załatwił nam bezcenne punkty.W Kielcach po jego golu zdobyliśmy 1 pkt ,a w innych meczach jak nie strzelał to absorbował obronę (inni mieli więcej miejsca na boisku bo z reguły Matusiaka grył plaster lub nawet 2 zawodników).Moja ocena Matusiaka to jest transfer trafiony .Podobnie ma sie ma z Golińskim i Merdą.
Do tej pory Orest się nie pomylił i teraz sie też nie myli.
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
sero1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Potter , chcialbym sie mylic co do Suvorova
> narazie gosc nic nie zagral a jezeli chodzi o
> Oresta to niewiele on moze pucuje sie w prasie i
> uwaza z Bog wie kogo . Troche pokory !!!
Podważyłeś autorytet , trenera mołdawskiego mistrza kraju , trenera repry Mołdawii i Oresta Lenczyka. Myślę że nikt z tej trójki się nie myli co umiejętności Suworowa. Z reszta same liczby , statystyki mówią za siebie nie jest to napewno piłkarz, który kiedyś tam grał na swietnym poziomie i w wieku 33 lat wraca zeby sobie pokopać w Polsce.
Matusiaka można będzie oceniać po rundzie wiosennej , bo okoliczności jego przyjścia były bardzo nie sprzyjające pokazaniu się z dobrej strony , po okresie przygotowawczym u swojego ulubionego trenera powinien się rozstrzelać, a przynamniej mam taka nadzieję...
Cos mi sie wydaje ze te gry na Playstation odbiegaja od rzeczywistosci :) ;)
Wracajac do tematu,ktos cos wie na temat ladujacych samolotow z Turcji?
[quote], a przynamniej mam taka nadzieję...[/quote]
No nie przesadzaj, aż tak źle to nie jest :)
fakt Matusiak w pierwszych 2 meczach z Korona i Lechem gral bardzo dobrze jednak potem wiedzac ze ma pewne granie w podstawowym skladzie znacznie opuscil loty i stal sie bardzo przecietnym zawodnikiem . Duzo mu brakuje do Slusara i Goliny . Napewno nie warty tych pieniedzy i zarobkow .
moim zdaniem Matusiak nie był dobrze przygotowany kondycyjnie do poprzedniej rundy ;) teraz będzie większa rywalizacja więc sądzę że pieniądze nie poszły na marne.
Brak Matusiaka był widoczny w meczu z lechią. Tyle w tym temacie. I możemy już wrócić do transferów?
sero 1906 w sumie dosc madrze piszesz,zapodajesz spostrzezenia jakbys wiadomosci mial z pierwszej reki --wychodzi na to ze grasz badz trenujesz z pierwsza druzyna w odroznieniu od wpisujacych sie tu mozesz cos wiecej wiedziec,,wszyscy Suvorowa a nikt go nie widzial na oczy,kazdy Orest a tak naprawde ogladanie tej druzyny nudzi jak mecz szachowy,Matusiak umie grac ale u nas przecietny,co typ wyprawia wiedza nieliczni ;) konczac daj na luz ,,ich'' nie przekonasz, cieszyc sie beda jak kogos kupimy,nie wazne dobry czy slaby grunt ze nowy ,w koncu inni kupuja! ps-fajnie ze ktos z pilkarzykow tu zajrzy ,;) a nie tylko na konto w banku,;)
napinacz- Napisał(a):
> sero1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Potter , chcialbym sie mylic co do Suvorova
> > narazie gosc nic nie zagral a jezeli chodzi o
> > Oresta to niewiele on moze pucuje sie w prasie
> i
> > uwaza z Bog wie kogo . Troche pokory !!! Jezeli
> > chodzi o jego transfery to Matusiak raczej nie
> > okazal sie strzalem w 10 . Nic nie biega
> ogolnie
> > 100% gwiazda , ale u "tatusia" ma pewne
> "granie"
> > oo sory kopanie po czole heheh
>
> Nie ktorzy powinni zajac sie ocena gry w PING
> PONGA!
jeśli w footballu nie widzi wyraźnie co się dzieje nie licz, że w dojrzy cos w ping pongu gdzie pileczka lata o wiele szybciej;)
Nie mam nic przeciwko temu,jak na koniec sezonu Matusiak bedzie mial 5 bramek jesli tylko bedzie tak wygladac wspolpraca naszej druzyny jak w koncowce rundy jesiennej!
Bardzo sluszna uwaga Potter to w jaki sposob nasi napastnicy absorbuja obroncow (czyt. zeszly sezon i ostatnia runde)
Nieszczescie nie dalo nam szansy cieszyc sie duetem Matusiak-Slusarski!
Jak i w zeszlym sezonie Slusarski stawal na glowie osamotniony na szpicy tak i podczas ostatniej rundy Matusiak jak Potter napisal mial plastra tudziez byl podwajany i stad robilo sie miejsce dla Sachy czy tez Golinskiego!
Z cala pewnoscia nalezy sie kamyczek do ogrodka Matusiaka za niewykorzystane sytuacje 100%,ale jezeli nie gra sie regularnie w meczach przez kilka lat,Matusiak jest tego przykladem to mozna zatracic tzw. nos do podejmowania decyzji,a takze swiezosc zawodnika grajacego regularnie!
Swietnym przykladem wspolpracy w/w jest mecz z Piastem kiedy to Matusiak dostaje pilke w polu karnym i majac obronce doslownie na plecach odgrywa ja do wchodzacego Golinskiego ,ktoremu nie pozostaje nic jak umiescic ja w siatce! Poczekajmy do konca sezonu z ocenami dla Matuusiaka niech przepracuje zime i zobaczymy czy to cos zmieni!
Jesli chodzi o transfery i wprowadzanie zawodnikow do gry uwazam Oresta za fenomena jak narazie!
Matusiak,Golinski,Merda do tego OBJAWIENIE sie Sachy i Klicha i nawet tak znienawidzony przez wielu Wasiluk stal sie wielka nadzieja na klasowego zawodnika !
jakby to Santuś napisał - pseudoexperci od pińciuset boleści...
jakby by był możliwy zakład ile Matusiak strzeli bramek w tej rundzie to od kopa stawiam ze minimum 5...i to wcale nie za dwa złote...razem z Suworowem stworza jeden z najlepszych duetów w lidze a jak wróci Ślusarski to mam nadzieje że zaczniemy grać 4-3-3 i zjemy wszystkich...
dotarł? Nie dotarł ?
poki nie ma informacji, ze nie dotarl, jest nadzieja...
Dziś już żaden samolot z Turcji nie ląduje w Krakowie. Więc albo już jest, albo leci z przesiadką, albo go dziś nie będzie...
Czy wy oczekujecie, że będą pisać newsy na interii, że o tej i o tej wylądował menadżer Suvorova :) ? Negocjujemy kontrakt z młodym utalentowanym Mołdawianinem, a nie z Fabregasem :). Będą jakieś konkrety, tudzież przełom w negocjacjach to napewno raczą nas o tym poinformować.
Sero -MATUSIAKOWI BYŁO DUŻO LATWIEJ ZABŁYSNĄĆ JAK BYŁ Ślusarski.Obrońcy musieli uważać na nich obu czyli miał zdecydowanie więcej miejsca na boisku.Po kontuzji Ślusarskiego -do krycia indywidualnie został im tylko Matusiak.Poza tym Matusiak do nas przyszedł nie przygotowany (pierwsze mecze zagrał na świeżości ,a potem brakowało sił i do tego zmagał się co rusz z kontuzją.Co się doleczył zagrał 1,2 mecze to na nowo uraz.
Biorąc te okolicznosci pod uwagę uważam ze Matusiak swoje zrobił i Cracovii niewątpliwie pomógł .
Zdrowy i przygotowany jestem pewny że pokaże swoje prawdziwe możliwości.
W wielu meczach szczególnie środek rundy nasza gra ofensywna nie istniała i Matusiak nie wiele mógł zrobić jak nie dostawał podań i mieliśmy aż 1 okazje bramkową w meczu(mecze z Lubinem,Polonią B,Arką,Odrą W).
Co do Suvorova myśle że w reprezentacji Mołdawii za piękne oczy nie gra zawodnik 22 letni 13 razy.Mam identyczne zdanie co Villa ks- trener klubowy ,trener reprezentacji ,czy nasz trener to są ludzie na footbalu którzy zjedli zęby i nie mylą się w ocenie umiejętności zawodnika.
DSS Napisał(a):
> Czy wy oczekujecie, że będą pisać newsy na
> interii, że o tej i o tej wylądował menadżer
> Suvorova :) ? Negocjujemy kontrakt z młodym
> utalentowanym Mołdawianinem, a nie z Fabregasem
> :). Będą jakieś konkrety, tudzież przełom w
> negocjacjach to napewno raczą nas o tym
> poinformować.
Tak. Dla nas jest jak Fabregas :D
isaac Napisał(a):
> jakby to Santuś napisał - pseudoexperci od
> pińciuset boleści...
> jakby by był możliwy zakład ile Matusiak
> strzeli bramek w tej rundzie to od kopa stawiam ze
> minimum 5...i to wcale nie za dwa złote...razem z
> Suworowem stworza jeden z najlepszych duetów w
> lidze a jak wróci Ślusarski to mam nadzieje że
> zaczniemy grać 4-3-3 i zjemy wszystkich...
Suworov z Matusiakiem na pewno nie stworzą duetu napastników on jest przymierzany na lewa pomoc EWENTUALNIE def nap. Głupota było by kupowanie dwóch zawodników przymierzanych na jedna pozycje w okienku. Dopóki nie wróci Ślusarski to albo nadal będziemy grac jednym napastnikiem albo co wydaje mi się bardziej prawdopodobne w ataku będzie grac Kaliciak z Matusiakiem... w końcu chyba po coś go kupiliśmy. System 4-3-3 wydaje się być bardzo mało prawdopodobny... za słaba obrona
naitsyrk Napisał(a):
> isaac Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > jakby to Santuś napisał - pseudoexperci od
> > pińciuset boleści...
> > jakby by był możliwy zakład ile Matusiak
> > strzeli bramek w tej rundzie to od kopa stawiam
> ze
> > minimum 5...i to wcale nie za dwa złote...razem
> z
> > Suworowem stworza jeden z najlepszych duetów w
> > lidze a jak wróci Ślusarski to mam nadzieje
> że
> > zaczniemy grać 4-3-3 i zjemy wszystkich...
>
>
> Suworov z Matusiakiem na pewno nie stworzą duetu
> napastników on jest przymierzany na lewa pomoc
> [b]EWENTUALNIE def nap[/b]. Głupota było by kupowanie
> dwóch zawodników przymierzanych na jedna pozycje
> w okienku. Dopóki nie wróci Ślusarski to albo
> nadal będziemy grac jednym napastnikiem albo co
> wydaje mi się bardziej prawdopodobne w ataku
> będzie grac Kaliciak z Matusiakiem... w końcu
> chyba po coś go kupiliśmy. System 4-3-3 wydaje
> się być bardzo mało prawdopodobny... za słaba
> obrona
ciekawe
A wiadomości jak nie było tak nie ma :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)